feldík Odesláno 26. březen 2015 Odesláno 26. březen 2015 Ahoj všem, prosím o radu. Mám 207 (2008), je to 1.6 VTi. Najeto cca 60 tis. Auto startuje pokaždé až na druhý pokus i přes novou baterii, svíčky, filtry a olej. Krátce po nastartování to rádo chcípne, nechce se rozjet. Autorizovaný servis si neví rady, prý to tyhle motory dělají! Pěkné. Na diagnostice v jiném servisu ukazuje příliš bohatou směs na volnoběh. Prosím o radu, jak tohle řešit. Díky moc! Citovat
JimBeem Odesláno 26. březen 2015 Odesláno 26. březen 2015 Sice Ti neporadím, ale asi bude všechny zajímat, do kterého autorizáku nejezdit, když si neví rady. Citovat
Guest Sale Odesláno 27. březen 2015 Odesláno 27. březen 2015 Zkus zajet do Brna firma Famko Peugeot, nemáš to tak daleko, tam si s tím poradí, mám s nimi dobré zkušenosti. Citovat
Hellcooper Odesláno 21. srpen 2024 Odesláno 21. srpen 2024 Mam podobny problem. Podarilo se to nejak vyresit tehdy? Citovat
Péťa Odesláno 21. srpen 2024 Odesláno 21. srpen 2024 Obávám se, že od @feldík se to nedozvíš. Je to vlákno staré 9 let a on napsal jediný dotaz sem. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 21. srpen 2024 Odesláno 21. srpen 2024 @jarokare tu jednou psal že na tohle zabírá přehrání softwaru řídící jednotky Péťa ohodnotil 1 Citovat
Pe.Tr Odesláno 21. srpen 2024 Odesláno 21. srpen 2024 jako první vymen cidlo chladici kapaliny na domecku termostatu !!! stoji snad 150,- Citovat
Hellcooper Odesláno 1. prosinec 2024 Odesláno 1. prosinec 2024 (upraveno) Jako ze by to kvuli cidlu teploty nechtelo nastartovat a vzdy to max jen skytlo? Jinak pro predstavu zkusim dat video co to dela jestli z toho bude nekdo moudry. VID_20241124_163058427.mp4 Upraveno 1. prosinec 2024 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek! Citovat
Pe.Tr Odesláno 2. prosinec 2024 Odesláno 2. prosinec 2024 a napojil si to aspoň na nějakou diag? neco to psat bude ,v diag i overis zkutecnou hodnotu co to cidlo hlasi ridici jednotce. , kolik mas navrceno? to klidne muzou byt i rozvody. Hafity ohodnotil 1 Citovat
Hafity Odesláno 2. prosinec 2024 Odesláno 2. prosinec 2024 před 12 hodinami, Hellcooper napsal: Jako ze by to kvuli cidlu teploty nechtelo nastartovat a vzdy to max jen skytlo? O tom nepochybuj.... Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 2. prosinec 2024 Odesláno 2. prosinec 2024 (upraveno) V prvé řadě napíchnout na diag a mrknout na uložené chyby. Ty sem vypsat. Pokud tam chyby nebudou, tak jak bylo zmíněno, aktualizovat soft. Sice 307 s jiným motorem ale startovala blbě, čím dál hůř... Prošlo se vše, diag nic nehlásila, veškeré live data byly Ok... Ze zoufalosti jsem aktualizoval soft v ECU a ejhle, nový soft tuhle chybu opravoval. Tenhle motor je samozřejmě kapánek složitějsí, ale proto to chce nejdřív vyčíst chyby. Upraveno 2. prosinec 2024 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
Hellcooper Odesláno 2. prosinec 2024 Odesláno 2. prosinec 2024 Diag mam cinskou lexii a chyby to nehaze ale kdyz to jeste aspon na chvilku chytlo, tak to psalo chyby spalovani ve 4. a 3. valci a co jsem odpozoroval tak tam podle me jde moc benzinu a utopi se to. Protoze to pred tim chytlo, chcilku to jaks taks drzelo ale pridani plynu to hned udusilo ale kdyz jsem jen pobrnkaval tak jsem to dostal i nad 2000ot a drzelo to jaks taks, pak Antipolution system fault, vrtulnik a trepacka na dva valce dokud to nezdechlo. Prikladam foto chyb. Jo a tu lambdu jsem mel odpojenou schvalne. vaclavka83 ohodnotil 1 Citovat
Hellcooper Odesláno 20. prosinec 2024 Odesláno 20. prosinec 2024 V 2. 12. 2024 at 12:12, VojtouNerCZ napsal: V prvé řadě napíchnout na diag a mrknout na uložené chyby. Ty sem vypsat. Pokud tam chyby nebudou, tak jak bylo zmíněno, aktualizovat soft. Sice 307 s jiným motorem ale startovala blbě, čím dál hůř... Prošlo se vše, diag nic nehlásila, veškeré live data byly Ok... Ze zoufalosti jsem aktualizoval soft v ECU a ejhle, nový soft tuhle chybu opravoval. Tenhle motor je samozřejmě kapánek složitějsí, ale proto to chce nejdřív vyčíst chyby. Hele asi blba otazka ale jak ten soft aktualizovat? Je na to potreba neco spesl jako treba i inline pristup nebo to jde i s cinskou lexii? Ja jsem prosel taky snad vsechno ale furt nevim proc tam tece tolik benzinu a dusi to. Citovat
ChouLu Odesláno 20. prosinec 2024 Odesláno 20. prosinec 2024 Soft pouze ofiko autorizák nicméně podle videa to máš šoupnuté na rozvodech.. nevydržel napínák a skočilo si to víc to netrap BubakGS ohodnotil 1 Citovat
Hellcooper Odesláno 22. prosinec 2024 Odesláno 22. prosinec 2024 To me taky napadlo ale rozvody maji cca 15000 km, nicmene je delal predchozi majitel i s hlavou, takze kdo vi kolik maji doopravdy ale vubec nerachtaly a fakt vypadaly celkem nove, tak jsem se furt drzel spatneho davkovani paliva. Naposledy kdy jsem v tom byl tak jsem ocistil svicky a chytlo to hned ale asi jen na 10s pak se to udusilo a svicky zas uplne cerne a mokre jako bych je namocil do asfaltu. Jinak ty rozvody zjistim asi jen pomoci pripravku, co? Citovat
ChouLu Odesláno 22. prosinec 2024 Odesláno 22. prosinec 2024 Videl jsem je skocene i po 500km kdyz je nekdo neumi udelat pokud byla hlava venku a snižována tak stejně i kdyz uděláš rozvody tak uz to nikdy nepojede jak ma a zjistíš i bez přípravku jen zaaretovat kliku kolíčkem a sundat ventil víko a podivat se na plosky zda jsou obě vodorovné BubakGS ohodnotil 1 Citovat
Hellcooper Odesláno 27. prosinec 2024 Odesláno 27. prosinec 2024 Tak vypada to asi fakt na ty rozvody. Ty plosky jsou jakoby dopredu trochu natocene. Takze jestli maji byt vodorovne a tim padem ty bocni kolmo k motoru, tak je to jasne. Tim padem to asi bude chtit nove a nebude stacit je jen srovnat, co? Citovat
davidse Odesláno 27. prosinec 2024 Odesláno 27. prosinec 2024 Odpoj baterku a nechej ji asi 5 minut nezapojenou pak zapoj a nastartuj Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 27. prosinec 2024 Odesláno 27. prosinec 2024 Odpojení aku ti pomůže s rozvodama jak konkrétně? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.