Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

chápej to jak chceš, podle mě když auto vyjelo s FAP z továrny, má ho mít funkční až do vyvrakování auta, to je vše, můj názor je zde všeobecně známý, nemíním tu dlouze vypisovat

To ozzy 56

No, auto vyjelo z továrny a má korig součinilet 0,51 /RHT/ tak nevím proč se hodnota  snižuje na 0,3  že byto bylo proto že se zjistilo že i  s Fap off tuto normu splní_???????

protože hodnoty Fapoff jsou např  0,49 a  bohatě  plní E3 

Dále  RHW  hodnota 2,1  bez Fap  taky E3_tady se nic nesnižuje  to je vpořádku

Dále ducato 2,8 jtd   bez fap hodnota 1,21_ norma 8205B -E4__

Není tady  je  něco divně , přece bez fapu vypouštít motor  mikročástice které nás ohrožují jak tvrdí výrobci+ zastánci ekologie 

A ejlhe  E4 lze splnit i bez  fapu to jsou kouzla s výfukovými plyny, u  různých výrobců , ale spíše úřední  šiml  řehtá- naše peněženky jsou zase chudší

Stejně to musí bejt koumáci  co vymejšlí tyhle  eko  ptákoviny ,a my jim to žereme  a hlavně platíme

Odesláno (upraveno)

Tak k realitě: To, že aut je čím dál víc je fakt. To, že při spalování ropných paliv unikají z výfuku pevné částice je taky fakt. To, že díky "pokroku" pří "snižování" spotřeby (v normocyklu) vznikají stále menší částice je taky fakt. To, že je potřeba je omezovat je taky fakt... Způsoby jsou různé a z celého toho principu se filtry pevných částic a močovina jeví jako ty nejjednodušší. pak můžem ještě přestat vyrábět naftový motory, nicméně benzínu se to za chvíli bude týkat taky...

"Hlavně, že platíme", bože v nákladu na kilometr, tedy dejme tomu 25tis Kč na 250tkm je FAP k smíchu.

Upraveno uživatelem Pacho69
Odesláno (upraveno)

Jestli pořád vycházíš tady z toho tak je jeden z nás možná natvrdlej: kde máš jistotu že ten RHT (0.51) plní jen E3?

To SAWOY

Použiji tvoji argumentaci ,  NORMA 2001/100  v technickém průkaze obou vozidel nemá  písmeno A ani B, tedy platí nižší varianta tedy E3

Až budeš mít  fyzicky motor RHT s normou 2001/100B dej vědět , zatím jen spekuluješ  bez  důkazů    co kdyby.

To je jak u blbejch na dvorku - asi tam nemůžeš mít A nebo B když se to v době zápisu nerozlišovalo,

Říkej si tomu spekulace, já tomu říkám názor: buď se tu bavíme o tvých dvou motorech a o tom, že to máš na háku, protože nikdy žádnou ekoplaketu potřebovat nebudeš (ale pak tu nenadávej na "systém"), anebo se tu bavíme obecně a hypoteitcky o tom "systému", a pak nevím, proč bych nemohl mít názor (po tvém spekulovat), že by bylo správný a na místě, aby motor s FAPem (0.51) nespadal do stejný kategorie jako ten druhej bez něj (2.1). Čili by ten "čistší" měl 2001/100B (B1, B2) a plnil E4/E5. Vždyť o dvě stránky zpátky na to samý nadáváš taky - že je bordel když jsou oba v E3. A dokud ten techničák nevezmeš a nepůjde se s ním zeptat, tak to nezjistíš a je to z tvý strany stejný kdyby jako z mý. Rozdíl je v tom, že já připouštím možnost že je to legislativně v pořádku a je možný, že by ti dopsali B (netvrdím, že to tak je, ale bylo by to správný), zatímco ty jen nadáváš jakej je to bordel (oba E3) a přitom víš taky velký kulový, jestli to tak doopravdy je - nevíš jestli tvůj RHT je A nebo B. 

P.S.: ty Eura nejsou zdaleka jen o pevných částicích, ale o desítkách dalších parametrů těch zplodn. Nevidím důvod proč by se nedalo E4 splnit s filtrem i bez něj (jinak nastavenej spalovací proces, katy atd. atd.).

Upraveno uživatelem Sawoy
Odesláno

Chlape. Ano, Euro 4 lze splnit bez FAP. Dokonce jsou auta z výroby bez FAP, která mají Euro4.

Ale co je lepší: auto s Euro3 a FAP, které má kouřivost 0,05, nebo auto s Euro4, které má kouřivost 1,4?

O co jde: jestli je nemorální vyhodit FAP na autě, které teoreticky ani FAP nepotřebuje vzhledem k datu výroby a svojí homologaci?

To ať si zodpoví každý sám. Podle mě to není horší než jezdit s tím Mondeem s Euro4 (které v některých exemplářích má kouřivost určitě 3 a víc.)

Ale není to ani důvod navádět další lidi, aby si FAP vyhodili jen tak z plezíru a pro pocit, že jsem ochcal úředního šimla.

Plicím našich dětí ta škodolibá radost nic dobrého nepřinese.

