Přejít na obsah

Marselino

Člen klubu
  • Počet příspěvků

    103
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 5008
  • Rok výroby
    2010

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Žabeň
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Marselino's Achievements

Pozorovatel

Pozorovatel (3/6)

9

Popularita

  1. Peugeoty jsou proslavené hlavně dieselama. Tvoje volba ročníků, ale už bude v dieselech pouze s FAP filtrem a tudíž i s nutným doplňováním močoviny přes kufr. Diesely na pojíždění po městě moc dobré nejsou a pro regeneraci filtru pevných částic musíš projet auto ideálně ustálenou rychlostí ve vyšších otáčkách po dálnici aby se saze vypálily. Před koupí je dobré si zjistit přes diagnostiku v jakém stavu je vůbec celý emisní systém.
  2. Já jsem to světlo sice vymontoval, ale rozpadlo se mi a musel jsem slepovat, protože se mi opravdu 2.000 CZK dávat za nové nechtělo. Možná na TEMU by se dalo sehnat levněji, ale bude to asi trvat než to dojde. jinak třeba zde: https://www.autodilyparts.cz/cs/katalog/detail-zbozi/brzdove-svetlo-original-p-5008-09/original-f/org-6350jj/21770454/?gad_source=1&gclid=CjwKCAjw_e2wBhAEEiwAyFFFo3lrmnpYQOM13jwkO8l52-IUTEWUBtzg4wyiYxb-bAXwwqwDvecYlxoCGY0QAvD_BwE
  3. Marselino

    Jezdíme na PLYN

    V okolí Ostravy jsem neměl problém s namontovaným LPG na P 307 SW 1,6 16V ve značkovém Peugeot servise v Horní Suché u Havířova, myslím, že to je Peugeot Tichý.
  4. Marselino

    špatné starty

    No, já jsem měl na své P 307 SW 1,6 16V kdysi taky problém se starty a dělalo to pomalu odcházející palivové čerpadlo. Může to být i tím, že Ti některý za vstřiků LPG netěsní a pouští LPG během stratu na benzín do motoru a přechlastáním to nechytá hned, ale až za nějakou dobu. Tady bych doporučil na pevno uzavřít plynový ventil na nádrži LPG a nějakou dobu to testovat výhradně na BA. Pokud to bude OK, je závada v systému LPG a chtělo by to pročistit celkově.
  5. Já mám taky BRC systém na 1,6 VTi na P 5008, kde je toroidní nádrž zespod vozu pod kufrem v místech bývalé rezervy. Rezervu jsem vždy při _STK dával do kufru, kde jsem jí přikurtoval ke karoserii jak jsou ty oka pro síť do kufru. Teď už prý rezerva nená nutná, pokud máš sadu na opravu pneu s sebou (kompresor, patronu s tou hmotou).
  6. Marselino

    palivo a oktany

    Ahoj Já mám na své 5008 1,6 VTi dodatečnou montáž LPF Systému BRC. Předtím na P 307 1,6 16V Systém LOVTEC Magic2 a vždy jsem vzhledem k minimální spotřebě benzínu tankoval buď 98 nebo 100+ oktanový benzín. To proto, že obsahuje více adtiv, které zabraňují degradaci paliva v nádrži a čistí palivový systém motoru. Na LPG jsem nejezdil vkuse, ale cca po 2-3 měsících jsem to protáhl jen na benzín ve vysokých rychlostech po dálnicích, kde to šlo, nebo potom např. na 2 nebo 3 stupeň na okreskách cca 30 Km. Na své motory jsem vždy najel min. 250 tis.Km na LPG+BA. Zatím OK.
  7. Jó v servisech se tím ne..rou. Ti to raději vymění všechno, vč.kabelů a započítají tučné normohodiny a materiál. Při té opravě toho koaxu dobře vyčisti kontakt antény na kostru střechy a další šroubované kontakty. Je dobré to potom vše natřít vazelínou, ať to neoxuduje.
  8. Takže, pokud dobře čtu, tak Ti 2x vyměnili senzor diferenčního tlaku. Jak dlouho budeš jezdit teď, než se Ti kontrolka rozsvítí znova?
  9. No tím, že když udržuješ nádrž plnou tak ti jezdec na plováku tolik nepiluje tu plochu rezistoru sem a tam a tudíž ti rezistor neodejde tak brzy. Tedy pokud neměníš auta co tři roky nebo dříve.
  10. A není lepší i pro občerstvení benzínu v nádrži a šetření rezistoru v plováku vždy 1-2x měsíčně těch cca 5litrů benzínu načerpat? Já třeba beru pouze při provozu na LPG pouze 100+ oktanový benzín z důvodu trvanlivosti a lepších aditiv v něm.
  11. Ještě snad nedostatečný tlak paliva v systému, způsobený přidřeným palivovým čerpadlem, nebo nefunkčním regulačním ventilem u toho čerpadla (nedovírá).
  12. Marselino

    Startování

    No, ale když Ti to nestartuje, tak by to ten servisák neměl vyřešit konstatováním, že je vše OK, protože diag nic neukazuje. Měl by se p oproblému pídit. Třeba zjistit zda palivové čerpadlo dává vůbec tlak, palivový filtr není ucpaný, vstřikovače volné a funkční a v neposlení řadě, pokud Ti vůbec točí startér a máš dobrou baterii.
  13. Marselino

    Náplň klimy

    Potom taky s věkem odchází ta elektrická odstředivá spojka na kompresoru klimy, popř. samotný kompresor. Doporučuji ze svých zkušeností mít zapnutou klimu pořád aby se pohyblivé části a těsnění systému klinatizace stále mazaly a nepuchřely vysušováním kvůli nečinnosti. Spotřeba se zas tak nezvýší a vrátí se vám to na dobré kondici klimy. Pro ty co mají automatickou klimu, nechte jí v automatickém režimu pořád i když je zima.
  14. čidlo teploty, svíčky, ta škrtící klapa (zanesená a nepohyblivá)...co máš za motor a r.v.??
  15. Marselino

    Náplň klimy

    Podle mých zkušeností si při doplňování chladiva do klimy nechte přidat tu kontrastní látku, kde je potom vidět případné úniky chladiva. Ale zpravidla je hned na ráně chladič klimy vpředu.
×
×
  • Vytvořit...