Přejít na obsah

martincikanek

Uživatel
  • Počet příspěvků

    42
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot Partner
  • Rok výroby
    2007

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    Světlá
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

martincikanek's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

2

Popularita

  1. martincikanek

    tempomat

    Tak jsem se díval, že některé 1,6 Hdi 55kw se prodávají s tempomatem. Ovšem ještě mě napadlo, zda nemůže mít vliv, že na autě byl dělaný chiptuning, teda podle slov předchozího majitele. Ale to se mi zase nezdá, že by to mělo mít vliv.
  2. martincikanek

    tempomat

    A to lze nějak ověřit?
  3. martincikanek

    tempomat

    Při nastavení v BSI mi to nabízelo 3 volby. Přesný popis si teď nepamatuji, ale bylo to ve smyslu: - s tempomatem 1 (podle popisu pod čarou - bez zobrazení údajů) bez omezovače rychlosti - nastavil jsem toto - s tempomatem 2 (podle popisu pod čarou - se zobrazením údajů) bez omezovače rychlosti - po nastavení tohoto mi naskákaly chyby v BSI a rozblikala se přístrojová deska, předpokládal jsem, že to je protože tato přístrojovka nedokáže zobrazovat údaje od tempomatu - s omezovačem rychlosti K předchozímu dotazu si zde myslím, že nebude problém. Teda v měření rychlosti a otáček motoru. Protože předpokládám, že to budou stejné snímače, kterými se mi zobrazuje rychlost auta a otáčky motoru na přístrojové desce.
  4. martincikanek

    tempomat

    V dia jsem kontroloval jak spojkový tak dva brzdové spínače, všechny přes dia reagovali. Kontroloval jsem i páčku tempomatu, všechny tlačítka reagují. Pak jsem teda při procházení narazil na kontrolu převodového stupně (nebo tak nějak se to jmenovalo) a to na nic nereagovalo. Nevěnoval jsem tomu pozornost. Ale když jsem četl, že to funguje jen při 4 a 5 rychlostním stupni, tak jestli to někde opravdu nehlídá rychlostní stupně, ale nikde jsem nenašel v servisboxu žádný snímač polohy kromě zpátečky není. Co si myslel ještě porovnávání otáček motoru s rychlostí? Dokáže diagnostika ŘJ motoru za jízdy zjistit, zda má požadavek od BSI, že chce jet na tempomat?
  5. martincikanek

    tempomat

    Mám 9hw. Ještě mně napadá, byla to celkem chudá verze, nemusím někde doplnit ještě nějaké drátky?
  6. martincikanek

    tempomat

    Převodovka snímá polohu zařazené rychlosti? Tam by tedy mohl být ještě problém. Zkusím odpoledne něco dohledat na webu.
  7. martincikanek

    tempomat

    Tak jsem tedy provedl dodatečné povolení v BSI. Dokonce jsem poladil i spínač na spojce, ověřeno na meření parametrů v PP2000. Ověřil jsem také přes měření parametrů, brzdový pedál, pedál plynu, všechny tlačítka na páčce tempomatu, všechno funguje. Žádné chyby v paměti závad už nemám. Nenapadá Vás, kde by mohl být ještě problém? Nebo třeba na čem ještě může být tempomat závislý?
  8. martincikanek

