Milan+ Odesláno 23. červenec 2025 Odesláno 23. červenec 2025 (upraveno) ID 3 je stejná třída jako Panda? To snad nemyslíš vážně? Po převratu už to nebylo pro nikoho zajímavé,práce a vše okolo toho šlo trošku někam výše. A hlavně dovoz z venku. Upraveno 23. červenec 2025 uživatelem pavelu96 Nepiš další příspěvky po sobě - použij "Upravit" Radovanek ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 23. červenec 2025 Odesláno 23. červenec 2025 (upraveno) Ano, opravdu nevidím důvod proč bych neměl ID 3 srovnávat s Pandou. Obě jsou to malá auta do města fungující jako nákupní tašky, kde ta Panda má potenciál relativně v klidu dát 400 km na nádrž Jinak máš pravdu v tom, že přestavba Volhy po revoluci byla nesmyslná hlavně proto, že se daly v pohodě dovézt origo diesely a člověk se už nemusel bát, že ho soused napráší a on pak bude muset dokazovat kde na auto ze západu vzal. Proto jsem taky i já tu myšlenku opustil Upraveno 23. červenec 2025 uživatelem Medvěd Radovanek ohodnotil 1 Citovat
Milan+ Odesláno 23. červenec 2025 Odesláno 23. červenec 2025 před 2 hodinami, Medvěd napsal: Pročpak bych nemohl jedno pidiauto srovnávat s jiným? Protože elektro? Jinak k Volze jsem se myslím vyjádřil dostatečně = přemýšlel jsem o ní a zjišťoval co a jak, ale přišla vojna a vše se změnilo. Jestli a případně kdy bych jí mohl mít je čistá spekulace - já jsem přesvědčený, že třeba během 5 let by to šlo, Ty tvrdíš, že ne a tak to asi zůstane Jináč méďo,já to netvrdím ,vím jak to bylo,co to stálo,atd, sám jsi psal s čím jsi začínal,já tu R 8 Gordini měl,u Tebe to asi Gordina nebyla,sám jsem si chtěl přivézt před cca 15 lety Zero7 z GB a nakonec to byla jedna stavebnice od Kaipana s Fordem,to byl propadák,to nejelo,tak přijela druhá s 1,8Turbo od vw,to jede,ale jo mám STK,jen to dodělat. Rozebrat ,nalakovat,poskládat. Barák je přednější. před 1 hodinou, Medvěd napsal: Ano, opravdu nevidím důvod proč bych neměl ID 3 srovnávat s Pandou. Obě jsou to malá auta do města fungující jako nákupní tašky, kde ta Panda má potenciál relativně v klidu dát 400 km na nádrž Jinak máš pravdu v tom, že přestavba Volhy po revoluci byla nesmyslná hlavně proto, že se daly v pohodě dovézt origo diesely a člověk se už nemusel bát, že ho soused napráší a on pak bude muset dokazovat kde na auto ze západu vzal. Proto jsem taky i já tu myšlenku opustil Id3 je větší jak golf a na tu baterii těch 400 dá asi taky.Nevím proč by měl nějaký soused prašit,kde jsem na to vzal. To pak máte v baráku špatné vztahy. U nás se ulice stavěla naráz a i Jirka Scretch se divil ,když tu byl ,něco jsem mu dělal,jak se všichni zdravíme. Jináč můj soused to vozil hned po revoluci,jelikož tam utekl ,tady z vesnice jeho kamarád. Citovat
Medvěd Odesláno 24. červenec 2025 Odesláno 24. červenec 2025 (upraveno) Víš jak to bylo a víš i jaký bych měl konkrétně já možnosti? Pak smekám před Tvou představivostí, páč ani já to nevím A tím téma Volha považuju z mé strany za uzavřené - dal jsem jí původně jen jako příklad Radovánkovi potvrzující, že i v 80tejch letech tu byl zájem o dieselová auta a důvod, proč tu nebyly stejně rozšířené jako na západě spočíval jen a pouze v tom, že se v běžné síti prostě nedaly koupit a tak se šlo i cestou více