pecino Odesláno 8. srpen 2014 Odesláno 8. srpen 2014 Za měsíc mě čeká STK a při výměně desek předních brzd jsem si všiml že mám malou vůli v tomhle kloubu, viz. obrázek. Dá se vyměnit jen tahle část nebo podle service boxu celé řízení? Citovat
307rg Odesláno 8. srpen 2014 Odesláno 8. srpen 2014 Dá sa. Dokonca sa to mení dosť často na naších cestach. Použi funkciu \"hľadanie\" vľavo hore a určite tu toho bude dosť o tom. Citovat
Tony Stark Odesláno 8. srpen 2014 Odesláno 8. srpen 2014 hergot to jsou tyčky řízení? já jsem vždycky z těch obrázku debil Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 8. srpen 2014 Odesláno 8. srpen 2014 Spojovací tyče řízení, spojovačky, Axiální táhlo, přední táhlo řízení, atd, jedna strana s kloubem a zavitem na hřeben a druhá se závitem na kulový kloub řízení [upravil dne 8/8/14 20:28 od Radek Hurvajz] Citovat
Tony Stark Odesláno 8. srpen 2014 Odesláno 8. srpen 2014 Není lepší potom vyměnit celý hřeben řízení? Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 8. srpen 2014 Odesláno 8. srpen 2014 Nesmysl, proč? Od toho je vyměnitelná takhle část, nebo připadně jen kloub Citovat
Tony Stark Odesláno 8. srpen 2014 Odesláno 8. srpen 2014 pak začne zlobit přímo vůle v hřebenu, je tam takový dotahovací šestihran tuším a pak to je sázka do loterie, tam už se moc špekulovat nedá Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 8. srpen 2014 Odesláno 8. srpen 2014 No jenže ta tyč stojí cca 300 - 800 kč, podle toho co to je za auto, řízení repasovaný stojí cca 10tis a nový 25tis. A proč to měnit když hřeben je v pořádku? Jo až odejde tak třeba jo, ale to je minimum kusů a až u většího nájezdu, tak pokud není nutné měnit tak je to zbytečnost. A i kdyby byla vůle v uložení hřebenu tak se to dá většinou repasovat novými silonovými futry, buď vyměnným zpusobem nebo někdo třeba i svepomocí, jako v převodu se vule asi jen tak hned nedočkáš [upravil dne 8/8/14 20:40 od Radek Hurvajz] Citovat
307rg Odesláno 8. srpen 2014 Odesláno 8. srpen 2014 Väčšinou stačí vymeniť iba to tiahlo s kĺbom a je to ok, tak na čo meniť celé servo??? je to neporovnateľne lacnejšia oprava, ak by predsa len bol problém aj v tom hrebeni tak sa to potom porieši dodatočne. Ono záleží okrem kvality cesty aj na tom, akú dobu človek jazdí s vymlátenými guľovými čapmi a podobne. Citovat
Gabriel 307 Odesláno 8. srpen 2014 Odesláno 8. srpen 2014 jenom kloub . . . jak píše Radek . . . axiální táhlo řízení-nechal jsem měnit na pravé straně [upravil dne 8/8/14 23:25 od Gabriel 307] Citovat
ozzy56 Odesláno 9. srpen 2014 Odesláno 9. srpen 2014 u hřebenového řízení jsou to axiální táhla, vyměnitelný díl jako každý jiný...,kdo chce, může vyměnit celé auto Citovat
PaKr Odesláno 18. srpen 2023 Odesláno 18. srpen 2023 Tak zase nějaký kostlivec Mám dvě otázečky. Mám na ten závit na vnitřní straně ( u hřebenu ) dát nějaké lepidlo na závity nebo to stačí pořádně utáhnout? Na starém táhlu právě " něco" bylo, tak mě to znejistělo a ptám se. A ta hadice od manžety má nějaké určené místo nebo to končí volně? Citovat
Jizvon83 Odesláno 23. srpen 2023 Odesláno 23. srpen 2023 Ahoj na závit u hřebenu je dobré dát lepidlo na závity (Loctite nebo něco podobnýho), volný konec hadice by měl přijít na manžetu na druhé straně, vyrovnává tlaky v manžetách, aby se nebortily. HonzaC2 ohodnotil 1 Citovat
HonzaC2 Odesláno 23. srpen 2023 Odesláno 23. srpen 2023 Jo, originalni manzety maji pripojeni na hadici na obou stranach. Pokud ji nekdo uz menil a dal nejakou neorigo, tak to pak nemel kam pripojit a mas tam pak volny konec, kterym to ale pak muze nasavat bordel do te manzety. Kdyz je to pripojene na obou stranach, tak je to pak uzavrene vuci okoli (vlhkost, prach, atd). Citovat
PaKr Odesláno 24. srpen 2023 Odesláno 24. srpen 2023 @Jizvon83 díky, sice pozdě, ale aspoň někdo odpověděl. Dělal jsem to hned v sobotu. Lepidlo jsem dal a kam vede ta hadice jsem zjistil až jsem dělal druhou stranu @HonzaC2 manžety byly s výstupkem obě dvě. Origo už asi ne, tak je otázka jestli to vůbec bylo spojené protože jsem netušil, že tam něco takového je, prostě jsem sundal spony a manžetu vytáhl i s hadicí. Jak to bylo na druhé straně, to už se nedovíme Jizvon83 ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.