Přejít na obsah

trucker1245

Uživatel
  • Počet příspěvků

    249
  • Registrace

Vše od uživatele trucker1245

  1. trucker1245

    Kolik mate najeto?

    Dneska to tam skočilo, sice není vozidlo už v mé režii, ale foto i tak dorazilo ke mě protože o tohle sem nechtěl přijít.
  2. Ano oleje a filtry jsou v plánu jako první věc, trochu se bojím co z převodovky za bahno vyteče... Auto jsme kontrolovali u @Vena garážmistr, kotouče zřejmě původní, ale ještě tam něco je, desky po výměně. Podvozek i řízení bez vůlí. Brzdová kapalina nová. Rozvody se bohužel nedělali v pežotu, takže to neověřím, řemen nicméně vypadá že už má něco za sebou...
  3. Děkuji , doufám v to samé . Tohle by dvouhmotu mít nemělo, nicméně kromě záběru spojky až nahoře je rozjezd bez plynu cukavý. Z toho soudím, že spojka je na konci životnosti.
  4. První úklid aspoň z toho nejhoršího - vysátí bordelu, čistění sedaček v budoucnu. Původní stav: Stav po: Palubka jen utřená, příště bude aplikace spreje, aby to trošku vypadalo. A volant vypadá nic moc, poohlížím se po koženém .
  5. Dne 6.2.2024 jsem se stal majitelem mého druhého auta, Peugeot 208 1.4HDi rok 2015, najeto 163 000km. Před tím jsem 9 let vlastnil P 206 se stejným motorem, není to trhač asfaltu, ale mě to stačí a považuji tento agregát za spolehlivý a úsporný. Výbava: Funkční klimatizace, tempomat s omezovačem, manuální řazení, rádio s dotykovým displayem, plnohodnotná rezerva, AdBlue se nevyskytuje , dvě sady pneu na plechovým discích. Dále je součástí vozidla více či méně viditelných estetických vad, jak z venku tak uvnitř. Historie 208, první majitel: lessingová spol. nejvíc mě děsí výměny oleje po 25 tisících km a celkově asi jen ten nejnutnější servis. Druhý majitel: starší pán který měl auto v garáži a minimálně co mi doložil faktury, se o auto staral, olej po 10-15 tisících, údajně dělané rozvody, nový vak s aditivem. Nikde jsem nenašel zmínku o výměně převodového oleje - doživotní náplň?! Třetí majitel: já! Hned první den po odjezdu z přepisu vozidla sem vyhodil "krásné" poklice a při prvním úklidu letěli do popelnice potahy sedadel. V plánu: Mimo běžný servis (oleje, filtry, brzdy) počítám s výměnou spojky, která zabírá až nahoře a bude určitě původní. Ošetřit podvozek ochranným nástřikem. Vyměnit olejovou vanu motoru (nebo udělat prolis). Koupit jednu sadu disků z lehkých slitin. Dojmy: Posez za volantem za mě v pohodě, ještě je za mnou dost místa (měřím 183cm ), ten maličký volant mě strašně baví . Rádio má velice slušný příjem, nejsem zvyklý aby BEAT nebo RockRadio hráli celou Blanku . Odhlučnění jsem nečekal nic extra, ale mile mě překvapilo. Hluk je jen na kostkách a projev motoru slyšet chci. Berte tohle jako subjektivní názor člověka, co jezdil 9 let bouranou dvěstěšestou. 02/2024 - 164 000 Km - Koupě. 02/2024 - 164 500 Km - První servis: Převodový olej, mot. Olej + filtr, vzduchový, kabinový filtr. Dezinfekce klimatizace.
  6. Minulý týden proběhl letoš již druhý odtah, doufám že už to stačilo. Tentokrát na vině staré vratné hadice vstřikovačů. Takže nafta všude v motorovém prostoru. Servis jako vždy u @Vena garážmistr a @ChouLu díky pánové.
  7. Jarní servis, proběhla výměna alternátoru. Sám jsem se pustil do výměny tyček stabilizátoru, mot. olej, filtry: Olejový, vzduchový, kabinový. A přezuto na letní cvičky. Nakonec myčka, kdy asi bude pršet?
  8. Velký servis proběhl u @Vena garážmistr ve spolupráci s @ChouLu, udělali se: Rozvodová sada vč. vodní pumpy, vratné trubky vstřikovačů, napájecí trubky paliva, palivový filtr, vidlice vstřiků, šrouby vstřiků, podložky(těsnění) vstřiků, chladicí kapalina, olej v převodovce + nějaká těsnicí droboť na věcech který se museli demontovat kvůli přístupu ke vstřikovačům. Proběhl ochranný nástřik celého spodku. Hlavně přetěsnění vstřiků hodně zlepšilo zvukový projev motoru, najednou zní jak za mlada a vůbec na těch 370 000 km nevypadá . A já doufám že tímhle větším servisem jsem prodloužil využitelnost mého vozítka, někdo by určitě řekl "pekáč, šrot" ale za mě jsou to spíš ty nové auta, co prostě 20 let provozu nevydrží.
  9. trucker1245

    Kolik mate najeto?

    Po velkém servisu: dělali se rozvody vč. vodní pumpy, přetěsnění vstřikovačů, palivový filtr i s vedením, ochranný nástřik celé podlahy. Za vše děkuji @Vena garážmistr kde se to celé velmi rychle odehrálo a též @ChouLu který se ve velkém podílel.
  10. trucker1245

    Kolik mate najeto?

