PavelP123456 Odesláno 16. říjen 2016 Odesláno 16. říjen 2016 Zdravím mám prosbu nesetkal se někdo nebo nezkoušel Termo kryt baterie --- https://www.nakupka.cz/vyrobek/termo-kryt-baterie-cartrend-857310-velky/?gclid=CLGqnZuK4M8CFUoz0wodlnAOgg Citovat
P607Olda Odesláno 17. říjen 2016 Odesláno 17. říjen 2016 (upraveno) Popřemýšlej sám: - jakou teplotu má baterie, když dojedeš - tento kryt ovšem také zabrání, aby od motoru ohřála - jak dlouho parkuješ (přes noc), jak rychle klesá teplota baterie bez krytu a jak s krytem - takže zda s použitím krytu bude ráno méně vymrzlá, než bez použití krytu - a zda ten rozdíl v teplotě bude mít vliv na nastartování - tam krom teploty baterie rozhoduje i jak je ztuhlý motor Je třeba si uvědomit, že kryt (deka) sama baterii nezahřeje, pouze zpomalí její vychladnutí. Takže např. po dvou dnech už má baterie stejnou teplotu okolí ať s krytem, nebo bez krytu. Baterie je ochlazována také zespodu, na to kryt zřejmě nechrání. Takže výsledek bude, ale těžko měřitelný. Bylo by fajn, kdybys to vyzkoušel a zpracoval výsledky pokusů, přitom mít zaznamenány průběhy teplot - venkovní, motoru a baterie, a to s krytem a bez krytu. Nejlepší by bylo mít dvě úplně stejná auta... atd. Když je velký mráz, doporučuju dvakrát za noc nastartovat auto. Anebo mít garáž. Existuje taky nezávislé topení, anebo ohřívání na 230V, bloku motoru, nebo vody. Upraveno 17. říjen 2016 uživatelem P607Olda Citovat
parizov Odesláno 17. říjen 2016 Odesláno 17. říjen 2016 Jj, je to tak... Ještě mě teda napadlo, že by to snad mohlo pomoct, kdybys měl auto na nabíječce (to se baterie taky trochu ohřívá). Citovat
PavelP123456 Odesláno 17. říjen 2016 Autor Odesláno 17. říjen 2016 Auto mám přes noc venku a jak to čtu tak je asi zbytečný to kupovat, já mám problém když je mráz s nastartování tak jsem myslel že by tohle mohlo pomoc a tak zase nic. Citovat
OK406 Odesláno 17. říjen 2016 Odesláno 17. říjen 2016 Pokud jsou velké mrazy, tak nejlepší je vzít autobaterii ,,do tepla". Vliv na startování v zimě, má Kvalita baterie, a zda je dost silná. U své 406 je výrobcem psaní autobaterie 12V 63 Ah, ale mám tam 72 Ah. Citovat
parizov Odesláno 17. říjen 2016 Odesláno 17. říjen 2016 No, a pokud se ti nechce v mrazech vynášet, nabíjet nebo nahřívat, tak asi gelovou baterii. Je to teda ale už jiná cenová hladina. Tchán ji měl kdysi v traktoru. Velikostí byla jako z osobáku a startovala i v mrazech mnohem lépe než původní 150 Ah a navíc vydržela snad 15 let. Citovat
myšut Odesláno 17. říjen 2016 Odesláno 17. říjen 2016 (upraveno) tahle natvarovaná termo folie za 50 kč se suchým zipem za těhle 260 kačen mi ihned zvýší kapacitu o 20 procent....? umí to i s penězma......? dokonalý máslostroj ....a můžu si k do toho dát oběd ...aspoň mi neschládne proč se to nedělá v XXXXXL ...šoupnu do toho rovnou celý auto Upraveno 17. říjen 2016 uživatelem myšut Citovat
RichVa Odesláno 17. říjen 2016 Odesláno 17. říjen 2016 Jednak silně pochybuji, že to pomůže na delší stání ale hlavně nevím, jak bych to v 308mě nacpal pod kryty, které tam jsou už tak dost nadoraz. A na kryty se určitě nevejde a taky tam není mnoho místa. A pokud budeš stát delší dobu tak se pak naopak baterie neohřeje od motoru na další stání. Citovat
myšut Odesláno 17. říjen 2016 Odesláno 17. říjen 2016 za 250 mám 5 L červené kapaliny do zimy ,tak už obíhá v chladiči ...daleko rozumnější volba než neúčelný kosmetický doplněk / příbytek pro hlodavce...pro ně je to dokonalá noclehára,neprochladnou jim kožíšky vedle motoru, Kubišová by měla radost Citovat
mmartinkovic Odesláno 17. říjen 2016 Odesláno 17. říjen 2016 Vplyv na batériu majú majú aj jazdy, krátke? Dlhé? Často štartujes? Neviem, dnes sú extra mrazy len na výnimočných miestach, nové baterky bezne vydržia 5 rokov. Takže .... Citovat
urdemala Odesláno 17. říjen 2016 Odesláno 17. říjen 2016 Tohle by bylo maximálně (i když dost diskutabilně) dobrý tak pro taxikáře. Ale spíš bych ten odkaz přesunul do sekce Vtipy :-) Citovat
Agrafik Odesláno 18. říjen 2016 Odesláno 18. říjen 2016 Kde se třeba ohřeje baterka umístěná v kufru nad kolem jak to má 607?. Že bych ji omotal na zimu topným kabelem Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.