Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

jj je to dobre ale myslel som ze trochu mensie to bude ako na fotkee  ale je to riadny kanon :D  mozes aj utahovat stylom stlacis a hned pustis  zatoci ti celu skrutku ale utiahne slabo zvysok dotocis klucom

Odesláno (upraveno)

já mám teda taky utahovačku na povolení, ale přiznáme se, že momenťák na dotažení nepoužívám

Upraveno uživatelem morepower
Odesláno

Mám momenťák, je to bezva, je dlouhý a těžký, takže když si ho dám vpravo (dolů), tak nemusím moc tlačit. A na povolování mám prodlužku z vodovodní trubky. A na samotné šroubování se osvědčila "zalamovací" násadka - zalomím a mám velkou sílu, pak hned narovnám a točím jako šroubovákem.

Odesláno (upraveno)

to mi pripomenulo jak som prezuval v pneuservise a jak nasadzoval koleso mu vravim  neutahuj koleso pistolou lebo potom na ceste ked dostanem defekt tak origo klucom problem povolit a on ze to je ok ze to pezot take skrutky s podlozkou navrhol ze je to u nich bezne  ze nejde povolit  :) tak chlapec jemne utiahol a so suplika vybral momentak  :D pobavil ma dobre 

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno

Tak skladací křížák mam, a teleskop taky kdyby to nešlo povolit. Ono ten origo kliček co je u rezervy je tak na dotažení, povolit se s tím nedá, a pak když zjistite že mate sice klíč od rezervy kterej má 17mm a šrouby 19mm tak jse to v pr.... :D :D

Odesláno (upraveno)

jj neda sa povolit s tym origo  o tom  dvaja kamarati moji by ti povedali jeden 100kg druhy 115kg pozical som im kluc a co som sa otocil uz zacali po nom skakat  lebo neslo povolit a jak to dopadlo no ulomili ten orech na nom dementi :D

Odesláno

první co se dělá,když šroub nejde povolit, je odrazit ho--kulatinu průměr cca 20mm dělky 15 cm do kleští nasadit na hlavu šroubu a pomocník upere velkým kladivem, většinou to jde pak povolit

Odesláno

Samo když to nende, tak je každá rada a zkušenost dobrá, ale jak jsem psal výše, od té doby, co používám kombinaci Konkor/momenťák, tak povoluju bez problémů křížem od Heyca....

Odesláno (upraveno)

im ziadna rada nepomoze  :D  roztahovali 309-ku s octavkou nenasli tazne oko tak to uviazali o priecku nad chladicom  sup tam jednicku lano trhlo a facelit odisiel za lanom : :D skoda ze som pri tom nebol 

Odesláno

Šrouby mažu vazelínou, ale jenom v případě, že jsou již suché, takže to je jednou za několik let ... Nemám momenták, utahuji na moment, co mám v ruce a nikdy jsem problém neměl. 

Kolovrátek jsem naposledy používal, když táta měnil kola na Avii, tam se to nejen povoloval metrovou trubkou, ale tou samou i utahovalo, dokud to "neprdělo". :D

V létě jsem byl na výjezdu, kdy paní měla píchlou pneumatiku (škoda superb), manžel v práci a nebyla schopná si kolo vyměnit sama (byla v pokročilém stádiu těhotenství) a navíc auto zaparkováno těsně u plotu a samozřejmě píchlé pravé kolo. Kolo jsem nejdříve dofoukal 12V kompresorem, poté popojel na vhodné místo a pak zjistil, že ta milá paní by kolo skutečně nevyměnila, jelikož jsem vytáhl origo klíč a musel jsem si na něm zaskákat, aby se šrouby povolily. Aneb at žije rázový utahovák, když se dotahují kola ... :bojim

Odesláno

Dneska dopo bráchovo I Octavia. V létě mu nějaký známý dělal přední tlumiče a čepy no zkrátka co bylo třeba na PN. Včera volal jestli může dopo dojet že by jsme to přezuli. ZN šla úplně v pohodě povolit a přezout .Na PN jsem nejdřív ohnul teleskop a pak roztrhnul půjčenej trhák takže nezbylo než dojet ke známému do pneuservisu jestli by to šlo utrhnout vzduchovou pistolí ani ťuk. Nakonec pomohlo až rána palicí do každého šroubu přes nástavec od zemědělské goly. Mistr gumař říkal že takhle nerve šrouby ani na Tatrách co jezdí v lomu. Ve finále z toho bylo celé dopoledne normálně nám to trvá slabou hodinku a to u toho brácha vyhulí tři cigára.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...