Přejít na obsah

Mirekdoda

Uživatel
  • Počet příspěvků

    143
  • Registrace

Vše od uživatele Mirekdoda

  1. RichVa: odstraněním lihu snížíš oktanové číslo benzínu.
  2. baronm: to už si přesně nepamatuji, ale vířivé klapky se otvírají, když táhlo leze díky podtlaku do baňky. Rukou to táhlo do ní zasuň a hned poznáš, na kterou stranu se otvírají. Ramínko (páčku) pak tím směrem nastav na doraz a tam zafixuj.
  3. Mirekdoda

    Peugeot 207 nízký tlak oleje

    pesimarti: uchcaly se svíčky.
  4. ďulabači: nemám na mysli relé žhavení, ani nemohu potvrdit, že relé žhavení je za baterkou. To dvojrelé bude pravděpodobně v motorovém prostoru a má na starosti pustit napájení z baterky do okruhů důležitých pro startování a chod motoru.
  5. ďulabači: OK. Nevím přesně, jak to je u tvého auta, ale zkusil bych pátrat, jestli funguje hlavní relé (možná dvojrelé).
  6. d´ulabači> podle prvotního popisu mám dojem, že se vybila baterka.
  7. thorr001: ještě další inspirace. Máš zatuhlou a nefunkční volnoběžku na řemenici pohonu alternátoru. Z toho důvodu se řemen příslušenství natahuje a smršťuje. Tento pohyb kompenzuje pružný napínák tohoto řemene. A ten napínák kmitá a vydává tyto zvuky. Nebo už jsou nefunkční hydroštely.
  8. Mirekdoda

    Přechodná chyba P2291

    hakavcak: budu předpokládat, že se jedná o naftový motor a že v palivové soustavě je elektrické dopravní čerpadlo, které tlačí naftu z nádrže do vysokotlakého čerpadla na motoru. 1/ Možná ti takzvaně padá nafta a palivové potrubí se tím pádem částečně zavzdušňuje. Zkus tomu elektrickému čerpadlu dát více času, než vytlačí vzduch z palivového potrubí a natlačí do vysokotlakého čerpadla naftu. Pak zapni startér. 2/ Možná jsou nízké startovací otáčky se studeným motorem vlivem úbytku napětí mezi akumulátorem a startérem. Přechodový odpor na kontaktech startéru. 3/ Možná už je "unavený" startér a se studeným motorem má problém.
  9. Mirekdoda

    osvětlení zadních dveří

    Uranin: jasný důkaz toho, že jsou to ty koncáky.
  10. Mirekdoda

    osvětlení zadních dveří

    Uranin: v mém případě je oprava jednoduchá. Stačí občerstvit kontakt několikerým, po sobě rychle následujícím stisknutím a uvolněním tlačítka koncového spínače. Když se rozsvítí stropní světlo, je to opraveno. Ono se mi to stává asi tak co půl roku jednou. Naučilo mě to, neodkládat klíčky na sedadlo a zavřít. Když bych to stihnul v oněch 30 sekundách, auto by se zamklo a klíče by zůstaly uvnitř.
  11. Mirekdoda

    osvětlení zadních dveří

    Uranin: mám jiné auto, ale podobnou zkušenost. Kde jsou ty koncáky na tvém autě nevím. Moje auto má ve futrech dveří na straně u oka zámku tlačítkový spínač schovaný pod gumičkou. Když se dveře zavřou, tlačítko se zamáčkne. Ale klidně to může být i součástí zámku dveří. P.S. proč obě najednou? Mohlo to být postupně, ale v době, kdy jsi to zjistil, už byly špatné obě.
  12. Mirekdoda

    osvětlení zadních dveří

    Uranin: pravděpodobně to budou koncové spínače polohy dveří (zavřeno / otevřeno). Z nějakého důvodu hlásí po otevření dveří, že jsou stále zavřené. Jestli zamknuté auto odemkneš a neotevřeš dveře a ono se po cca 30 (možná i více) sekundách samo opět zamkne, pak můžeš na zkoušku těch koncáků ve dveřích udělat toto: odemkni auto, otevři libovolné zadní dveře a čekej, jestli se opět samo zamkne. Takto i u druhých dveří. Pokud se auto skutečně zamkne, jsou to ty koncáky.
  13. Mirekdoda

