Přejít na obsah

Knightey-

Uživatel
  • Počet příspěvků

    142
  • Registrace

1 Sledující

O uživateli Knightey-

  • Datum narození 7.6.1986

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Knightey-'s Achievements

Pozorovatel

Pozorovatel (3/6)

0

Popularita

  1. Knightey-

    Těsnění pod hlavou?

    Budu to muset nastudovat co a jak a pak uz jen sundat viko hlavy, vyheverovat kolo a protacet motorem uz je sranda...
  2. Knightey-

    Těsnění pod hlavou?

    Tak v nedeli dokonceno. Vsechno slozeno zpet a maka to super. Jen jsem mohl nechat tesneni o 1,3mm tloustky ale to je fuk. Dal jsem nakonec 1,5mm. Vsadil jsem na jistotu, nechtel jsem cekat a za dalsi nechtel jsem riskovat vetsi kompresni pomer a mozne odkraceni klikove hridele. Prece jen to auto uz ma 200t namotano. Nepoustel jsem se do stelovani ventilu, nikdy jsem to na tomhle motoru nedelal a uz jsem toho mel plne zuby a nechtel jsem studovat uz manualy zadne. Motor jede pekne, prej je sviznejsi nez pred tim (byl jeden lehce podpaleny saci ventil - tak ze by tim?) a jeste ze to vyslo na "par korun". Nize davam vypis vseho co sem daval nove vcetne originalnich objednavacich cisel od PEUGEOTU - treba to nekomu usetri praci. Video testu motoru zde -> Delalo se teda toto: tesneni pod hlavou - 0209CK - po srovnani - 320kc GLASER - 1,5mm tesneni pod viko ventilu - 024954 - 55kc CORTECO gufero vacky - 080732 - 34kc SWAG termostat - 133844 - 110kc s tesnenim MEYLE tesneni driku ventilu - 095628 - 7ks/ks = 56kc 8ks ELRING vyfukove tesneni - 0349A6 - 42kc/ks = 84kc ELRING tesneni sani - 14kc/ks = 28kc sada ELRING svicky - 596015 - 42kc/ks = 168kc sada BOSCH vzduchovy filtr - 144485 - 74kc UFI olejovy filtr - 1109N2 - 69kc FEBI Doprava - 55kc Rovnani hlavy - 500kc Olej - 500kc Celkem: 2053,- Kc
  3. Knightey-

    Těsnění pod hlavou?

    mysut: no hele, hlava je rovna, jen ma mista nektere vyhnila. Poslal jsem ji stejne na srovnani. Otlakovani je zbytecne, kdyz to prochcavalo tesneim a ne hlavou. Rovnou vymenim ty driky ventilu a gufero na vacce a zabrousim i lehce sedla. Zadne tlaky vubec nehonim a je mi to fuk. Je mi jasne to, ze to muze ovlivnit tlaky. Ale jezdi s tim mlada holka, ktera to ma na nauceni. Je ji to absolutne jedno jak to jede. Pro ni je dulezite se dostat do prace a zpet. Tot vse. Cislo tesneni pod vstrikovani je: 192542 a nikdo to nemuzu najit. Cislo pro tesneni mezi parohy sani a hlavu ani Peugeot nenabizi. Pokud mate nekdo typ, ktery koupit. Tak sem snim, Jedna se o 306 rv1997, 1.4i 55KW motor KDX (TU3MC). ferry: oka, tak FEBI se vyhnu. Co vam rika znacka GLASER?
  4. Knightey-

    Těsnění pod hlavou?

    Jenze co koukam, tak dle originalnich cisel pro tesneni pod hlavou neni moc co vybirat... Mam jen dve ty cisla pouze.
  5. Knightey-

    Těsnění pod hlavou?

    Tak dneska kompletne rozhozeno. Ikdyz je hlava rovna, jsou v ni mistama vyzrane diry od "koroze", kde bylo poskozene tesneni.... Tak ji necham lehce srovnat. Jen tesneni ci jsem meril, bylo 1,3mm. Cili bud puvodni a nebo nekdo jen vymenil a dal zase stejnou tloustku. Protoze original je 1,3mm ale pri prebourseni se dava 1,5mm jsem koukal. Jakou znacku tesneni doporucujete? Co jsem koukal, nemuzu sehnat tesneni mezi vstrikovani paliva do parohu. A mezi saci parohy a hlavu. Jak to? To se nic nedela a nebo se to "lepi" na silikon?
  6. Knightey-

    Těsnění pod hlavou?

    Oka, to neni tak hrozne. S timhle motorem nemam zkusenosti. Z Peugeotu jen 2.0HDi (nejaky rozvody atp). Je tam nekde zapotrebi nejaky specialni naradi na neco? Nebo na co si dat opravdu pozor?
  7. Knightey-

    Těsnění pod hlavou?

