Klemoň Odesláno 8. červen 2019 Odesláno 8. červen 2019 Dnes jsem dělal předstartovní přípravu - příští pátek odjezd po vlastní ose ke slané vodě. A protože se snažím o Pažouta starat , zaplatil jsem si "doufám zbytečně" připojištění Holiday. A tak by mělo být vše OK. Jenže jsem pesimista, tak se Pražáků nebo někoho v blízkém okolí ptám : Neměl by někdo na půjčení slušnou rezervu na starou 308 tedy 4x108 a to 205/55 R16 nebo 205/50 R17 či nejlépe 225/45 R17 pokud možno letní ??? Dnes jsem při kontrole tlaku na rezervě zjistil , že je sice nesjetá, tlak drží , ale jev takovém stavu že na přední nápravě bych se bál jet i víc než 30km/h. Tak kdyby někdo chtěl udělat dobrý skutek . . . . . . Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 8. červen 2019 Odesláno 8. červen 2019 tak kdyz pichnes predni prezujes zadek a zadni kolo das dopredu ne ?? Citovat
Klemoň Odesláno 8. červen 2019 Odesláno 8. červen 2019 JJ taky řešení , ale mám lepší. (mimochodem ta rezerva je z prvovýroby - 10 let stará ) Jak tu dnes popíjím s rodinou (slavím páteční narozeniny) , tak mi to moc nemyslí. Chtěl bych tímto "poděkovat" @Scratch za v jeho případě nadstandardní myšlenku Mám vyřešeno - stará rezerva do pryč a pod auto přijde dočasně jedno ze zimních kol Citovat
Péťa Odesláno 8. červen 2019 Odesláno 8. červen 2019 Někde na dálnici přehazovat na zadek rezervu a zadní pak na předek, to by se mi tak chtělo. Klemoňovu žádost chápu. Pochopitelně i ten zimák je možnost. Citovat
Pe.Tr Odesláno 8. červen 2019 Odesláno 8. červen 2019 @Péťa co bys za to dal... ti pripomenu az budes stat nad defektem s tirefite a kompresurkem Klemoň ohodnotil 1 Citovat
Klemoň Odesláno 8. červen 2019 Odesláno 8. červen 2019 (upraveno) Nicméně - zimák do Chorvatska je nouzové řešení. Nezbyla tedy někomu jedna (na rezervu) použitelná guma v rozměru 205/55 R16 ? Ale opravdu nemusí být 10 let stará PS @Pe.Tr - zabodovals !!! K čemu opravná sada , když máš "škubnutou" gumu. Není alespoň nad dojezdové kolo . . . . Upraveno 8. červen 2019 uživatelem Klemoň Citovat
Péťa Odesláno 8. červen 2019 Odesláno 8. červen 2019 Klemoni, Nestojíš si na vedení? Přešlápni si a přečti, co jsem napsal. Nic o opravné sadě, ale že chápu Tvoji žádost a nápad Lukáše mi přijde ne zrovna nejlepší. Klemoň ohodnotil 1 Citovat
Klemoň Odesláno 8. červen 2019 Odesláno 8. červen 2019 (upraveno) Víš co pane "Péťo" - trhni si ty vztahovačná osůbko. Já si na vedení nestojím !!! Já vůbec nereagoval na tebe , ale na to co napsal Petr.. Takže pokud chceš do někoho rejt , tak možná do Petra ale né do mne. Hrozně se mi libí ti , co u stolu machrují opravnou sadou a hláškama o smluvní asistenci a pak fňukají nad tím, jak čekali strašně dlouho na asistenci a co je to i případně stálo . . . Zatím co ti co mají gumu OK a umějí použít hever za 10 minut odjíždějí . . . Jo a pro jistotu doplním - toto není reakce na komentář člena @Péťa Upraveno 8. červen 2019 uživatelem Klemoň Citovat
Péťa Odesláno 8. červen 2019 Odesláno 8. červen 2019 A právě o tom to je. Vztahovačný, sebestředný a ješitný jsi tady právě ty Ale i tak Tě mám rád Citovat
Klemoň Odesláno 8. červen 2019 Odesláno 8. červen 2019 Je to marný , je to marný , je to marný Já si na vedení opravdu nestojím. A jestli já jsem sebestředný a ješitný , tak ty Peťane měříš 198 cm Citovat
Sawoy Odesláno 8. červen 2019 Odesláno 8. červen 2019 ... už se perou .. už se perou ??? pesastor, Péťa a Klemoň ohodnotil 3 Citovat
Fruktis Odesláno 8. červen 2019 Odesláno 8. červen 2019 Se neperte... Já si dneska dovolil zaparkovat na václaváku na invalidovi...Jak jistě tušíte.. ano správně ani jsem nestihl vystoupit a už u mě zastavilo mestapo...naštěstí bez pokuty...Ale jako kdyby tam chtěl v jedenáct parkovat nějakej invalida... Citovat
