Přejít na obsah

donrom

Uživatel
  • Počet příspěvků

    168
  • Registrace

Vše od uživatele donrom

  1. donrom

    308 1.6 Vti skutečně na odpis?

    Vies štip to mlady frajirek u vas inych to je dusevny stav. Vy neviete, nerozmyslate, len hned zacnete tvrdit, ze je to tak ako ste poculi, alebo citali a za tu pravdu ste schopni zabijat. Keby to bolo take hrozne a ja by som bola ta vynimka, tak tie auta uz neexistuju, nikto sa na tom nevozi a pezot uz hadam aj skrachoval a tych sudov co by mal... Realne mi povedz co o tom vies zo skusenosti? NIC. Jeji asi frakerkin C C4 ma tiez ten motor. Povedz ake ma hrozostrasne problemy? Mam kamarata, ktory tiez nie je uplne v poriadku, musi stale obmienat auta. Na nejakom pobeha 10000 a zacne tvrdit, ze je ojazdene, zle, vsetko tam bucha klepe, vrci, je to auto na odpis. Neodporuca nikomu kupovat. Nic take sa tam nedeje, je to len jeho subjektivny pocit. Nelieci to. Intoxing mam to na plyne, mam 08 a jazdi krasne, perfektne, Ako u vsetkych s LPG, treba aj tu po case odpojit baterku. Ma to tak viacero ludi okolo mna a nic sa nedeje. Co by sa malo? Urcite nie tie vase katastroficke udalosti. Tieto motory behaju po celom svete, ale vy ste sa rozhodli, ze je to srot na generalku. Ano tento motor som tiez nepoznal, preto je moj prvy prispevok taky aky je a co? Za tie roky som ho mal na aute, ale z vacsej casti rozobrany, nemal som ho na zemi. Na jednom je to zle preriesene, na inom to, ale ako celok to funguje. Slabsie casti, ked odidu sa nahradia novymi a maju pred sebou dalsich 140 000 km a co sa deje? Jaaj psychicky labilnejsi a rozumovo "silno" nadany zacnu vrieska, ze je to zle, nefunkcne, na odpis cao,. Na kazdom aute musi nieco povolit, nejaka cast, este sa nevyrobilo nieco co by fungovalo vecne, servisy by neexistovali. Na tomto fore je mozno cele 1 percento vlastnikov tychto aut, alebo motorov. Nepisu, nevrieskaju a jazdia. Mne sa podarili do oleja pustit trochu vody z okruhu, orosilo viecko, voda sa vyparila a auto o tom ani nevie. Tito "katastroficky nadani" by mi uz davali scenare.
  2. donrom

    308 1.6 Vti skutečně na odpis?

    Precital som si znova a nic mudre som tam opat nenasiel, len blabol nejakeho frajerika. Ja mam dost ludi okolo seba s tymto motorom, funguje im normale, len tie studene starty..., ale toto forum nepoznaju. Takze z 10000 aut ide len 10, zajtra im to musim povedat a aj pezotu. Toto je to sam si to napisal. Nemas potuchy, nevies ani si ho nevidel, ale uz si myslis, ze si chytry z internetu.
  3. donrom

    308 1.6 Vti skutečně na odpis?

