Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

jedna otázka do pranice dnes jsem byl na STK a diskutoval s technikem ohledně nadcházející TK u mé 405 SRI Gutmann jestli mám nějakou reálnou možnost projít bez větších problému a popsal jsem mu jeho historii než jsem mu 405 ukázal auto bylo vyrobeno roku 1987 ve F následně koupeno i upraveno v DE na kit Gutmann Euro Look v roce 93 přivezeno do ČR a přihlášeno v roce 99 jsem ho koupil já a od té doby ho provozuji za tu dobu jsem nikdy neměl problém na TK i stěmi úpravami a teď mi řekli že bude problé aby to TK vůbec prošlo,protože úpravy nejsou zapsány ve VTP a teď poraďte co stím?

neměl by někdo náhodou prospekty od Gutmanna

Upraveno uživatelem Roky
Odesláno

Teď na emisích točily staré TDI 12krát a nic se nestalo. hold nafta se měří pouze v přeběhových otáčkách, pokud máš ok rozvody tak motor to vydrží. A o benzínu se ani nebavím, ten slastný moment když se můj 16V dotkne omezovače...... i nafta se má sem tam vytočit na max.

To jsou nářky že technik vám motor vytočí nad 5 tisíc  :D

Odesláno

Weri chci tam s tebou, budu fotit technika v kravaťe :-D

odesláno z mého telefonu co držím v ruce

To si ale vem pláštěnku.. Bude z něj i cákat.. :)

Odesláno

Nafta prostě na neutrál do pěti tisíc. On je taky rozdíl, zda to točí na neutrál, nebo to roztahujete na dálnici, tam je motor ve větší zátěži. 

Sám nemám rád vytočený nafták, ale tak to nařizuje metodika. 

Ale naprosto nechápu OKčka, že se mu nelíbily otáčky 3000 u 16V. Největší zábava s benzinem je na druhé polovině otáčkoměru, před hranicí červeného pole. Jel jsem s dobře zajetým 1.8 TSi 118 kW (200 tkm) a majitel rád využívá potenciálu motoru (průměrná spotřeba okolo 12l/100). Motoru otáčky před omezovačem jen svědčí, byla to zábava ... od té doby se koukám po nějakém silnějším benzinu, ale na Superba II 1.8 TSi opravdu prachy nemám, on i ten nový s 2.0 TSi 206 kW jede parádně. :D

Odesláno

A od té doby se koukám po nějakém silnějším benzinu, ale na Superba II 1.8 TSi opravdu prachy nemám, on i ten nový s 2.0 TSi 206 kW jede parádně. :D

Sorry Milane opet se do tebe trosku navezu ale timhle si me dokonale rozsekal :D 

Odesláno

No to bych rekl ze trosku naopak u Milana protoze ve svych 24 setril kapicku nafty/100 km, misto toho aby si uzival a kaslal na spotrebu. A ted kdyz by mel byt starsi a zklidnit se tak chce silnej povozs vetsi spotrebou:). Nejak se mi to nezda. Samozrejme pokud to chce at si to koupi :)

Odesláno

Proboha a proč..? Dyť to auto se tam nikdy do takovejch čísel při jízdě nedostane.

To vypadá, že skončím už na emisích.. :) zabiju ho, jestli mu ta ručička přeleze 3000..!

Jsem po jedněch emisích brousil kliku.... :nevim

Odesláno (upraveno)

A co z něj bude cákat? :myslim

slzičky až mu zkroutím nožičku...

Sám nemám rád vytočený nafták, ale tak to nařizuje metodika. 

Milane ty pracuješ na STK..? (pardon, že se tak ptám - pokud to nechceš zveřejňovat - v pohodě...., nemusíš.. :) )

Upraveno uživatelem Weri 605
Odesláno (upraveno)

agresore, ten silnější benzin by byl pro zábavu, jako třetí auto. :D

Na běžnou jízdu bych si nechal naftu, protože ta žere málo, momentálně jezdím okolo pěti. Jenže s naftou není tolik zábavy, i když je silná, ani 135 kW v Octavii RS. Prostě benzin je na to mnohem lepší. 

Už jsem byl okouknout 106 S16 (87 kW), motor jel dobře (ač tam asi už nějaký koník umřel), ale zbytek auta hrůza, tam byly investice jenom v materiálu tak za 30 000 Kč, aby se mi to auto líbilo. :D

Weri: Na STK nepracuji, ale relativně často tam jezdím. Prostě nafták musí do červených, opakovaně, zato benzin ševelí na střední otáčky. Takto se to prostě má měřit. Za uši mi to tahá, když je vytočen nafták a nejlepší je samozřejmě na začátku otázka, jak dlouho tam je rozvodový řemen a pak pedál na podlahu. :D

A dneska to technika nepustí k měření, pokud nemá olej provozní teplotu. U benzinu to ani nevadí, ale u nafty určitě. 

Upraveno uživatelem MilanF1
Odesláno

Škoda.. :( ale děkuju..! :)

No tak někdo taky musí bejt průkopník.. :) zkusím zjistit, kterej koumes stojí za metodikou.. Emise sou prostě celkově blbost - tak ten rozmar, kterej tahá z lidí akorát prachy zkusím zrušit.. :) když ne u všech, tak minimálně u sebe.. :) čím víc se nás bude bránit tím dřív tohleto všechno skončí.. :)

Odesláno

Weri

nechci urazit, ale píšeš hlouposti, ten mechoš na STK má nějaká pravidla k měření emisí a ta musí dodržet, takže proti tomu neuděláš nic, dá se to vyřešit i známou českou uličkou--každý má rád peníze :) , ale pokud se bavíme o legálním projití STK, tak se nedá nic dělat, taky mě to netěší, když mi tůruje motor do bezvědomí :nevim

navíc je to postaveno tak, jak už někdo psal--když se ten motor rozpadne při plném plynu například, nedá ti STK ani korunu, škoda jde na naše triko ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...