Návštěvník Odesláno 22. leden 2019 Odesláno 22. leden 2019 Ale notak, základní škola nás učila že číslo 47 je nižší než číslo 110. Tak který auto je silnější? Je všeobecně známý fakt že elektromobil jede hned z kraje na plný výkon, než u spalováku dostaneš motor do nejvyššího výkonu, je elektro v prachu. Ale netvrď že máš silnější auto - to je opět nesmysl. Citovat
pesastor Odesláno 22. leden 2019 Odesláno 22. leden 2019 (upraveno) @kirkiz uvedom si jednu zasadni vec tohodle vlakna: @Radovanek ma vzdycky pravdu. Nema-li nedopoustejboze @Radovanek nahodou pravdu nebo neco decentne zkresli, plati v plnem rozsahu predchozi veta! Vsechny zdravi petrolhead Joj, zase asi dostanu po cume od @Péťa Upraveno 22. leden 2019 uživatelem pesastor Citovat
Radovanek Odesláno 22. leden 2019 Autor Odesláno 22. leden 2019 Číslo je sice hezká věc, ale pokud se ze spalovacího motoru 110-140 kW výkonu dostane na kola s bídou 30%, zbytek se vyzáří formou tepla a hluku, tak elektrických 47 kW s 90% účinností je opravdu fakticky silnější. Citovat
ozzy56 Odesláno 22. leden 2019 Odesláno 22. leden 2019 (upraveno) před 15 hodinami, Agrafik napsal: To jako že Ion ohřívá vodu na topení? to mě zajímá taky, odpadního tepla asi moc nebude, takže je tam el. spirála a ventilátor, nebo se elektricky ohřívá voda a funguje to jako u spalováku? myslím origo topení, nee dodělávané webasto nebo ebršprechr, díky Upraveno 22. leden 2019 uživatelem ozzy56 Citovat
David 106s16 Odesláno 22. leden 2019 Odesláno 22. leden 2019 před 5 hodinami, pesastor napsal: @kirkiz uvedom si jednu zasadni vec tohodle vlakna: @Radovanek ma vzdycky pravdu. Nema-li nedopoustejboze @Radovanek nahodou pravdu nebo neco decentne zkresli, plati v plnem rozsahu predchozi veta! Vsechny zdravi petrolhead Joj, zase asi dostanu po cume od @Péťa Neříkal jsi to náhodou o mě, že mám vždy pravdu a pokud ne, tajk ji stejně mám? Mmch, označení "petrolhead" je pocta, tu si člověk nedává sám, tu si musí zasloužit. Je to něco jako "hrdina", zní to blbě, když se tak označuješ sám. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Pacho69 Odesláno 22. leden 2019 Odesláno 22. leden 2019 Já už se tomu Radovánkovi nemůžu ani smát. To je skoro smutný, tedy pokud to není "troll" s tendencí popudit snůškou nesmyslů co nejvíce diskutujících. Takový si najímají do diskusí "zpravodajské" servery, protože je živí počet zobrazení všudypřítomné reklamy. Citovat
David 106s16 Odesláno 22. leden 2019 Odesláno 22. leden 2019 před 2 hodinami, Radovanek napsal: Číslo je sice hezká věc, ale pokud se ze spalovacího motoru 110-140 kW výkonu dostane na kola s bídou 30%, zbytek se vyzáří formou tepla a hluku, tak elektrických 47 kW s 90% účinností je opravdu fakticky silnější. V tomhle se pleteš. Na kola se možná dostane těch tebou zmíněných 30% energie uvolněné při hoření paliva a zbytek je světlo, teplo, hluk, jenže to není výkon. Výkon se měří na klikovce, angličani používají hodnotu výkonu na kolech (bhp) a ten je menší v řádu pár procent. Hodnota maximálního výkonu má především vliv na hodnotu maximální rychlost, a tam proste ten iOn nemá šanci. Má menší hmotnost ,ta sice nemá přímý vliv na max rychlost, ale má vliv na menší valivé odpory,navíc v kombinaci s galuskama , taky má ten iOn rozhodně menší čelní plochu, možná má i lepší součinitel aerodynamického odporu a přesto těch cca 60 koníku nezvládne ani 150km/h. Navíc, věřil bych, že tvůj iOn zvládne být rychleji než superb na 50km/h, ale na 100 si myslím, že už stačit nebude. Tady si nás třošku olakoval. Pokud tedy ten superb neměl propálené 2 písty :-) Citovat
pesastor Odesláno 22. leden 2019 Odesláno 22. leden 2019 @David 106s16 Mily Davide, kdyz se podivas zpet, tak timhle hrdym titujem me poctil sam velky elektroguru @Radovanek David 106s16 ohodnotil 1 Citovat
Davidak79 Odesláno 22. leden 2019 Odesláno 22. leden 2019 Toto téma mi připomína jiné téma z jiného autofora , ten dotyčný se jmenoval Petr Gejdoš , vyjel všude kdy jiní nevyjeli , a jezdil za polovinu phm co ostatní , brzdu téměř nepoužíval a v provozu brzda nebyl . Myslím že se reakcí ostatních dost bavil. Péťa ohodnotil 1 Citovat
David 106s16 Odesláno 22. leden 2019 Odesláno 22. leden 2019 před 5 hodinami, pesastor napsal: @David 106s16 Mily Davide, kdyz se podivas zpet, tak timhle hrdym titujem me poctil sam velky elektroguru @Radovanek V tom případě nelze mít absolutně žádné výhrady. Větší pocty se ti od něj nemohlo dostat. pesastor ohodnotil 1 Citovat
Radovanek Odesláno 20. září 2020 Autor Odesláno 20. září 2020 Peugeot iOn po 90 000 km – příběh o elektromobilu a počátcích elektromobility v ČR Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.