P607Olda Odesláno 8. leden 2015 Odesláno 8. leden 2015 (upraveno) Je to marný. Když už si nedáš říct, tak zkus si půjčit od rodičů, s tím, že jim budeš platit splátky jako úvěru. Když už na tom má někdo vydělat, tak ať jsou to rodiče. Když přijde exekutor k vám domů, tak olepí i majetek rodičů. A na několik let budeš mít jistý výdavek a málo peněz, takže na dovolené zapomeň. Trochu mi to připomíná nedávné téma o tom, jak si lidi půjčují a pak se plácají v chudobě. Až se budeš hrůzou budit v noci a chodit ti obsílky do vlastních rukou, tak vzpomeň na tyto řádky. Ještě připomenu téma, jak jsem koupil 406 2,0 benzín. Psal jsem v tomto vlákně, z technického hlediska, jak se to podařilo opravit. http://www.peugeot-club.com/topic/72839-zadreny-motor-p-406/ Teď to napíšu z hlediska kluka, co mi to prodal: Slušný kluk, ajťák, celkem dobře vydělávající. Koupil si 406 kombi, tehdy v hodnotě asi 150 t. Vzal si úvěr a nespočítal si, že včetně splátek ho auto vyjde asi na 320 t. !!!! Pak mu zmrzla ta hadice, oprava za 50 t., nesprávně zapojená řídící jednotka, auto cuká. Takže když ho nabídl k prodeji, tak byl ve stavu, že měl doplácet asi 150 t., a auto nepojízdné (on si přál uvést do smlouvy), cukalo. Celá rodina, hlavně táta, mu nadávali, že je blbec (!!!) Takže u GE horko-těžko vymohl předčasné splacení úvěru. On zařídil právníka, já jsem vzal našeho ekonoma. Napsali jsme smlouvu, on pomocí našich peněz a svého doplatku předčasně splatil úvěr a my jsme odjeli. Př cestách po Brně mi vyprávěl tyto podrobnosti. Takže - drž se u země , nepůjčuj si na tak pomíjivou věc, jako je auto. Přidám se k předchozím příspěvkům, jezdí se za 3,70 Kč + benzín, Takže asi 5,50. Takže měsíčně na dopravu vynaložíš 130 km x 20 dnů x 5,50 Kč = 14300. Jediná cesta, jak toto snížit, je nechat si svou 306 bez havarijka a jezdit se snahou o nízkou spotřebu. Je mi 57, mám syna jak ty, chci tě ušetřit průseru. Upraveno 8. leden 2015 uživatelem P607Olda Citovat
Guest bluesman Odesláno 8. leden 2015 Odesláno 8. leden 2015 Prosím, nezabiehajme zbytočne do nesúvisiacich podrobností. Nie finančná otázka ale spoľahlivosť dieselových motorov je momentálne nevyriešená. Nikdy som totiž nejazdil na dieseli, neviem, čo to všetko obnáša. Citovat
oddie Odesláno 8. leden 2015 Odesláno 8. leden 2015 Hm, dobré. Úvodný servis (oleje, filtre, pneu) - do 500€, havarijné nepotrebujem, priemerný ročný servis - do 500€. Tak teď mi schválně zkus povědět, kde jsou v tom třeba rozvody, kde je ta spojka se setrvákem, když v tom chceš najezdit 200tis km. Nebo se tu za chvíli dočkáme dotazů typu kdo mi zadarmo vymění spojku a kdo mi ji prodá starší dobrou, servis chce strašně moc, to jsem počítal na dva roky? Případně kdo mi opraví potkaný motor, rozvody jsem plánoval až za dva roky a ten řemen nevydržel, prečo ste mi radili taký křáp? Můžu použít světla z angličana a blatník opravit ducktapem, naboural jsem a nemám na opravu ani havarijko? Jinak se mi líbí, jak už to najednou není 150Eur, ale 350, i když ses předtím té vyšší částce tak strašně smál. Tak ještě těch pár šušňů přidej a jsi na tom, co jsem psal, já si to z palce necucám, stejně to zaplatíš... Mimochodem, kolik že ti tedy přinese ta lépe pracená práce? A kolik stojí v místě podnájem? Já jen že za těch 150Eur bydlí kolega tady v Praze, co má rodinu na venkově a jezdí za nimi jen na víkend, tak pochybuju, že u vás to bude víc. Citovat
