Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Po obnově vozového parku mi doma zbyla stará 106 (5dv 1,1i) a potřeboval bych poradit, co s ní. Je pojízdná (sloužila na kratší cesty do práce), ale končí jí za pár měsíců TK a obávám se, že za nynějších ztížených podmínek to bez nějaké investice do servisu neprojde. Koukal jsem v rychlosti do VTP a nikde jsem tam neviděl uvedenou Euro normu, takže pokud bych to chtěl prodat někomu na jezdění, tak jedině někomu s možností přihlášení na ZTP :myslim

Zajímavější by to asi bylo, pokud by byla na díly, ale tam zase nevím, jak je to s odhlášením :nevim Mohli byste mi poradit, jak to udělat, aby z ní byla ještě nějaká ta pětka?

Odesláno

1.1 benzin by mělo být EURO 2 ;) Takže eko dan jen 3000 Kč. Koukni se pořádně. 

Ztížené podmínky na STK, no nevím, snad jen ty emise. U tak starého auta by diag nemělo hrát roli, takže emise změříš. Já jimi loni prošel normálně ofiko. A na STK prostě normální věci, takže pokud to jezdí, brzdí, svítí, neklepe podvozek, není vidět skrz, nebál bych se toho. 

Odesláno (upraveno)

Sice OT ale! Prodat lze na cokoliv (do KS klidně napsat že na náhradní díly) -důležitě a současně nejlepší varianta je spolu s kupujícím udělat evidenční na jm.kupce a společně na daný úřad podat žádost o zapsání ZMĚNY(převést na kupce a ten ať si pak dělá s autem co chce). Musí oba (nebo ověřené PM!!)  současně na úřadu,kde je registrováno.

A protože máme všude odborníky,tak přesto že placení eko se podařilo p.Bursíkovi dát do zákona, tak jeho nástupcům již při nejnovější novele vypadlo slůvko přeregistrace  a místo něj se objevilo slovo ZMĚNA!! A protože to není přeregistrace= nemusí se platit ekopoplatek!!!Ale na toto musí být jeden hooodně asertivní!!!

Ale ještě předtím ovšem platilo,že každý další převod po osvobozeném převodu  je zpoplatněn,takže od jisté doby již ZTP nemělo smysl,jen to v případě eko prodražilo o dvojí převod (2x800kč + eko)

Upraveno uživatelem dýzl
Odesláno (upraveno)

třeba mě , přihlásil jsem Xm V6(eko neplaceno ,euro 1 - 5 tis korun )  po 10ti leté stojce v garáži v Brně na člena rodiny ,co má kartu ZTP ----osvobozen od poplatku a přihlašovacího poplatku   -5800 kč

Jelikož je zde reálná situace ,že dotyčný člověks ZTP  tu nebude věčně , je zde na místě reálný zákonný postup ,že to spadne do dědictví ,kde jsem již já v dědické linii ,a přeregistace činí 50 kč jako změna majitele do TP .....vše lege artis v rámci dědického řízení .Zákon toto nezakazuje .Situace ,že budu provozovat toto vozidlo nebo dojde na řízení není nic proti ničemu ....auto legislativně přežilo novelizace zákona 1.1.2016  a já mám V6 3.0 .Chceš foto na důkaz...?

k 106 ce....dělej cokoliv ,dokud je TK : prodej,daruj (darovací daň) ,depozit ,eko likvidace,převést na jiného majitele v depozitu.Víc možností mě nenapadá.

Skončí ručení - odevzdej značky ,nebo máš do 3 týdnů líbesbrief a zaplatíš státu za svou blbost,jak to činí někteří ,co si nepřečtou podmínky

Upraveno uživatelem myšut
Odesláno

OK, díky za info. O víkendu udělám pár fotek a hodím sem inzerát. Třeba by se někomu ještě hodila ;) Na šroťák s ní můžu zajet vždycky ...

Odesláno

třeba ani netušíš,kdo ji shání a co by za ní dal .. to se nedovíš ,pokud se nezeptáš...

já měl zadní diferák Torsen z Bx 4x4 ,o kterým jsem si myslel ,že je to neprodejný kus a našel se pán u Kladna ,co stavěl P205 T 4x4 a když jsem mu to dovezl domů 300 km ,takovou děkovačku jsem v životě nezažil...včetně cena ,co nahodil.....jsem šel do kolen,až mi spadla brada.

já mám třeba po jednom Ex - autě zrepasovanou nápravu zadek s tlumiči Monroe ,která je neprodejná za peníze co za ní chci nebo bych chtěl,motor 1.9d 51 kW  s převodovkou komplet najeto 165 tis včetně spojky , jen chybí akorát slušný základ, do čeho to implantovat.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

dýzl: Tak tenhle fórek nemá chybu :D Víš o někom, komu se podařilo takhle placení EKO vyhnout?

Však píšu,že dotyčný musí být hooodně asertivní ale žel nevím o nikom,ale chtěl jsem to vyzkoušet, ale zase nic nebude-syn se stal majitelem 106- 1,1.Tato  má placeno eko. 

Odesláno

Však píšu,že dotyčný musí být hooodně asertivní ale žel nevím o nikom,ale chtěl jsem to vyzkoušet, ale zase nic nebude-syn se stal majitelem 106- 1,1.Tato  má placeno eko. 

Já mám doma Škodu 120L po dědovi, kdybys ji chtěl, můžeš si to vyzkoušet :-) Je tam eko 10 000, technická ještě do konce roku, ale chce to nový prahy, jinak je OK, s papírama v cajku a plně pojízdná, kamkoli tě doveze jako za starých časů...ovšem s další technickou bude problém a hodit ji na vrakoviště je mi líto, takže kdyby někdo chtěl, za nějakou symbolickou cenu, řekněme 3000,- Kč...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...