Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Ja som dal teraz na Corollu Textar kotuce aj dosky a zdaju sa mi super. Brzdia riadne a hlavne nepiskaju ako TRW, co som mal predtym (na brzdny ucinok sa ale stazovat nemozem, jazdim ale skor defenzivne). Na skatuli bolo napisane Made in Great Britain.

Upraveno uživatelem Usiak;
Odesláno

to prvotní nebrždění mě také trápilo na bývalé 406 2.1TD

Má to na svědomí podtlak. U mě byla v poruše vakuová pumpa - je přidělaná na hřídeli vačky na druhé straně motoru od rozvodů

Nebyla v háji ani tak pumpa jako její "spojka" kterou je spojená s hřídelí. Prostě to prokluzovalo a trvalo mnohem déle, než se vytvořil podtlak

Z práce jsem vyjel, pak 1,5 km rovinka do brždění na křižovatce. Byl jsem na poprvé hodně vystrašený. Brzdil jsem všemi prostředky :D Trenky to ustály :D

Mrkněte tedy i na vákuovou pumpu!

Odesláno

Tento rok sa u mňa začalo prejavovať presne to isté ale ešte sprievodné javy keď stojím týždeň s autom tak pri prvom pohnutí je auto zaseknuté musím ho vytočiť vzadu niečo riadne rupne ale až mám pocit že sa niečo odtrhne a už je všetko v poriadku pravdepodobne prihrdzavenie brźd pretože ručnú teraz nepoužívam. Prvých pár zabrzdení pedál na podlahe auto brzdí slabo + počujem ako sa ošuchuje z kotúčov vzadu hrdza potom už brzdí riadne a dnes som si ešte všimol že prvých pár zabrzdení počujem aj normálne za jazdy bez brzdenia že sa niečo vzadu ošuchuje potom sa to brzdením vytratí. A čo ma štve najviac na dialnici pri brzdení zo 130 na 110 divný dunivý zvuk ako keď karosy brzdili motorom. Brzdy brzdia dobre ale zvuk nepríjemný.

Odesláno (upraveno)

Pozrel som zadné brzdy pretože zo zadu ide pocitovo to rupnutie a v tej zime sa mi nechcelo skladať predné kolesá tak kotúč hrdzavý ale vyzerá že ešte znesie a platničky vyzerali byť tiež v poriadku akurát som skúšal točiť kolesom vo vzduchu tak zadné pravé sa v pohode roztočí aj keď ho pustím a ľavé sa zadrháva točí sa len keď ho rukou tlačím keď pustím zastane takže to sa asi hrdzou zablokuje najskôr. Čo ma ale zaráža tak neviem v nádobe identifikovať brzdovú kvapalinu ani po rozhojdaní auta jediný rozdiel je že ako je tá nádobka rozdelená tak vrchná časť je kus svetlejšia toto som si všimol už v lete ale auto stále brzdí dobre za ten čas som najazdil 10 tisíce kilometrov až na tie prejavy ktoré som napísal v predchádzajúcom príspevku ktoré začali približne pred 3 týždňami. V piatok to dúfam zanesiem mechanikovi tak som zvedavý či sa niečo zistí...ešte priložím fotky nádržky brzdovej kvapaliny..... https://goo.gl/photos/2yGqsn6XWco4mvQA7 ....to žlté na druhej fotke je optický jav alebo brzdová hlboko pod minimom?

Upraveno uživatelem Lubos91
Odesláno

Jestli jsem dobře pochopil,tak v zadu máš kotouče.

Jestli jsou rezavé tak ten zvuk dělá ta rez,jak brzdíš tak je ta rez tvdší jak destičky a dělá to docela kravál.

Můžeš mít i zatuhlé třmeny.

K té brzdovce,není nic jednodužšího než odšrubovat víčko a hned budeš vědět na čem si.

Odesláno

to šúchanie áno ale to že to zahrdzavie až do stavu že sa to od seba musí odtrhnúť nasilu a že to potom prvé 3 brzdenia skoro nebrzdí je novinka za posledných 50 000 km

Odesláno

Taky mi to občas udělá, kór když auto stojí déle (týden) a je vyšší vzdušná vlhkost. Při rozjezdu se to jakoby odtrhne a při prvním zabrždění to trochu víc přišlápnu (samozřejmě s nikým v zádech), aby se to očistilo a pak už je klid.

