Radovanek Odesláno 6. září 2025 Odesláno 6. září 2025 První příspěvek k tématu po dlouhé době. Citovat
Péťa Odesláno 7. září 2025 Odesláno 7. září 2025 Tohle by šlo: https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/auto/nahrada-za-elektricke-citigo-na-obzoru-skoda-odhalila-fesny/r~1c41fbf48be811f0b689ac1f6b220ee8/ elton a pavelu96 ohodnotil 2 Citovat
Péťa Odesláno 8. září 2025 Odesláno 8. září 2025 Ještě jeden článek od výkonného ředitele Sdružení automobilového průmyslu, uvidíme časem, jak se předpověď naplní. elton ohodnotil 1 Citovat
Hafity Odesláno 13. září 2025 Odesláno 13. září 2025 Tak u nás na vsi přibyla Tesla.... Má jinak zadní lampy, než má @Péťa na netopejru.... Ale ta barva Jakási hodně křiklavá zelená.... Citovat
BubakGS Odesláno 15. září 2025 Odesláno 15. září 2025 (upraveno) V tomhle podcastu Vojta Stransky lehce vysvetli, proc je dnes v autech Cina technologicka spicka a my s celou Energiewende, Green Dealem a kdysi silným průmyslem pujdeme do riti.. pokud nas driv nakonec zase nesmahnou rusaci.... https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/podcast-v-aute-rozhovor-design-vojtech-stransky.A250828_171524_automoto_fdv Upraveno 15. září 2025 uživatelem BubakGS Pepito a Milan+ ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 7. říjen 2025 Odesláno 7. říjen 2025 já to říkal už před rokem, že k tomu dojde https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-zrusit-zakaz-spalovacich-motoru-uz-chce-i-merz-40542631#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz Pepito ohodnotil 1 Citovat
Pepito Odesláno 7. říjen 2025 Odesláno 7. říjen 2025 Mám rád motorsport všeobecně a rád jezdím na rallye a nedovedu si představit že by jezdili jenom elektroauta. VID_20250731_111924.mp4 Citovat
oddie Odesláno 7. říjen 2025 Odesláno 7. říjen 2025 Já jsem si taky před 20 lety s tlačítkovým mobilem v ruce nedovedl představit, že jednou budu na P-C psát příspěvky z mobilu majícího větší výpočetní výkon než měl tehdy server Péťa a Hafity ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 7. říjen 2025 Odesláno 7. říjen 2025 já v elektromobilitu věřím, protože světu nic jiného nezbývá , jen se tomu musí dát přirozený vývoj a postup navíc životní zkušenost mi říká, že v ČR a bohužel i v EU nic hlasitě vyřčeného neplatí..., to si jen politici zpestřují svoje vysedávání v lavicích výkřiky do tmy--prostě realita je jinde... Milan+, elton, Hafity a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Hafity Odesláno 7. říjen 2025 Odesláno 7. říjen 2025 Před hodinou, oddie napsal: mobilu majícího větší výpočetní výkon než Jsem někde četl (nevím, jak ověřit pravdu), že dnešní "patlafouni" by v pohodě uřídili misi Apolla na Měsíc.... Citovat
sitler Odesláno 7. říjen 2025 Odesláno 7. říjen 2025 (upraveno) vykonove urcite ano. Vypocetni vykon dnesnich patlafounu je ve srovnani se staryma pc nasobny. Samotny ridici modul Apolla 11 mel vykon cca 12KFLOPS, Iphone 13 (coz je dneska uz tak stary a pomaly) ma pres 100GFLOPS, plus dalsi parametry... takze prumerny smartphone ma cca milionkrat vyssi vykon ... jeden iphone ma zaroven vysi vykon, nez melo cele ridici centrum na zemi a to mnohasetnasobne Jinymi slovy - jeden smartphone by to zvladl cele uridit ve vzduchu i na zemi, nekolikrat soucasne a jeste se u toho stourat v nose. Upraveno 7. říjen 2025 uživatelem sitler pavelu96, Péťa a Hafity ohodnotil 3 Citovat