    tempomat

    Ahoj, i já jsem se dostal do situace, kdy si nevím rady s tempomatem, poprosil bych o jakoukoliv radu. Inslaloval jsem tempomat na svou 1,6 Hdi. Páčku jsem mechanicky nainstaloval, přes pp2000 jsem ověřil, že počítač o všech tlačítkách na páčce ví. Dále jsem povolil v ŘJ motoru regulátor rychlosti na přítomen. Bohužel tempomat nefunguje. Díval jsem se i na spojku, tam je pravda, že čidlo budu muset poupravit, nechodí mi spojka až nahoru k čidlu, ale ani když jsem spojku povytáhl nohou, tak mi tempomat nefungoval. Chtěl bych se proto zeptat, jestli se nemusí ještě někde něco povolit přes pp2000? Pak by mě ještě zajímalo, jestli se někde na displeji nebo budících zobrazuje, zda je tempomat aktivní, nebo alespoň zapnutý? Díky
  9. Nejsem blázen, abych tam dával nějakou náhradu, když se jedná o motor. Navíc si ani nedokážu dost dobře představit jak bych to vytvářel, když ten svorník má na každé straně jiný závit. Spíše jsem čekal, že se ozve nějaký člen, kterému doma tyto svorníky leží a byl by ochoten je prodat. Zatím díky
  10. Už jsem to našel. 11 1982 83 08 SVORNÍK TŘMENU DRŽÁKU VSTŘIKOV Ještě teda, neměl by někdo nějaké doma? Než začnu shánět na vrakovišti? Díky
  11. Nazdárek pánové, podařilo se mi na svém motoru 1,6 Hdi 9HW ukroutit hlavičky šteftů, které jednou částí upevňují víko s vačkami a na druhé straně jsou matky od vstřiků. Chtěl bych se zeptat těch zkušenějších, zda mají tyto šrouby (nenašel jsem je v serviceboxu) nějaké označení a zda se dají použít šrouby i z jiných motorů? Budu to zřejmě shánět na vrakovišti, tak abych věděl, zda musím shánět pro konkrétní motor. Případně, pokud by měl doma někdo navíc tyto šrouby, měl bych o ně zájem. Díky
  12. Ahoj, chtěl bych se s rodinou vydat do Beskyd a Ostravy na prodloužený víkend, neměli by jste někdo nějaký typ na ubytování, spíše nějaký penzion s polopenzí, ale to není podmínkou. Viděl bych to na prodloužené víkendy v květnu. Děkuji za jakékoliv typy.
  13. Chod i zvuk motoru se mi zdá v pořádku, žádné kolísání otáček, žádné výpadky při jízdě. Teď akorát trochu rezonuje do karoserie, ale to bude asi špatný silentblok na převodovce (rezonuje i vibruje trochu volant při brzdění v levotočivých zatáčkách. V pravotočivých zatáčkách to tolik nedělá. Ostatní silentbloky na motoru vyměněny.) Jinak v motoru nevidím žádný problém. Spotřeba dle PP mám 5,8, ale skutečnou mám kolem 6,5 l. Já to nikdy neřešil, jen se teď ptám, jestli to nemůže mít nějakou souvislost. Motor i rok výroby jsem dopsal do podpisu, nicméně byl i v úvodním příspěvku tohoto tématu. Plyn už nemám na lanku, ale měl by tam být elektrický, tak mechanická závada na tom asi nebude. Navíc, mi bez jízdy reaguje pěkně a otáčky padají spolu s plynovým pedálem.
  14. Tak dnes jsem měl další jízdu na větší vzdálenost a trochu jsem zkoušel experimentovat (zase ne moc, protože jsem vezl rodinku do Brna do ZOO a nechtěl jsem s nimi zastavovat na každém kroku). Takže mi to asi po 50 km (skoro pred cilem) začalo dělat. Otáčky zůstávaly zvýšené po odstavení plynu, po chvilce (třeba jen sekunda) spadli dolu. Nezdálo se mi, že by se otáčky zvyšovaly nějak hodně nahoru, bylo to spíše znát na zvuku motoru (Jako když neumíte řadit a plyn necháváte déle sešlápnutý). Zkoušel jsem i při jízdě bez motoru zvedat otáčky a pouštět plyn, ale to šli otáčky hned dolů podle plynu. Stejně jako když jsem to zkoušel na místě, taky šli otáčky dolů s plynovým pedálem, z toho důvodu bych řekl, že to problém být nemůže. Nevím, jestli to může být řídící jednotkou, která nemá signál od spojkového pedálu (byla závada v BSI), po výměně spojkového lanka nejde pedál úplně zpátky nahoru. Zde se mi ale nezdá, že by to mohl ŘJ nějak ovlivnit, když teda nemůže poznat že řadím. Napadlo mě i varianta vstřiků nebo žhavičů (žhaviče mám doma nachystány na výměnu - BSI hlásí vadné relé předžhavení, prý to jsou problémy žhavičů, budu teda zkoušet). Nebo ty vstřiky, při startu je trochu cítiti z výfuku nafta. Při akceleraci je za mnou někdy vidět, takový "dým", ale spíš takový opar. Možná se pletu, ale jestli by to třeba nemohla být nespálená nafta z nějakého vstřiku. Auto mi udává jinou spotřebu, než je skutečna, řeknu asi o (0,8 l/100 km), nevím na základě jakého algoritmu to počítá, ale jestli to bere třeba podle jednoho vstřiku (něco takového jsem někde četl, že to počítá podle nějakých impulsů od vstřiku/ů) a špatný je ten vedle. Pak by teda mohlo při řazení docházet k samovznícení nějaké nafty ze špatného vstřiku, ale to jen spekuluji a snažím se logicky odvodit, proč by to mohlo dělat.
  15. Na FAP bych to neviděl, protože ho tam nemám. Mohl by to dělat ten spojkový pedál? Nejvíce je mi divné, že to dělá jen při dlouhé trati.
×
×
  • Vytvořit...