Charlie 1 Odesláno 11. srpen 2014 Odesláno 11. srpen 2014 Ahoj chlapy potřeboval bych poradit jaký použít čerpadlo? Měl jsem čističku,ale jelikož obec udělala centrální ČOV tak jsem odpad ve své čistírně propojil KG trubkou na přímo a z čov jsem udělal nádrž na vodu cca 3m3,a do nádrže bych potřeboval čerpadlo,na čerpadlo chci napojit zahradní hadici 1/2 s postřikovačem,jde mi o to že když na hadici zmáčknu stříkání ,aby čerpadlo začalo běžet když pistoli na hadici vypnu tak aby se čerpadlo vyplo.... hloubka čov 2,8m.... kalovka neudělá tlak a musel bych ji zapínat a vypínat ručně... poradíte,kdyžtak hodtě odkaz i na konkretní čerpadlo...moc díky:papa Citovat
Haryk Odesláno 11. srpen 2014 Odesláno 11. srpen 2014 něco takového http://www.gardena.com/cz/water-management/irrigation-pump/4000-4-lcd-comfort/ http://www.naradi-profes.cz/Cerpadla/Domaci-vodni-automaty/ Citovat
Charlie 1 Odesláno 11. srpen 2014 Autor Odesláno 11. srpen 2014 no to jsou rakety... myslel jsem že se vejdu tak do 2500-3500... ale to jsem jen myslel... Citovat
koblih69 Odesláno 11. srpen 2014 Odesláno 11. srpen 2014 Koukni se na Aukro, do téhle ceny se vejdeš bohatě. Citovat
Charlie 1 Odesláno 11. srpen 2014 Autor Odesláno 11. srpen 2014 akorat se bojím aby to nenatáhlo nějaký bordel a nezakukalo to....ta voda nebude pitna...? Citovat
koblih69 Odesláno 11. srpen 2014 Odesláno 11. srpen 2014 Použiješ sací koš s hustším sítkem a neměl by být problém. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 11. srpen 2014 Odesláno 11. srpen 2014 akorat se bojím aby to nenatáhlo nějaký bordel a nezakukalo to....ta voda nebude pitna...?Ksyž se bojíš tak to tahej v kýblu;) Přemejšlím jestli by nestačila kalovka a na hadici dát tlakovej spínač Citovat
Charlie 1 Odesláno 11. srpen 2014 Autor Odesláno 11. srpen 2014 kalovka ti neudělá tlak ne? aby to z hadice stříkalo přes hadicovou pistoli? Citovat
koblih69 Odesláno 11. srpen 2014 Odesláno 11. srpen 2014 No záleží čemu říkáš tlak, dneska běžně přes 2 Bary což ti na zahrádku jistě stačí Citovat
Almanil Odesláno 11. srpen 2014 Odesláno 11. srpen 2014 Je možnost si koupit ještě pro zajištění tlaku tlakovou nádobu - k motoru čerpadla je to šetrnější řešení nebo případně spínač průtokový. A čerpadlo třeba http://www.sigmashop.cz/ponorna-cerpadla/cerpadlo-sigmona-q1000103-4p. Ale je to na čistou vodu. Kdyžtak se zítra v práci podívám co by ještě mohlo jít a co máme skladem. Citovat
Charlie 1 Odesláno 11. srpen 2014 Autor Odesláno 11. srpen 2014 jak si hodil ten odkaz jaký má tlak,když to bude that z hloubky 2,8m?? Citovat
Almanil Odesláno 11. srpen 2014 Odesláno 11. srpen 2014 Tlak na povrchu bude cca 3,5 bar - aby to mělo dostatečný tlak i u pistole záleží jak bude dlouhá hadice. Od dopravní výšky odečítej cca 1m za 1m svislého řádu a 1m za 10m vodorovného. A dopravní výška 10m je cca 1 bar. Citovat
Péťa Odesláno 11. srpen 2014 Odesláno 11. srpen 2014 Myslím, že to moc řšíš. Natahej v zemi hadice (černé od Gardeny), dej automatické zavlažovače a celé to krm nějakým čerpadlem Já osobně to zapínám ručně (dálkovým ovladačem), abych měl nad vlhkostí kontrolu. Jen ve skleníku jsem měl časoý spínač, ale to Martině nevyhovovalo, tak si zalévá konví ručně Citovat
Charlie 1 Odesláno 12. srpen 2014 Autor Odesláno 12. srpen 2014 Potřebují to napojit na zahradní postrikovac kruhový nic se mi tahat nechce.... A proto potřebují aby to melo trochu tlak,je to na zalejvani trávníku když je sucho.... Citovat
P607Olda Odesláno 12. srpen 2014 Odesláno 12. srpen 2014 S tlakem si to zvaž. Když natlakuješ např. 1 m3 na 5 atmosfér, tak k tomu potřebuješ dvakrát víc energie, než na 2,5 atmosféry. Akorát s 2,5 nedostříkneš tak daleko, musíš popojít blíž, nebo přeložit postřikovač. Také je nevhodné to na výstupu moc škrtit: na protečení 1 m3 tak potřebuješ více času, než kdybys to neškrtil - a čerpadlo i elektroměr běží zbytečně dlouho. [upravil dne 12.8.2014 12:37 od P607Olda] Citovat