či méně pokoutných přestaveb. Jinak ta naftová Volha se ofiko na západě prodávala - sice se jednalo o úpravu z Belgie a tak se jednalo o mizivé množství, ale prostě se tam upravovala a prodávala https://tardie.cz/scaldia-volga-diesel-belgicka-modifikace-sovetskeho-vozu/ Povšimni si, že na blatníku je nápis Volha latinkou, na Volhách prodávaných u nás byl samozřejmě azbukou Upraveno 24. červenec 2025 uživatelem Medvěd elton a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Milan+ Odesláno 1. srpen 2025 Odesláno 1. srpen 2025 Co říkáte na Elroq od Škody,když jsem byl o vycházce v práci,jezdí s tím k nám škodovaci,tak je to kus auta. K solárum bych si to nechal líbit,jen ta cena. Citovat
Péťa Odesláno 1. srpen 2025 Odesláno 1. srpen 2025 Před chvílí jsem koukal na Eniaq Ale chybí tam popis Citovat
Radovanek Odesláno 2. srpen 2025 Odesláno 2. srpen 2025 Radek Landa vozí dobrá auta a za dobré ceny. Na popis je nutné se u něj zeptat. Podle něj jdou auta pryč tak rychle, že u nich vypisuje na web jen minimum a jedná jen s vážnými zájemci, takže vyplníš zájem o vozidlo a obratem Ti to pošle. Co se Elroqu týče, tak jsme mez elektromobilisty nepochopili, kam tím Škoda míří. Je to prakticky stejně velké jako Enyaq a přitom to stojí daleko méně. Mezi Škodováky běží hláška, že Elroq jim jen kanibalizuje prodeje Enyaqu. A jen na okraj - zvu na Salón elektromobilů do Ostravy 19-21.9.2025, za asep.cz budu přítomen na stánku s poradenstvím, v sobotu v panelové diskusi a v rozhovoru s moderátorem). Tam si můžete na vše sáhnout, poptat se, poslechnout si a řídit. Salón elektromobilů je největší událostí v Česku věnovanou elektromobilitě, udržitelné dopravě a inovacím v e-mobilitě. Návštěvníci si mohou vyzkoušet testovací jízdy, zúčastnit se odborných přednášek a diskusí s experty a setkat se s lídry na trhu. Nechybí program pro celou rodinu ani soutěže o hodnotné ceny. Akce přináší přehled nejnovějších trendů, technologií a inovací v oblasti udržitelné dopravy. Proč přijít na Salón elektromobilů 2025? Desítky elektromobilů a plug-in hybridů na jednom místě Testovací jízdy po celý víkend Exkluzivní přednášky a diskuse s odborníky z oblasti e-mobility Prezentace nabíjecích technologií, solárních řešení a chytrých systémů Program a zábava pro celou rodinu Výhry pro registrované návštěvníky a speciální dárky Setkání se zástupci značek a reálnými uživateli elektromobilů Inspirace pro jednotlivce, firmy i samosprávy, jak přejít na ekologickou dopravu Proč se registrovat? Získáte možnost vyhrát atraktivní ceny v losování pro registrované návštěvníky ONLINE REGISTRACE na testovací jízdy vybraných elektromobilů předem Dostanete aktuální informace o programu, přednáškách a novinkách od vystavovatelů. Registrace je bezplatná a nezabere více než pár sekund, ale přináší řadu výhod, které vám zpříjemní celý zážitek ze Salónu elektromobilů 2025. Registrace: https://salonelektromobilu.cz/ Vstup zdarma – stačí se registrovat online nebo přijít osobně Péťa, Dave_k a elton ohodnotil 3 Citovat
Péťa Odesláno 2. srpen 2025 Odesláno 2. srpen 2025 Jo, jo - pravidelně sjíždím ty 4 weby, které jsi mi doporučil Ale pokukuji po těch Teslách, tohle byla náhoda. Takže podle Tebe je Elroq dobrá volba? 18.-21.9. jsem na jižní Moravě, škoda. Už jsem zavětřil příležitost do Ovy zajet, když tam v té době začíná mladej studovat. 24.9. má imatrikulaci. Nedá se nic dělat, priorita je jasná Citovat