    Zdravim panove... Bohuzel me na jednom aute ceka take tesneni pod hlavou. V sobotu budu sundavat. Auto slouzi pouze pro nauceni a ziskani ridicskych dovednosti pro mladou zenskou. Planuje si nechat auto jeste tak cca rok a pak asi prodat. Cili oprava by mela byt "ekonomicka". To rikam na uvod. Jedna se o motor 1.4i 55KW rv 26.6.1997 Kod motoru: KDX (TU3MC). Delal jste nekdo, nejake konkretni zkusenosti na co si dat pozor? A cemu se vyvarovat eventuelne? Jak dlouho cca trva sundani hlavy? A pak nasledna montaz? Co jeste dalsiho krom vymeny oleje a filtru? Diky moc.
  8. No mne se to nepodarilo rozchodit. Asi moje BSI jednotka venkovni teplotni cidlo nepodporuje. Coz je docela skoda.
  9. Se divim ze zde nikdo nevi... Kazdopadne jsem to dnes vyresil. Radio funguje v aute a ukazuje na pocitaci stanice atp. Co bylo potreba: - v BSI zmenit z jineho radia na RD3 - v RJ radia zmenit VINkod - v LCD displeji nastavit zobrazovani radia ^^ po techto konfiguracich jiz radio funguje.
  10. Byla chyba pripojeni, Nebylo to naschval. Jsme dal odeslat prispevek a furt to nacitalo a nic nedelalo a po par minutach jsem kliknul odeslat znova. A pak jsem koukal ze tma jsou dva prispevky...
  11. Je mozne napasovat toto autoradio do Peugota 307 rv 2005? Znamy to autoradio dal do auta prej mu nefunguje. Jeste jsem to nevidel ale nevim jestli vubec tam muze byt a komunikovat s autem. Opsany kody z autoradia: PSARCD100-08 Typ: RD3-01 Dekuji za jakekoliv info. Jestli ma vubec smysl se s tim trapit. Nebo jestli se nemusi nahodou nejak "nakodovat" aby komunikovalo s autem.
  12. Je mozne napasovat toto autoradio do Peugota 307 rv 2005? Znamy to autoradio dal do auta prej mu nefunguje. Jeste jsem to nevidel ale nevim jestli vubec tam muze byt a komunikovat s autem. Opsany kody z autoradia: PSARCD100-08 Typ: RD3-01 Dekuji za jakekoliv info. Jestli ma vubec smysl se s tim trapit. Nebo jestli se nemusi nahodou nejak "nakodovat" aby komunikovalo s autem.
  13. Prosim o pomoc. Sesta ma nove prvni vozidlo. Vybrali jsme ji Peugeota 306 1.4i 55KW, Vcelku zachovaly a udrzovany kus. Kdyz jsem vlezl pod auto, tak jedine co chci hned resit, je praskla manzeta na vnitrnim pravem homokinetickem kloubu. Jenze kdyz jsem ji chtel objednat, tak jsem zjistil ze se jich dela opravdu hodne typu. Takze jsem jsem otevrep peugeot service box a podle VINka hledal v poloosach. Bohuzel tam neni vubec nic. Jak to? Takze ted opravu nevim co mam objednat. Podle ceho se drzet? Mate nekdo zkusenosti? Kdyz koukam na obrazky, tak to co tam je taky nicemu neodpovida... Indicie jsou nasledujici: VIN: VF37AKDX231317219 Motor: 1.4i 55KW kod je KDX a typ TU3MC Prevodovka je petikvalt manual Uvedeni vozidla do provozu je: 26.6.1997 Rozmery co merila sestra jsou (nemusi to byt presne): prumer hridele je 25mm prumer plechu okolo kloubu je 75mm delka manzety je 84mm Moje otazka zni, muzete mi nekdo s presnosti rict co mam objednat? Dojizdi do prace denne krom vikendu. Takze to rozebrat a potom cekat na jinej dil je blbe. Navic jsem koukal ze jsou nejake moznosti s tim, objednat i ten kryci plech. Soucasny je lehce pomackany. Ted nevim jestli to je origo a nebo od neceho. Co jsem koukal tak je jeste na prodej nejake to tesneni o-krouzek (asi pod ten plech). Jeste ohledne prevodovky. Kdyz jde auto do zatahu, tak je slyset huceni od prevodovky. Teoreticky to muze byt prevodovkou (byla menena uz) a nebo loziskem na teto dlouho prave poloose? Ze bych klidne vymenil i to, pokud to nebude stat uplny nesmysl. Dekuji vsem za jakekoliv rady ci napady.
  14. Knightey-

    Páčka světel

    Nemas nejaky teda navod na to? Docela by to pomohlo asi vicero lidem. Jak ti to zlobilo prosim te? Sestre na aute udajne obcas levy blink blika rychle, jako kdyz je jedna zarovka praskla. Dela to tak vterinu aztri ale pak to prestane a blika to normlane. Moje prvni podezreni bylo na zarovku ale kdyz to chci ukazat jak to blika, tak vypada ze vse je OK. Mel jsi stejny problem?
  15. Tak dnes zapojene cidlo na BSI jednotky na konektor BA na piny 8 a 18. Bohuzel mi to stejne neukazuje tu teplotu na palubaku. Takze jsem to napichnul a nasel tuto chybu. Dokaze mi nekdo poradit co s tim?
×
×
  • Vytvořit...