stohanmi Odesláno 20. říjen 2014 Odesláno 20. říjen 2014 (upraveno) Ahoj, co přesně tato hláška znamená a jak se ji zbavit? Je to nedostatek oleje? Přebytek oleje? Parkoval jsme v mírném kopečku a bylo vše OK. Popojel sjem kus a od dalšího startování se to objevuje i přesto, že auto stálo víc než den na rovině. Díky P.S. měrka ukazuje olej tak akorát... Upraveno 20. říjen 2014 uživatelem stohanmi Citovat
AnotherOne Odesláno 20. říjen 2014 Odesláno 20. říjen 2014 Je to málo oleja, údaj je z elektronickej mierky, ktorá niekedy môže zblbnúť najmä keď je olej pred výmenou. Pokiaľ ručná mierka ukazuje dostatok, nerieš to. Ak by sa to objavovalo aj po výmene oleja potom je asi problém s tou elektronickou a je potrebné ju vymeniť. Ak aj teraz nemáš olej po hornú rysku, môžeš skúsiť doliať. Citovat
stohanmi Odesláno 20. říjen 2014 Autor Odesláno 20. říjen 2014 Spíš se bojím, že to bude skutečně elektrika. baterka asi slábne (na to mě upozornili i v servisu, když jsem řešil jiný problém). Auto mám 6 měsíců, ale servisák zjistil, že dlouho stálo na skladě po výrobě a prodejce kecal o datu výroby... Byl jsem upozorně, že když batrka zeslábne, budu zaplaven falešnejma chybama... To mě v celku netěší... Citovat
Ajap Odesláno 20. říjen 2014 Odesláno 20. říjen 2014 Říká to, ať doplníš olej. Je to asi zavedená fráze - přiznám se, že byť anglicky šprechtím s kýmkoli o čemkoli, tak na tohle jsem se musel podívat. Zkusil bych dolít, uvidíš. Citovat
Tony Stark Odesláno 20. říjen 2014 Odesláno 20. říjen 2014 Vidíš, já se s tímhle setkal po výměně oleje a bylo ho tam hodně (nad měrku). A všichni i tvrdili, že ho tam je málo, upustil jsem a je klid. Citovat
mara00 Odesláno 21. říjen 2014 Odesláno 21. říjen 2014 ja myslim ze to pise ze tam je hodne oleje ... UP - jako nahore ...kdyz by bylo malo tak to pise LOW Citovat
Ajap Odesláno 21. říjen 2014 Odesláno 21. říjen 2014 To jsem si původně myslel taky, ale když si zadáš do slovníku třeba na seznamu "top up", tak to napíše "doplnit , dolít co do plna - nádrž ap." Citovat
stohanmi Odesláno 22. říjen 2014 Autor Odesláno 22. říjen 2014 Koukám, že po sundání víčka na dolévání oleje je vidět vačková hřídel nebo co? U starších motorů tam byl meziprostor, kam se lil olej a odtékal malou dirkou dolů... Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 22. říjen 2014 Odesláno 22. říjen 2014 stohanmi > nejak nechapu tvuj dotaz, vackova hridel musi byt taky mazana, takze olej tam nalij a on stece dolu do motoru sam Citovat
stohanmi Odesláno 22. říjen 2014 Autor Odesláno 22. říjen 2014 To je mi jasné, jde spíš o to, že tam není krytka jako u starších motorů. Když otevřu to víčko a trefí se mi tam třeba list, tak jsem v... U starých motorů tam byl prostě meziprostor s malým otvorem, kterým odtekl olej a případný bordel nepadal rovnou na hřídel a ventyly... Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 22. říjen 2014 Odesláno 22. říjen 2014 jo ty myslis takovej kus zytecneho plechu nad vahadly :-Pi kdyby ti tam spadnul sroub tak bud zustane zaseknutej v nekterem z kanalku nebo propadne az do vany, kde je na olejovem cerpadle sitko takze nic nehrozia kdyz tam spadne nejake lsiti tak to bych uz neresil vubec teda vlastne jo - asi bych se zamyslel a trochu to auto vycistil a umyl Citovat