Klemoň Odesláno 9. červen 2019 Odesláno 9. červen 2019 Fruktis to nevíš ,že i invalida může mít volno po noční a jít si nakupovat na Václavák ??? Mám podotázku ??? Neležel jste někdo pod starou 308 ??? Jak řeším tu rezervu . . . Pokud vyndám ten původní plecháč , tak mám problém ! Když místo něj budu chtít nouzově dát hliníkáč , tak za 1. - nedrží mi tam úplně nejlépe ten plastový box s heverem a tím dalším bordelem (elektron je větší/má jiný profil než plech) a za 2. - mám obavu, že až dotáhnu/zvednu ten naviják , tak se mi orve elektron o břicho auta . Nemáte s tím někdo zkušenost ??? Takže původní dotaz na půjčení rezervy stále platí . . . @Fruktis jak jsi na tom ??? Ty máš dlouhou 307 . Co mi k tomu povíš ? Tam je to asi stejně nebo ne ? Citovat
Vena garážmistr Odesláno 9. červen 2019 Odesláno 9. červen 2019 (upraveno) No řekl bych že na to aby jsi tahal hliníkový kolo v rezervě to nebude. Proti " orvání " kola o břicho by se to dalo lehce zajistit a asi by se tím dalo vypomoct i tomu kyblíku co v ně jsou ty drobnosti. Zajeď do hornbachu nebo jinam a kup mirelanovou izolaci na trubky a tou to prolož mezi sebou ale dej pozor aby jsi ten proklad neudělal moc silnej aby jsi se s rezervou nedostal o moc níž než je plechové kolo aby jsi někde neškrtal. Otázka je ještě ale aby se ten naviják zajistil proti povolení když nebude zatažený úplně do konce a to ať kvůli tomu že to proložíš tím mirelonem nebo protože má kolo jiný profil. To musíš vyzkoušet. Ale jasný je že asi nikdo (myslím fabriku) nepočítá s tím že by někdo měl rezervu obutou na hliníku. Upraveno 9. červen 2019 uživatelem Vena garážmistr Klemoň ohodnotil 1 Citovat
Lihous Odesláno 9. červen 2019 Odesláno 9. červen 2019 No rezervu klidne i zimak hlavni je a bude ze je. Jinak u nas se taky "machrovalo" s lepici sadou kompresorkem z OBI ale jen do chvile kdy kolega o obrubnik roztrhl pneu z boku. Pak se "fofrem" sehnala dojezdova rezerva - sice na zkousku byla nasazena ve predu ale bal bych se s tim jet snad i vic jak 10km/h Nic mene i kompresorek mame uz dospelej tak ze skutecne dokaze nafouknout prazdne kolo ne jen hlukem pritahovat pozornost a snad "SNAD" potreba nebude jedno ani druhe. Samozrejmosti je i "asistence" .... Kolo mame doma pneu je uplne nove nejete nic mene asi 15 roku stare puvodni z fabriky .... Klemoň ohodnotil 1 Citovat
Guest Scratch Odesláno 9. červen 2019 Odesláno 9. červen 2019 Kolik toho alkoholu bylo? Nejak nechapu smysl komunikace Citovat
radim.1008 Odesláno 9. červen 2019 Odesláno 9. červen 2019 @Klemoňjedete sami s Kůstkou? Neřešil bych to, rezervu nech pod autem, když neseženeš a do kufru dej zimák. Upevní ho sítí a máš po starostech. Taky jsem tak loni jel do HR. Nemám rezervu a tu lepící sadu důvěru nemám. Nebo jestli je u vás nějaký prodejce ojetých pneu, tak něho se zkus zeptat na "novou" gumu. Vždyť to nemusí být Michelin. Citovat
*nohafuc* Odesláno 9. červen 2019 Odesláno 9. červen 2019 před 9 hodinami, Fruktis napsal: Já si dneska dovolil zaparkovat na václaváku na invalidovi...Jak jistě tušíte.. ano správně ani jsem nestihl vystoupit a už u mě zastavilo mestapo...naštěstí bez pokuty...Ale jako kdyby tam chtěl v jedenáct parkovat nějakej invalida... No tak tím bych se asi nechlubil.Ona tam totiž byla od pátku akce a po václaváku se pohybovalo dost vozíčkářů,takže to chápu,že to hlídali.A navíc si nejsem jistej,že by někde bylo psaný,že má invalida v deset večerku a nesmí v jedenáct ven. Hafity a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Guest minimaxa Odesláno 9. červen 2019 Odesláno 9. červen 2019 Dneska balíme bágly a ráno ve 4:41h tradá vlakem na šestidenní výlet Trasa Citovat
Fruktis Odesláno 9. červen 2019 Odesláno 9. červen 2019 @*nohafuc* No vidíš, byl jsem na václavu v tu dobu celkem 4x, a ani jednou tam nikdo nestal, už mě boleli nožky tak jsem to tam na těch 30 vteřin chtěl zapichnout... Příště už to neudělám,abych nedrazdil hada bosou nohou. A neplytval kapacity zákona na potírání prodeje drog v místě mého přestupku... @Klemoň je to tam stejně bych řekl.. rezerva se opírá gumou o podvozek...Takže když ji budeš mít přes rafek tak by to mělo být ok...Já mám takovej pocit že mám požadovaný kolo...Ale je 14 lety a tvrdý jak šutr.. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.