Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Netvrdím, že je tam zákaz, každopádně je tam vazba. Spíš poukazuji na typ komunikace, jestli lze vůbec to, co udělal považovat za otáčení nebo apriori za odbočení (odbočíš jednou, přejedeš koleje, odbočíš podruhé). Samotnýho by mě to prostě zajímalo. Ze svého pohledu bych ten zákaz odbočení v tom místě respektoval i na otočení.

Odesláno

To je ta klasika českého národa....paragraf...slovíčkaření...otočil....neotočil..... :roll

Co to vzít tak, že Zákaz odbočení vlevo je zákaz odbočení vlevo......""Tečka"" bez vymýšlení čehokoliv.....kdyby se toho každý řídil jak by to všude bylo jednodužší.... :papa

Odesláno

VIPíčka mají u sebe vjezdovou vípíčkovou kartu... :D  bez ní ani nevjedeš dovnitř....pokud jsi jednorázovej vípíček...tak máš z mejla nebo od svého managera jednorázovou Vípíčku s čárovým kodem pro vjezd a prokázání se.....zdarec.

Odesláno

To je ta klasika českého národa....paragraf...slovíčkaření...otočil....neotočil..... :roll

Co to vzít tak, že Zákaz odbočení vlevo je zákaz odbočení vlevo......""Tečka"" bez vymýšlení čehokoliv.....kdyby se toho každý řídil jak by to všude bylo jednodužší.... :papa

Spíš klasika české policie - buzerovat tam, kde vůbec o nic nejde. Ten zákaz odbočení s výjimkou je tam jen a pouze proto, aby nikdo nezvaný nejezdil do vjezdu pro VIP, kdežto otáčení do Harfy se už nikdo jaksi neobtěžoval domyslet. Než začnete kvákat o "klasikách" českého národa, tak můžete být ujištěni, že západně od nás a) podobné dopravní situace domýšlejí o poznání pečlivěji, b) podobné kokotiny policajti neřeší a nebuzerují.

Odesláno

Tak o té domyšlenosti bych silně pochyboval. Např. v něm. semafory s řízením pro jednotlivé pruhy/směry. Vůbec na nich nejsou šipky, takže to není tak zcela jasné, jako u nás. Domyšlení mají otáčení na řízených křižovatkách: Maj na to nastavený světla. A kde ne, je jednoznačná značka Zákaz otáčení. Nebo jiný příklad: Jedete po hlavní. Ale jen zřídka užívjí značku Hlavní silnice. Z toho vzniká situace, kdy se jede po hlavní, začnete dávat přednost z prava a hle.... on tam trojúhelník. A že by neřešili kokotiny? Já teda nevím, ale už jsem tam taky něco zaplatil. A ne jen já. A taky mi to přišlo jako kokotina.

Odesláno

Ano. Není tam přeznačkováno.. Ono je tam spíš nedoznačkováno... Dokonce v docela zásadních situacích... Si to nakresli, abych pochopil, o čem mluvím.

Odesláno

Já chápu, o čem mluvíš. Ty, s myšlením zdeformovaným zdejším bordelem tam máš problém, kdežto oni nezatížení tím naším bordelem tam jsou v pohodě. Kde je chyba, u nás nebo u nich?

Odesláno (upraveno)

Bordel... no nevím... Asi vnímáme bordel každej jinak. Situaci ve které nemohu vědět, jestli jsem na hlavní prostě dávám přednost z prava. Je na tom něco nejasného? Ty asi ne... A semafory.. Podle kterého pojedeš, když nejsou rozlyšený? A pak přejedeš čáru o metr a dostaneš flastr. To není buzerace? Co tak najednou? Rychlost v CH pokutujou od překročení o kilometr! Žádná tolerance, žádná nejistota měření!

Upraveno uživatelem Edison
Odesláno (upraveno)

Nemám s tím problém. Pokud to dává logika a je to v pravidlech... těch místních. A to se dá vysledovat. Ale kde platí přednost z prava a nejsou označené hlavní a naproti tomu jsou označené vedlejší... tomu říkám BORDEL. Tohle se vysledovat prostě nedá. To je přijet na kžížu a koukat do ulice vpravo, jestli tam ten trojúhelník je, nebo není. Ale to je berlička a ne systém. A v něm. ty šipky maj taky. Někde stětelný, ěkde plechový - stálý.

Upraveno uživatelem Edison
Odesláno

Třeba to nějakou logiku má... Ale já ji nenašel... Pravá ruka tam platí stejně, jako u nás. Prostě jsem nenašel vůbec nic, než selskej rozum, podle čeho se řídit. Ale kdyby došlo k nehodě, vůbec netuším, na čem bych se mohl hájit. Dokonce jsem zkouuomal, jestli značku Hlavní silnice maj... a maj.. Ale v těhle případech ji prostě nepoužívaj.

Odesláno

Rychlost v CH pokutujou od překročení o kilometr! Žádná tolerance, žádná nejistota měření!

Jestli to nebude tim ze tu chybu mereni uz odecitaji v prubehu mereni ;)

Odesláno

A není o něco jednodušší odbočit na křižovatce před OC a nechat auto stát buď rovnou na ulici (tak to dělá Medvěd) nebo sjet do pozemního parkingu tam?

Máme tam pobočku - s autem potřebuji zajet do garáží. Ten první vjezd bývá zasekaný (i tentokrát byl), tak jezdím tím druhým, kde je vždy volno ;)

Celkově s tím nemám nějak zásadní problém - budu se prostě otáčet o kus dál, jen jsem chtěl vědět, jak to s tím otáčením je. Každopádně příslušník byl v pohodě, jak jsem uvedl, byl jsem jen poučen, že až pojedu příště, tak jinudy. Jen si právě říkám, že mu to za to stálo - běžet těch 50m sprintem, aby mě stihnul :D Ale asi to bylo tím, jak byl začátek školního roku, tak měli vykazovat aktivitu :aut

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...