Radovanek Odesláno 7. říjen 2025 Odesláno 7. říjen 2025 Škoda auto mohla v roce 2020 ovládnout trh s elektromobily v ČR. Mohla zasytit poptávku všech podnikatelů, kteří chtěli kupovat stovky CoitiGoe. Takový Čupr z Rohlíku by mohl vyprávět, jak byl nasraný, když mu volali z autosalonů, kam mu mají vrátit 50 tisícové zálohy, zda na stejné konto. Byla to auta za 450 v základu a za 490 v maximální výbavě s DPH. A držela si díky poptávce tuto cenu i jako ojetiny. Po 3-5 letech mohly ty tisíce malý podnikatelských Škodovek zaplavit bazarový trh a Pepíci by jim rvali ruce. Jenže Škodofka si řekla že NE. Když má matka VW stejný eUP za 605 tisíc, tak plaťte holoto. A přestala ho vyrábět. To je jedna verze příběhu. Ta druhá je prostá. VW a Škoda a Seat potřebovaly snížit flotilové výrobní emise. Tak prostě v bratislavském závodě VW začali dělat i Seat Mii a Škodu CitiGoE za menší cenu. Jakmile se vyrobil potřebný počet, aby se neplatily pokuty do EU, zatli tomu tipec. A nechali jen mizivé počty drahého eUP. Ten druhý je ze Škodováckého odborářského časopisu. Pagvelius a Péťa ohodnotil 2 Citovat
oddie Odesláno 7. říjen 2025 Odesláno 7. říjen 2025 Tu druhou verzi znám. Že to byl jen dočasný kompenzátor flotilových emisí, dokonce sám o sobě snad i prodělečný. Škoda, to bylo fajn městské vozítko. Citovat
ozzy56 Odesláno 8. říjen 2025 Odesláno 8. říjen 2025 (upraveno) lidem z paneláků, jako jsem třeba já se může tento článek hodit https://www.drevostavitel.cz/clanek/vyplati-se-elektromobil-lidem-kteri-bydli-na-sidlisti?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=1544811&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box edit: následuje i druhý díl, běžte na další stránku... Upraveno 11. říjen 2025 uživatelem ozzy56 elton, Péťa a Radovanek ohodnotil 2 1 Citovat
elton Odesláno 8. říjen 2025 Odesláno 8. říjen 2025 To je pěkně blbý článek. rhinos, Milan+ a Radovanek ohodnotil 1 2 Citovat
rhinos Odesláno 8. říjen 2025 Odesláno 8. říjen 2025 a co je na něm blbého? ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Milan+ Odesláno 8. říjen 2025 Odesláno 8. říjen 2025 (upraveno) před 22 hodinami, Radovanek napsal: Škoda auto mohla v roce 2020 ovládnout trh s elektromobily v ČR. Mohla zasytit poptávku všech podnikatelů, kteří chtěli kupovat stovky CoitiGoe. Takový Čupr z Rohlíku by mohl vyprávět, jak byl nasraný, když mu volali z autosalonů, kam mu mají vrátit 50 tisícové zálohy, zda na stejné konto. Byla to auta za 450 v základu a za 490 v maximální výbavě s DPH. A držela si díky poptávce tuto cenu i jako ojetiny. Po 3-5 letech mohly ty tisíce malý podnikatelských Škodovek zaplavit bazarový trh a Pepíci by jim rvali ruce. Jenže Škodofka si řekla že NE. Když má matka VW stejný eUP za 605 tisíc, tak plaťte holoto. A přestala ho vyrábět. To je jedna verze příběhu. Ta druhá je prostá. VW a Škoda a Seat potřebovaly snížit flotilové výrobní emise. Tak prostě v bratislavském závodě VW začali dělat i Seat Mii a Škodu CitiGoE za menší cenu. Jakmile se vyrobil potřebný počet, aby se neplatily pokuty do EU, zatli tomu tipec. A nechali jen mizivé počty drahého eUP. Ten druhý je ze Škodováckého odborářského časopisu. Tak ono je to trošku jináč, ale to je jedno,mladý od dcery dělal Eniaqa,teď má na starosti jiný tým, takže nesmíš věřit tomu co se píše. A hlavně by to nebylo na stovky aut. A kamarad ty auta pro Škodu zajíždí, tak taky,nějaké info. Upraveno 8. říjen 2025 uživatelem Milan+ Citovat
Radovanek Odesláno 8. říjen 2025 Odesláno 8. říjen 2025 Tož to je sice hezké, ale kromě toho, že tam máš známé, jsi nám nic neřekl. Já to mám z jejich odborářského časopisu, verzi 2. Tak povídej...... Citovat
Milan+ Odesláno 8. říjen 2025 Odesláno 8. říjen 2025 (upraveno) @Radovanek Myslíš ,že tady pustim něco ven,aby to ohrozilo někoho,nikdy nevíš, kdo to čte a s kym to dá dohromady. A odbory, to je kapitola pakáže sama pro sebe. Osobně se mi i líbí Elroq,jelikož doma fve i s nabíječkou,ale díky designu víc táhne Ionic,uvidíme,taky potřebuji dodělat K 57. Upraveno 8. říjen 2025 uživatelem Milan+ Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.