Guest bluesman Odesláno 8. leden 2015 Odesláno 8. leden 2015 Ja sa vzdávam. Prečo by som mal brať staré diely, keď v Elite sa s klubovou zľavou dá nakúpiť všetko za dobré ceny? Akože nepočítajte s tým, že budem servisovať 407mu v autorizáku, to určite nie. A prečo by som mal platiť havarijko, keď budem jazdiť na cca 8 ročnom aute? To je úplne zbytočné, veď aj tak by som pri havárií nedostal ani tretinu hodnoty spôsobenej škody... Nepredpokladám, že sa stanem vinníkom prípadnej nehody práve ja, keďže jazdím už 7 rokov opatrne, mnohí sa mi vysmievajú že pomaly ako penzista. Citovat
P607Olda Odesláno 8. leden 2015 Odesláno 8. leden 2015 Spolehlivost dieselových motorů je dobrá. Nepočítám výměny spojek, to závisí i na jezdci a městě a je to i u benzínu. Za asi 15 mil. km jsme měli dvě vážné závady na dieslu: Boxer nasál olej a roztočil se a moje 607 2,2 HDi se potkala. Pokaždé oprava kolem 50 t. V obou případech nevidím zavinění řidiče, s Boxerem jel zkušený řidič normálně. S 607 jsem jezdil já, velmi opatrně, šetřil jsem motor. Když měla asi 320 t (už nevím), tak jsem před Brnem, ve 120 km/h jenom odstavil tempomat (tím se ubral plyn) a motor se potkal. Drobné závady: Na 406 2,0 jsme měli vadný DRV (asi 2500 Kč). Na 607 jsem měl několik závad na čidlech tlaku ve výfuku, asi 2 x 2000 Kč. Některé diesly nám jezdily opravdu bez jediné závady (306 2,0 66 kW, 406 2,0 80 kW se měnil jen chladič špinavý zvenku). Tak si statistiku udělej sám, Já bych to charakterizoval: když se diesel podělá, ta málokdy, ale za dost peněz. Citovat
Driver Odesláno 8. leden 2015 Odesláno 8. leden 2015 Tak už ho nechte, stejně si to auto koupí, to už se rozhodl asi tak o 4 stránky zpět v tomto tématu Citovat
oddie Odesláno 8. leden 2015 Odesláno 8. leden 2015 No jasně že za dobré ceny. Tak pak napiš, kolik stála výměna rozvodů, řemenice, tlumiče kmitů a volnoběžky, krát dvě za 200tis km, a kolik stála ta spojka se setrvákem. Citovat
Guest bluesman Odesláno 8. leden 2015 Odesláno 8. leden 2015 (upraveno) Ale veď ja nemám ročný nájazd 200tis. km.... Toľko najazdím možno tak za 5 rokov, a to je ešte ďaleko, nie je treba sa tým zaoberať. Áno, vždy sa môže stať, že budem mať smolu a v jednom roku bude treba meniť veľa vecí, no toto riziko je pri jazdenke vždy, to by nikto okrem bohatých podnikateľov nesmel kupovať ojazdené auto. Preto som sa pred kúpou pýtal vás skúsených, na čo si mám dávať pri obhliadke pozor, aby som minimalizoval pravdepodobnosť, že kúpim ďalší vrak (jeden už mám doma ). Upraveno 8. leden 2015 uživatelem bluesman Citovat
Guest StibTo Odesláno 8. leden 2015 Odesláno 8. leden 2015 A prečo by som mal platiť havarijko, keď budem jazdiť na cca 8 ročnom aute? To je úplne zbytočné, veď aj tak by som pri havárií nedostal ani tretinu hodnoty spôsobenej škody... Nepredpokladám, že sa stanem vinníkom prípadnej nehody práve ja, keďže jazdím už 7 rokov opatrne, mnohí sa mi vysmievajú že pomaly ako penzista. Třeba proto že stačí aby od kamionu jedouciho naproti odletl kaminek, udelal ti pavouka na celnim skle, ridic ujede a ty jses tam razem za 300€ sklo+vymena .... Citovat
