Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)
před 12 minutami, radim.1008 napsal:

Jo a nepřišli jsme na to, jak nemuset chcípat motor, aby šel otevřít nákladový prostor. :myslim :D

Necitovat předchozí, já vím, ale odpověď se vztahuje pouze k tomuto :  To je bída současné doby - bezpečnost.  Já na svém Rendovi mohu mít trvale zapnuté ovládání H.čela, ale medvědi to mají jak Ford tj. vypni čelo a nastartuješ 🤢  Takže při pojíždění k rampám je to fakt pakárna . . . Chceš otevřít vrata ? Sklop si čelo. Chceš si zacouvat ? Vypni si čelo. Chceš si přizvednou čelo pod rampu ? Vypni motor ? Chceš si popojet ? Vypni čelo . . .

Kluci co s medvědama jezdí si už zvykli, ale když musím skočit do Actrose, tak se naběhám, protože na to nejsem zvyklý. Takže 15 metrů dozadu, ááá nezapnul sis čelo a zase 15 metrů do kabiny a nahoru. Cvak a 15 metrů dozadu. Otevřeno, a šup nahoru do kabiny - sakra proč to nestartuje, neutrál mám a na brzdě stojím - aha vypni čelo. Brm zacouvám atd atd atd . . .:papa

Upraveno uživatelem Klemoň
Odesláno

@Klemoň jojo, bezpečnost 👍, ale tohle vymyslí jen pitomec od stolu v Bruselu :myslim

jinak kolega jezdí u popelářů, couvá k nám cca 300 metrů ke kontíkům, oba jeho maníci sedí v kabině, přestože mají být venku a zabezpečovat couvání..., už jsem mu stokrát říkal, že jednou to nevyjde...

Odesláno
před 11 minutami, Medvěd napsal:

Radime - už Klemoň psal, že mu fotky přijdou rozostřený, ale že by celoplechová zadní vrata fakt vypadala jako prosklená a se stěračem? :myslim 😃

Na fotky jsem nekoukal. :D Takže o starost míň. :super

Odesláno
před 14 minutami, ozzy56 napsal:

jojo, bezpečnost 👍, ale tohle vymyslí jen pitomec od stolu v Bruselu :myslim

Ale ve finále - kdybys u toho medvěda nechal to čelo otevřené a jenom automaticky cvaknul vypínač, tak pojedeš a otevřeným čelem kosíš chodce na chodníku, pářeš auta u chodníku . . . Tak k čemu ta "bezpečnost" je ??? 🙊

Odesláno

Ahoj dnes výměna plynového pedálu, výka ventilů. Vyčištění selenoidů. Namontování MAP senzoru což byl největší opruz se trefit tím šroubkem. Dvakrát jsem ho lovil zapdnutý a nakonec pomohl takové ohebné prodloužení kde je na konci magnet. Přeji hezký večer.

Odesláno
před 1 hodinou, radim.1008 napsal:

@radim.1008 Jo a nepřišli jsme na to, jak nemuset chcípat motor, aby šel otevřít nákladový prostor. :myslim :D

Návod na obsluhu asi nečtete? :myslim

AUTOMATICKÉ ODEMYKÁNÍ
CO JE AUTOMATICKÉ
ODEMYKÁNÍ
Automatické odemykání je funkce, která
odemyká dveře, když vozidlo zastaví.
POŽADAVKY NA AUTOMATICKÉ
ODEMYKÁNÍ
Automatické odemykání odemkne všechny
dveře, pokud jsou splněny všechny tyto
podmínky:
• zapalování je zapnuté, zavřeli jste
všechny dveře a vozidlo se pohybuje
rychlostí vyšší než 20 km/h,
• Vozidlo se zastaví.
• Otevřete dveře řidiče do 10 minut po
vypnutí zapalování nebo přepnutí do
polohy zapnutého příslušenství.
ZAPNUTÍ A VYPNUTÍ
AUTOMATICKÉHO ODEMYKÁNÍ
1. Pomocí ovládacích prvků informačního
displeje na volantu zvolte položku
Nastavení.
2. Zvolte možnost Nastavení vozidla.
3. Zvolte možnost Zámky.
4. Slouží k zapnutí nebo vypnutí
Automatické odemčení

Odesláno
před 6 hodinami, ozzy56 napsal:

@Klemoň jojo, bezpečnost 👍, ale tohle vymyslí jen pitomec od stolu v Bruselu :myslim

jinak kolega jezdí u popelářů, couvá k nám cca 300 metrů ke kontíkům, oba jeho maníci sedí v kabině, přestože mají být venku a zabezpečovat couvání..., už jsem mu stokrát říkal, že jednou to nevyjde...