    508 2.0 BlueHDI přehřívání

    Osobně se přikláním k názoru od Hafity, že je to ten špunt (víčko expanzní nádobky - přetlakový ventil v něm). Předpokládám, že na chladiči není plnící otvor a na něm víčko s přetlakovým ventilem. Nefunkční ventil neudrží tlak v chladícím okruhu a proto voda začne vařit, jako při atmosférickém tlaku a do systému vlítne pára. Ta pára svým objemem vytlačí část vody do přepadu, po vychladnutí si to může přicucnout vzduch. A dokud pára, nebo vzduch nevybublá, je problém. Může být slyšet i to bublání v radiátoru topení. Pokud by v chladícím okruhu byl správný tlak, voda při 100°C ještě vařit nebude a pára se tam nevytvoří. P.S. vyměnit víčko bude mnohem jednodušší, než vyndávat čerpadlo, nebo sundávat hlavu motoru. No, ale pokud to nepomůže, pak hurá do servisu.
  14. honzanovacek: přesně takový zvuk nám způsobovala zatuhlá volnoběžka na řemenici alternátoru, sice na jiném autě, ale s dieselem 2.0 HDi (Volvo V50). Nebyla zaseklá, jen šla dosti ztuha. Rozvibroval se řemen + ten pružný napínák a vibrace se nějakým záhadným způsobem přenesla do plastového sacího paroží. A to paroží fungovalo, jako ozvučnice. Když se na ten plast přitlačila dlaň zvuk se výrazně ztlumil. Potíže odezněly po rozhýbání (volnější chod) volnoběžky řemenice alternátoru.
  15. Mirekdoda

    Nabíjení baterie na skůtru

    ozzy: aha, tak to já jsem v koncích.
  16. Mirekdoda

    Nabíjení baterie na skůtru

    ozzy56: takže to chápu tak, že ta nabíječka na tom skůtru dříve fungovala. Co udělá, když ji teď připojíš třeba na motorku? A co když je ve skůtru opravdu nabitá?
  17. Mirekdoda

    Nabíjení baterie na skůtru

    ozzy56: a máš tu baterku odpojenou od skůtru? Chytrá nabíječka si ji musí napřed proměřit, než zahájí nabíjení, ale pokud je připojená na obvod ve skůtru, může ji něco zmást při tom měření a nabíjení nezahájí.
  18. Mirekdoda

    peugeot 407 cuká

    romanvo: uvádíš, že podtlakové ventily jsou změřeny. Co je na nich změřeno? Podtlak, elektrický obvod? Elektrický obvod může být v pořádku, ale ventily se mohou mechanicky přidírat.
  19. mildaberanek: pravděpodobně sháníš tu součástku s podtlakovou membránou a táhlem zakončeným tím plastovým kloubkem, který se často a "rád" ulomí. Pokud ano, nabídnu ti alternativu. Vyřaď ho z okruhu. Mám to tak už cca 10 let a motor se v nižších otáčkách lépe nadechuje (válce se plní přes oba sací ventily), je živější a neprotestuje při akceleraci, zabírá plynule a bez prodlevy. Elektronika motoru žádnou chybu nehlásí, nemá to jak poznat. Stáhni podtlakovou hadici z toho ventilu a ten konec hadice ucpi vhodným šroubem, takovým, aby šel do gumy lehce zašroubovat a stáhni hadici stahovacím páskem kolem toho šroubu, nesmí se tudy přisávat do podtlaku vzduch. Páčku na hřídelce swirl klapek rukou natoč do polohy plně otevřeno a v této poloze zajisti. Já použil vázací drát. Budeš spokojený s takovým rozhodnutím a nebudeš litovat.
  20. wildo55: uvádíš, že rozvodový řemen je po výměně. A není náhodou ten rozvoďák přešponovaný?
  21. Mirekdoda

    T7 1,6hdi vačky

    Zabak22: neexperimentoval někdo s motorovým olejem? Mám na mysli nedodržení specifikace, nebo vlastní aditivace oleje. Přijde mi to opotřebení, jako důsledek snížené schopnosti mazat při vysoké teplotě oleje. A co teplota oleje, není při zátěži příliš vysoko a nestíhá se dochlazovat?
  22. Timea: nechej prověřit, jestli není příliš zatuhlá volnoběžka v řemenici u alternátoru. Dělalo nám to, sice u jiného auta totéž, něž jsme odhalili příčinu. Nebo nech zkontrolovat napínák řemene pro pohon alternátoru. Nevím proč, ale vibrace se přenášely právě do sání, které nepříjemně dunělo.
  23. Mirekdoda

    zaseknutý mechanický zámek

    Zkus použít náhradní neošoupaný klíč. Planžety v zámku by se měly lépe odjistit. To ovšem platí jen, pokud jde vložkou zámku aspoň trochu pohnout. Svoje auto rezervním klíčem odemknu, ale tím ošoupaným už ne.
  24. Myslím, že to oklepání EGR ventilu není oklepání od sazí, ale probíhá tak jeho kalibrace a vždy neúspěšně, pokud to udělá po jízdě znovu. Jakmile je dobře zkalibrován, přestane to klepání a taky to líp jede. Ale můžu se plést. Je to jen moje zkušenost se 100kW dieselem 2,0 litru ve Volvu V50, což je také motor od PSA, ale montovaný do Volva a Fordu.
  25. jarokare: ano, máš pravdu a musím se sám sobě zasmát.
×
×
  • Vytvořit...