dracekvo Odesláno 16. srpen 2023 Odesláno 16. srpen 2023 (upraveno) Je to veřejná služba. Stejně tak jako kdyby chtěli platit za silnice, semafory a další věci. Je to pouze vina územního plánování minulé a současné doby, že tam není kde parkovat. A státní aparát tlačí na to, aby se od roku 2035 prodávalo jen elektro. Tak by měl zajistit příslušnou infrastrukturu. Praha má peněz dost. Jen by to třeba chtělo omezit nesmyslné investice a hned by na pár parkovacích domů bylo. A stejně, investice a náklady na infrastrukturu budou tak veliké, že pro lidi v paneláku nemá vůbec elektro smysl. Spalovací a elektro auta by spolu měli koexistovat a mělo by být na volbě každého soudruha, co si pořídí. Protože osobní doprava tvoří jen zlomek globálních emisí . Kdyby někomu šlo o přírodu, tak řeší úplně jiné věci. Upraveno 16. srpen 2023 uživatelem dracekvo Medvěd, dýzl, ozzy56 a 2 další ohodnotil 5 Citovat
ozzy56 Odesláno 16. srpen 2023 Odesláno 16. srpen 2023 před 15 minutami, oddie napsal: No a parkovací domy? A kdo je zaplatí? možná by to chtělo nedělat haura a ty miliardy co tečou ven, investovat do místních..., ale nerozumím tomu, mám jen střední vzdělání Péťa a dýzl ohodnotil 2 Citovat
oddie Odesláno 16. srpen 2023 Odesláno 16. srpen 2023 To je právě velký omyl, že zajišťovat parkovací místo pro soukromou pixlu je veřejná služba. A je dost míst, kde už to pochopili. Radovanek, Medvěd a Péťa ohodnotil 2 1 Citovat
Pe.Tr Odesláno 16. srpen 2023 Odesláno 16. srpen 2023 v parkovacích domech stejně EV parkovat nebudou smět ... Radovanek ohodnotil 1 Citovat
dracekvo Odesláno 16. srpen 2023 Odesláno 16. srpen 2023 před 53 minutami, oddie napsal: To je právě velký omyl, že zajišťovat parkovací místo pro soukromou pixlu je veřejná služba. A je dost míst, kde už to pochopili. Jo a ty místa jsou jistě náš vzor, jak by to mělo v čr vypadat. Děkuji nechci. Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 16. srpen 2023 Odesláno 16. srpen 2023 Zajistit parkování pro soukromé vozidlo opravdu nemůže být veřejná služba. Proč by měla být? Nedávno jsem to zde na fóru zmiňoval. A nabíjení ze sloupů VO bude tak drahé, že se stejně nebude využívat. A když nebude drahé, tak bude dotované a dotace jsou jednoznačně špatně. pavelu96 a Radovanek ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 16. srpen 2023 Odesláno 16. srpen 2023 (upraveno) Parametry toho co je (může být) a není veřejná služba se neřeší na stránkách P - clubu, ale řeší se volbami a tim, jaké parametry ten který kandidát nabídne. Je-li veřejnou službou dotace MHD, České pošty, osvětlení ulice ve 3 ráno a spousty dalších populárních nesmyslů, velice rád budu volit subjekt, který bude podporovat minimální omezení IAD a s tím související i parkování automobilů na veřejných místech i za cenu drobného snížení množství financí tekoucích do podobných černých děr. Když bude prokazatelná většina těch, co myslí jinak než já, bude se holt muset moje uvažování takovým faktům přizpůsobit - ale furt budu doufat a trvale volit změnu podporující můj pohled na věc, páč mi to prostě přijde správný. Upraveno 16. srpen 2023 uživatelem Medvěd Radovanek a radim.1008 ohodnotil 1 1 Citovat
