Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Pozor, pokud někdo máte podobné problémy, tak je reste okamžitě. Včera mi při cestě z prahy prasklo těsnění pod hlavou, teda alespoň doufám, že nepraskla hlava.

Takže nutný odtah a vše co s výměnou těsnění souvisí

Odesláno

Počkej, ty jsi s tím jezdil delší trasy? Jestli jo, tak to byla jen otázka času. Tohle se nechává opravovat, co nejdřív.

Odesláno z mého E2303 pomocí Tapatalk

Odesláno

Já naštěstí do servisu dojel jen s jednou zastávkou,kdy jsem musel upustit tlak z chladiče. 

Od válce mi to tlačilo vzduch do chladící kapaliny. Zítra mohu vyfotit jak vypadalo těsnění.

Jinak držím palce,ať je hlava OK.

Odesláno
před 5 hodinami, radim.1008 napsal:

Počkej, ty jsi s tím jezdil delší trasy? Jestli jo, tak to byla jen otázka času. Tohle se nechává opravovat, co nejdřív.

Odesláno z mého E2303 pomocí Tapatalk

No někteří s prasklou hlavou jezdili od února do srpna cca 400 km každý den s tím, že v tom srpnu si zajeli na 4000 km výlet přes Grossglockner a  Alpy do Andorry a Španělska. Ne, že by má akce byla hodná následování, spíš jen, že NIC NENÍ NEMOŽNÉ

Odesláno

No, tak to je pěkně na kaši... Nějak mi uniká nějaká servisní rada, kdy nebo po kolika km by se mělo těsnění pod hlavou preventivně vyměnit. Dělá to vůbec někdo jako prevenci?

Odesláno (upraveno)

Jak tady už psali ,tak se nedá určit kolik na to těsnění zhruba ujedeš km a kdy bys ho měl preventivně měnit. Jak zkrátka auto začne znatelně více hulit a přehřívat se,tak pak vyměnit,dříve to asi nepoznáš. 

PS- Když tak mě někdo opraví . 

Upraveno uživatelem Peu306
Odesláno
před 3 hodinami, martincihak napsal:

No, tak to je pěkně na kaši... Nějak mi uniká nějaká servisní rada, kdy nebo po kolika km by se mělo těsnění pod hlavou preventivně vyměnit. Dělá to vůbec někdo jako prevenci?

toto těsnění se preventivně nemění nikdy

• O 3 týdny později...
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Zdravim panove...

Bohuzel me na jednom aute ceka take tesneni pod hlavou. 

V sobotu budu sundavat. Auto slouzi pouze pro nauceni a ziskani ridicskych dovednosti pro mladou zenskou. 

Planuje si nechat auto jeste tak cca rok a pak asi prodat. Cili oprava by mela byt "ekonomicka". To rikam na uvod. 

Jedna se o motor  1.4i 55KW rv 26.6.1997 Kod motoru: KDX (TU3MC). 

Delal jste nekdo, nejake konkretni zkusenosti na co si dat pozor? A cemu se vyvarovat eventuelne? 

Jak dlouho cca trva sundani hlavy? A pak nasledna montaz? Co jeste dalsiho krom vymeny oleje a filtru? 

Diky moc.

Odesláno

Tenhle motor je celkově jednoduchý, včetně demontáže a montáže hlavy. Doba práce se bude odvíjet od tvé šikovnosti, pokud jsi trošku zručný tak dejme tomu 1,5 hodiny demontáž.... Určitě vyměnit guferka ventilů....

Odesláno

Oka, to neni tak hrozne. S timhle motorem nemam zkusenosti. 
Z Peugeotu jen 2.0HDi (nejaky rozvody atp). 

Je tam nekde zapotrebi nejaky specialni naradi na neco? Nebo na co si dat opravdu pozor? 

Odesláno

Žádné spešl nářadí k tomu zapotřebí není. Aretace vačky a kliky jednoduchá, je tady toho mraky napsáno....

Odesláno

Tak dneska kompletne rozhozeno. 

Ikdyz je hlava rovna, jsou v ni mistama vyzrane diry od "koroze", kde bylo poskozene tesneni....
Tak ji necham lehce srovnat. Jen tesneni ci jsem meril, bylo 1,3mm. Cili bud puvodni a nebo nekdo jen vymenil a dal zase stejnou tloustku. Protoze original je 1,3mm ale pri prebourseni se dava 1,5mm jsem koukal. 