donrom Odesláno 22. říjen 2014 Odesláno 22. říjen 2014 Nemas pravdu Havlicek, s tym srobom opatrne, rozhodne treba zhodit kryt ventiov a vybrat ho. Ono je dalsia a casta moznost. Ze sa ti dostane medzi vacku a hlavu. Snad si vie kazdy predstavit co to spravy s motorom. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 23. říjen 2014 Odesláno 23. říjen 2014 jenze jak tam ten sroub spadne ??jedine ze ho tam strcis Citovat
stohanmi Odesláno 23. říjen 2014 Autor Odesláno 23. říjen 2014 Z laikského hlediska bych očekával alespoň sítko, kterým by olej protekl a bordel se tam nedostal... Překvapila mě ta volná přístupnost, nic víc... Citovat
donrom Odesláno 23. říjen 2014 Odesláno 23. říjen 2014 Naco by tam kto strkal srob? Ze pre srandu co to spravy? Pokial autam trochu rozumies, nie len packam a volantu, si robis veci sam a stane sa, ze srob ti tam spadne, hlavne ked sa ponahlas a drzis zopar srobov v ruke. Citovat
Tano1 Odesláno 23. říjen 2014 Odesláno 23. říjen 2014 (upraveno) Mě to taky píše tuto hlášku "Top up engine oil level". Oleje mám dostatek. Koukl jsem, kdy jsem naposled měnil olej a bylo to skoro přesně před rokem, takže tipuji, že to je hláška co nastavili v servisu a upozorňuje, že bych po roce měl vyměnit olej. Upraveno 23. říjen 2014 uživatelem Tano1 Citovat
stohanmi Odesláno 24. říjen 2014 Autor Odesláno 24. říjen 2014 Mě to taky píše tuto hlášku "Top up engine oil level". Oleje mám dostatek. Koukl jsem, kdy jsem naposled měnil olej a bylo to skoro přesně před rokem, takže tipuji, že to je hláška co nastavili v servisu a upozorňuje, že bych po roce měl vyměnit olej. Pak by mohli rozlišit hlášku "vyměň olej" od "dolej olej". Já kupoval auto v dubnu a plánoval jsme na výměnu jít až v dubnu příštího roku. Citovat
stohanmi Odesláno 24. říjen 2014 Autor Odesláno 24. říjen 2014 "Top up engine oil level" je skutečně v překladu "doplňte hladinu oleje v motoru" a už to prosím nebudeme spochybňovat. Zda Ji správně interpretují Francouzi ve svých vozech je druhá věc. Když jsem volal do autorizovaného servisu a nahlásil jim to, tam mi prve odpověděli, že to znamená moc oleje v motoru, ale nakonec přiznali, že asi ani ne. Jejich postup je prý takový, že kouknou do BSI a dostanou výpis v češtině... Dáme-li "Top up engine oil leve" do Googlu, tak to najde něhjaká videa na YT o dolévání oleje do Peugeota, toto vlákno a nějaké ruské stránky, kde je dokonce fotka displeje s touto hláškou. Celkem nic moc. Nedá se ani najít ani seznam toho, co se může v autě objevit, aby se člověk připravil předem. Na vše maj univerzální řešení: Jedtě do autorizovaného servisu a tam vám řeknou, co je v BSI a zjednají nápravu... Citovat
Marky Odesláno 24. říjen 2014 Odesláno 24. říjen 2014 Toľko obkecavania a pritom odpoveď je už v prvom príspevku . Citovat
Tano1 Odesláno 24. říjen 2014 Odesláno 24. říjen 2014 Spíš se bojím, že to bude skutečně elektrika. baterka asi slábne (na to mě upozornili i v servisu, když jsem řešil jiný problém). Auto mám 6 měsíců, ale servisák zjistil, že dlouho stálo na skladě po výrobě a prodejce kecal o datu výroby... Byl jsem upozorně, že když batrka zeslábne, budu zaplaven falešnejma chybama... To mě v celku netěší... Podle toho co ti řekl ten servisák, můžeš mít auto opravdu už rok staré a tím pádem ti tuto hlášku o výměně oleje mohli nastavit při výrobě auta ve Francii. Jako malý test se zkus podívat, jestli ti sedí to desáté písmenko ve VIN (v techničáku). Mě to sedí :-) http://auta5p.eu/informace/info/rok_vin.php Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.