No ono to bude taky možná bezpečnost, protože spousta " kukaček " má na stupačkách koncáky a pokud je stupačka zatížená tak mu to omezí jak rychle může jet. U nás na dvorku taky kluci protože je to od popelnice k popelnici dost daleko pořád skáčou do a z kabíny protože na Actrosu jim to blokuje rychlost jízdy na cca 15 km/h. 

Odesláno (upraveno)
před 11 hodinami, Dave_k napsal:

• Vozidlo se zastaví.
• Otevřete dveře řidiče do 10 minut po
vypnutí zapalování nebo přepnutí do
polohy zapnutého příslušenství.

No Dave nevím, ale z tohoto mi vyplývá, že ten motor / zapalování musí být vypnuté. Tak kdo tedy nečte návod ??? :myslim  A @radim.1008 zřejmě nechtějí vypnout funkci automatického zamykání. Jen nechtějí pokaždé když "zastaví aby vyhodili noviny" vypínat motor . :papa

Upraveno uživatelem Klemoň
Odesláno (upraveno)

No právě. Když nechci chcípat motor, tak si prostě tu funkci vypnu. A právě z návodu se dozvím, že tahle funkce zapříčinila to že nejde otevřít nákladovej prostor při běžícím motoru. 😉 A tohle je funkce automatického odemykání ne zamykání.

Upraveno uživatelem Dave_k
Odesláno

@Vena garážmistr  až s kolegou budu, zeptám se na ty koncáky stupaček, ale když je vidím couvat z okna, tak jede na zpátečku dost rychle, přitom motor nemá plný plyn--určitě tam nemá redukovanou zpátečku..., já vím, že se stále motám kolem couvání, ale už budu mít asi nafurt v hlavě, jak do nás na školeních bušili, že nezajištěné couvání jde na triko jen řidiči..., že se z toho nejde vylhat stejně jako z alkoholu, ať si na couvání dáváme majzla..., a přitom se po tom parkovišti kde couvají motá tolik starých lidí s berlama, děcek... ;)

Odesláno

Ozzy - s tím couváním máš jednoznačně recht a v tý souvislosti si vybavuju příhodu kolegy, kterej kdysi dávno u knihkupectví u Vás v Ostravě o několik metrů popotlačil kočárek (naštěstí byl v ose couvání a prázdný, ale neokecal by to ani náhodou).

Stalo se tak, že k obchodu na pěší zóně přijel popředu, vyložil tam objednávku knih a než vlezl do auta, tak mu nějaká matka odstavila za zadek auta kočárek - dítě vzala do náruče a šla do obchodu. 

Když kolega začal couvat, ozvaly se bok auta strašný rány a nějakej vzteklej chlap na něj začal řvát, ať vyleze ven a jde se podívat, co dělá.

V kolegovi by se krve nedořezal. 

Naštěstí byl kočárek v ose a tak ho "jen" popotlačil a nepřevrátil, ale i tak .....

Vletěl do obchodu, paní matku sepsul na tři doby, ale kdyby se něco stalo, šlo by to plně za ním.

Já jsem vždycky na podobná místa zvyklý zacouvat - vyjíždět popředu je mnohem jistější 

Odesláno

No to máš Ozzy pravdu. Já se s tou mojí firemní krávou motám po náměstích, pěších zónách a samozřejmě chodnících a je to celkem peklo.  (Pražský hrad , Staromák , Brno Svoboďák, Plzeň Slovany - prostě všude) :roker  A lidi nemají pud sebezáchovy a vlezou ti vzadu pomalu pod auto. Jako že stará, hluchá babča neslyší že k ní couvám a opravdu mi jde  zleva doprava za autem, to tak nějak ještě pochopím (taky budu starý a hluchý) ale že mi v jedné ruce s dítětem a v druhé s kočárem vleze za auto 30ti letá matka - to mi jako hlava nebere. :bacha Ale už jsem nad tím několikrát přemýšlel a ono to asi bude tím, že couvám opatrně a pomaličku - jen na volnoběch s nohou na brzdě. A oni si pak řeknou to v klidu stihnu. :myslim   Dítě pak zakopne a já je mám najednou 2 metry za autem a musím na brzdu. Možná , že kdybych couval rychleji a ruku měl na "tlakovce" , tak si to rozmyslí . . .

