Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Krásná neděle , dopoledne dvě hodinky očista pětsetosmičky , poté jsem byl upozorněn že špatně odtéká odpad , skoro tři hodiny jsem se hrabal ve *neumím psát slušně*kách , už jsem to chtěl odpískat ale zalezl jsem po hlavě do septiku , za kotníky mě držely ženský ( ještě že se mi nepomstily :D ) a povedlo se to prošťouchnout . Teď už jsem byl několikrát ve sprše a pořád prej smrdim jak herodes :D

Odesláno

Dnes přesun z Lido Di Jesolo zpět do domoviny. V Itálii ucpané dálnice takže TomTom nás protáhl po okreskách až do Udine bez zastávek. Neteř s druhým autem nevěřila a zůstali trčet nejdříve na nájezdu u Jesola a pak na samotné dálnici dvě hodiny, prakticky až do doby kdy my jsme vjížděli do Rakouska. Z Itálie až k Salzburgu s přestávkami lilo jak z konve a světe div se, furt jsou lidi co v tom neumí jezdit. Za Salzburgem směrem na Linec měla být nějaká rána - TomTom opět nezklamal a u Salzburgu mě stáhl z dálnice a poslal po silničkách na Branau do Passau a přes Strážný  k nám. Psali jsme to neteři ať to kouká také objet a prý, že to už bude dobrý  - stáli tam 3 hodiny 😞 . Já už teď mám vybaleno, sedím v křesílku u TV a PC (a to jsme ještě dali lehkou večeři ve Vimperku) a oni ještě dojíždějí po Čechách 😞 . Holt komu není rady ... 

Spotřeba opět 5,1, jen rychlostní průměr o dost menší

Odesláno (upraveno)

Tak jsem dnes asi před 2 hodinami rozmlátil kladivem svůj nový krásný "chytrý" mobil Huawei Y5. Ta věc mě frustrovala od prvního dne, co jsem to přinesl domů. Nezažil jsem uživatelsky něco tak nepřátelského, i když to bude hlavně v tom Androidu, který je celý nějak blbě navržený. To, že fotky z dovolené jsem dával do počítače přes režim nabíjení baterie bych ještě jakž takž vydýchal, viz květnový výlet, jak jste mi tu radili a spoustu dalších nelogičností taky. Když jsem na tom potřeboval psát, tak protože mám ruce jako lopaty, každý prst byl přes 3 klávesy a napsat SMS s tím bylo utrpení. Podobně s ovládacími ikonami. Jenže když jsem dneska potřeboval u jedné osoby založit nový kontakt a současně zrušit ten starý pod stejným jménem, dopadlo to tak, že starý jsem zrušil a současně zmizel i ten nový, tak už jsem se neudržel, mrštil tím krámem o zeď a pak na to vzal kladivo. Tam totiž nejde mít ikonu smazat u každého kontaktu jednotlivě, což je asi nejlepší řešení, ale nejdříve se otevře informační cosi a odtamtud se musí otevřít další menu s uživatelskou nabídkou a odtud teprve mazat. Proč zmizely oba nevím, manipulační chybu jsem neudělal. Když jsem potřeboval z Řecka posílat SMS, tak ke každému jednomu číslu ta první šla a další už nikdy ne, do 24 hod přišla hláška, že zpráva nebyla odeslána. Navštívil jsem s tím O2, kde mi řekli, že odesílání SMS je O.K. Bylo fakt prvotřídní. Vracím se k tlačítkovému mobilu a podobný nesmysl jako tzv. dotykový mobil mi už nesmí nikdy domů. Ostatně i ten tlačítkový je dotykový, protože dotýkat se ho můžu jak chci. Navíc jsem měsíčně platil asi 500,- za datovou SIM, prý abych mohl pořádně na internet, a přitom jsem to nikdy nepoužil, neboť nepotřeboval. Počítač mám doma i v práci a tak jedině přicházelo do úvahy to používat při cestě do a z práce, kdy jsem bez počítače, jenže to obvykle řídím auto a na mobil nesáhnu. Když jsem ten krám klempířsky upravil, bylo mi nádherně....

Ovšem má to jednu vadu, protože jsem rozmlátil i SIM uvnitř, přišel jsem o všechny kontakty. Nemůžu nikomu volat a cítím se krásně svobodný...

Upraveno uživatelem Espero
Odesláno

Souhlasím s @Espero, Huawei má totiž opravdu velmi nepřátelský UI. Nedá se používat. Ale není to Androidem, problém je v jejich EMUI. Jednu chytrou hlavu u nás v zaměstnání napadlo, že se budou kupovat jako firemní (různé z řady P..). Pokaždé, když na tom mám něco uživatelům udělat, tak se osypu. Zlatý Samsung, Xiaomi,...

Odesláno

Ano matlaci mobil a ja .... mam podobne zachvaty ale jeste jsem je nedokoncil - nejcasteji jsem v "tranzu" pri foceni .... video je jen skutecne barevny flekaty zaznam.
V ruce to neudrzis je to silene placate a ikonka spouste 😂 tak ze kdyz potrebuju fotit ee
Videa jak jsem napsal tak snad ted jen na "hospot" a zkusim v aute radia na netu.

