Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
před 36 minutami, pavelu96 napsal:

@Medvěd docela odvážný krok, vzít na Buchty a klobásy 8mi levého kluka... https://ct24.ceskatelevize.cz/kultura/1874585-animovane-buchty-a-klobasy-nejsou-pro-deti

A kdyby jste vydrželi až do finále (kde všichni se všemi pořádají grupáč), tak by jsi mu měl co vysvětlovat :D

V anotaci čtu, že měl film být do 15ti nepřístupný. V tom případě nechápu, proč jsem nikde neviděl žádné upozornění - kdyby bylo viditelně umístěné, tak bych určitě lístky nekoupil. Ale co už - je to dávno a vyhodil jsem prachy za různé jiné kraviny (a víc)

Odesláno (upraveno)

@Medvěd Trutnov ? Super salam Lucifer a chili cigara - vzdy kdyz je otevreno na namesti tak se zastavime.

A jinak vcera me prislo video takej prapra otec videa - system Video2000 a zda se ze to bude snad i po tech petech fungovat.

Podobne jsem videl ve vyvojovem oddeleni Tesly v Prelouci ale to se psal rok 1988 - ono toho tam bylo na svou dobu hodne co k obdivovani.

20220421_143740.jpg

20220421_143749.jpg

Upraveno uživatelem Lihous
Odesláno

A stejně to bylo pěkný a mělo to něco do sebe ... těch 43 cm v hifi věži, ve skříňce, v racku ... to byly kolikrát "baterie" ... elegantní displeje, ručičky lítaly nebo nabíhaly sloupečky či řádky ledek .... dneska všechno pidi mini ... brrr ...

Kde jsou ty časy kdy do tmy zářily rudé oči maršálů .... magický voči ... 😢

Odesláno
Před hodinou, Lihous napsal:

prislo video takej prapra otec videa - system Video2000

To si pamatuji - to je jen jednosměrná stopa, že ano ???  To fungovalo, když jsem byl v Jihlavě na vojně . . .

Odesláno

@Klemoň Nene toto byl system v te dobe konkurujici Batamaxu a VHS - umel nahravat oboustrane a melo to hodne veci navic oproti VHS "ale" zvitezl VHS a celkem dlouho byl
rozsireny i system Betamax - coz me prekvapilo.

VHS byl asi nejhorsim systemem ale zvitezil.
Podobne to bylo a je anabaze MiniDisc vs. MP3 zvitezil MP3 a kvalita zvuku jako takova je tam kde je ;)

Odesláno
před 46 minutami, Lihous napsal:

system Betamax

Tento systém byl ten jednosměrný ??  Když jsem na vojně lezl přes plot do Dukly , tak kromě žrádla tam hokejisti měli právě i jednosměrné video = kazeta se na konci neotáčela na druhou stranu . . .

Odesláno

@Klemoň ty jsi jak moje žena - teda ne že bych měnil, ostatně ty bys mě taky nechtěl - ale ta když jsme si koupili první video a dohrál první film tak vstala, prohlásila, že se jí ještě nechce spát a že si pustí druhou stranu ... byl jsem strašně zvědavý jak to udělá 😅

A švára jednou nemohl za Boha dostat do videa kazetu ... nakonec mu to nedalo, zvednul prstem dvířka a posvítil si dovnitř. Našel tam chleba s máslem ... jeho tehdy tříletá dcerka si hrála na tatínka 😂

Odesláno
před 32 minutami, Lihous napsal:

VHS a Beta jsou jedno strane.

Díky , takže oni měli 2000 - ta se otáčí a navíc tedy zřejmě ten Betamax = jednostranný. Protože v té době byla spíše k vidění 2000 a otáčelo se a na Dukle měli tu Betu (VHS to 100% nebyl) a já se právě divil proč to neotočí ???

@Sawoy akce švára - kdysi (20let tomu nazad) mi po servisu CD u věže poradili ať tam nechávám CD, že se tolik nezapráší optika snímače. No a já to samozřejmě začal praktikovat i u obou mechanik v PC. Jenže jsem si tam švihnul taková ta krycí čirá CD/DVD, co byla navrchu vypalovacích paklů. Dělal jsem to proto, že plná mi komp pokaždé načítal. No a pak si mi párkrát stalo, že jsem je tam neviděl, švihnul přes ně druhé CD a bylo vystaráno . . .  Musel jsem je počmárat červenou lihovkou a až pak už byl klid 😂

Odesláno

já si vzpomínám, že sem četl za komančů něco o videu kde psali, že na Západě se to zatím jen rozjíždí, popisovali ten stroj jako magneťák co snímá i obraz (barevný 😯), tak sem si říkal toho se asi nedožiju, že bych to měl doma a najednou je doba, kdy sice video doma mám, ale snad 15 let už na něm nikdo nehrál, bo DVD...,  kujva já su asi už starý 😢🙈😂

Odesláno

@ozzy56 no... a ja mam doma DVD prehravac, na ktery se uz minimalne 6 let akorat prasi a lezi nekde ve sklepe, protoze poslat video do televize z pocitace je jednodussi, rychlejsi a kvalitnejsi nez na nejaky placce :D 

Guest minimaxa
Odesláno (upraveno)

No vidíš, a já jsem si vloni koupil od LG blůrej DVD přehrávač za skoro 3000,- a svá nostalgická videa si pouštím na něm 😄

Upraveno uživatelem minimaxa
Odesláno (upraveno)

Mám takhle zakonzervovaný VHS od Sony (TVL v půlce devadesátek přes dvacitku), tři DVD, 130 W zesik Sony 5.1 blahý paměti Dolby suráund 🤣 to snad s bednama přes 30 ...  no byli jsme mladý bezdětný ... a dokonce CD karusel 5 pozic a jeden DVD rekordér ...

Třeba jednou ....

Upraveno uživatelem Sawoy
Guest minimaxa
Odesláno

Až jednou natáhneš bačkory, dají to vnoučata na Aukro a zbohatnou 😁

Odesláno

Nebo si moje vdova koupí cestu kolem ... komína od krematoria 🤣

Odesláno

No dopoledne jsem vykopal pařízek po kosodřevině kterej tatík včera doloval celé odpoledne. Pak jsem na tu předzahrádku která byla zarostlá tou kosodřevinou kterou jsem v minulých dnech zlikvidoval navozil asi 20 koleček hlíny tatík to srovnal a zítra tam zaseje trávu. Odpoledne jsem roztočil sekačku ze zimního spánku a pak jsem zavezl do garáže C2 že by potřebovala trochu poléčit prahy který se opravovali před 2 rokama a nějak na tom začala pelichat barva. Tak Honza klempíř obruš to na čistý železo já ti po neděli přivezu nějakej utrejch kterým se to napatlá a nechá se to 3 dny schnout a pak se to natře nebo stříkne a barva by měla držet. No tak jsem obrousil pravou stranu která se vyvařovala a šel jsem brousit levou no a brousím a brousím a najednou lup a v prahu díra :

WP_20220423_15_54_45_Pro.jpg

No tak jsem vyrobil záplatu a zítra by se tu měl Honza zastavit ji na to přismažit já to zkoušel ale nejde mi to tak to nechám na odborníka. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...