    Zase samy odbornici, co videli motor nanajvys na monitore a citia sa chytry. Olej menim pravidelne, mam lpg, mam nabehane cca 230 000 a rocnik 08 a je to motor na plyn. Doteraz som neserizoval LPG, lebo nie je treba, ked to beha ako ma. Toto je pesnicka servidakov a potom pisalkov vela vela chytrych, aby mali zabezpeceny staly prisun prace a menenia materialu na plyne. To male ja neviem napr. opotrebovanie kruzkov nema na to vplyv. Samozrejme keby ti natlacili tlaky na 2 tak by bolo treba ho prestavit. Aj ja som pozeral selenoidy a bolo tam trocha bordelu. Co sa tyka LPG bol problem v zasratych vstrekovacoch LPG, co akosi nikomu neslo do hlavy, ze sa dokazali zasrat po par tis. km. Kupil som nove a drzia uz 120 000 km. Ktovie co to tam sotek namontoval. martinkovic. Spojka mi zatial drzi a dobre, asi nevies jazdit, alebo si vymyslas, dalsi chytry. Nemal som potrebu na ziadnom aute ju menit. Dvojhmota je spotrebny material na smiesnych dyzloch. Vsetko co si vymenoval aj gumy, brzdy, stierace je SPOTREBNY MATERIAL. To si tak sprosty, ze to nevies? Mal si dat aj nadrz, ze sa ti kazde 2 tyzdne vypne motor, lebo sa spotrebuje benzin ty pablb. Vlastne u teba je cele auto spotrebak... tak co vypisujes voloviny? Ake rozsahy pises 100000 resp. 200000? hehehe resp. 300000 ty cao. Tak ani nevies odkial to boli motory, len tusis, ale si chytry.
  4. Rozhodne, ze maju, bude to najpravdepodobnejsie. Uz som to tu niekde pisal. To iste som mal aj na nubire. Zbytocne nevyhadzuj peniaze. Chod rovno po vstrekoch.
  5. 225 000 km, klima nefunkcna asi chladic, menene vstreky b/lpg, motorcek ventilov, zadny tlmic vyfuku, konecne by som mal uz aj sviecky, 1 zadnu brzdu, pravidelne olej a filtre, tesnenia pod vekom a prirubou filtra oleja, plastova priruba, kde je aj cidlo teploty. Auto jazdi ako za nova stale.
  6. Zial ma to suvis, ale pedal mas dobry. Ak ti este nevypisalo tlak vzduchu v sacom potrubi aj to bude. A snad nechcete nejake upotene 3 valcove skodofky porovnavat s nasimi 308. Sak aj ten motorcek je jak detska hracka. Su tu nejake fotky tenkej trhlinky, ale fuka to cez to? Vobec to nie je ociernene? Teraz si to neviem vybavit, ale ide vobec ten zvod od valca c. 2? Som zvedavy ako to dopadne.
  7. Asi budes tiez vo forme, ked nemas 10 kluc, odtocit kryt a popozerat trhliny. A kontrolka svieti, lebo sa prave vyskytla zavada a hlasi ti to, este par aj bezchybnych jazd. Ak ti svieti trvalo znamena, ze zavada sa vyskytuje sporadicky stale, aj ked este nevypne valec. Ani mesto nemas vypisane... Nieco v tom bude... To pol roka, chodis s huciacim ventilatorom? Kazdych 10km? Ved tak sa jazdit neda. To mas aj s lpg? Takto mi odisli postupne vsetky vstreky. O 20:00 si povedat, ze zajtra idem do servisu...to mas svoj servis? Pretoze aj kamarati maju svoj rozvrh. Ked to mne zacalo blbnut tak po case RJ bola tak zblbnuta, ze aj ked som vypol motor, uz viac nenaskocil spravne, ale hned s vypnutym valcom, pomohlo, len odpojit baterku a to sa stalo velakrat. A take casovanie ventilov je v poriadku? Ked mi zacal odchadzat motorcek, tiez to podobne blblo.
  8. donrom

    Problém s topením

    Zda sa mi, ze tam je ventilek ako na kolesach.
  9. Tak ked ti je jasne a nasiel si pricinu, drzim ti palce, nech to tak je. Snad ti naozaj vymenili vstrek na 2valci. Mne tiez ukazovalo lambdu, aj katalizator a bol to vstrek. Daj potom vediet.
  10. Sranda ta sledovat. Keby si si len trocha pocital toto vlakno, nepytal by si sa, protoze je to tu pekne poopisovane. Dokonca aj cez google sa to da pekne najst a odkaze ta na toto forum. Aj na ine s motorom 1,6 VTI. Vlastne naco sa pytas, ked tomu aj tak nerozumies a davas si to riesit servisom? Keby si pouzival hlavu tak by si neodpajal baterku, ale nechal by si RJ dokoncit svoj program. Takze klames, ked hovoris, ze ventilator sa nevypne vobec. Skus sa zamysliet tym co ti chyba. Vznikne chyba, rozsvieti sa kontrolka motora a odpoji ti 4 valec. Tak ako ti ma vypocitat spotrtebu? Aku spotrebu, s chybou na 3 valce? Mal si aspon sviecku vonku? Ako vyzerala? Poprehadzoval si cievky, sviecky na zaciatok? Nie..a ty sa uz dotazujes ci nebude problem s byvalou chybou a terajsou. Zajtra poziadas o cisla sportky?
  11. donrom

    Úbytek chladicí kapaliny

    Pesar to sa mu rovno moze dat radu, mas to pokazene daj to opravit, ktovie ci pochopis. Ti, ktori si to daju rovno do servisu, nebudu vypisovat a pytat sa na forach. Nebudu otravovat znamych s pomocou. Schvalne, povedz mi ako to ma on doma natlakovat Ma si kupit hadice a napojit jednotlive useky z vodovodu? To mas ako rady pri vymemne radiatora zhodit palubovku, pritom to ide odmontovanim jedneho plastu. Nechcem na nikoho utocit, obcas sem este zajdem a pomoc popytam, ale mozem tu vypisat plne state, kde miestny specialisti radia voloviny. Ked som ja kedysi hladal pomoc s nastavenim rozvodov, tak ma bezmala vysmiali a spravili z toho nadludsku cinnost ako sa to neda, to len odborne. Jj pumpu som menil uz tak davno, ze som na nu aj zabudol.
  12. donrom

