Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zelený cár papíru nalepen na zadním okně (tvářící se jako značka)

Recommended Posts

Odesláno

Pánové a popřípadě i dámy, je pravda, že tato "převozová" značka nalepená na zadním okně vlastně platí jen pro dojezd auta z bazaru popřípadě z jiné země v EU a je omezena právě jen na dojezd domů (popřípadě na jiné stanoviště) a deseti denní lhůta kdy je možno "toto" používat je zrušena?

Odesláno

Co vím, tak se takovým autem nesmí přepravovat víc osob než řidič. Jako u vozidla vlečeného.

Odesláno

Joo tak to je zajímavě pořešené v zákonu, ale hlavně že na magistrátu mají na dovezené auta lhůtu na vydání značek měsíc.

Odesláno

Co vím, tak se takovým autem nesmí přepravovat víc osob než řidič. Jako u vozidla vlečeného.

Jj a slouží jen pro dojezd z místa nákupu do místa bydliště resp. trvalého stanoviště vozidla a dále pak na STK k ověření vozidla a magistrát pro vydání RZ. Lhůta pro vyřízení byla max. 30 dnů (to se ale možná změnilo, zkrátilo). V každém případě, pokud vás policista nachytá s pasažérem na palubě, bude to hodně drahé.  

Odesláno

Tak tomu věř že to zná 90% četníků. A co se týká platnosti 10 prac.dní tak to přece musí stačit. Auto koupíš na převozce ho dovezeš domů cestou se zastavíš na STK provést evidenční kontrolu. A auto můžeš odstavit doma do vyřízení platných RZ. Na magistrát můžeš jet sockou nebo jiným vozem nikde přece není psáno že je nutnost mít registrované auto sebou. Když jsem kupoval Berlingo byl to indiv. dovoz tak mi ho handlíř odvezl domů na manipulačních číslech ( plechová tabulka s A xx xx zelené číslo na bílém plechu) čísla si spakoval a auto stálo 3 týdny na dvoře dokud se vše nevyřídilo.

Odesláno (upraveno)

Auto bez čísel na dvoře lze někde, kde jsou k tomu podmínky (na vesnici to jistě nebude problém). Já třeba dík zónám auto bez RZ před domem ani nezastavím - natož aby mi tam hnilo 3 týdny.

Mmch - auto si kupuju abych s ním jezdil a to jestli mám plechovou RZ nebo papírovou "převozku" nijak jeho užitnou hodnotu nesnižuje (pokud tedy převozka není propadlá).

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

Prevozka slouzi pro cestu na magistrat a misto odstaveni vozidla. To napr. v Praze s velkou pravdepodobnosti nebude shodne s trvalym bydlistem... takze zrovna jedes na/z magistratu, pripadne prevazis vozidlo do mista kde jej lze bezpecne odstavit (protoze v modre zone proste zustat nemuze, ze...) ... prokazovani ze to neni pravda je na druhe strane.

V lete mi na magistratu znacky a registraci udelali presne v ramci platnosti prevozek.

Odesláno

Tak a moje převozka na zadním okně má přeškrtnutou lhůtu těch deseti dnů a bylo mi řečeno, že slouží pouze na dojezd domů, a že s ní těch 10 dnů jezdit nesmím.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...