    Cestou do práce pažoutem a pak v práci .
  11. trucker1245

    Potkal jsem klubáka...

    Právě teď jsem zaparkoval v ulici Ankarská, Praha 6. Že by někdo od sud?
  12. Doplnění servisu: 08.2021 - 360 500 Km - Mot. olej a filtr. Výměna středové trubky výfuku. 10.2021 - 363 000 Km - Kompletní výměna zadních brzd - Obložení, válečky, pružiny, lanovody ruční brzdy, brzdová kapalina. Zadní pravé ložiško. Aktuálně už s autem jezdím minimálně, řeším stále ztrácející se chladící kapalinu, vyměním expanzní nádobu + víčko a malé hadice > chladič a termostat. Jak jsem po letech zjistil, nemám na autě původní expanzku ani ty malé hadice. Dále jeden ze vstřikovačů přestal těsnit, občas je to poznat podle zvuku, ale vždycky při zapnutém ventilátoru a stání na místě jsou cítit uvnitř auta spaliny. Koroze už postupuje, zatím hlavně v okolí těch přidaných prahů... A poslední to nejlepší - celkový stav vstřikovačů už dost odpovídá nájezdu, mají to za sebou, větší hlučnost a spotřeba, vyšší kouřivost. Repase vzhledem k ceně určitě neproběhne - máte někdo zkušenost s výměnou vstřiků z vrakoviště?
  13. trucker1245

    Potkal jsem klubáka...

    V pátek 30.4. odpoledne v 17:20 na odjezdu z Globusu Čakovice. Než jsem si všiml nálepky, jen jsem to komentoval, jo 208 bych bral
  14. trucker1245

    Kolik mate najeto?

    Postupka
  15. 345 000 Km - Mot. olej, filtr: olejový a palivový. Po výměně se mi asi po 10km rozsvítilo grilovaný kuře... a pocitově byl omezený výkon. Po několika startech a natankování plné nádrže premiové nafty EuroOil to zhaslo a auto jede normálně, tak doufám že to nebude zlobit.
  16. Musel jsem opět měnit osvětlení SPZ, zase to prasklo tak jsem vzal LED osvětlení, svítí to solidně i přes den akorát to moc nedrží na svém místě, v tom teda originál seděl mnohem lépe...
  17. Dobře, to bychom měli a co ta voda, pokud nemám nikde netěsnost, nikdy neubývala ani minimálně. Teď mě napadá, že v práci na náklaďáku nám odešel výměník topení, po 5 letech už tekl... ten mám určitě původní ale to bych měl vodu v kabině ne?
  18. Mám pocit, že zrovna Ty už jsi tohle se mnou jednou řešil v jiném vlákně... Total 9000 5W40. Interval 15 tisíc, ale jezdím denně 120km. EDIT: @Hafity Ano kdyby se k tomu nepřidala ta ztrácející se voda, souhlasil bych s tvým tvrzením, vím že už to má něco za sebou a aktuálně jsem pokořil 340 tisíc KM. Spíš mám obavu že ty obě kapaliny budou mizet někde spolu
  19. Už několik měsíců pozoruji minimální ale měřitelnou spotřebu motorového oleje, za 10 000KM jsem dolil asi 0,5l a též chladící kapalina se začala lehce ztrácet. Obojí kontroluju, jestli se to nehorší, ale nevím po čem jít. Auto parkuji v garáži, takže netěsnost bych poznal na podlaze. Jak často se na HDi řeší těsnění pod hlavou? Asi by to bralo více, ale chci mít jistotu že to nebude to nejhorší. Jinak dříve jsem olej nikdy nedoléval, vždy těch 15 tisíc KM bylo sotva na měrce znát nějaká změna. Vím že tahle spotřeba oleje je pořád naprosté minimum, ale nedávno to nebylo vůbec.
  20. trucker1245

    Kolik mate najeto?

    Stále to přibývá 330 000 Servis - výměna mot. oleje a filtrů proběhla
  21. Stalo se mi to 2x vždycky stačilo natankovat plnou nádrž
  22. Ahoj, ohledně sazí musí být někde netěsnost což bude mít určitě za následek i smrad v kabině, co třeba vlnovec co je hned pod motorem? Já měl třeba málo dotaženou sponu, co drží k sobě svody a katalyzátor. Ale u Tebe to vypadá čistě. A ten olej na bloku zkus to vyčistit zda se objeví znovu rychle, mě to na stejném místě taky trochu prosakuje, ale opravdu nepatrně. Není tam vyloženě louže oleje, jen je to zamaštěné.
  23. trucker1245

    1.4HDi kovový hluk

    Po delší době reaguji, zdá se že problém se vyřešil - proto jsem i čekal, než to sem napíši, aby to bylo dostatečně dlouho. V létě jsem měnil olejovou vanu a po sundání té staré bylo malé překvapení - v sacím koši do kterého vede i trubička na olejovou měrku, tak ta trubička tam nedržela, byla volně a tudíž se dřela kov o kov. Zvláštní, jak se mohla sama uvolnit. A že se to projevovalo jen někdy. Ale od té doby ani náznak změny zvuku, nic se neozývá
  24. Páčky z vrakoviště nakonec úspěšně vráceny a moje původní repasované - kompletně. Nyní vše funguje Repas páček provedl @Honza737
×
×
  • Vytvořit...