Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Za měsíc mě čeká STK a při výměně desek předních brzd jsem si všiml že mám malou vůli v tomhle kloubu, viz. obrázek. Dá se vyměnit jen tahle část nebo podle service boxu celé řízení?

post-42409-14109639270966_thumb.jpg

Odesláno

Spojovací tyče řízení, spojovačky, Axiální táhlo, přední táhlo řízení, atd, jedna strana s kloubem a zavitem na hřeben a druhá se závitem na kulový kloub řízení;)

[upravil dne 8/8/14 20:28 od Radek Hurvajz]

Odesláno

No jenže ta tyč stojí cca 300 - 800 kč, podle toho co to je za auto, řízení repasovaný stojí cca 10tis a nový 25tis. A proč to měnit když hřeben je v pořádku? Jo až odejde tak třeba jo, ale to je minimum kusů a až u většího nájezdu, tak pokud není nutné měnit tak je to zbytečnost.

A i kdyby byla vůle v uložení hřebenu tak se to dá většinou repasovat novými silonovými futry, buď vyměnným zpusobem nebo někdo třeba i svepomocí, jako v převodu se vule asi jen tak hned nedočkáš;)

[upravil dne 8/8/14 20:40 od Radek Hurvajz]

Odesláno

Väčšinou stačí vymeniť iba to tiahlo s kĺbom a je to ok, tak na čo meniť celé servo??? je to neporovnateľne lacnejšia oprava, ak by predsa len bol problém aj v tom hrebeni tak sa to potom porieši dodatočne. Ono záleží okrem kvality cesty aj na tom, akú dobu človek jazdí s vymlátenými guľovými čapmi a podobne.

• O 9 let později...
Odesláno

Tak zase nějaký kostlivec :D

Mám dvě otázečky.

Mám na ten závit na vnitřní straně ( u hřebenu ) dát nějaké lepidlo na závity nebo to stačí pořádně utáhnout? Na starém táhlu právě " něco" bylo, tak mě to znejistělo a ptám se.

A ta hadice od manžety má nějaké určené místo nebo to končí volně?

IMG_20230818_194800.jpg

Odesláno

Ahoj na závit u hřebenu je dobré dát lepidlo na závity (Loctite nebo něco podobnýho), volný konec hadice by měl přijít na manžetu na druhé straně, vyrovnává tlaky v manžetách, aby se nebortily.

Odesláno

Jo, originalni manzety maji pripojeni na hadici na obou stranach. Pokud ji nekdo uz menil a dal nejakou neorigo, tak to pak nemel kam pripojit a mas tam pak volny konec, kterym to ale pak muze nasavat bordel do te manzety. Kdyz je to pripojene na obou stranach, tak je to pak uzavrene vuci okoli (vlhkost, prach, atd).

Odesláno

@Jizvon83 díky, sice pozdě, ale aspoň někdo odpověděl. Dělal jsem to hned v sobotu. Lepidlo jsem dal a kam vede ta hadice jsem zjistil až jsem dělal druhou stranu :D

@HonzaC2 manžety byly s výstupkem obě dvě. Origo už asi ne, tak je otázka jestli to vůbec bylo spojené :myslimprotože jsem netušil, že tam něco takového je, prostě jsem sundal spony a manžetu vytáhl i s hadicí. Jak to bylo na druhé straně, to už se nedovíme ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...