    Úbytek chladicí kapaliny

    Nepocuvaj tu nikoho to su zase odborne rady a to automechanikov. Povedz mi ako by chalan natlakoval system??? Cim ako? Treba radit tak, aby si to on sam vedel diagnostikovat a opravit. Keby ti tieklo pripojenie radiatora to by si hned vedel, je to hned za plastom na pravo pri nohach vodica, staci ho odmontovat. Ked ti nasiel kamarat vodu na spodu na kryte motora, musi tiect odtial. Mas tam termostat, dve hadice do radiatora, hadice do chladica a nadrzky. Ak mas lpg tak naviac je rozpojena hadica do radiatora a odvedena do splynovaca. Toto mas hovoreny nakres, staci to dobre poprezerat a pochopis to hned, ja som tiez na to tak siel. Potom mas este vodu vo valcoch a v hlave, predpokladajme, ze ti motor nedymi na bielo, tak je to v poriadku. Potom sa zameraj na chladic a hadice, spoje. Skus pozriet ci nemas tam ako sa spaja motor s prevadovkou na prevodovke v tych rebrach kaluzku vody. Najskor ti tecie cely termostat. Je to plastovy lepeny diel.
  13. donrom

    Výměna klíčku

    Som obal kupil v Ziline akysi student si privyraba nakupom a predajom obalov na kluce. Najdes na bazosi za par korun. Ako ti radil Havlicek, navody najdes aj na youtube.
  14. donrom

    rozvodový řemen

    Takto ti to poviem, kto vie co tam mas a ci vobec nieco mas a nenatahujes ludi. Kazdy normalny clovek by upevnil telefon /info pre teba bezkablovy telefon/ na motor a hodil sem ten zvuk. Ty tu pises na konci ze to robi hrr hrr pri pridani, alebo ubrani. Tak uz vsetci vieme hrr hrr. Mozno len tesnenie pod parohami. Ojnica na kluke by rachodila jak hovado aj pri malej voli, pri vacsej to je zbijacka. Lebo pri praci so spojkou tlacis spojkove lozisko a to najcastejsie skripe a bocne znicene loziska medzi klukacom a telom motora zase suchocu asi ako hovado. Ked otvoris nalievaci otvor na olej sa to zvyrazni ze?
  15. Ono vo februari polozil dotaz, ze rozvody na 1,6vti a pozeram, ze ty mas tiez vti. Tam nie je remen tam je retaz. Skus to este raz precitat a pre benzina, nie naftu. Mam 204 000 a povodnu retaz. Dokonca je celkom ticha.
  16. donrom

    Motorový prostor

    Ja zas nepochopim ako sa clovek dokaze zaoberat takymito blbostami. No sralo ma to tak som to vytrhal cele a uz mam pokoj. Zeby sa hluk zvysil v kabine vobec nebadat. Pochybujem, ze by to aj pristroj zistil, mozno tak o 1 decibel usami nerozoznatelne. Inak ked som menil vstreky alebo cistil klapku, tak som zhadzoval aj cely ten komplet, lebo to zavadzia. Keby som ho musel odliepat, lebo som si to vsetko zalepil, tak ma drbne.
  17. donrom

    Topení

    Neviem preco by ti to cistenie nepomohlo, robil si nieco zle. Minuly tyzden som menil cely termostat, lebo tiekol. Pritom som vybral aj radiator, ze ked uz som v tom, nech je cistejsi a vzime mam pokoj. Bol stale cisty ako som ho cistil naposledy. Ked som povyberal termostat a skratil gumove rurky, som si vsimol, ze je nejaka usadenina na vsetkom. Z coho to moze byt. Neleju tam nieco pri vyrobe? Kolko vojde vody do hrubsich trubicok na radiatore o pol deci viac? To rychlejsie ohriatie by sa skor vyriesilo zastavenim stalej cirkulacie cez chladic. No, ale zas od novodobych francuzov sa da vselico cakat. Aj to, ze auta budu striekat duhovo na sposob LGBTIP p ako pedofili, ked si uz prechody tak skrasluju u nich. Ze su obe trubky cez leto v teple teple by som sa necudoval aj u zapchateho radiator. Trocha vody cirkuluje stale. Po zlozeni celeho chladenia radiator nehrial vobec a auto sa prehrialo. Az vo vyssich otackach po dialnici sa zachcelo vzduchu z radiatora odist. Zrovna som sa vratil z talianska, nabehal som do 2 tisicok a ziaden problem az na ten olej ten olej stale. Zas pri 4200 otackach stalych...
  18. donrom