Radovanek Odesláno 2. srpen 2025 Odesláno 2. srpen 2025 Není to špatné auto. Dost věcí, na které trpěly právě první generace Enyaqu v něm dokázali za ty roky odstranit. Mimochodem slibovali, že dají do pořádku SW, nakonec nasadili do novějších Enyaqů ten, co má i Elroq. Je lepší, akorát nekompatibilní s tím starým. Takže majitelé mají smůlu, sekání se, tvrdnutí nebo restarty za jízdy budou muset snášet nadále. Holt koncern VW se v SW zatím moc nepředvedl. Je na tom podobně tragicky, i když o něco lépe, než Stelantis. Elroq bude dobrá volba za pár let, pokud chceš ojetinu, zatím na trhu prakticky nejsou. Je to nové auto . Tesla, i ojetá, na tom bude stále SW o hodně lépe a jsou už zkušenosti i s bateriemi, dlouhým provozem, tedy degradací, výměnami, je to sázka na jistotu. Nehledě na neustále chodící SW vylepšení zdarma. Tam se tradiční automobilky nechytají. Pokud byste do Ostravy měli někdo cestu v týdnu od 4.8., tak v OC Nová Karolina, v centru města, hned naproti obchodu Tesly, je nyní otevřeno čínské B.Y.D.. Auta si jde prolézt a řídit na předváděcí jízdě. Čerstvá informace od kámoše z Eco taxi Olomouc/Přerov/Prostějov. elton, Péťa a Dave_k ohodnotil 3 Citovat
Péťa Odesláno 2. srpen 2025 Odesláno 2. srpen 2025 (upraveno) Dík, že se dělíš o informace Píšeš, že u Tesly jsou zkušenosti s výměnou baterií. Předpokládám, že to dělá jen oficiálně Tesla, že? Viděl jsem nějaké inzeráty, kde psali o repaai baterií v Litvě. Upraveno 2. srpen 2025 uživatelem Péťa Citovat
Radovanek Odesláno 2. srpen 2025 Odesláno 2. srpen 2025 Tím, že auta jsou na trhu už více než 13 let, je těch zkušeností spousta. Drtivá většina jsou výměny kus za kus celý batery pack ze strany Tesly v záruce. Ostatně i dnes u nejlevnějších Modelů 3 je na základní vozidlo záruka 4 roky nebo 80 000 km podle toho, co nastane dříve plus Akumulátor a hnací ústrojí záruka 8 let nebo 192 000 km podle toho, co nastane dříve. Detaily k záruce pak uvádí u vrcholových modelů S a X dokonce 240 tis. km. A na ojetiny se vztahuje nevyčerpaná část záruky. Dokonce Tesla navíc nabízí, pokud záruka na vozidlo již vypršela, tzv. omezenou záruku na ojeté vozidlo = záruční krytí na 1 rok nebo 20 000 km od data dodání vozu. Takže výměn v některém ze servisů mimo záruku je opravdu málo, navíc se specializují na výměny pouze vadných článků. Už to umí, je zbytečné měnit celou baterii. A lze si vybrat nabídku jak od autorizovaného servisu Tesly Praha a Brno, tak partnerské servisy jako Tesla Dave Pelhřimov, Tesla Clinic Vestec Praha, Tesla Body Shop Ostrava, Tesla Duži Ostrava a mnoho dalších od zkušených dovozců elektrických ojetin. Baterky v moderních elektromobilech jiných značek po roce +-2020 už prokázaly, že na to mají, a tak i Peugeot dává 8 let nebo 160 tkm (cituji) při garanci minimální nabíjecí kapacity 70 %. Během této doby budou veškeré havarijní situace, na které se vztahuje záruka, řešeny v rámci záruky výrobce. Po uplynutí této doby (nebo pokud kapacita klesne pod 70 %) můžete nechat vyměnit jednotlivé články v baterii nebo