Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
před 2 hodinami, Radek Hurvajz napsal:

50 let se jezdilo z halogenama a všichni viděli, tedkom vidí každej prd, divný. Při používání LED čipů do klasických světel hrozí uživateli vybití světel a pak taky by mohl být z toho nemocnej :D

Ono teď jsi to totiž tak trošku trefil :super  :  Dříve tě každý "oslnil" tak maximálně H4 kou .  Jenže dnes ti vypálí oči v zatáčce nějaká výbojka, nebo nějakej "kretenKlemoň" s LEDkou místo Halogenky a mezi nima pak černého chodce a nebo @Petr 3008 s Feldou a H4 kou nevidíš .  Tak nějak to nyní je . . .  :roker

Nerozumím tvé hlášce o vybití světel a následné nemoci . . .  :myslim

Odesláno (upraveno)

AD vybitá světla, to se vybije kladivem, no a ta nemoc, bolí zuby, nebo noha v sádře atd. :D

S tím oslněním máš pravdu, i auta z vyroby mají tak intenzivní světla že tě oslní, ale není to tolik jako když jsou v parabolách LED a ještě je to s rýhovaným sklem, to je teprve masakr.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Guest Petr 3008
Odesláno
před 3 hodinami, Radek Hurvajz napsal:

50 let se jezdilo z halogenama

tak dlouho halogeny ani nejsou 😆. Já ještě jezdil s klasickou kulatou asymetrickou žárovkou. To byly ty správný nažloutlý bludičky😆. Pak přišel halogen, to byl výkřik techniky, každý ho chtěl a už tenkrát se vymýšlelo jak tam halogen narvat 😆. Je to prostě přirozený posun.

Je ale pravda, že tenkrát (a nemusím chodit zas až tak daleko) byl ten provoz na silnicích mnohonásobně menší a klidnější. Ještě někdy kolem roku 89 když jsem jel k večeru z Prahy, tak jsem byl na silnici téměř sám. Natož noční jízdy, to nejezdil nikdo. Pak to obyčejné nebo později halogenové světlo snadno stačilo. Dneska víte jak to na silnicích vypadá a jízda ve tmě je skoro za trest. Jak jste správně podotkli kolikrát tě oslňují nová auta s origo světlama a normální halogen zaniká někde v dálce a na dnešní dobu je nedostačující. Na autě mám taky normální halogeny a ve změti těch všech zářících světel a odlesků v kombinaci s unavenýma očima si někdy myslím, že mám snad zhasnuto. 

Odesláno

v 1970 měl tata fiata 850 special 903ccm a ten už halogeny měl , takže utíká to no :), pamatuju si, že nás předjel chlapík a hádal se s tatou, že jede na dálková světla--tak mu ukázal že má tlumené a stejně se hádali dál...🙈

Odesláno
před 3 hodinami, HanysR napsal:

Nechcete si na to založit vlákno když se to tak rozjelo? :myslim

To ne...to se vztahuje jen na někoho... :myslim

Odesláno (upraveno)
před 2 hodinami, Petr 3008 napsal:

Jak jste správně podotkli kolikrát tě oslňují nová auta s origo světlama a normální halogen zaniká někde v dálce a na dnešní dobu je nedostačující. Na autě mám taky normální halogeny a ve změti těch všech zářících světel a odlesků v kombinaci s unavenýma očima si někdy myslím, že mám snad zhasnuto. 

Moc děkuji za tento tvůj příspěvek. Je to jako bys mi viděl do hlavy. Já se jen s těmi nesprávnými a ano vím neschválenými LEDkami snažím v té dnešní džungli přežít. Ne někomu škodit.

Ale to co jsem psal o neviditelných chodcích , neviditelných blbech co jezdí na denní svícení i v noci protože to LED denní svícení stačí , aby viděli na cestu před sebou i mimo město a přitom ze zadu je u nich temná tma a o nevinných řidičích , kterým jejich zrezlé paraboly s halogenovou bludičkou svítí méně než obrysovky nových aut a tak v koloně nejsou vidět , tak kvůli těmto se snažím je vidět , a to né proto abych je oslňoval . . .  To mi nic nepřinese, ale to abych je nesrazil , nenaboural, prostě nevzal ssebou . . .  A teď házejte kamení . . .  😟

Upraveno uživatelem Klemoň
Odesláno

Tak ono je to taková klasika, do čeho se zapojí Modi, to nevadí. Nějaký OT je v pohodě, však co. Nikdo nepotřebuje přesouvat, upravovat apod. Všichni sejdeme z cesty, je to normální ale i přes upozornění to jede dál a vše je OK. 

Odesláno

@vagi

Tak za prvé, přestaň si všímat mého života, o Tvoje amatérské psychoanalýzy nemám zájem!

A za druhé se mi jen nelíbí, jak při každé příležitosti musíš vytahovat nějakou neurčitou nespravedlnost a rozdělování fóra na (podle Tebe) vyvolené a na utiskované... 

Za třetí rozjíždět Flame je proti pravidlům fóra bod 7.

@HanysR Dnes jsem tu skoro nebyl a pokud jsi něco hlásil, že máš s něčím problém, tak jsem nepostřehl...

Odesláno

Konecne zpatky 14dnu naprosteho relaxu v laznich ....
Velichovky mam to tam rad i diky tomu ze tam nic neni.

Ale nebojte nezahalel jsem a ma kratochvile zkouset app navigace nezahalela - cesta z Horic na Novou Paku :)
Tentokrat me zavedla na ucelovou cyklostezku nekde u Pecky kde to bylo jen na auto holandsky motorkar neveril stejne jako ja kude se da jet - a coze to bylo za app MAPY.CZ
zpatky klasika na Lazne Belohrad jak by to melo byt.Nikde zadny problem ;)
Jindy z Jarkowa me to na Novou Paku navadelo prez Olesnici v O.h.??? nikoliv na Nachod a Jaromer ale sparavne na Lazne Belohrad  - zpatky prez Pecku do Velichovek tak ze jejich aloragitmus je jako pochopit zenu - to je proste nepochopitelne a zustava to co jsem napsal
Dobry pomocnik ale spolehat na tuto vec pri pomylseni ze na te stezce potkam sanitku ci hasice spechajici k pripadu ?? Opet MAPY.CZ

Dnes HERE z Nymburka do Chlumce nad Cidlinou - kdyz jsem jel po nejake obytne zone naprosto stejne chovani jako WAZE prepnul jsem na nase protezovane Amigo a vse Ok bez problemu.
Proc asi ...??

Jinak vsem ten naprosto bezstarostny relax doporucuji - pocasi slo procerury jako vzdy super servis jako jidlo i ubtovani Ok ikdyz je citit ze "bajny covid" i tady radil.
Fotky casem neco malo bude "snad"

Odesláno (upraveno)
před 12 minutami, HanysR napsal:

@Milan+ Po té grilovačce tě obdivuji 😁👍

Ještě bych to chtěl letos projet na SPZ,bez nich to není ono,to je se staženou prdel...í

A pak bych nemohl ani s novým auti jezdit,bych ho musel nechat polovičce.

I když stejně jezdím služebním.

Jen bych se musel nechat vozit.

Upraveno uživatelem Milan+

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...