    Nefunkční klimatizace

    Tiez mi klimatizacia vydrzi len par tyzdnov. Unik sa nikde nedal najst. Co poviete na toto http://www.pro-tec-slovakia.sk/produkty,klimatizacia-utesnovac
  19. Pozdravujem. Mam 308 s lpg LR omegas. Kvoli nejakym problemom, som menil vstrekovace benzinu aj plynu, su uplne nove. Bol som na emisnej a na lpg ukazkove hodnoty, ale na na benzin zase vsetko dobre, len slabo nad normu zdvihnuty O2. Koncovy diel vyfuku som menil, bol hrdzavy. Zda sa ze vyfuk tesni dobre. Sviecky original maju 12 000km, auto ide bez najmensich problemov ako na benzin aj na plyn. Cim to moze byt? Zapchal vyfuk handrou, ale vraj posledny krat. Vravel, ze budu zmeny a budu kamery nasmerovane na vyfuky, uz to nepojde. Je to pravda, ci sa robil dolezity?
  20. donrom

    Vymena zadnych kotucov 308 sw

    Ktory blazon dokazal dat nazadok take sroby ake dal. Ten pezot je fakt plny blaznov a ja som si myslel, ze to su len reci. Veko strmena brzd nejde povolit, ten srob je z druhej strany pri kotuci zahrdzavely. Uplne zarasteny. Trieskal som kladivom, vystriekal ani tak nepomohlo. Normalne som kluc strhol a dalsim pretocil vnutro sroba, 1 m paka, bud povoli, alebo sa nieco ulomi. Nakoniec som odtocil cely cap napravy aj s kotucom a sroby pakou upevnil vo sveraku, takisto pakou som zacal tocit a srob je zas o mm mensi z vonkajsej strany ako sa tocil vo sveraku. To uz nepovoli nikto. Srob som na zaciatku oklepal od hrdze, hned bol o 1,5mm mensi, teda o to zasuniem ho menej dovnutra. Keby tam bol normalny 6 hrany, ten ma vacsiu paku a pripadne ho lahko opilujem na mensi. Co stoji ten cap napravy a veko strmena brzd? Musim to vymenit cele. Da sa to aj normalne v autodieloch ako druhovyroba, ci zas len original z peugeotu?
  21. donrom

    308 1.6 VTi

    Ved prave, ono sa to prejavuje hlavne pri pomalom rozjazde. Stlac pedal na podlahu, to pomaha.
  22. donrom

    Autorádio DVD

    Mam dojem, ze na tom videu radio ovladal packou pod volantom. Tiez som ho kedysi chcel. Potom som si uvedomil, ze ten uchvatny dvd prehravac mi je na 2 veci. Za jazdy nic nepozriem, kazdy radsej pozera von oknom okolie, pozoruje okolie, konstatuje. Aj tak by kazdemu bolo zle od zaludka, keby za jazdy pozeral na 1 bod. Ked zastavim ponatahujem hnaty, poprechadzam sa, deti pobehaju, poobzerame okolie. Naco mi to je? Radsej si pozriem nieco v TV, kde mam velky obraz a nemusim pozerat s hlavou do boku a dole. GPS... nikdy som to nemal, ale neviem si dobre predstavit ako jazdit bezpecne a pritom pozerat na navigaiu, kde musim davat hlavu dole a do boku, nemam ju v priestore pohybu oci a vo vyske vyhladu na cestu. Neviem ci by som si zvykol za jazdy ovladat nieco bezdotykovo, tak, ze stale musim pozerat co mam zrovna na obrazovke. To by asi tiez nebola bezpecna jazda. Jedine cuvacia kamera by sa tam dala vyuzit, ale to mam senzory v aute.
  23. donrom

    Vymena zadnych kotucov 308 sw

    Ospravedlnujem sa. vin: VF34H5FWC55289643
  24. Pozdravujem. Chcem vymenit zadne kotuce na mojej 308 sw, ale predavac mi hovori, ze treba pozriet ake tam idu, ci bez loziska za 30 E za kus, alebo s loziskom aza 65E. R.v. 08 Prosim vas neprozrel by to niekto? 55889643.
  25. donrom

    308 1.6 VTi

    Musim suhlasit s Ajapom, mam nabehane 200 000, 100 000 s lpg a neni problem. Teda menil som motorcek na ventiloch a benzinove vstreky ako dan za lpg. Dokonca uz mesiac mi netrha po nastartovani, neviem co sa stalo. Asi ked som po nom krical.
×
×
  • Vytvořit...