Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Při bleskových záplavách v minulém týdnu jsem po cestě do práce projel \"kaluží\" a v ní mi auto chcíplo. \"Kaluže\" byla nakonec laguna jak tele- voda sahala těsně pod okraj prahu. V kaluži jsem jel na 2 skoro na volnoběh - krokem, auto chvíli brblalo a následně chcíplo. Kaluží bych asi i projel, ale při průjezdu se mi vpředu utrhl plastový kryt pod motorem (jenom vpředu- urvat se i vzadu asi to bylo OK). Kryt tak zafungoval jako radlice a hrnul všechnu vodu do motoru(a hlavně do sání). Mokrá byla i kapota zespoda. Auto jsme za pomoci kolegů(kteří pak díky tomu parkovali v bezpečí na kopci) odtlačili. Asi 2 měsíce starý vzduchový filtr vypadal jako hodně stará žínka na nádobí :D. Následoval odtah a podle servisáka při nejmenším rozvody a motor se potkal. S tím, že s největší pravděpodobností ojnice.

Zkrátka motor KO. Co jsem koukal, voda byla i za intercoolerem, prostě všude. Je mi jasný v jakým stavu asi bude turbo.

Teď otázka, co s autem dál. Shodou okolností jsme plánovali koupi kombíka ( kvůli prckovi), takže se koupě trochu urychlí.

Co vidím, mám pár možností: sehnat jiný motor(turbo + ...?), přehodit, udělat rozvody atd a doufat, že auto bude jezdit= podle mě ne zrovna dobrý.

Nebo motor + další opravit a s autem dál jezdit. Ještě větší blbost.

Dál auto prodat tak jak je s tím, že motor je KO.

Anebo poslední a podle mě asi nejreálnější možnost je auto odstrojit, tzn rozebrat vše co dokážu na parkovišti odmontovat (nemám místo, kde by mohlo auto stát rozebraný) -kožený sedačky věci z interiéru a motoru (startér apod). To postupně odprodat a \"vrak\" za nějakou částku prodat .

Odesláno

Koukám, že mi zmizel podpis....

Je to 2.0 hdi 80KW rok 99. To je právě otázka: kolik vyjde motor, přehození, rozvody a náplně a asi i to turbo. Auto bych do půl roka stejně prodával. Jestli bude lepší prodat díly nebo pak v budoucnu zatopený auto s jiným motorem.

Odesláno

co s autem neporadím, ale pro ostatní bych radu měl--pokud se dostanete neplánovaně do vody, okamžitě vypněte motor, pokusy projet atd. končí obvykle takto;)

Odesláno

Já teda měl zatím štěstí, vysála se voda z válců a auto jezdí dál, nicméně pokud to auto chcete za půl roku prodat tak si myslím že nemá smysl do něho cpát peníze a prodal bych ho buď vcelku někomu kdo si to opraví a nebo ho prodat na díly.

Odesláno

nebo prodat jako celek nějakýmu fandovi, kterej si s tím třeba pohraje a bude to zase jezdit.. :-) odpadá rozebírání a starosti s tím, ale nedostaneš z toho tolik peněz jako když to budeš rozebírat.. :cool:

souhlasím s tím, že by auta byla i škoda.. já mám pro 406ky slabost.. tu svou jsem nedávno prodal, ale teď si zase nemám moc s čím hrát, takže by mě to třeba i zajímalo.. :D

jinak s kalužinama není radno si zahrávat.. ženskou jsem už taky zdrbal, když mi jednou řekla, že projela nějakou mega kaluží.. auto sice v poho, ale zdrbal jsem ji snad natolik, že už si bude pamatovat, že radši kalužinama nejezdit..

Odesláno

všem díky za rady. Opravovat to nebudu. Buďto na díly anebo jako celek (17 ctky půjdou zvlášť).

Ještě dotaz: emise jsou 96/69 takže EURO II a převod za 3000 KČ ?

JJEENNDDAA: dík, tohle potěšilo :)

Vzpomínka :D :

ibh2Yq.jpg

LORD_mapiv :s tou kaluží si dám příště větší pozor. Na mojí \"obranu\" byla to jediná kaluže ve střední Evropě, která je na vrcholku kopce :D a bylo to v 5:30 ráno při cestě na denní při průtrži, takže nebylo vidět na krok. A to jezdím do práce víceméně pravidelně na kole :( Takovej fajn návrat z dovolený.

Je pravda že by vyšlo líp to rozebrat a prodat po dílech. Je to krom tempomatu nejvyšší výbava, ale jednak nemám kde to parkovat rozebraný a jednak by bylo fajn, kdyby zase jezdila a štvala pro změnu někoho jinýho :D

[upravil dne 27/7/14 20:36 od Bostich]

• O 2 týdny později...
Odesláno

jj motor nebude problém sehnat. Kdybych nekupoval kombíka , sehnal bych motor a dál jezdil. Já ještě ještě poctivě co 15tis to olej, nafta jenom kvalitní+v zimě aditiva... a nakonec to utopim :grr Ty vstřiky budou jak nový :D. Mimochodem šel jsem do Wágenu :D - Passat Variant 3C 2007 103KW. Až bude doma, nafotim :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...