Přejít na obsah

pava

Uživatel
  • Počet příspěvků

    78
  • Registrace

O uživateli pava

  • Datum narození 20.3.1971

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 308
  • Rok výroby
    2013

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Otrokovice
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

pava's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

5

Popularita

  1. pava

    Alternátor

    Zatím ne, ještě se to nesehnalo na vyzkoušení. Kdybych měl jistotu že je to určitě tímto tak to nechám hned vyměnit, ale jisté to není, takže ještě počkám, jestli to ti olomoučáci někde splaší.
  2. pava

    Alternátor

    Na podzim jsem dal novou baterku - po týdnu to začalo dělat znovu, takže tak.
  3. pava

    Alternátor

    Tak snad to k něčemu bude, celý název je: jednotka ochrany a napájení 6500 GR, ( cena 3082 kč ).
  4. pava

    Alternátor

    Protože jsem opět nepochodil, tak jsem zkoušel googlit autoservisy na moravě, které se zabývají francouzama. Z Otrokovic byl v dosahu ještě autorizovaný Lion Car Kunovice, no po předešlé zkušenosti s Unicars Zlín jsem hledal raději dál a zkusil štestí v autofajt Olomouc. Zatím nejlepší přístup, elektrikář na diagnostice zjistil problém, který by to mohl způsobovat a to jednotka ochrany a napájení ( viz foto ). Divil se že to nezjistili v autorizovaném servise, nebylo to sice na diagnostice zobrazeno jako závada, ale bylo to uváděno v části denní záznamy ( nebo denní závady či tak nějak ). Nové to stojí kolem trojky, no nabídl se že to zkusí sehnat někde z vrakáče na vyzkoušení. Takže výměna alternátoru a baterky byla zřejmě zbytečná. No na výměnu oleje tam asi jezdit nebudu ( mám to 65 km ) ale na něco většího bych je určitě navštívil, borci působili že ví o čem mluví. Tak uvidím, zdarec.
  5. pava

    Alternátor

    Ahoj, problém stále přetrvává. Mám vyměněný alternátor, novou baterku ( nakonec asi zbytečně ). Navštíven autorizovaný servis Peugeot Unicars Zlín, kde nezjistili nic, spíš se na mě dívali jak na blázna co po nich chci ( nabídly další alternátor, že mají akci a byl by do 10 000 ).Tak ještě v kostce, nepravidelně se rozsvítí kontrolka nabíjení + nápis STOP a hláška ( battery charge or electrical supply fail - selhání nabíjení baterie nebo elektrického napájení ). Svítí to tak 10 sekund, pak se to ztratí. Jedu z Otrokovic do Tater, cestou tam nic, nazpátek po hodině jízdy po dálnici to pípne, pak třeba ještě několikrát, pak když jezdím doma "kolem komína" tak nic. Sehnal sem autoelektrikáře který tam zjistil chybový kód D 113, nevíte kde zjisti co to znamená? Pučil mi voltmetr do autozásuvky a ukazoval nabíjení i když se zrovna rozsvítila ta hláška. Tak jestli náhodou někoho něco napadle, tak napište, dík Pavel.
  6. pava

    Alternátor

    To alternátor vydrží jen 80 000 km?
  7. pava

    Alternátor

    Baterka je původní ( 6 let, 77 000 km ), starty v zimě na horách při - 15 v pohodě. Že se mi to rozsvítilo třeba po dvou hodinách jízdy a ne při nějaké krátké pojížďce, to je mi divné.
  8. Zdar pánové, mám takový dotaz. Někdy v zimě cestou z lyžovačky na slovensku se mi rozsvítilo na palubovce STOP + kontrolka baterie a na displeji nápis v angličtině, což jsem se svýma několika lekcemi pro samouky přeložil jako něco ohledně nízkého nabíjení baterie ( battery charge too loow ). Stalo se to dvakrát po sobě, na chvíli a poté to zmizelo. S autem sem potom zajel za známým do Unicars Zlín, tam proměřil dobíjení, pročistil alternátor ( vyfoukal vzduchem ) a prej všechno OK. Od té doby jsem ujet cca 3000 km a v pohodě. Před týdnem jsem se vracel z Prahy po dálnici a před Brnem se mi zase rozsvítilo STOP + kontrolka nabíjení, po chvilce to zmizelo. Prej by to mohl být problém s alternátorem. Auto mám 6 let, kupované nové u Peugeot Samohýl Zlín. Najetých mám necelých 80 000, za tu dobu bez problému, mimo roční servisní úkony pouze výměna čidla teploty motoru asi po roce provozu auta. Startuje bez problémů. Tak si myslím že alternátor by měl vydržet delší dobu. Tak pokud se to někomu také nepřihodilo. Dík,Pavel.
  9. pava

    Motorový prostor

    No výměna dílu v záruce - vzhledem k tomu jak se v servisu tvářili když jsem to vůbec chtěl řešit,tak bych asi dostal kladivem po hlavě . ( to je běžné opotřebení,to je u každé 308 a podobné argumenty ) Zeptám se u nějakých autosklářů, jestli nemají nějaké spešl lepidlo.
  10. pava

    Motorový prostor

    Tak sem si řekl za zeptání nic a kontaktoval jsem zákaznický servis na stránkách Peugeot.cz. Poté co jsem jim poslal pár fotek a popsal o co jde, světe div se, byla provedena výměna poškozených dílů v rámci prodloužené záruky optiway. Takže znovu nechám nalepit sklo do drážky protože je to zas vysunuté a snad to bude fungovat.
  11. pava

    Motorový prostor

    No vypadá to dobře,dej když tak vědět jak to vypadá po nějakém větším deštíku.
  12. pava

    Alternativní svíčky a filtr

    No je to možné,akorát stály 3 krát víc.
  13. pava

    Alternativní svíčky a filtr

    No Bosch je i na krabičkách od nových co tam dávali.
  14. pava

    Alternativní svíčky a filtr

    Zdarec, protože zanikl Peugeot ve Zlíně u Samohýla ( co tam bude - rozšíří se prodej Škoda a VW ) tak sem v rámci prodloužené záruky absolvoval čtyřletou garanční prohlídku u Lion car Kunovice. Výměna svíček s prací skoro 2 tisíce,takže mazec. Na svíčkách najeto 50 tisíc. Cena čtyřleté garančky 7600. Dotaz na cenu pozáruční výměny oleje, prej kolem 2500. No mám ještě rok záruku ale zřejmě má poslední návštěva těchto autorizovaných servisů.
  15. pava

    P308 Bluetooth

    Zkusil sem vytáhnout pojistku od rádia - nepomohlo.
×
×
  • Vytvořit...