ANO na volani klasika s tlacitkama na foceni neco normalniho treba me napada Nikon 900 / 1000 a jako video min neco tricipoveho pak ma smysl rikat delam to bez nejakeho velkeho kompromisu.
Ale pravda mam sebou hodne velky tezky kufr nepotrebnych zbytecnosti :)

Odesláno (upraveno)

Ráno jsem zapomněl pilkou na železo vyříznout simku, takže definitivně jsem bez kontaktů neboť jsem to pohodil v O2, kde jsem byl pro simku do starého tlačítkového . (No on má 3/4 roku a stál necelých 380,- tehdy). Kdo mě chce, zavolá sám, kdo ne, aspoň to pročistím. Docela se tam divili, že něco tak úžasného dál nechci. Budu muset ale platit pokutu za nedodržení smlouvy o datovém číslu. Kolem 2 000. Za úsporu nervů mi to stojí.

Odesláno

No také už nejsem nejmladší ročník a také mne trápí mobil s mně neznámou logikou duplucitních a promazávaných kontaktů bez mého přičinění ( dělá to od doby párování s Google účtem ) Avěřte že když mi telefon udělá z mých 560 správných cca 2 700 kontaktů , tak je to fajn . nevidím jediný důvod proč mít jedno jméno 3x protože Phone / Google / WhatsAp a pokud je nekdo přesvědčen , že jsem uživatelsky tupý opravdu rád si nechám zkontrolovat nastavení telefonu.  Koukali na to už tři lidé ve věku cca 23 / 35 / 42 let a nic nevykoukali. Pokud by tuto záhadu někdo vyřešil - má u mne láhev čehokoliv do 300,-  :bacha   Musím ale varovat je to PRC - zn. Oukitel (oficiálně koupený v CZ)

A jinak souhlasím s tím , že psát prsty aniž bych zmáčkl dva či jiný znak než chci je opravdu umění . . .  :roker

Odesláno (upraveno)
před 1 hodinou, Lihous napsal:

Ano matlaci mobil a ja .... mam podobne zachvaty ale jeste jsem je nedokoncil - nejcasteji jsem v "tranzu" pri foceni .... video je jen skutecne barevny flekaty zaznam.
V ruce to neudrzis je to silene placate a ikonka spouste 😂 tak ze kdyz potrebuju fotit ee
Videa jak jsem napsal tak snad ted jen na "hospot" a zkusim v aute radia na netu.

ANO na volani klasika s tlacitkama na foceni neco normalniho treba me napada Nikon 900 / 1000 a jako video min neco tricipoveho pak ma smysl rikat delam to bez nejakeho velkeho kompromisu.
Ale pravda mam sebou hodne velky tezky kufr nepotrebnych zbytecnosti :)

Víš, ono se to v ruce třese při focení, protože to nemá možnost pořádně ukotvit v dlani. Normálně se fotí tak, že zrcadlovku dáš objektivem do levé dlaně, na celou plochu, prsty pak ovládáš kroužek ostření, clony a ohniska. U teleobjektivu si pak zapřeš navíc loket levé ruky do boku, aby to fakt bylo festovní. No a druhou rukou, kterou držíš tělo kamery pak mačkáš spoušť. Vím o tom své, řadu let jsem se focením živil, neboť na to mám maturitu na pražské Grafárně a tam nás učili hned v prvním týdnu prvního járu, jak správně držet foťák.

Opravena citace
Odesláno (upraveno)

Díky za tip.  :papa   Ale to vím - objeví se tři kontakty na shodné jméno a jdou sloučit pod jedno číslo. Problém je , že se časem objeví znova , tak je znovu sloučíš  a znovu a znovu a pak máš ve fimále pod jedním jménem i 15  klonů.

Spíš mi šlo o to jak zabránit tvorbě těch klonů . . .   Ale Android mám 7.0 . . .

Upraveno uživatelem Klemoň
Odesláno (upraveno)

JJ to mi jde : mohu si vybrat :

všechny  / messenger / Whatsapp / SIM / telefon / google.com / personalizovat

Otázka zní jak na to . . . zkoušel jsem mít jen telefon a dělalo to lumpárny,  tak teď mám google , ale ani to není čisté . . .

A u účtu google jsem si u kontaktů synchronizaci vypnul . . .

Odesláno

Jo hoši, já už nic neřeším, mám novou simku na tlačítkový s původním číslem, tam mi jakékoli duplicity nehrozí a ani možnosti cokoli dávat do počítače. Že já blb šel s dobou.

Odesláno (upraveno)
před 27 minutami, vagi napsal:

Zkusil bych do PC zálohovat veškeré kontakty ze SIM, tu následně smazat a nahrát kontakty znovu pouze do mobilu a synchronizaci nechat vypnutou

Hmm to tu už bylo Na SIm nic nemám , ale záloha z Phone na Google , smazání Phone , čistka na Google a následně nahrání do Phone. Jenže stejně se mi to pomalu  ( třeba za 2 měsíce ) něco naklonuje a něco přemaže / vymaže.

A dělá mi to od doby Messenger a WhatsApp. Jenže zkus být bez těchto aplikací. Dlouho jsem odolával alespoň messengeru , ale nakonec jsem povolil . Nátlak "veřejnosti" mne přinutil . . .

Odesláno (upraveno)

No se v tom nesmite stourat...ja tam mam vzdy jen jeden kontakt a pod nim cisla a aplikace co je využívá..😋

Jinak pro velký tlapy existuje stylus a na focení je dobra selfie tyč...drží se to pak pohodlněji a nemusí člověk lovit cudl na obrazovce..případně jde mačkat hlasitost nahoru a foťák mi foti..(vyzkouseno  s amsung   i huawei)😋

Upraveno uživatelem Fruktis
V textu mi to maže samsung asi sprosté slovo:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...