oddie Odesláno 16. srpen 2023 Odesláno 16. srpen 2023 Přesně tak, je to otázka především voleb, a vzhledem k tomu, že v Praze je velmi silná skupina těch, co auto vůbec nemají, vývoj se dá celkem snadno odhadnout... radim.1008 a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Radovanek Odesláno 16. srpen 2023 Odesláno 16. srpen 2023 před 21 hodinami, ozzy56 napsal: asi před měsícem naši novináři jeli referovat o cestě do chorvatska elektroautem, tam dojeli v pohodě (furt u nabíječky a kafe ), ale zpátky problémy s nabíjením ve slovinsku i rakousku--přesto, že appka ukazovala vše OK, nabíječka nefungovala, naštěstí někde vedle v hotelu je nechali nabít, pak jinde nabíječka vytáhla z karty neúměrnou částku, kterou reklamovali a řešili ještě po návratu do česka, a to uměli perfekt anglicky, jinak by byli v řiti, neumím si představit sebe, kdyby to nefungovalo, třeba v noci, anglicky umím tak leda spát -- proto píšu, že je v těch nabíječkách pořád bordel, ti pitomci v bruselu řeší název pomazánkového másla, místo aby nastavili pravidla nabíjení v celé evropě @Radovanek nechci tě urazit, ale nejsi ta umělá inteligence ?? To je ale přece normální, když ti novináři nejeli skutečným elektromobilem od skutečné elektromobilky Tesla po skutečné nabíjecí síti Tesla Supercharger, ale jeli zkripleným spalovákem spalovací autodebilky, která to neumí a dělá elektromobily jen jaksi do počtu. A stejné je to s těmi nabíjecími sítěmi, kde místní energetiky a různé obskurní firmy zavětřily zisky a hlavně, jsou na to dotace z EU. Celá první fáze budování nabíječek po EU byla ve znamená dejte na to bez rozmyslu dotaci, my si tím zabereme lukrativní místa, ať nám to jiný nevyfoukne. No a když třeba slibně se rozvíjející a logicky stavěnou evropskou nabíjecí síť New emotion celou koupil ropný gigant Shell už před 58 lety, tak se mu prostě jen více a více daří dokazovat, že to nefunguje a máte jezdit dále na smradlavé jedovaté mrtvé dinosaury a zetlelé přesličky. dýzl a elton ohodnotil 1 1 Citovat
Radovanek Odesláno 16. srpen 2023 Odesláno 16. srpen 2023 před 17 hodinami, rhinos napsal: tak jsou to asi jiné články ,ale tak easy to asi nebude. https://www.e15.cz/byznys/technologie-a-media/elektromobilem-do-chorvatska-nabijecky-nefungovaly-zachranou-byl-dojezd-vw-id-buzz-1399187 https://www.portalridice.cz/clanek/elektromobilem-do-chorvatska-1-dil-auto-funguje-nabijeni-moc-ne https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/auto/kdyz-je-nabijeni-drama-s-mercedesem-eqb-vyrazime-do-vanocnih/r~c5e132f298ab11edba63ac1f6b220ee8/ Já pořád nevím. Když pominu dojezd a to nemluvím jen o dovolené...tak já si můžu jet kam chci a nemusím řešit kde si nabít abych tam i nenocoval To je ale přece normální, když ti novináři nejeli skutečným elektromobilem od skutečné elektromobilky Tesla po skutečné nabíjecí síti Tesla Supercharger, ale jeli zkripleným spalovákem spalovací autodebilky, která to neumí a dělá elektromobily jen jaksi do počtu. A stejné je to s těmi nabíjecími sítěmi, kde místní energetiky a různé obskurní firmy zavětřily zisky a hlavně, jsou na to dotace z EU. Celá první fáze budování nabíječek po EU byla ve znamená dejte na to bez rozmyslu dotaci, my si tím zabereme lukrativní místa, ať nám to jiný nevyfoukne. No a když třeba slibně se rozvíjející a logicky stavěnou evropskou nabíjecí síť New emotion celou koupil ropný gigant Shell už před 58 lety, tak se mu prostě jen více a více daří dokazovat, že to nefunguje a máte jezdit dále na smradlavé jedovaté mrtvé dinosaury a zetlelé přesličky. elton a dýzl ohodnotil 1 1 Citovat
