Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jakou máte zkušenost s tankováním plné nádrže? Já špatnou. :-) Nádrž má objem 60l (to jsem se dočetl). Mé první tankování = do plna, druhé tankování = 45l/799km, třetí tankování = auto kleklo na 870km nádrž prázdná. Kámoš mě zachránil dovezl 5l, na které jsem dojel k nejbližší pumpě a natankoval plnou... a plná nádrž bylo 43l. Někde je něco špatně a já nevím kde a co. Poradíte někdo?

Odesláno

Ahoj, tankuju pořád plnou, už mnoho let (u Partnera půl roku) do všech svých Peugeotů a nikdy problém. Je pravda, že se mi maximálně podařilo natankovat asi 51 l, a to i do Peu 308SW, který má podle knížky 60l nádrž. Ale to je přece fuk, počítač ukazuje dojezd docela věrohodně, po tom, co se mi  rozsvítí hladové oko, tak vím, že tam mám cca 100 km a prostě jedu dát zase plnou. No problem.

W.

Odesláno

Čus, díky za reakci. Já tam počítač nemám, tak informace o dojezdu "0" a palivoměr mi ukazoval cca 1/4 a hladové oko nic. Chovalo se to jako by tam těch 10-15l mělo být a to podle palivoměru i podle toho kolik jsem pak dotankovat, ale motor prostě zdechl.

J.

Odesláno

To, co popisuješ je fakt divný. Pokud Ti ani neklesl palivoměr pod 1/4 nádrže a ani nesvítila kontrolka rezervy, hledal bych příčinu v krátké trubce sání paliva z nádrže (jako že nesaje až u dna).

Odesláno

Tam není jen trubka, minimálně je tam sací koš, nebo spíše celá sestava i s podávacím čerpadlem - podle systému vstřikování. Nicméně ta sestava mívá pohyblivou spodní část pro případ chvilkové deformace nádrže, a teoreticky je tak možné, že by to bylo zaseklé v horní poloze - to se ovšem zjistí pouze demontáží.

Odesláno

podle Servisboxu by mohlo být plast. víčko pod pravým zad. sedadlem--pod kobercem, víčko má průměr cca 15 cm a pod ním je už přístup k měrce

pokud to plast. víčko pod sedadlem nenajdeš, musí nádrž dolů

• O 3 týdny později...
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Staci , ked si podla obrazky odpocitas vrchny ochyb plechu a mozes rezat.....

opatrne nie hlboko...ked si spravis otvor , cez ktory budes vidiet...mozes smelsie....:super

potom spravit vrchny kryt , tesnenie  ...a v buducosti je to na 2 minuty...

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Pánové já včera tankoval do 206 HDi (Nádrž 50l) natankoval jsem 47,00 (pistole vypla asi při 46,7) sednu do auta a palivoměr nešel do plné, byl mezi 3/4 a plná...
Po ujetí 150Km se normálně pohnul a ukazuje 3/4, takže kde bude chyba? Napadlo mě, že by se zasekla měrka? Jenže to by už nepadala dolů ne?

To jsem ještě vzal Premium diesel Globus Černý Most...

Odesláno

Tzn. že se to vyřeší samo, nebo budu muset otvírat nádrž? Vím o tom otvoru pod zadní sedačkou.
Ano, jezdím skoro do nuly, tankuji pokud možno v Globusu a není vždy po ruce když se rozsvítí rezerva :D

Odesláno (upraveno)

Že není glob po ruce , tak kvůli tomu skoro do sucha?  Dobrý tak na vytažení bordelu z nádrže. 

Upraveno uživatelem Milan+
doplnění

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...