Jakou znacku tesneni doporucujete? 
Co jsem koukal, nemuzu sehnat tesneni mezi vstrikovani paliva do parohu. A mezi saci parohy a hlavu. Jak to? To se nic nedela a nebo se to "lepi" na silikon?

Odesláno

těsnění pod hlavu kup až po srovnání hlavy, podle toho, kolik ji vezme, nechej ji taky otlakovat, at máš jistotu, jinak ostatní těsnění autoriz. Peugeot

Odesláno (upraveno)

jestli tomu 100 pro věříš, že je rovná hlava i blok a máš to krapet stáhlý na hlavě ,jak tvrdíš ,tak 1.5 pro origo stav

jestli honíš tlaky a budeš laborovat ,ve výsledku prd poznáš ,bo děláš kosmetiku,měníš jen těsnění... o zbytku motoru nevíš nic

s těsněním špatně hledáš stojí to kolem 20 kč , výfukové kolem 40 kus ....,a jaké značky u starýho auta,to je fuk....

já si nechám osobně poradit za tejden ,až se mi hlava vrátí po GO, kolik tam dát šířku o kolik to stáhli soudruzi .....pak půjde na GO klika

Upraveno uživatelem myšut
Odesláno

spatnou zkusenost mam s tesnenim Febi, vydrzelo rok, nez zaclo foukat znova. Podruhy jsem dal Elring, co se dava do prvovyroby, daval jsem standartni tloustku i kdyz hlava byla o 0.2mm liznuta

Odesláno

mysut: no hele, hlava je rovna, jen ma mista nektere vyhnila. Poslal jsem ji stejne na srovnani. Otlakovani je zbytecne, kdyz to prochcavalo tesneim a ne hlavou. 
Rovnou vymenim ty driky ventilu a gufero na vacce a zabrousim i lehce sedla. Zadne tlaky vubec nehonim a je mi to fuk. Je mi jasne to, ze to muze ovlivnit tlaky. Ale jezdi s tim mlada holka, ktera to ma na nauceni. Je ji to absolutne jedno jak to jede. Pro ni je dulezite se dostat do prace a zpet. Tot vse. 
Cislo tesneni pod vstrikovani je: 192542 a nikdo to nemuzu najit. 
Cislo pro tesneni mezi parohy sani a hlavu ani Peugeot nenabizi. Pokud mate nekdo typ, ktery koupit. Tak sem snim,
Jedna se o 306 rv1997, 1.4i 55KW motor KDX (TU3MC).

ferry: oka, tak FEBI se vyhnu. Co vam rika znacka GLASER? 

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak v nedeli dokonceno. Vsechno slozeno zpet a maka to super. Jen jsem mohl nechat tesneni o 1,3mm tloustky ale to je fuk. Dal jsem nakonec 1,5mm. Vsadil jsem na jistotu, nechtel jsem cekat a za dalsi nechtel jsem riskovat vetsi kompresni pomer a mozne odkraceni klikove hridele. Prece jen to auto uz ma 200t namotano. 
Nepoustel jsem se do stelovani ventilu, nikdy jsem to na tomhle motoru nedelal a uz jsem toho mel plne zuby a nechtel jsem studovat uz manualy zadne.
Motor jede pekne, prej je sviznejsi nez pred tim (byl jeden lehce podpaleny saci ventil - tak ze by tim?) a jeste ze to vyslo na "par korun". 
Nize davam vypis vseho co sem daval nove vcetne originalnich objednavacich cisel od PEUGEOTU - treba to nekomu usetri praci.

Video testu motoru zde -> 

Delalo se teda toto:

tesneni pod hlavou - 0209CK - po srovnani - 320kc GLASER - 1,5mm
tesneni pod viko ventilu - 024954 - 55kc CORTECO
gufero vacky - 080732 - 34kc SWAG
termostat - 133844 - 110kc s tesnenim MEYLE
tesneni driku ventilu - 095628 - 7ks/ks = 56kc 8ks ELRING
vyfukove tesneni - 0349A6 - 42kc/ks = 84kc ELRING
tesneni sani - 14kc/ks = 28kc sada ELRING
svicky - 596015 - 42kc/ks = 168kc sada BOSCH
vzduchovy filtr - 144485 - 74kc UFI
olejovy filtr - 1109N2 - 69kc FEBI
Doprava - 55kc
Rovnani hlavy - 500kc
Olej - 500kc

Celkem: 2053,- Kc

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...