ji nechat vyměnit za novou. Kromě trakční baterie je na váš automobil poskytována stejná záruka jako na benzinový či dieselový vůz (výrobní vady, lak, prorezavění). Repasi jsem viděl i osobně, ale to byla baterka vyndaná z bouraného auta a připojená přes dodaný Battery mnagemnet system k fotovoltaické elektrárně jako záloha. A prakticky tam borec jen přeměřil články a vyhodil ty, co snižovaly kapacitu celého packu, nenahrazoval je jinými. Péťa, Dave_k, Hafity a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Milan+ Odesláno 2. srpen 2025 Odesláno 2. srpen 2025 Elroq má rozvor skoro jako Enyaq,ale velikostně je to Karoq. Citovat
Radovanek Odesláno 2. srpen 2025 Odesláno 2. srpen 2025 Právě tím rozvorem a vnitřním prostorem za Enyaqem nijak moc neazostává, to je to, co nás mate. Proč si kupovat o hodně dražší Enyaq, když Elroq to pokryje. elton ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 8. srpen 2025 Odesláno 8. srpen 2025 Dnes jsem si byl projet Teslu S a Teslu X V podstatě je rozhodnuto, prodá se Béčko (bo s ním nikdo z rodiny jezdit nechce) a jde se do Tesly Jen nevím do jaké - ta X je super (2017), ale 600 za auto nedám. Borec, co mi je ukazoval, vydržel 2 hodiny v kuse o Teslách vyprávět. Servisuje je a věděl snad úplně všechno. Radovanek, Dave_k, elton a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 8. srpen 2025 Odesláno 8. srpen 2025 (upraveno) No jo, když chceš prodat sloníka musíš o něm hezky mluvit Ale ne, jinak pěkný akorát u toho X otevřeš ty dveře v garáži takhle nahoru? Já mám pocit že ne. To S se mně líbí víc. Upraveno 8. srpen 2025 uživatelem Radek Hurvajz Péťa ohodnotil 1 Citovat
Milan+ Odesláno 8. srpen 2025 Odesláno 8. srpen 2025 (upraveno) Jo ty dveře to je traga,když jsem to viděl na výstavě,nechápu proč. @Péťa,byl jsi u někoho o kom se tu píše? Upraveno 8. srpen 2025 uživatelem Milan+ Citovat
Péťa Odesláno 8. srpen 2025 Odesláno 8. srpen 2025 (upraveno) Myslím, že výškově by to v garáži nevyšlo. Ale stejně mám kabel na nabíjení připravený před garáží @Milan+ Tak strašný to není, potřebují mnohem méně prostoru do strany než klasické. Odhaduji tak max. 30cm od stěny a už by šly otevřít. Byl jsem "u nás" v Broumově Upraveno 8. srpen 2025 uživatelem Péťa Radovanek a elton ohodnotil 2 Citovat
Milan+ Odesláno 8. srpen 2025 Odesláno 8. srpen 2025 Ani ne prostor,ale je tam možnost zatékání venku v dešti. To samé jak panoramy. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 8. srpen 2025 Odesláno 8. srpen 2025 tak dneska všude píšou, že auto za 600 je LEVNE , píše to i blbeček, co má doma staré BMW za 200 osobně bych ty dveře nechtěl , měl bych strach, že tam poteče , a tolik místa v garáži nemám, bo traktor a skútr... miroska ohodnotil 1 Citovat
Dave_k Odesláno 8. srpen 2025 Odesláno 8. srpen 2025 před 43 minutami, Radek Hurvajz napsal: Ale ne, jinak pěkný akorát u toho X otevřeš ty dveře v garáži takhle nahoru? Já mám pocit že ne. To S se mně líbí víc. Za mne na takový auto ani garáž nepotřebuješ. Wallbox máš venku a auto si v zimě přes apku dopředu vyhřeješ. A EV je stále v pohybu, když je po ruce, takže nějaký zajíždění/vyjíždění z garáže tě brzy omrzí. Radovanek ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.