Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Díky, tak budu doufat. Kdyby ne, ozvu se pro další instrukce :)

Postupně se to vrátilo na normální hodnotu, když to srovnám s nájezdem Km.

Upraveno uživatelem trucker1245
Odesláno

Chtěl jsem vyjet nádrž co nejvíc a trochu jsem to přehnal......dojel jsem na pumpu....párkrát lehce cuk cuk.......a natankoval jsem 62,5 l na druhé cvaknutí pistole...:D:o ...nádrž je na 60l...:o

No po natankování jsem to už nenatočil......musel jsem napumpovat balonkem a až pak to chytlo a odjel jsem.........tzn.že jsem totálně vysál nádrž ........ale že se tam vejde 62,5 bych nečekal....

Odesláno

Nechápu, kde se bere ten blábol o nasátí bordelu ze dna, když sací koš je umístěn stejně tak, aby sál z nejnižšího místa pořád. Jinak údaj o objemu nádrže je třeba brát jako orientační, není to žádné certifikované měřidlo, navíc má rezervu na teplotní roztažnost. Natankovat víc než jmenovitý objem nebývá problém, sám jsem jednou do 80 l nádrže "nacvakal" až po hrdlo 94 litrů, ale pak je potřeba tak 10 litrů ihned vyjet, jinak to při změně teploty vyteče (už to tu taky někdo řešil a děsně se tomu divil).

Odesláno

není to žádný blábol, opravoval jsem více starších naft. aut, kde majitel vyjel nádrž do chcípnutí motoru, pak natankoval a už to nechytlo, vždy byl filtr plný různého bordelu, včetně hnusných snoplů...,po výměně vložky filtru a vyčistění obalu filtru se odvzdušnilo a motor jel, (někdy jsem ještě musel profouknout potrubí směrem od motoru k nádrži stlačeným vzduchem),sám si to vysvětluju tak, že při minimálním množství nafty v nádrži se bordel drží u koše čerpadla,(nejnižší místo), při polovičním množství nafty v nádrži se bordel roztáhne po celém dně nádrže vlivem šplouchání nafty--ale netvrdím, že je to nutně tak,:bojim, ať už je tím důvodem cokoliv, plno lidí i tady psalo, jaké měli problémy s chodem motoru (i u benzínu), pokud vyjeli nádrž do mrtě...

ve svém autě jsem už roky neviděl svítit kontrolku nízkého množství paliva v nádrži, protože tankuju prostě dříve, než se rozsvítí :aut, a doporučuju každému, aby tak také činil, ale když chce někdo úmyslně dojíždět nádrž do dna, vzhůru do toho :), jinak jsem tu už jednu diskuzi na téma bordel v nádrži zažil a nemám v úmyslu v něčem podobném pokračovat--ať si každý tankuje kdy chce ;)

Odesláno (upraveno)

Pridam svoju skusenost s plnou nadrzou,i ked slo o B3 pasat 1.8 benzin,kolega natankoval maximalne doplna snad aj vsetky odvzdusnovacie trubky boli zaliate benzinom ,a co sa nestalo na druhy den mi vola ze mam mu pozriet auto lebo vobec nejde otocit motorom akoby bol zadrety ,tak to odtiahol do garazu ,dojdem tam a fakt starter nepohne motorom ani milimeter tak vytocim sviecky a vravim toc ,v tom momente my flusol benzin z valcov do xichtu :D v tom momente uz to uz tocilo ,sviecky som dal spet a motor normalne naskocil ,takze zamna urcite netankovat moc za udavany objem,lebo ako pisal oddie vplyvom tepelnej roztiaznosti sa ten benzin pretlacil cez vstrekovace az do valcov

samozrejme u nafty je to konstrukcne trochu ine aj nafta sa tak nerozpina ale predsa naco pokusat 

Upraveno uživatelem krtek 2
  • O 3 týdny později...
Odesláno

Přidám svoji zkušenost:

- u dieselových aut protočíte plnou nádrž za 20 minut, poloprázdnou za 10 minut...

- Lejete tam palivo jednou, tedy bordel tam lejete jen jednou.

- Čerpadlo a sací koš jsou doopravdy u dna

Slovní úloha : při spotřebě 5 l/100 km a akčním rádiusu 1200 km, kolikrát se protočí ten "jeden" bordel přes nádrž?

Pokud se vyjede nádrž do mrtě, je nutno palivovou soustavu odvzdušnit. Bez toho to (bohužel) nej(e)de.

Malá vsuvka pro majitele dieselových aut. Ten bordel je sranda oproti tomu, co dělá palivo při -20°C. Osobně preferuji v nádrži bordel v podobě kamínků, berušek a chlupů, než parafin.

P.S.: Dodatek pro ty, co by to chtěli doopravdy počítat - průměrnou rychlost vezměte, řekněmež 40 km/h.

P.S.S.: A to, že se veškerý bordel hned napoprvé prožetene ještě navíc přes palivový filtr u motoru, vezměte v potaz také.

Odesláno

Mně se taky povedlo vyjet nádrž úplně. Nalil jsem tam pak 63 litrů (nádrž cca 60 litrů). Mám skoro 400 tkm a bordel tam asi nebyl, jelikož po odvzdušnění čerpadlem to normálně jelo. 

Jenom bylo zajímavé, že motor prostě zhasnul a bylo hotovo, žádné cuknutí, nic. :) 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...