Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
před 14 hodinami, Sawoy napsal:

Ono i leckdy jde aby ta věta platila ... jen člověk musí najít rozumnej střed mezi "ano pane mistr, udělejte to jak myslíte .. a pivečko si ještě dáte?" a druhým extrémem jako zbohatlicky hovado "já platím a ty to udělej jak já chci a drž hubu". Domluvit se. Je fakt že ne vzdycky to jde. Někdy si připadám jak před 40 lety - prosebník na OPBH.

:) nee, opravdu nejsem nabob--člověk zbohatlý nějakým omylem po převratu a rozdávající rozumy kudy chodí

na druhou stranu nejsem ani chudý důchodce počítající každou korunu a nechající si nakakat na hlavu..., prostě když jednáš s člověkem, kterému je evidentně jedno, že ti bagrem dodrbe trávník na zahradě hlavně proto, aby se nemusel dotknout lopaty, je těžké se domluvit...

Odesláno

Bohužel je to tak. Nejhorší je když potřebuješ něco malýho - práci na hodinu dvě - co si nemůžeš udělat sám. Například potřebuju dotěsnit a opravit oplechovani prostupu komína střechou. Už jsem pomalu smířenej s tim že to prostě nikdy nebude.

Guest Scratch
Odesláno

@Sawoy podle toho jak jsi reagoval na muj komin jsem nabil dojmu, ze dotesneni a oplechovani by sis mohl udelat sam, kdyz od pohledu na fotku poznas kvalitu komina :D 

ad tvůj problém: kominík nebo klempíř?

Odesláno

@Scratch Tak to je mi líto že jsem tě mystifikoval, nabyl jsi špatného dojmu. Od pohledu na fotku jsem odhadoval že nástavec protože norma o převýšení přes hřeben a spodek pod tím se mi zdál jako že má asi dost za sebou a že teda ne úplně ok .... tak jsem si rejpnul, to já rád :D jestli je revizní zpráva na celej komín ... dál jsem to radši nerozebíral protože norma hafo hafo dalších věcí o kterých vím z titulu svý práce a celkem nerad všechny ty úřednický kraviny píšu do projektu, natož pak sem. Mimo práci ledacos od dřeva a od cihly a tak všelijak jakože mechanicky a rukodělně samodomo jo, ale jak je to od plechu a ještě k tomu vysoko tak to zas jako néé. K tomu věk a zdraví a lenost a posledních pár let taky možnost si tu a tam něco zaplatit a koukat jak druhej maká .... a u komína je teda problém klempíř. Kominíky bych naopak mohl rozdávat.

Guest Scratch
Odesláno (upraveno)

zeptam se kamarada klempire tady u nas v hornich pocernich, dojezdove to neni tak daleko.

PS: chalupa klame, ma cca 40 let od vystavby. Ale doporuceni tam je, ze pri vymene krytiny at pocitam i s novym kominem :D 

Upraveno uživatelem Scratch
Odesláno (upraveno)

@Scratch Dík, to by bylo .... 👍 ... zamáznout cestu tam i zpět by určo nebyl problém.

@Charlie 1 Pochopil jsem to správně že jsi ten šlic vykopanej na túje zase zasypal?

Upraveno uživatelem Sawoy
Odesláno

Ale tomu  snad nemuzes verit - neb bude stale co zlepsovat a neberu ze co 14dnu pojede sekacka :(

nebo lepe :)
protoze je to zabava a u nas kdybych nemel i suseduv sad na sekani tak bych asi zasel - neb v praci nalitam hodne ale doma bych uz neudelal snad ni krok :)

Odesláno

@Charlie 1 To je mi jasný. Jen jsem chtěl vědět jestli jsi to zasypal - a tentokrát kupodivu ne proto abych se blbě ptal jestli by příště nebylo lepší prohodit pořadí kopání-architekt :myslim :D

Jen mě napadlo jestli se tam třeba nevešlo pár metrů na obou koncích zaslepený stodesítky odpadní roury se vzkazem budoucím generacím, s pár flaškama něčeho dobrýho pro potomky a tak ... když už jsi to měl vykopaný ;)

Jo a viz Lihous - těm dvěma víkendům nevěř, to si jen namlouváš. Takovou zahradu má totiž jen můj soused - na jaře a na podzim wapkou vystříkává mech co se uchytí v dilatačních spárách mezi deskama betonu kterým to má vylitý :D

Odesláno (upraveno)

Já udělal velký úklid ve velkém akvárku a dostal jsem doma pochvalu .   I rybičky tleskaly ploutvičkama :papa  Akorát jeden koi skalár je z toho nějak nakřivo :myslim

No a zítra se budu odpoledne chystat na řemeslníky - naklušou v pondělí cca na 9 hodinu . . .

Upraveno uživatelem Klemoň
Odesláno

v 7 rano budicek prijel frajer s malym hopikem na udusani materialu pod bazen
v 9 zacal udusal zeminu - udusal cca 6 cm pisku - pak lehce projel lati na rovinku
ve 12 obed
v 16 prisla SMS ze je pracka na Alza prodejne - takze sedli jsme do auta a smer prodejna - asi 30 minut cekacka  ve fronte
v 19 uz davala prvni varku pradla - je to sice smart pracka ale zatim jsme neprisli na to jak to rozchodit - rekneme ze jsme na 90% nastaveni ale bud neco spatne nebo dusledek vybite baterie v telefonu
21 - prdim na to pivko vecere, sprcha a leharo

jo zapomel sem dodat ze kolem obeda objednany bazen kvuli kteremu jsme cely dopoledne blbnuli

Odesláno

Víkend jsem věnoval úklidu po zahradě, pohrabání listí, krtičáků, rozvození hlíny z kompostu do děr a dnešní odpoledne odbahnění a odblešení 306ky. :D

Guest Scratch
Odesláno

jak je ta karantena tak uz ani nevime, ze je nedele a ze se nedela.......

IMG_20200405_172742.jpg

Odesláno

Já ráno vytáhl toho Koi skalára - ještě žil ale flákal se u dna a už po něm vyjížděly krevety ! A i ryba je tvor, tak proč ji nechat trápit. No a pak jsem vyčistil malé akva. Je zase radost tam čučet :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...