P607Olda Odesláno 8. leden 2015 Odesláno 8. leden 2015 (upraveno) na čo si mám dávať pri obhliadke pozor, aby som minimalizoval pravdepodobnosť, že kúpim ďalší vrak (jeden už mám doma ). Dej pozor, od koho to kupuješ. Zda je to člověk prověřený, kterého jiný TVUJ známý pochválil. Kupuj po prvním majiteli. Zeptej, se, do kterého servisu chodil a běž se tam zeptat (bohužel je zde možnost, že on je tam známý a ty ne, takže ti zalžou). Vybírej podle prodávajícího. Upraveno 8. leden 2015 uživatelem P607Olda Citovat
Guest bluesman Odesláno 8. leden 2015 Odesláno 8. leden 2015 StibTo, neviem ako je to u vás, ale u nás si môžeš za nejaký príplatok k povinnému ručení pripoistiť čelné sklo. Iné výhody havarijka nevidím, pretože u nás v regióne povodne ani krúpy nebývajú. P607Olda, nemám bohužiaľ žiadneho známeho, ktorý by predával 407mu, budem kupovať od cudzieho človeka. Takže musím jedine overiť auto podľa VINka a dúfať, že predávajúci bude seriózny - niekedy sa to dá vycítiť. Citovat
ozzy56 Odesláno 8. leden 2015 Odesláno 8. leden 2015 bluesman proč tvoje příspěvky mají vždy tolik stran?? Citovat
Medvěd Odesláno 8. leden 2015 Odesláno 8. leden 2015 kolik že je na SK rozdíl mezi povinným ručením a havarijkou?StibTo platí na 407u v ČR havarijku s povinným nějakých 9000,- Kč (350€) ročně!!! Žes doposud neboural je hezké, že jezdíš podle jiných pomalu a opattrně je také možné, ale - NIKDY NEŘÍKEJ NIKDY. My, co už máme nějaký ten km odkroucený totiž víme, že nehoda je otázkou okamžiku a pak si drbat hlavu, že jsem nezaplatil 400€ a mám najednou vysolit 2000, to už je poněkud pozdě.Oddie, Olda i já jsme pro Tebe staří fotři, kteří se Ti jen snaží nastnínit rizika, do kterých se zcela zbytečně ženeš. Jsi dospělý, snad máš dost rozumu na to nechat to tu tak měsíc spát a pak si CELÉ vlákno S KLIDNOU HLAVOU znovu pročíst. Víc už fakt poradit neumím Citovat
Guest bluesman Odesláno 8. leden 2015 Odesláno 8. leden 2015 (upraveno) Ozzy56, neviem v čom je to tajomstvo... Medvěd, ja si tvoje rady ako aj rady ostatných cením, a som vám za ne vďačný, no skúste ma prosím pochopiť. Nie je to až také tragické, keďže žijem s rodinou a v krajnom prípade mi dokážu trošku finančne vypomôcť aj oni, aj keď by som sa tomu rád vyhol. Naozaj už potrebujeme novšie auto, som jediný šofér takže ma v tom podporujú aj ostatní. Vlastné bývanie zatiaľ nehľadám, takže ak by aj väčšina príjmu mala ísť do auta, je to stále lepšia investícia ako do ženy. Upraveno 8. leden 2015 uživatelem bluesman Citovat
Satepek Odesláno 8. leden 2015 Odesláno 8. leden 2015 (upraveno) No, to určitě ne. Investice do bydlení nebo tak se ti nikdy tak neznehodnotí jako investice do auta. Kdybys ty peníze investoval do bydlení, které zatím nepotřebuješ a pronajímal ho tak časem máš vlastní bydlení, které se samo zaplatilo penězmi nájemníků. Auto, bude na hodnotě rychle klesat a ještě do něj budeš peníze sypat. Podívej jak se vyvinula cena 406-tek v roce 2008 to byly cca 10 leté auta za +- 100 000 Kč, dnes takovou 406-ku prodáš za 35 000 a jsi rád. Počítej, že