Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Popřemýšlej sám:

- jakou teplotu má baterie, když dojedeš - tento kryt ovšem také zabrání, aby od motoru ohřála

- jak dlouho parkuješ (přes noc), jak rychle klesá teplota baterie bez krytu a jak s krytem

- takže zda s použitím krytu bude ráno méně vymrzlá, než bez použití krytu

- a zda ten rozdíl v teplotě bude mít vliv na nastartování - tam krom teploty baterie rozhoduje i jak je ztuhlý motor

Je třeba si uvědomit, že kryt (deka) sama baterii nezahřeje, pouze zpomalí její vychladnutí. Takže např. po dvou dnech už má baterie stejnou teplotu okolí ať s krytem, nebo bez krytu.

Baterie je ochlazována také zespodu, na to kryt zřejmě nechrání.

Takže výsledek bude, ale těžko měřitelný. Bylo by fajn, kdybys to vyzkoušel a zpracoval výsledky pokusů, přitom mít zaznamenány průběhy teplot - venkovní, motoru a baterie, a to s krytem a bez krytu. Nejlepší by bylo mít dvě úplně stejná auta... atd.:mrk

Když je velký mráz, doporučuju dvakrát za noc nastartovat auto. Anebo mít garáž. Existuje taky nezávislé topení, anebo ohřívání na 230V, bloku motoru, nebo vody.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

Pokud jsou velké mrazy, tak nejlepší je vzít autobaterii ,,do tepla". Vliv na startování v zimě, má Kvalita baterie, a zda je dost silná. U své 406 je výrobcem psaní autobaterie 12V 63 Ah, ale mám tam 72 Ah.

Odesláno

No, a pokud se ti nechce v mrazech vynášet, nabíjet nebo nahřívat, tak asi gelovou baterii. Je to teda ale už jiná cenová hladina.

Tchán ji měl kdysi v traktoru. Velikostí byla jako z osobáku a startovala i v mrazech mnohem lépe než původní 150 Ah a navíc vydržela snad 15 let.

Odesláno (upraveno)

tahle natvarovaná termo folie za 50 kč se suchým zipem  za těhle 260 kačen mi ihned zvýší kapacitu o 20 procent....? umí to i s penězma......? dokonalý máslostroj ....a můžu si k do toho dát   oběd ...aspoň mi neschládne :aut:aut:mrk

proč se to nedělá v XXXXXL ...šoupnu do toho rovnou celý auto

Upraveno uživatelem myšut
Odesláno

Jednak silně pochybuji, že to pomůže na delší stání ale hlavně nevím, jak bych to v 308mě nacpal pod kryty, které tam jsou už tak dost nadoraz. A na kryty se určitě nevejde a taky tam není mnoho místa.

A pokud budeš stát delší dobu tak se pak naopak baterie neohřeje od motoru na další stání.

Odesláno

za 250 mám 5 L červené kapaliny do zimy ,tak už obíhá v chladiči ...daleko rozumnější volba než neúčelný kosmetický doplněk / příbytek pro hlodavce...pro ně je to dokonalá noclehára,neprochladnou jim kožíšky vedle motoru, Kubišová by měla radost :mrk

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...