Přejít na obsah

iOrange

Uživatel
  • Počet příspěvků

    38
  • Registrace

O uživateli iOrange

  • Datum narození 1.6.1988

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 306
  • Rok výroby
    1999

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Zákupy
  • Stát
    Česká republika

iOrange's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

0

Popularita

  1. iOrange

    Páčka světel

    Tak probádáno, vyčištěno opět složeno z téhle strany (světla). Z druhé strany (blinkry) taky rozebráno, vyčištěno a složeno zpět. No a nyní již vše funguje jak má :-)
  2. iOrange

    Páčka světel

    Mám prosbu pří rozdělávání páčky to na mě SAMOZŘEJMĚ vyskočilo jak čertík z krabičky. Takže první dotaz zda tam něco nechybí nebo není ulámané a druhý jak to prosím patří dohromady ?
  3. iOrange

    Páčka světel

    Jo páčka spíná přímo proud z blinkrů. No pokud to lze snadno rozebrat a vyčistit mrknu na to :-)
  4. Hoj, mám dotaz ohledně páčky světel, kterou budu nucen vyměnit za jinou protože mi zlobí levý blinkr. Někdy většinou přední žárovka nebliká nebo to bliká jak splašený. Po zjištění, že konektory jsou v pořádku jsem zkoumal páčku a když blikám a páčkou zavergluju tak se nechá dát do pořádku. Nicméně je to otrava. Koukal jsem podle OEM kódu 625370 na novou páčku, která mimo jiné stojí docela dost a objevil jsem tam dvě poznámky. Pro vozidla bez airbagu (variantu s jsem neobjevil) a nevím čím by se mělo lišit. Jestli tou průchodkou kudy prochází kabel k airbagu pro volat (myslím, že to jde tím držákem páčky a ne páčkou). A pak všude psáno pro auto s funkcí denního svícení. Že by teda existovala páčka, která by uměla po nastartování/otočení klíčku sama rozsvítit světla ? To by se mi líbilo :-)
  5. Ahoj, mám dotaz ohledně předních brzd. Objednával jsem na celé auto Brembo Max kotouče a k tomu Brembo desky. Letným pohledem do kola jsem žádné dráty pro kontrolu obložení neviděl a objednal tedy destičky bez kontroly pro systém Bosch. Byli tyhle jedny bez kontroly. Teď jsm sundal kolo a koukám, že na třmenu z boku je napsáno Lucas (což jsem po pídění na netu zjistil, že bude asi to samé jako Girling) a destičky tam jsou teďka TRW a mají světe div se ustřižené dráty na tu kontrolu tloušťky. Brembo desky pro systém Girling existují (dle knihy jak na to modely s motorem 2.0 mají vždy Girling jak jsem po sléze zjistil), ale mají vždy ty dráty na kontrolu obložení. Nicméně na autě nic není. Existuje tedy varianta 306 HDi Break bez kontroly obložení v předu a někteří výrobci dělají desky pro Girling s kontrolou tloušťky a někdo bez ? Nebo to tohle auto mělo vždy, akorát někdo z předchozích majitelů to z jaksi z auto amputoval ? Na ServiceBoxu je u Girling systému jen sada destiček s kontrolou obložení. VIN: VF37ERHYF32902847
  6. Přijde vám tohle jako lehká netěsnost nebo spíš nalepená špína ?
  7. Nejde mi sundat respektive nevím jak demontovat redukční ventil klimatizace. Nachází se u přechodu trubek z motorového prostoru do interiéru. Ty dvě malé matičky jsem povolil. Zbytkový tlak v systému unikl. Nyní bych ten ventil pravděpodobně potřeboval sundat pryč abych mohl vyndat tu část kde je ventilátor a výparník klimatizace. Nemá někdo tušení jak na to ?
  8. To je super Jinak klima úspěšně odsáta plničkou. Teď jen jestli někdo neřešil jak správně rozdělat ten spoj pokud možno bez poškození ? :-)
  9. Nešlo je tam minimum místa mezi tím obalem a chladičem je tak 1cm a nenil tam vidět vůbec. Ono to stačí jen vysypat a vyfoukat
  10. Tak postup nějak nafotím a dám ho sem. Nicméně asi jsem přišel na tom proč to teče i jinde než má. Kromě toho, že ten spoj od skříně kde ventilátor a klima radiátor a topení jako takové netěsní...bylo zjištěno když jsem strčil ruku přes díru od ventilátoru až ke chladiči klimatizace, že minimálně ze stran obalenej bordelem...vypadá to na listí a jinej humus. Tím, že 306 nemá kabinový filtr, tak toho tam za těch 15 let napadalo respektive bylo ventilátorem nafoukáno hromada. Potřebuju sundat tu klima část dolů, což znamená rozpojit klima vedení. Klima byla tak max před měsícem nově plněná. Je nějaká šance si ji doma vypustit abych to mohl rozebrat nebo je to utopie a jedině plničkou to odsát ?
  11. Tak přístrojovka za dnešní odpoledne sundána. Zítra odpo pokračování ve zkoumání :-)
  12. No vypadá to jen na ty sponky. Nicméně to co jsi ukázal na fotkách jsem snad ani viděl nechtěl To je snad na palubku ven, celý topení ven a složit si to někde na stole a zase zpátky s tím.
  13. Tak jsem to zkontroloval zespoda...ten spoj ze kterého to teče je po celé délce volný. Je tam tak 1-2 mm vůle. Je teda jasný, že to tudy teče když to není utažený. Je šance to poutahovat aniž by šla dolů přístrojovka nebo jsou šrouby i někde kam se nedostanu ani třeba přes díru rádia ?
  14. Mrknu na to. Nicméně z výtokového zobáčku ani kapka. Někde ze zadu z té skříně je i vysloveně extra vývod ven, který jsem ještě neobjevil. Alespoň dle vyobrazení v serviceboxu. Nějak dnes nebo zítra vyndám ventilátor a kouknu dovnitř.
×
×
  • Vytvořit...