Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny, máte někdo zkušenosti s výměnou motoru u P 406 s motorem 2.0, 16v, 99KW, typ RFR? Zřejmě mi zamrzla odvětrávací hadička a všechen olej mi tak vylítal přes měrku oleje a motor se samozřejmě zadřel:fnuk. Bohužel jsem si ničeho nevšiml a kontrolka na olej selhala, vůbec se totiž nerozsvítila:myslim. Máte s tím někdo zkušenosti na co si dát při výměně motoru pozor? Díky všem za názory.

Odesláno

Zkušenosti... kdysi jsem koupil 406 2,0 \"nepojízdný\", protože absolvoval to co ty a po výměně motoru nezprovoznili pořádně řídící počítač motoru. Takže chudák zaplatil 50 t. za motor a pak mi dal slevu asi 40 t. - ve smlouvě on sám uvedl \"nepojízdný stav\" (nemluvě o tom, že na úvěru od GE přeplatil asi 100 t.)

Doskákali jsme k mému dvornímu servisákovi p. Martinovi, ten tam přizemnil ř.j. modrým kablíkem, řekl si cenu asi 5 t. a byli všichni spokojeni - tedy já i Martin určitě.

Chtěl jsi slyšet zkušenost, tady je.

Odesláno

Iste, kúpil som lacno, opravil lacno a auto jazdí doteraz.

Vždy som mal rád \"neopraviteľné\" veci, za zlomok ceny. Opravím, funguje.

Ešte upresním, že predávajúci bol rád, že sa auta zbavil - zožralo mu veľa peňazí a starostí, nikto (...) ho nedokázal opraviť a hlavne platil nekresťanský úver, ktorý som mu hotovými peniazmi pomohol uhradiť.

[upravil dne 12.2.2012 11:29 od P607Olda]

Odesláno

menil som uz par motorov sice na nemcoch Vw,BMW atd a v zasade plati pri kupe motora mat spravny typ motora (kod) najlepsie ak je motor este namontovany v pojazdnom aute aby sa dal vyskusat na mieste ci je mechanicky ok,ak nieje namontovany je tam riziko hlavne si zober niekoho co motorom rozumie a aby zruba zistil stav motora i ked je vymontovany z auta tak tam toho na mieste moc nezisti (je to riziko ) hlavne zbijaj cenu co to ide ,teraz k samotnej vymene ak to chces robit sam respektive s kamaratmi tak pocitaj ze je to dost casovo zdlhave a potrebujes nejaky garaz s patricnou sirkou a najlepsie s montaznou jamov a potom rozlicne sady naradia gola, predlzovacie nastavce, torx kluce, imbus kluce hupcuk,zdvihaky, kozu alebo nejaky tram kde hupcuk zavesis ,za den to nespravis, najzdlhavejsie je prehadzat komponenty z tvojho ko motora na kupeny motor zalezi ci kupis polomotor alebo na nom aj budu nejake komponenty tak na to pametaj pri zjednavani ceny aby si nepreplatil zbytocne ,niekedy je potrebne rozpojit klimu aby si vobec motor vybral a nahradny vlozil tak pametaj ze aj po montazi to moze mat este investicie na doplnenie plynu v klime ak si zabudlivy tak si jednotlive konektory oznacuj fixou ktore rozpojis aby si pri spetnej montazi vedel ktory kam ma ist i ked povecsine plati ze konektor pasuje len na to miesto kde bol ale nemusi to tak vzdy byt aby si potom nestal hodinu pred motorom a hladal suciastku na ktoru ho napojis my mame motor v predu s prednym nahonom cize budes musiet vybrat naraz motor aj s prevodovkou co znamena ze musis dat prec poloosi a vela drziakov doporucoval by som ti omrknut spojku v akom je stave a usudit ci by nebolo dobre ju vymenit ked to mas vsetko von ,a to najhlavnejsie baterku vyberas ako prvy diel a zakladas ako posledny diel do motora tak to len v skratke co ma napadlo

To P607Olda-si spasitel :)

[Edited on 12/2/12 11:23 by krtek 2]

Odesláno

při výměně motoru za stejný typ žádné záludnosti nejsou, spíše je vhodné kontrolovat stav jiných dílů, aby se vyměnily hned s novým motorem (např.,spojka), navíc se mění různá těsnění, gufera atd., takže u výměny motoru se toho mění více...

Odesláno

to je jasne zalezi v jakom stave motor kupi ak mu to bude curit cez gufera kluky tak samozrejme ze ich vymeni , tesnenie vany vika ventilov atd omrknut rozvody to si myslim ze je kazdemu jasne preto je dobre aby si zo sebov zobral nejakeho mechanika na kupu ,hoci mu jednorazovo zaplati aby nekupil sunt do ktoreho bude treba nasypat love respektive aby zjednal dobru cenu

[Edited on 12/2/12 11:47 by krtek 2]

Odesláno

Kúpil som vtedy na tunajší inzerát na Peugeot-clube. A mal som plnú istotu, že pán Martin to opraví. Že predávajúci bol \"v průseru\", za to nemožem.

Po skúšobnej jazde (ľahké cukanie pod plynom), som sa pre úplnosť spýtal - a nedali byste nejakú zľavu? A predávajúci navrhol 95 000 - porovnateľná cena nezávadného bola vtedy 150 000.

[upravil dne 12.2.2012 12:52 od P607Olda]

Odesláno

jj, nasypal moc peněz, auto špatně opravené, bez naděje na řádnou opravu, vysoké splátky a ještě k tomu mu nadávala rodina, jakou blbost to udělal, tak to chtěl nějak definitivně vyřešit.

Odesláno

Tak jsem ho sehnal a zítra pro něj jedu. Má najeto 135tis a prodávají ho ještě nechal v autě, aby bylo vidět, že je funkční. Chce za něj 4000,- což je podle mého slušná cena. Je to z anglána, tak snad nebude problém. Prý je to stejný typ motoru (RFR) jaký potřebuju, no uvidíme. Zatím všem moc děkuju.

Odesláno

To máš pravdu, asi to bude v mílích, to je nějakých 217tis v km, ne? To jsem měl najeto na tom starým skoro taky a byl naprosto bez problémů. Snad i tenhle bude OK.

Odesláno

cena pekna,ale aj tak by bolo dobre keby si so sebou zobral nejakeho mechanika a kto to vybere z toho anglicana o tom ste sa nebavili? aby potom na teba nevyrukoval ze ak ho vybere on tak bude chciet priplatit

[Edited on 12/2/12 13:44 by krtek 2]

Odesláno

Já mám na své natočeno 253000 a je v pohodě, táhne pěkně a chytá i v tomhle mrazu na první škrtnutí. V kilometrech nevidím problém. Ropáci jsou držáci :D

Odesláno
Já mám na své natočeno 253000 a je v pohodě, táhne pěkně a chytá i v tomhle mrazu na první škrtnutí. V kilometrech nevidím problém. Ropáci jsou držáci :D

Já ropáka nemám, mam benzín:D

Odesláno

fejfarz len prosimta nezacni tu porovnavat a chvastat sa naftou lebo sa to tu strhne a pokazis behm33 vlakno :D dnes si na koni lebo ti to slape ale ak sa ti nieco posere a bude to zaludne ze sa chyba bude tazko hladat tak ti hrebienok upadne :D

[Edited on 12/2/12 15:38 by krtek 2]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...