Radovanek Odesláno 16. srpen 2023 Odesláno 16. srpen 2023 před 17 hodinami, oddie napsal: Náhodou, aspoň mají dovolenkové zážitky Kolega si to pořídil a nějaké nabíjecí historky sype furt, akorát už jsou poněkud únavný, furt na jedno brdo... Naši hoši jezdí elektrem na služebky do Stuttgartu, je to prý super a trvá jim to jen o půl dne déle než benzínovým, takže vydělají na dietách Já jsem si teda Frankfurt netroufl, cesta tam by byla v poho, ale zpátky jsem chtěl jsem být brzy doma a kdoví kde bych to tam musel nechat nabíjet, v hotelu nabíječky neměli. Můžeš nám napsat, co má kolega za auto? A jak moc ho proškolili u prodejce a co si o tom sám načetl před koupí? Pak by to třeba mnohé vysvětlovalo. Vaši hoši samozřejmě kecají, ale opět to záleží od toho, zda jedou elektromobilem nebo zkripleným spalovákem. Škoda, že jsi si netroufl na Frankfurt, mohl by jsi pak konečně psát z vlastní zkušenosti. Ne z doslechu. No a jako sorry, a) jedu elektromobilem, vybírám si hotel s nabíjením nebo tam, kde ne nabíječka kousek v docházkové vzdálenosti. Nebo B) se prostě zeptám a oni mne nechají z normální zásuvky zdarma nabít. Viz tato skutečná cesta skutečným elektromobilem 2000 km do Polska a zpět - 16.minuta videa. Ale to Ty ne, že? Jednodušší je říct, že TO NEJDE. Jinak tady je příklad služebky ve Forfu Mach e Brno-Praha a zpět. Vyšlo to, je dělán jako čistý elektromobil od začátku, jen to prostě je Ford.. elton a dýzl ohodnotil 1 1 Citovat
pavelu96 Odesláno 16. srpen 2023 Odesláno 16. srpen 2023 @Radovanek tak nějak nechápu, že Ty jako "chytrý a vševědoucí" člověk nechápeš systém vícenásobných citací označený symbolem + vedle tlačítka "citovat" - to je nutné citovat všechny příspěvky zvlášť a odpovídat Ctrl+c a Ctrl+v? dýzl a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Radovanek Odesláno 16. srpen 2023 Odesláno 16. srpen 2023 před 17 hodinami, Medvěd napsal: Oddie - já bych si elektropikslou netroufl ani za hranici Prahy Tak to jseš srab. Já s Ionem dojel z Ostravy do Vídně, Bratislavy, Žiliny, Vysokých Tater, Hostětína, Telče, Prahy, Liberce.................... elton, Péťa a dýzl ohodnotil 2 1 Citovat
Radovanek Odesláno 16. srpen 2023 Odesláno 16. srpen 2023 před 3 minutami, pavelu96 napsal: @Radovanek tak nějak nechápu, že Ty jako "chytrý a vševědoucí" člověk nechápeš systém vícenásobných citací označený symbolem + vedle tlačítka "citovat" - to je nutné citovat všechny příspěvky zvlášť a odpovídat Ctrl+c a Ctrl+v? Nechce se mi tím zabývat. Odpovídám napřímo. Shodou okolností měli stejnou otázku až jsem tu první odeslal. Než upravovat, odeslal jsem znovu. dýzl ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 16. srpen 2023 Odesláno 16. srpen 2023 před 6 minutami, Radovanek napsal: Můžeš nám napsat, co má kolega za auto? A jak moc ho proškolili u prodejce a co si o tom sám načetl před koupí? Pak by to třeba mnohé vysvětlovalo. Vaši hoši samozřejmě kecají, ale opět to záleží od toho, zda jedou elektromobilem nebo zkripleným spalovákem. Škoda, že jsi si netroufl na Frankfurt, mohl by jsi pak konečně psát z vlastní zkušenosti. Ne z doslechu. No a jako sorry, a) jedu elektromobilem, vybírám si hotel s nabíjením nebo tam, kde ne nabíječka kousek v docházkové vzdálenosti. Nebo B) se prostě zeptám a oni mne nechají z normální zásuvky zdarma nabít. Viz tato skutečná cesta skutečným elektromobilem 2000 km do Polska a zpět - 16.minuta videa. Ale to Ty ne, že? Jednodušší je říct, že TO NEJDE. Jinak tady je příklad služebky ve Forfu Mach e Brno-Praha a zpět. Vyšlo to, je dělán jako čistý elektromobil od začátku, jen to prostě je Ford.. Já ale neříkám, že to nejde, já jsem jen chtěl odpoledne po skončení konference sednout do auta a večer být doma u dětí - což benzínový služební zázrak zvládne na jednu nádrž víc než pohodlně i když se s ním jede 150. Až se budu chtít kochat a bude mi jedno, v kolik přijedu, klidně si vezmu to elektro. Jo, Tesly nám obyčejným sprostým dělníkům nedávají, tak co máme dělat... Fruktis, Péťa, Radovanek a 1 další ohodnotil 3 1 Citovat
