Přejít na obsah

martinikus

Uživatel
  • Počet příspěvků

    116
  • Registrace

Vše od uživatele martinikus

  1. EDIT - problém bude asi přehozená polarizace motoru - klapky se hýbají, motor funí, ale nikde nic nefouká, takže budu muset vyndat motor znovu a přepólovat. Ještě sem napíšu, jestli to bylo tím.
  2. K tématu snímače vačky na RHR - diesel 2.0 100kW - mám jednu čerstvou zkušenost - auto mi přestalo startovat dvě jízdy poté, co se mi na dálnici rozletěl plochý řemen. OBD diagnostika ukazovala současně chybu snímače vačky a kliky - P0337 a P0341. Měnil jsem nejdřív snímač na klice - je dobře přístupný a nabízelo se, že dostal od rozpadlého řemenu. Nepomohlo, chyby se po každém pokusu o start objevovaly znovu. Nezbývalo než zkusit ještě vyměnit snímač vačky, i když podle zkušeností na fóru jsem se bál, že motor je potkaný. Bylo mi jasné, že to bude laparoskopie, v těchhle autech s krátkým čumákem je motor hned u kabiny a nejde si k němu stoupnout jinak než zpředu. Mobilem jsem šmejdil kolem krytu rozvodů a našel ho, je tam naležato, od víka rozvodů směrem ke středu motoru, výstupkem ven. Všechno jsem dělal poslepu a podle videa z telefonu, které jsem si vždycky předem natočil, rukou nataženou za motor, abych aspoň něco viděl. Pakárna bylo sundat konektor, ale pomocí malého šroubováčku se nakonec povedlo. Povolit imbusek, čidlo nasadit, nic neshodit za motor, trefit se výtupkem do otvoru do rozvodů, nasadit šroubek, zapojit konektor. Auto pak kupodivu vrčelo a ušetřil jsem si odtah a stání v servisu. Nedozvěděl jsem se zatím, jestli to čidlo vačky mělo nějakou souvislost s plochým řemenem...
  3. Vyzkoušeno - demontáž sklíčka opravdu není nutná, šroubovákem se člověk dostane ke všem třem packám, je potřeba jen dost světla. Při první demontáži krytu mi ale praskla jedna packa a při druhé druhá. Jsou hodně tuhý. Myslím, že by to bylo stejné i při sundání skla. Naštěstí kryt drží dobře i na jednu packu a ty dvě přední, o které se člověk nemusí starat. Poloha tří pacek je přesně tady:
  4. V Peugeotu teď chtějí za díl "1933 40" tři tisíce, je to normální? Před třemi lety ještě stál 1661...
  5. martinikus

    Prasklá výfuková vačka

    Tak nic, u Fiatu to stejně neumějí objednat, tak si to koupím u Peugeotu.
  6. martinikus

    Prasklá výfuková vačka

    Nemáte prosím vás někdo možnost zjistit objednací číslo FIAT toho "černého mezikusu"? Ve Fiatu neví, o co jde, a ani to neumí objednat. Já mám jen objednací číslo PEUGEOT (9652347). Díky moc.
  7. martinikus

    807 2,0HDI nebo 2,2

    Potvrzuji problém s unašečem mezi vačkou a čerpadlem, já jsem si ho nechal měnit když jsem auto koupil, 166tkm byl nájezd, teď mám 202 tisíc a mlátí to zase stejně, takže asi ještě jednou nechám vyměnit mezikus a za 2 roky to prodám. Jinak za těch 35tkm jsem s tím neměl jediný problém. Nechal jsem měnit přední ramena, kvůli vůlím, jinak to drží dobře.
  8. Ahoj, omlouvám se za nové téma, identické jsem zatím nenašel. Našel jsem trochu podobné s chcípáním motoru za podobných okolností, ale tam bylo chcípání příčinou, u mě je zdá se spíš následkem výpadku elektriky. Za dobu, co mám toto auto, se mi stalo asi 5x, že mi při jízdě totálně vypnula elektrika. Okamžitě chcípne motor, přestane foukat ventilátor klimatizace, zhasne rádio. Řešil jsem to okamžitým vrácením klíčku o jednu polohu zpátky a novým startem - poté auto jede zase, jako by se nic nestalo. Zdá se mi, že pokaždé to bylo při brždění a myslím i, že vždycky do zatáčky, ale nechci kecat. Do paměti závad jsem po jedné takové příhodě koukal a byla prázdná. Připadá mi to jako docela nebezpečná věc, zvlášť pokud se to stane manželce... Mám tam originál rádio, automatickou klimu, najeto čerstvě 200 tisíc. Tušíte někdo? Díky předem.
  9. martinikus

    Změna je život.........

    No a kam teď dáš všechno to, co jsi vozil v C8?
  10. martinikus

    Problém s řízením

    ještě jsem našel http://www.bestautodily.cz/peugeot/807/repasovane-hrebenove-serv-4/
  11. martinikus