Odesláno

Měl jsem podobnej problém že třeba za deště když jsem ráno vyjel auto na první brzdění moc nereagovalo ale stačilo dvakrát sešlápnout a bylo to v normálu ale s tím se mě stávalo že často ráno byl natlakovanej brzdovej pedál a dokud jsem nenastartoval auto nebrzdilo vůbec tak jsem nechal vyměnit brzdovou kapalinu a odvzdušnit brzdy a od té doby je klid.

Odesláno

No toto čtu už po desáté a stále tomu nerozumím : "že často ráno byl natlakovanej brzdovej pedál a dokud jsem nenastartoval auto nebrzdilo vůbec"

Tak je snad uplně normální že pokud nenastartuješ tak nefunguje posilovač a nebrzdí to, a taky je normální že pokud nenastartuješ tak nejedeš a ani nepotřebuješ brzdit, nebo to pouštíš někde z kopce či co??

Mimochodem, pedál natlakovaný není, to jen uteče za celou noc podtlak z posilovače a pedál je nahoře a k jeho sešlápnutí potřebuješ větší sílu, nic se tam netlakuje a je to naprosto normální jev

Odesláno (upraveno)

To je normální že bez motoru nefunguje posilovač stejně jako posilovač řízení ale jde o to že startuji tak že otočím klíč do druhé polohy mezitím si dám pás a když stojím v kopci sešlápnu brzdu spojku a startuju jenže to auto nebrzdilo jelikož pedál byl tvrdej a nahoře takže tohle zjevně běžný nebude to by pak musel člověk startovat jen s ruční brzdou.Tedka auto po otočení klíče na brzdě stojí a když brzdu sešlápnu nevím 3 za sebou tak to taky nebrzdí ale šlo o to že k tomu došlo samovolně bez šlapání na brzdu s vypnutým motorem.Jako neznám auto který by přu otočeným klíčku v zapalování a jedním sešlápnutím a stáním na brzdě nebrzdilo.

Takže když by jsi šel do auta otočil klíč do druhé polohy a šlápl na brzdu tak prostě budeš stát ale mě to jelo dolů protože pedál byl tvrdej stejně jak když na něj budeš šlápneš bez klíče v zapalování.

Upraveno uživatelem Nick406
Odesláno

Pokud drží podtlak v posilovači tak brzdí, ale u starších aut se to projeví tak že podtlak uteče, pak musíš na pedál tlačit mnohem větší silou aby jsi aspoň trochu zabrzdil. Nic neobvyklýho, navíc právě tím třikrát sešlápnutí brzdy ten podtlak spotřebuješ, takže pak je to jako když uteče.

Je možný že někdy podtlak uteče a někdy ne, jak si zrovna sedne těsnění v posilovači, dělala to stará škoda 105 a dělá to u spousty aut. Pokud je pedál tvrdý a nahoře jak pišeš tak se do něj pořádně opři a brzdit to bude, však si to mužeš zkusit, na mirném  kopci chcipni motor, pak tak třikrát šlapni na brzdu až ztvrdne a pak si zkus že když zatlačíš velkou silou tak to bude brzdit, jen prostě bez posilovače.

Taky záleží jak dlouho auto stojí, podtlak uteče pomalu, někomu přes noc, někomu za tři dny a někomu nevydrží ani hodinu, a když začne utíkat tolik že už je to poznat i při jízdě nepomuže nic než vyměna posilovače

A to jestli je kliček zapnutý nebo vypnutý nebo není v zapalování vubec nemá na toto vliv, jen jestli běží motor

Odesláno (upraveno)

To rozhodně ano to už mě je známo v podstatě asi od 10 let kdy jsem tak bez motoru popojížděj z kopečka na příjezdové cestě :D u domu stačilo prostě tlačit na brzdu více a to auto stálo ale tady jsi mohl tlačit sebevíc a stejně to nebrzdilo.

Možná je něco špatně jelikož od tý doby co jsem  nechal vyměnit kapalinu atd.tak to sice nedělá ale když ted půjdu zatáhnu ruční brzdu a i po té brzdový pedál nebude tvrdý ta do rána nebo po pár hodinách stání na 100% bude a tp bych řekl že ruční brzda nemá s posilovačem co dělat.

Upraveno uživatelem Nick406
Odesláno

Ruční brzda vliv má, protože se zabrzdí zadní brzdy a tím se uvolní brzdové válečky a posilovač spotřebuje podtlak na jejich roztažení do polohy až k paknám.

Prostě se smiř s tím že ti to mírně uchází jako každýmu.

A použivej ruční brzdu, protože ta je tam od toho aby se používala, i v zimě, jen ji v zimě nenechavej přes noc. Pokud je v pořádku tak funguje

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...