Pacho69 Odesláno 12. srpen 2014 Odesláno 12. srpen 2014 Gardena má automat i do sudu. Natlačí to hadici a když je pod tlakem, čerpadlo se vypne, není to klasický hladinový spínač, ale tlakový. Stojí to kolem 2,5 tis. http://www.gardena.com/cz/water-management/irrigation-pump/cerpadlo-do-sudu-4000-2-automatic-comfort/ Z manuálu: 4000/2 automatic (č.v. 1742): Automatický provoz: Čerpadlo je automaticky vypnuto, jakmile již není voda odebírána. Zpětný ventil udržuje tlak v hadici tak dlouho, dokud není voda z hadice odebrána. Pokud je voda z hadice odebrána (tlak v hadici klesne pod asi 1,3 bar) čerpadlo se automaticky zapne. Pojistka chodu nasucho: Při nedostatku čerpané kapaliny se čerpadlo automaticky vypne. Čerpadlo se pak spíná v cyklu 30 sek. zap. – 5 sek. vyp. (4 x). Po 1 hod., 5 hod., 24 hod., 24 hod. … se tento cyklus opakuje. Jakmile je čerpadlo opět minimálně 4,5 cm ve vodě, je čerpadlo opět připraveno k provozu. Pojistka průsaku: Při netěsnosti na tlakové straně (např. netěsná tlaková hadice nebo netěsné připojené zařízení) spíná čerpadlo neustále v krátkých intervalech. Pokud čerpadlo sepne a vypne častěji než 7 x za 2 min. (při průsaku menším než 90 l/h), vypne se čerpadlo natrvalo. Když je netěsnost na výstupní straně odstraněna, musí být čerpadlo vytaženo ze zásuvky a opět zapojeno, aby bylo opět schopné provozu. [upravil dne 12.8.2014 13:58 od Pacho69] Citovat
Almanil Odesláno 12. srpen 2014 Odesláno 12. srpen 2014 2Pacho69 - máš s tím zkušenosti? Nápad je to zajímavý, ale přijde mi, že při běžném použití to musí prakticky spínat co chvíli. A časté spínání určitě není dobrý nápad. Citovat
P607Olda Odesláno 12. srpen 2014 Odesláno 12. srpen 2014 Něco podobného máme už 10 let. Nějaký italský výrobek, byl asi za 2500. Má maličkou nádobku (2l?) a když nestříkáš, tak tlak vzroste a zastaví čerpadlo. Je to celkem OK: Na zahradě jsme zakopali hadice a na vyústění dali AQUA-STOPy. Takže při zalívání chodíme s 2,5 m hadicí a napíchneme do nejbližšího vývodu. Citovat
Pacho69 Odesláno 12. srpen 2014 Odesláno 12. srpen 2014 Má to švára, má na tom 1/2hadici a na konci postřikovač, co se dá zavřít. Vypíná to prakticky na noc, přes den se to nevypíná, nebyl problém. akorát když ti sákne natlakovaná hadice, tak se aktivuje ta pojistka průsaku, viz. info z manuálu. Jak je tam popsáno, pokud dojde k častějšímu vypnutí/zapnutí, než 7x za 2 minuty, vypne se čerpadlo trvale. ale stalo se nám to jen jednou. Je pravda, že je to zapnuté obvykle přes den, na noc se to vypíná, když na zahradě nikdo není. Ale funguje to spolehlivě, gardena/husquarna nemá ve zvyku distribuovat nedomyšlené věci. Já to bohužel nemám, má jen obyčejné s plovákem, sud zmizí tak rychle, že nebyla potřeba to řešit. Švára má ale na zahradě \"sudovou vodárnu\" a svedenou přes ní všechnu okapovou vodu. Kdysi zalíval jen samospádem, ale tím se nedalo postřikovat, tak koupil tohle, aby s tím bylo co nejmíň obsluhy. Má to třetí léto (tehdá to kupoval jako novinku) a zatím nebyl problém. Ale pod \"dohledem\" mám jen jediný kousek, tak nevím. Ráno to zapne, otevře vodu a pak jen připojí hadici, jak je třeba. Na konci hadice má takovou tu spojku, co když k ní nic není připojenýho, tak je zavřená a buď tam dá postřikovač ruční ( http://www.gardena.com/cz/water-management/garden-sprayer/regulacni-postrikovac-premium/ ) nebo trávníkový ( http://www.gardena.com/cz/water-management/sprinkler/kruhovy-zavlazovac-vario-s-kolikem-comfort/ ). Hadice je normálně povrchová, žádný rozvod. To teprve plánuje. Citovat
Charlie 1 Odesláno 12. srpen 2014 Autor Odesláno 12. srpen 2014 Otazka je kdyz to ma v sude mad zemi...ja to budu mit 2,8m pod zemi,aby to vytlacilo a na konci byl tlak,jinak se mi to libi,dik za tip. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.