Není tady  je  něco divně , přece bez fapu vypouštít motor  mikročástice které nás ohrožují jak tvrdí výrobci+ zastánci ekologie 

A ejlhe  E4 lze splnit i bez  fapu to jsou kouzla s výfukovými plyny, u  různých výrobců , ale spíše úřední  šiml  řehtá- naše peněženky jsou zase chudší

Stejně to musí bejt koumáci  co vymejšlí tyhle  eko  ptákoviny ,a my jim to žereme  a hlavně platíme

Odesláno

Nevíte, jak dopadnu na emisích, když mi to vypisuje chybu p1351 a nejde to smazat? Mělo by to být něco s žhavením. Má cenu tam jezdit? Jinak je to 807, Euro 4, 88kW bez FAP z výroby. Kouřivost do 1,5.

Odesláno (upraveno)

Ako nechcem do nikoho rýpať ale mne osobne je jedno ci niekto ma fap alebo nema ci ho vybral to je kazdeho vec jeho auto jeho peniaze a ci spravi stk uvidi ked pôjde, proste auto na stk ma byť bez vaznejsich technickych zavad ktore neohrozuju jeho ucast v premavke a emisie su len bludy z EU ako nahanat automobilky aby plnily nezmyselne limiti, v nemecku to je dosiahnutelne lebo tam maju auto max 5 rokov a potom sup na vychod myslim si ze na zapade neriesia ci ma fap off alebo egr off alebo chip to riesia len u zahranicnych aut lebo vedia ze ludia z vychodu na take somariny nemaju peniaze

Upraveno uživatelem Lubo§
Odesláno

Jo žhavení je třeba vyřešit. Taky teď řeším, hlásí mi zablokované relé žhavení, ale relé cvaká a pak už mi dál diagnostika nepustí. Zítra mi přijdou originál žhavičky tak vyměníme a uvidíme, jinak teď v květnu jdu na emise a stk tak jsem zvědav jak projdu.

Odesláno
• Pokud příznak MIL signalizuje svícení nebo blikání, hodnotí se vozidlo vždy jako nevyhovující s výjimkou případů, kdy se jedná o vyjmenované chyby subsystému NOx/SCR popsané v Příloze č. 2 této metodiky nebo chyby automatické převodovky a převodového ústrojí (skupiny závad Px7xx a Px8xx) - závady se v tomto případě vypíší do protokolu, ale nemají vliv na hodnocení vozidla, zdůvodnění se uvede do poznámky ve tvaru "Registrované DTC nejsou emisně relevantní".

• U malých vozidel, používajících protokol ISO 15031, je nepřípustný výskyt závad skupiny P0xxx, s výjimkou skupin P07xx a P08xx bez ohledu na to, zda příznak MIL signalizuje její svícení nebo nikoli.

• U ostatních vozidel je přípustný výskyt jakékoli závady za předpokladu, že příznak MIL signalizuje její nesvícení - jedná se o tzv. odeznělé závady.

S P1351 bys do konce května měl projít.

Odesláno

Lubo§: Měl by ses zamyslet nad svým přístupem... Ale princip je správný(jen výklad trochu popletený) - pokud auto splňuje parametry homologace (to je totiž jediné podle čeho můžeš určit že " proste auto na stk ma byť bez vaznejsich technickych zavad ktore neohrozuju jeho ucast v premavke", není jiná volba - není v silách STK ani nesmí být posuzovat, jestli ta či ona úprava uživatele "neohrožuje účast v provozu", jen kontroluje, zda je auto vybaveno podle homologace, pokud není nesplňuje, každý jiný "směr" je ke korupci, podvodům...). Princip, který popisuješ tě posouvá na východ, Balkán, do Afriky a podobných autodžunglí.

"Tož Fero mi zapojil élektriku. No sem tam to něgde brní, ale zatím to nikoho nezabilo, tak co chce ta dilina nějakou revizi..."

Odesláno

Ja som len chcel napisať že suhlasim stym ze auto ma byt technicky sposobile a ze emisie su premna az druhorade pretoze ked sa pozrem co vsetko vypustaju tovarne okolo tak moje auto co rocne najazdi 10 tisic tolko nevypusti ani za 20 rokov co za den ta tovaren a preto nech EU ide rovnakym bicom na vsetkych nie len na auta ale napriklad aj na take lode oni predpokladam ze ziadne DPF, adblue nemaju lebo tam im to je jedno pritom oni su jedny z najväčšich znecistovatelov

Odesláno

No jenže možná právě proto se to dělá, aby x tisíc aut vyvážilo omezením emise jedné (možná ne/potřebné továrny). Dneska už všechno nějak souvisí se vším ostatním :myslim

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak včera na emisích a prošel jsem. Kouřivost povolená 0,50 a naměřená 0,25. Takže doměnka, že předchozí majitel FAP vykuchal se potvrdila. Ale co je nalité v nádržce na aditiva by mě vážně zajímalo. A nafta to není.

Odesláno

Jen tak prihodim polenko daig Bosch - pry spatne rele zhaveni - zhavicky nove rele v poradku - kamos s P407 stejne a mnoho jinych Og PP2000 bez zavad ;)
A muzeme se jit hadat .....

Jinak STK je za nama ale emise bez FAPu priste proste neprojdou :potlesk  ......

Snad se zase najde nase ceska cesticka :myslim  :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...