u 10 let staré 407 to bude stejné + dražší a složitější servis než třeba u 406-ky. Kup si 406-ku 2.0Hdi 80kw myslím RHZ, nebo nějaký Seat Leon či Škodu Octavii s 1.9 PD motorem a dopadneš rozhodně lépe než s 407, tedy pokud chceš auto této třídy. Pokud nevadí menší auto říkám znova zatím jdi třeba do 306 2.0HDI 66kw. Ale, myslím, že to tady padlo už x-krát a sám jsem ti na první straně publikoval reálné náklady na provoz. Ano sice jsem dělal vše najednou, ale teďka jak říkáš ty leju naftu a jezdím, ale na km to vždy vyjde stejně. Buď to opravuješ postupně a sypes a nebo jednou nasypeš a chvíli jezdíš. Upraveno 8. leden 2015 uživatelem Satepek Citovat
Agrafik Odesláno 8. leden 2015 Odesláno 8. leden 2015 Neměli by jsme tohle téma vrátit na začátek? O financích je toho na několik stránek, ale to, čeho týkal dotaz pár příspěvků . Líbí se mu 407, ví že po r.2006, motor snad 1.6HDI, já radím 2.0 a je to takový "výkonový" střed z nabídky. Rozdíly, poznatky ... by mohli napsat ti, co s nimi jezdí.. Historii auta si může ověřit po registraci tady - doporučuji. Výbavu zde sežene taky. Pojistit čelní sklo bych bral jako samozřejmost. Originál na 607 stojí +-16000 a 407 na tom nebude lépe. Citovat
Guest bluesman Odesláno 8. leden 2015 Odesláno 8. leden 2015 (upraveno) Satepek, až taký bohatý nie som, aby som si mohol dovoliť investovať do nemovitostí. Som rád, že mám kde bývať, niet nad klídek vo vlastnom pokojíčku, to mi stačí ku šťastiu. Platiť si podnájom mi príde zbytočné, keď mám doma príjemnejšie prostredie. Agrafik, 2.0 HDi má však vyššiu spotrebu, drahšie ručení a možno aj drahšie diely, nie? //ak by ste mi náhodou vedeli poradiť aj ohľadom výbavy, budem vám veľmi vďačný http://www.peugeot-club.com/topic/98595-407-prvky-vybavy/ Upraveno 8. leden 2015 uživatelem bluesman Citovat
Medvěd Odesláno 8. leden 2015 Odesláno 8. leden 2015 (upraveno) Porovnej si kolik problémů tu řeší majitelé 2,0 HDI a kolik 1,6 HDI a bude Ti o litr vyšší spotřeba úplně buřt. Řešit rozdíl v povinném ručení, když za ten rozdíl nemáš ani jednu plnou nádrž taky nechápu.Hele - když už ses teda rozhodl, tak jdi hlavně po STAVU auta, až následně řeš motorizaci nebo dokonce výbavu. Př. - budeš mít možnost 2,0 benzín po prvním majiteli s jasnou historií a najetými 200 000 km, ale soc. výbava nebo 1,6 HDI, dovoz z IT, na tacho 150 000 km, v tzv. plný palbě, ale při prověrce VIN Ti tu kluci zjistí, že auto mělo v roce 2008 130 000 km - do čeho půjdeš? Upraveno 8. leden 2015 uživatelem Medvěd Citovat
Guest bluesman Odesláno 8. leden 2015 Odesláno 8. leden 2015 Stočenicu nechcem, to je jasné. Ale aj pri najlepšej vôli sa tomu niekedy nedá vyhnúť, pretože častokrát pri dovezených autách neexistuje servisná história, tak ako ani pri mojej 306tke. 1.6 HDi ma láka nielen kvôli spotrebe, pozeral som na nete, že tých motorov je veľa na predaj a za slušné ceny, takže keby náhodou pustilo niečo vážne ako celé turbo alebo prevodovka, určite by sa dali zohnať lepšie a lacnejšie ako pre 2.0 HDi. Citovat
Pe.Tr Odesláno 8. leden 2015 Odesláno 8. leden 2015 kde máš jistotu, že neskončíš v práci v prvních třech měsících? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.