    Problém s řízením

    Ahoj, máte někdo zkušenost s těmi firmami, které nabízejí tyhle repase? servo-rizeni.cz, servorizeni.cz nebo další... Díky. (teče mi převodka řízení a prý to bez jinak než repasí celé převodky opravit nejde)
  12. Já do toho investoval při nákupu 200.000 (dvakrát tolik, než za jakékoliv předchozí auto) a zatím klep klep, považuji ho za spolehlivé. Ale za rok a půl jsem najel jen 16.000km, takže těžko z toho něco usuzoval. Celkem mám najeto 182.000. Hned po koupi jsem řešil jednu součástku týkající se rozvodů a čerpadla, podle místního mága se dá pořídit za nějaké 2000 a namontovat za 20 minut. Jinak to auto funguje bez problémů.
  13. Ahoj, nemáte někdo tento návod na údržbu a opravy "Pocket mechanic" z edice Peter Russek? Já mám doma podobnou knihu z klasické edice Bucheli Verlag a nejsem s ní moc spokojen, kromě toho, že jsem sehnal jen verzi s benzínovými motory (a mám diesela..), třeba v sekci údržby, od které jsem si něco sliboval (posuvné dveře apod.) je v podstatě něco ve smyslu, že mám měnit olej a stěrače... Je tam dost třeba o zavěšení nebo o těch benzínových motorech, hodně málo třeba o elektrice. Tak by mě zajímalo, jestli někdo nevíte, jestli je tahle příručka Pocket Mechanic, která se dá koupit přes eBay, lepší? A motory tam budou asi jen 2.2 a 2.0/79kW, tipuju? Aby tam byl 2.0 100kW, tak by tam bylo asi napsáno od 2005... Díky
  14. martinikus

    váha vzduchu

    Moc o tom nevím, ale evidentně myslel firmu A.T.U. (Autotechnik Unger)
  15. martinikus

    přední ramena

    Motorcraft je jen obchodní značka, kterou dávají na díly. Jestli si je dělali sami, nebo jsou od LUK, SKF, ATE, olej od Francouzů atd., je to jedno, na všechno natisknou motorcraft. Prostě jsem chtěl říct, že Delphi se mi zdá jako průměrná až podprůměrná značka dílů v aftermarketu.
  16. martinikus

    přední ramena

    Jestli to u dílů Delphi není pravidlo - čepy řízení Delphi mi na Mondeu taky vydržely 20.000, než znovu začaly klepat. Někteří opraváři budou lidem tvrdit, že Delphi je pro ford vlastně jako originál, asi kvůli tomu, že na motoru je opravdu pár originálních dílů od delphi, ale já myslím, že Delphi je naprostá konfekce, srovnatelná s díly od Starline.
  17. martinikus

    emise+STK2016 - Fapoff

    Chlape. Ano, Euro 4 lze splnit bez FAP. Dokonce jsou auta z výroby bez FAP, která mají Euro4. Ale co je lepší: auto s Euro3 a FAP, které má kouřivost 0,05, nebo auto s Euro4, které má kouřivost 1,4? O co jde: jestli je nemorální vyhodit FAP na autě, které teoreticky ani FAP nepotřebuje vzhledem k datu výroby a svojí homologaci? To ať si zodpoví každý sám. Podle mě to není horší než jezdit s tím Mondeem s Euro4 (které v některých exemplářích má kouřivost určitě 3 a víc.) Ale není to ani důvod navádět další lidi, aby si FAP vyhodili jen tak z plezíru a pro pocit, že jsem ochcal úředního šimla. Plicím našich dětí ta škodolibá radost nic dobrého nepřinese.
  18. Mně při regeneraci jakoby duní do výfuku. A je malinko nepravidelnej volnoběh. Přes 2500 otáček jdu jen v připojovacím pruhu k dálnici
  19. martinikus

    Dunivý zvuk ze sání

    Vlastně až teď jsem si všiml, že v nabídce od toho Fiatu je v ceně i drážkový řemen a napínák za cca.1900 bez DPH. To jsem trochu nečekal, nicméně mně opravdu je řemen (hlavně když je zima a vlhko) slyšet. V nabídce toho neautorizovanýho servisu je kromě sady rozvodů s pumpou v ceně navíc jen chladicí kapalina.
  20. martinikus

    Dunivý zvuk ze sání

    Zatím mi to nabídli u nás ve Fiatu za cenu asi 10300 (8500 bez DPH) a v jednom nezávislým servisu za cenu do 8.000, což je prakticky stejná cena jako v tom Fiatu (akorát si můžu vybrat, jestli si to koupím s fakturou nebo bez.) To bych to snad už dal i do toho Fiatu.
  21. martinikus

    Dunivý zvuk ze sání

    Já to úplně nechápu, jak to všichni děláte s tím Strakim. To si na každou opravu auta berete den dovolené? Já jsem zaměstnanec a dovolenou mám omezenou, koupit si ji nemůžu, a každý den s rodinou (ať už dovolená nebo víkend) má pro mě cenu, takže rád bych našel slušný servis v Praze.
  22. martinikus

    emise+STK2016 - Fapoff

    Vaculík vždycky píše, že FAP/DPF funguje bezproblémově, pokud je motor v pořádku. Jakmile kouří třeba kvůli spotřebě oleje, vstřikovačům, turbu nebo EGR apod, FAP jde do kytek rychle.
  23. martinikus

    emise+STK2016 - Fapoff

    Takhle bych to neviděl, jak už tady lidi psali, do 0,5 se vlezli s odřenýma ušima, pokud je motor v dobrém stavu. Já se s mondeem bez DPF vlezl do 1,0 po repasi vstřikovačů, dva roky předtím se starými vstřikovači do 1,9 (což tenkrát stačilo.) Ale mondeo je daleko větší čmouďák.
  24. martinikus

    Dunivý zvuk ze sání

    Asi to mysleli tak, že to bylo nasazené na vačce o zub vedle. Kolo na klice má poloviční počet zubů a točí se 2x rychleji, takže jakoby pootočení o zub na vačce odpovídá pootočení o půl zubu na klice, řemen se asi na jedný straně našponuje a na druhý povolí. Kam mám dát auto na rozvody, aby mi to nezvorali? Autorizovaný jsem nějaký obvolával a zdá se, že je jim úplně fuk, jestli po nich někdo něco chce. Pak jsou v Praze nějaký, co tvrdí, že se specializujou na PSA, tak možná zkusím některý z nezávislých. Nemáte doporučení na nějaký konkrétní?
  25. Díky moc, dobrá věc pro příště
×
×
  • Vytvořit...