Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

@Charlie 607 na CE se nikdy nechystám , stačí mi BE , občas táhnu něco málo víc jak tunu na vozejku , nebo jedu dodávku +8 pasažérů a to pak stačí malej vozejček a sem nad limitem , nechci se handrkovat s policajtama .

Odesláno
před 18 hodinami, brutall napsal:

@Klemoňmůžu se zeptat, jakej je rozdíl, mít řidičák na soupravy a návěsy?

Jo můžeš - souprava je C1E (tedy neúplné a z vojny) a návěsy je oprávnění CE a pokud máš oprávnění C1E musíš si doplnit CE.

A jen pod čarou - je to prča, stejně jsem dělal jízdy sólo+vlek :papa

Odesláno (upraveno)

Asi už chápu. Špatně si to ale napsal v původním příspěvku.  Souprava je jak s vlekem, tak s návěsem. Rozšiřovat si řidičák ze soupravy na návěsy je blbost. Rozšiřovat se dá jen hmotnost soupravy, bez ohledu jestli je zapojený vlek (tandem) nebo návěs, vždy se jedná o soupravu.

Upraveno uživatelem brutall
Odesláno (upraveno)
před 19 minutami, Klemoň napsal:

Jo můžeš - souprava je C1E (tedy neúplné a z vojny) a návěsy je oprávnění CE a pokud máš oprávnění C1E musíš si doplnit CE.

A jen pod čarou - je to prča, stejně jsem dělal jízdy sólo+vlek :papa

No já mám z vojny normálně CE, žádné C1E. Na vojně jsem byl v roce 96.

Upraveno uživatelem David 106s16
Odesláno

Z vojny se dávaly vždy plnohodnotný E. Já na vojně tahal za V3Skou vlek, myslím do dvou tun a v řidičáku jsem žádný C1E neměl,  jenom C. Po vojně jsem dostal po dvouleté praxi s náklaďákem (C) do řidičáku E. Teď je to jinak. Např. D se má dávat už od 19 let věku. :myslim

Odesláno (upraveno)

byl jsem se podívat do řidičáku, tak opravdu návěsy a vleky jsou zvlášť 😯

dva roky na vojně jsem tahal desetitunovou elektrocentrálu bez razítka pro vleky, jen na ROZKAZ v jízdním rozkazu 😯 (musel podepsat velitel útvaru), ale poslední den na vojně chodil nějaký lampasák a razítkoval řidičáky na potkání, takže se k jakékoli skupině dostali i ti, co celou vojnu vůbec nevyjeli z kasáren 😯,no a v civilu byl pak problém na DI, kde nechtěli tato nová razítka uznat...

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

No já byl taky překvapen, na vojně jsem dělal autoškolu na C a T, pak u útvaru jsem jezdil se Zilem s návěsem s raketou. Takže mi dali jakože pro vojnu i E. No a když jsem si v civilu zažádal o řidičák, tak jsem v něm měl i E, což mi udělalo radost. Přitom normální bylo tenkrát doložit rok praxe s náklaďákem a až pak se zapsalo E. No a jak se ty skupiny měnily, tak pořád mám to nejlepší, chybí mi jen autobus, jinak mám všechno.

Odesláno (upraveno)
před 52 minutami, ozzy56 napsal:

byl jsem se podívat do řidičáku, tak opravdu návěsy a vleky jsou zvlášť 😯

Tak snad pochopí i @ozzy56

20191105_153310.jpg

20191105_153334.jpg

Upraveno uživatelem brutall
Odesláno

V těch harmonizovaných kódech, aby se prase vyznalo :D

Citovat

95.   Řidič   je   profesně   způsobilý   do   ......   [ve   formátu   95   (DD.MM.RR)   ]

Odesláno

Jo jak teď mění řidičáky, tak vyplňují vše s čím můžeš jezdit, pokud někdo dělal C automaticky má vyplněno i C1. Já ještě vyměněno nemám, tak mám zapsáno třeba CE ale BE vyplněno nemám. Ani T nemám vyplněno i když v rámci CE se v tom rocenco jsem to dělal dávalo. Informoval jsem se na to na ouřadě a tam koukli do karty řidiče a že to T opravdu mám a že není v ŘP prý nevadí - při kontrole kouknou do karty řidiče a mají jasno. Ale že jestli to teď chci dopsat, tak že za 50kč výměna na vlastní žádost, nebo zdarma až vyprší platnost. 

Odesláno
před 12 minutami, Péťa napsal:

V těch harmonizovaných kódech, aby se prase vyznalo :D

To je přece účel hry. K čemu by byli odborníci na jejich místech kdyby se v tom vyznal kdejakej Jouda jako my ...

Odesláno

Význam harmonizačních kódů se dá vyhledat. Na školení nám tvrdili že ty kódy jsou stejné v rámci nějaké té úmluvy o řidičských průkazech tuším že to je nějaká Vídeňská smlouva nebo tak nějak se to jmenuje. A je to proto aby policajt který Tě zastaví hned věděl na co by Tě mohl dostat nebo co u Tebe zkontrolovat. A na jiným školení jsem slyšel že pokud řidič poruší ustanovení toho harmonizačního kódu tak je to jako by jel bez ŘP. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...