pavelu96 Odesláno 16. srpen 2023 Odesláno 16. srpen 2023 před 10 minutami, Radovanek napsal: Nechce se mi tím zabývat. Odpovídám napřímo. Shodou okolností měli stejnou otázku až jsem tu první odeslal. Než upravovat, odeslal jsem znovu. Tak to se tím budeš muset zabývat, protože tím spamováním se dopouštíš porušení pravidla č.4! Další diskuze na toto téma je zbytečná, pokud budeš takto pokračovat, budu Tvé příspěvky odstraňovat. Fruktis, Péťa, Hafity a 1 další ohodnotil 4 Citovat
rhinos Odesláno 16. srpen 2023 Odesláno 16. srpen 2023 před 29 minutami, Radovanek napsal: Můžeš nám napsat, co má kolega za auto? A jak moc ho proškolili u prodejce a co si o tom sám načetl před koupí? Pak by to třeba mnohé vysvětlovalo. Vaši hoši samozřejmě kecají, ale opět to záleží od toho, zda jedou elektromobilem nebo zkripleným spalovákem. Škoda, že jsi si netroufl na Frankfurt, mohl by jsi pak konečně psát z vlastní zkušenosti. Ne z doslechu. No a jako sorry, a) jedu elektromobilem, vybírám si hotel s nabíjením nebo tam, kde ne nabíječka kousek v docházkové vzdálenosti. Nebo B) se prostě zeptám a oni mne nechají z normální zásuvky zdarma nabít. Viz tato skutečná cesta skutečným elektromobilem 2000 km do Polska a zpět - 16.minuta videa. Ale to Ty ne, že? Jednodušší je říct, že TO NEJDE. Jinak tady je příklad služebky ve Forfu Mach e Brno-Praha a zpět. Vyšlo to, je dělán jako čistý elektromobil od začátku, jen to prostě je Ford.. No nevím se spalovákem sednu do auta a jedu a nic nemusím studovat. To stejné s hotelem...prostě si ho domluvím a nebo klidně si ho ani domlouvat nemusím. Prostě tam přijedu a nemusím studovat kde je nabíječka...jestli tam nějaká je nebo nedojbože jestli mě jako socku nechají nabít ten zázrak 21. století před 28 minutami, Radovanek napsal: Tak to jseš srab. Já s Ionem dojel z Ostravy do Vídně, Bratislavy, Žiliny, Vysokých Tater, Hostětína, Telče, Prahy, Liberce.................... takže už nejezdíš elektrozázrakem na nádraží a pak vlakem? A zpátky jezdíš taky nebo tím ionem jenom tam? Radovanek, Medvěd a dýzl ohodnotil 2 1 Citovat
Medvěd Odesláno 16. srpen 2023 Odesláno 16. srpen 2023 před 53 minutami, Radovanek napsal: Tak to jseš srab. Já s Ionem dojel z Ostravy do Vídně, Bratislavy, Žiliny, Vysokých Tater, Hostětína, Telče, Prahy, Liberce.................... Ano, Tvou anabázi příprav cesty na sraz fo Telče bavím úspěšně své kamarády při dlouhých zimních večerech. Ale sám něco podobného nechci a ani nepotřebuju podnikat, což většina normálních umí pobrat. dýzl, Radovanek, Hafity a 1 další ohodnotil 3 1 Citovat
dýzl Odesláno 16. srpen 2023 Odesláno 16. srpen 2023 docela by mne zajímalo proč takoví zastánci elektra mají současně nas--- v mozku, že nedokáží pochopit základní fakta (cena za elektro, dojezdy, infrastruktura... Citovat
sitler Odesláno 16. srpen 2023 Odesláno 16. srpen 2023 @dýzl to tak fanatici mají dýzl ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.