Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak sem dám foto emisí co jsem s ulysse absolvoval,pro porovnání první dovozovka,druhá už je s chipem a bez fapu s egr off,to samé třetí foto,u všeho jsem byl osobně. Je to 2,2 Hdi

Další příští rok.

a chápeš že hodnota 0.00 je nesmysl......a dovozová s fap má horší hodnoty než další bez fap... :myslim

Odesláno (upraveno)

Pe.Tr: Opravdu cenná informace.

Milan+: Přesně proto jsem se oddieho ptal proč by to někdo dělal. Zvlášť při těch flastrech které jim od loňska hrozí.

Protokoly - nepovedlo se ti náhodou dát fotky v opačném pořadí?

lubosch: tak to podle té metodiky správně má být - doporučeno propláchnutí výfukového systému (3 akcelerace ze základního volnoběhu plným sešlápnutím pedálu s dosažením nejméně 2/3 max.otáček/omezovače). Nezapočítává se a teprve pak se měří.

Upraveno uživatelem Sawoy
Odesláno

a chápeš že hodnota 0.00 je nesmysl......a dovozová s fap má horší hodnoty než další bez fap... :myslim

A hned se to zpochybní,že? Byl jsem u toho a nic se neojebávalo a hodnota 0 je u rozpětí,to je to samé jako opakovatelnost třeba prí měření obrobku na 3D,když naměříš třikrát stejný výsledek ,tak máš jaké rozpětí? 

Odesláno

Sawoy a jak si myslíš že to dělají firmy které zajištují dpf/fap ON ? nahrají ti soft co dávala škodovka z výroby , jenže ta to dělala zadarmo. :D

Odesláno

Proč je 0.00 nesmysl? Nemá z toho jít nic (žádné saze = nespálená nafta), Pouze při regeneraci popel = dodatečně spálené saze zachycené ve filtru uvolněné a spálené díky vyšší regenerační teplotě.

Více tady: http://www.fcd.eu/article.aspx?id=1334

Odesláno

Pe.Tr: teď už se dá pochopit co jsi chtěl říct.

Odesláno

Tak já většinou dával auto mechanikovi aby vše zařídil, vždy říkal je to v pohodě, ani to na emisích nenastartoval. Na poslední prohlídce jsem byl sám, bez domlouvání, protože jsem si měnil čepy na řízení a byl na stk na geometrii, tak mi proklep auto komplet a řekl že ok, že projde.

Tak jsem se po měsíci když už se blížil konec platnosti stk vydal na emise a technickou. Na emisích nastartoval, dal sondu do výfuku, připojil kabeli na baterku a tůroval, 4x za sebou.

Korigovaný součinitel absorbce ze štítku 0,5

Dovolená hodnota kouřivosti 1,0

Naměřená hodnota kouřivosti 0,72

Dovolené rozpětí hodnot kouřivosti 0,25

Naměřené rozpětí hodnot kouřivosti 0,11

A z opacimetru technotest vyjel papírek a tam jsou hodnoty

1. Měření 0.37 otáčky 5010

2. Měření 0,31 otáčky 4970

3. Měření 0,26 otáčky 4980

4. Měření 0,33 otáčky 4960

Skutečný rozptyl 0.11

Vypočtený průměr opacity 0,32

Je to z roku 2014 na Peugeotu 607 2,2hdi rok 2004 bez úprav (fap tam je a regeneruje průměrně po 700km, egr tam je a funguje, chip nemám) v době měření najeto 122 909km

Letos jdu v květnu a pokud to půjde, tak přes mechanika.

Odesláno

Taxem do mého předchozího příspěvku vložil údaje i z ME 2014 a hle jaké zajímavé porovnání naměřených hodnot 2014 vs 2016 :myslim

Odesláno (upraveno)

tak jsem prošel  bez jediné chybyčky. Závada žádná nezjištěna :cool:. Hlavně se neptejte jak :D . K papíru od emisí jsem dostal ještě nějaký doklad ,ale o zaplacení to není. Nějaký výcuc z diagnostiky.

Upraveno uživatelem adraj
Odesláno

Na B sloupku pod zámkem dveří spolujezdce?

• O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Tak za ty co přispěli údaji orientační přehled:

FAP.jpg

Podle mě to vypovídá přibližně o tomhle:

1. FAP bez, on ... není co řešit ani po 1.7., je tu jen jeden případ kdy by to nebylo pod chystaný limit 0.3

2. FAP off .... ve druhé polovině roku neprojdou, u fiata s hodnotou 0.06 je možný omyl v pořadí zveřejněných dokumentů, pak by platilo 0.49 a OUT of limit

3. ta poslední 406 ukazuje (nic proti majiteli, ten za to nemůže) směr a vážnost celé té šarády: neprojdou auta s FAP on a hodnotou 0.32 ani FAP off s 0.5-0.8, zatímco 2 x ... 3 x .... 6 x kouřivější 1.85 ano. Nemůžu se zbavit dojmu že majitelé "novějších" aut (asi předpokládáno že i movitější ... hahaha s našima pikslama) zaplatí umožnění provozu těch starších ,,,,, Nijak to nekomentuju, sám jsem s makrelou 1998 ten případ.

Upraveno uživatelem Sawoy

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...