Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim,chtěl bych se zeptat na jednu věc o které si nejsem jistý. Koupil jsem peugeota 309 GTI v dezolátním stavu,že si toto autíčko vymazlim na veterána. Ale předchozí majitel nechal auto ekologicky zlikvidovat a auto je bez platného techničáku. Půjde takovéhle auto potom přihlásit jako veterán,když podle VIN už neexistuje nebo mam začít schánět jiný techničák i s VIN štítkem? Moc děkuji za odpovědi které by mi pomohli :)

Odesláno

viem ze na slovensku je moznost ynova prihlasit auto aj bez technicaku ked mam len auto stitky a VIN cislo ale vychadza to strasne draho

ja mam doma Citroen Oltcit a chcel som ho prihlasit lebo od auta nemam absolutne ziadne papiere bol som sa na to pytat ze sa to da znova vsetko vybavit ale je to narocne na cas a financie  ja som to pocital a vychadzalo mi to na nejakych 1200-1300eur  ale to bolo tak 2 roky dozadu tak neviem ako sa tera pohybuju ceny

si myslim ze najlepsie by si mal zohnat technicak a VIN cislo a budes to mat jednoduksie a urcite lacnejsie

Odesláno

Tiez sa priklanam k moznosti zohnat technicak a prihlasit to tak.

Kedze uz bolo ekologicky zlikvidovane, auto by malo byt uz niekde vo vysokej peci. Zasa si niekto urobil biznis.

Alebo kup este jedno podobne, aj s papierami a prihlas a men veci co ti treba podla predstavy.

Odesláno

I když to auto chci přihlásit až za 6 let na veteranský značky? Na tom autě je fakt dost práce že než to dam dohromady tak to bude akorát. Kamarád takhle dělá porsche 924 a tvrdí že na přihlášení stačí kupní smlouva. S autem teď nechci jezdit, až bude po generálce

Odesláno

Pokud je na to doklad o ekologické likvidaci, bude mít někdo velký problém, když se to někde objeví. A dělat z dezolátní 309, byť GTI, veterána, je dost nesmyslný nápad, když se dá pořád ještě najít kousek nedezolátní.

Odesláno

Asi to nepůjde. Přehlášení z bílých čísel na zelená je znemožněno.

Pokud Ti na autě zbyl původní VIN a původní štítek, nějaká šance tu je (i když na jednu stranu likvidující firma riskuje, na straně druhé neriskuje, když někdo z likvidace koupil karoserii a přihlásili mu ji...).

Mj. eko likvidace nespočívá ve vyslovené likvidaci auta, ale v odstranění nebezpečných součástí... ;)

Obával bych se ale v případě 309 něčeho jiného... Jendak toho, co píše oddie, a pak stále se zvyšující věkové hranice pro uznání historického vozidla. :(

Odesláno

Eko likvidácia je úplne odstránenie auta. Nie len súčasti.

To by mohol hoc kto povedať, vyberte mi motor, nádrž, oleje, a iné nebezpečné látky z auta a ja si tam dám nové. A budem jazdiť ďalej.

U nás v zberni ZP Eko q let, mali také auto ako mám ja, a chcel som nádržku z ostrekovačov a som sa pýtal vedúceho, tak povedal, že nemôže z toho nič vybrať, je to pod kamerou evidované a basta.

Odesláno (upraveno)

Zdravim,chtěl bych se zeptat na jednu věc o které si nejsem jistý. Koupil jsem peugeota 309 GTI v dezolátním stavu,že si toto autíčko vymazlim na veterána. Ale předchozí majitel nechal auto ekologicky zlikvidovat a auto je bez platného techničáku. Půjde takovéhle auto potom přihlásit jako veterán,když podle VIN už neexistuje nebo mam začít schánět jiný techničák i s VIN štítkem? Moc děkuji za odpovědi které by mi pomohli :)

Carlosi, podle mne jsou tyto úvahy o generální opravě a opětovném přihlášení - navíc na veteránské značky, naprosto nesmyslná, zbytečná a v konečném důsledku extrémně drahá záležitost. Pokud se nepletu, tak auto-veterán se počítá do roku výroby 1983, musí nést určité procento originálních dílů a hlavně musí projít testací historických vozidel. Některá pravidla najdeš zde.

Navíc ve Tvém případě, kdy bylo vozidlo administrativně zlikvidováno by mohly vzniknout nemalé komplikace při pokusu o opětovnou legalizaci vozu. Předpokládám, že jsi auto pořídil za pár stovek, dost možná bez kupní smlouvy neboť se nejedná o vozidlo ale v podstatě jen kus železa.

Vyvaruj se chyb, které udělaly stovky generací před Tebou. Administrativně existujících aut vhodných k restaurování jsou mraky, stačí jen pohledat a věřím, že při troše snahy seženeš i relativně slušnou P309GTI bez komplikací na STK či EMV.

Upraveno uživatelem Namor74
Odesláno

Až budeš zas něco zvažovat, tak u aut, kde je ještě pořád dost na výběr, je rozhodující stav kastle. Neshnilá kastle, kterou není potřeba lakovat, to je věc, za kterou má smysl si připlatit. Vyvařit kastli a solidně nalakovat, aby to za něco stálo, to jsi v řádech desetitisíců, a ne zrovna jen dvou... 

Odesláno (upraveno)

jo asi to tak bude,auto je ještě naštěstí jen zamluvený tak se na to vykašlu, DÍky všem za radu

Carlosi Carlosi, nedělej tady z ostatních ani ze sebe kreténa. Mít auto koupený - viz Tvůj první příspěvek a mít auto jenom zamluvený je dosti podstatný rozdíl s navazujícími zákonnými povinnostmi. Ostatní se poté snaží navrhovat řešení situace, která ještě nenastala a to je zcela zbytečně vydaná energie a čas, bez ohledu na mimomísovost některých příspěvků.

Tímto zároveň apeluji na ostatní, nazývejte věci pravými jmény. Děkuji.

Upraveno uživatelem Namor74
  • O 3 roky později...
Odesláno

Ano .Musí být OVĚŘENÁ plná moc prodejce nebo kupce popřípadně obou pro třetí osobu (takto jsem vloni-12/2016 kupoval Xantii HDi) ,ORV díl 1 a 2 (postaru TP a OTP) protokol z evidenční nebo technické kontroly ne starší než 1 měsíc a ZK jako doklad o pojištění,samozřejmostí jsou osobní doklady,na úřadu vypsaná žádost  Změna...

Odesláno (upraveno)

:o uf

"tož hodně štěstí s tým pertinaxem.."

Upraveno uživatelem minimaxa
Odesláno
před 5 minutami, minimaxa napsal:

:o uf

"tož hodně štěstí s tým pertinaxem.."

nerozumím můžeš vysvětlit?

Přema sem chodí,by se ozval,pokud by měl čas,:myslimchapu každej má plno svý práce,nerad někoho obtěžuju,bude výlet...samozřejmě by bylo lepší kdyby na to někdo mrkl,proto píšu,že není problém zaplatit cestu i čas...mě výlet výlet tak na 700....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...