Odesláno

Nerozmyslí 

V Ducatu jsem měl "pípák" o síle mnoha dB (fakt řval) a lidi mi - kór takhle v prosinci - skákali pod auto jak kdyby bylo magnetický 

Odesláno

lidi nepremysli. naprosto bezne se mi stava, ze na parkovisti u markety za couvajici auto spokojene nakraci krava s ditetem. Opakovane jsem na podobnu kravu vystartoval, jestli je slepa, hlucha, nebo jen uplne debilni. Zpravidla plati ze debilni, protoze jen tupe cumi a nechape, ze za couvajici auto se fakt z boku neleze.

Odesláno
před 6 hodinami, Klemoň napsal:

No to máš Ozzy pravdu. Já se s tou mojí firemní krávou motám po náměstích, pěších zónách a samozřejmě chodnících a je to celkem peklo.  (Pražský hrad , Staromák , Brno Svoboďák, Plzeň Slovany - prostě všude) :roker  A lidi nemají pud sebezáchovy a vlezou ti vzadu pomalu pod auto. Jako že stará, hluchá babča neslyší že k ní couvám a opravdu mi jde  zleva doprava za autem, to tak nějak ještě pochopím (taky budu starý a hluchý) ale že mi v jedné ruce s dítětem a v druhé s kočárem vleze za auto 30ti letá matka - to mi jako hlava nebere. :bacha Ale už jsem nad tím několikrát přemýšlel a ono to asi bude tím, že couvám opatrně a pomaličku - jen na volnoběch s nohou na brzdě. A oni si pak řeknou to v klidu stihnu. :myslim   Dítě pak zakopne a já je mám najednou 2 metry za autem a musím na brzdu. Možná , že kdybych couval rychleji a ruku měl na "tlakovce" , tak si to rozmyslí . . .

Hele když jsem jezdil na Penny tak jsem měl návěsovou soupravu je fakt že jsem se s tím motal taky dost po městě ale ne tolik jako Ty. Ale já jsem se tam naučil a učil jsem to každého " mladého " který nastupoval a já ho zaučoval že než jsem začal couvat tak jsem profouknul podtlakovku tedy v situacích kdy jsem couval na parkovišti u prodejny. Mělo to dvojitý efekt  jednak jsem upozornil tu bandu ignorantů co se plancala po parkovišti a druhak z 99% jsem nemusel u rampy zvonit protože než jsem zacouval tak už byla rampa otevřená páč holky na prodejně to slyšeli taky.  A u DPP bylo přímo provozním předpisem couvání v provozu s cestujícími zakázané podle toho předpisu pokud jsi potřeboval couvnout tak jsi měl zavolat vysílačkou dispečera a vyčkat příjezdu dispečera s pohotovostním autem aby ti zabezpečil couvání od dob co se dodávají vozy s couvací kamerou tak je ten předpis zrušený a je fakt že s tou couvací kamerou je to jen o tom že si jseš jistější že nemáš nikoho přímo za zadkem vozu kam nevidíš přes špígle.  A třeba ty " kukačky " tak ty maj taky couvací kamery a na některém autě jsou i dvě couvací kamery jedna navrchu nástavby a druhá ve výši zadních světel a na palubce je dost velký monitor na kterým je zobrazený obraz z obou těch kamer najednou.  Ale zákon o provozu mluví jasně řidič je povinen pokud to okolnosti vyžadují zabezpečit couvání náležitě poučenou osobou . Jenže hledej náležitě poučenou osobu nebo tu osobu poučuj k tomuhle nám v AŠ vždycky říkal když už potřebuješ aby Ti někdo ukazoval a nemáš závozku tak oslov někoho koho jsi viděl vystoupit z auta od volantu to je jakžtakž jistota že to není úplný hovado který tě navede do zdi. 

Odesláno

Hahaha, máš recht předsedo. Ano oslov někoho poučeného ať ti ukáže. A on ti ukazuje a ukazuje a ukazuje a pak drc a . . . .  Tohle je od kloubů h.čela. Žádná velká rána . . .

Stalo se při výjezdu ze servisu cca 2 roky tomu nazad a nebylo místo kam točit . . .   Je to od levé strany čela a on stál vpravo, takže jse čučel do pravého zrdcadla. 🙊

IMG_20230314_124549.thumb.jpg.17e515a395659c1d6074bcd46fa2582f.jpg

Odesláno

když vidím tu fotku--byl za mnou v létě kolega, vyjížděl z garáže a nezajistil si vrata 😯, když jsem se ptal proč, tak prý bylo bezvětří 🙈😯, chtěl to vyrovnat 😂,  nakonec samozřejmě nové PP dveře, závora se chytla hned u pantů a úplně ty dveře vyvrátila..., někdy člověk druhé těžko chápe--bylo mu shnilo zajistit vrata...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...