ozzy56 Odesláno 30. říjen 2021 Odesláno 30. říjen 2021 já jezdím s vnučkama do stovky, ony sice nadávají, že jezdím pomalu, ale zase chválí, že se se mnou mohou za jízdy i napít a nepolejou se, což s rodičma nepřipadá v úvahu ... radim.1008, Vena garážmistr a Sawoy ohodnotil 3 Citovat
Guest Petr 3008 Odesláno 30. říjen 2021 Odesláno 30. říjen 2021 já už jezdím pomalu i sám se sebou , a to nemluvím o tom když vedle sedí polovička , ta to bedlivě sleduje Citovat
Lihous Odesláno 30. říjen 2021 Odesláno 30. říjen 2021 @Pepito Uceni potazmo ovladani jde rychle - jakakoliv chyba je vetsinou zakoncena mensi nekdy vetsi - totalni destrukci. Zacinal jsem kde nebylo km nic jen pole nebo louka - ukolebalo me ze se stat nic nemuze a ..... dronik naprosto fatalne "prehledl" zed dilny Ponauceni ze i plne autonomni let neni top a cena cca 40tis - me privedlo k praxi ze krom GPS letam jen sam za sebe a pokud nam zase spadne - reknu si jsi trouba a patri ti to Jinak dnes me odpoledne vytahlo nadherne pocasi do oblasti Velichovek a "konecne" jsem navstivil osobne Vrazbu .... A opakovane Studanku Pod Rotemberkem a nakonec Barokni most V nozickach cca 10km neco malo natoceno neco malo nafoceno poznano nekolik lidicek kteri maji podobny zajem tak ze odpoledne naprosto UZASNE. Pepito ohodnotil 1 Citovat
Pepito Odesláno 30. říjen 2021 Odesláno 30. říjen 2021 @Lihous Máme hned za plotem elektrické vedení a byl jsem to vyzkoušet asi tak před hodinou jaké to bude za tmy a při přistávání jsem málem vletěl do těch drátů. Uff málem mě omylo. Sice nevím co by se stalo, ale dopadlo to naštěstí dobře a přistávací manévr jsem zvládnul. Citovat
Lihous Odesláno 30. říjen 2021 Odesláno 30. říjen 2021 @Pepito To mam za sebou a pokud uz v noci tak jedine s vykonnou celovkou lepe nejake externi svetlo a po zkusenostech me cim dal vic presvedcilo miti dva pro obsluhu - jeden na let a druhy na kameru. Mam chut jit do projektu kdy bude v kufru auta 80cm tv jako monitor s dalkou pro kameru a pro sebe ovladani jen pro let. Ale jsem naprosto mimo - nemam druheho kolegu ktery ma cas vzdy kdy ja Preji jen pohodu za ovladacem min obezujicich lidi co neveri ze tam bude neco videt a predevsim min vetru .... Nase zvladnou 35km/h pri 45km/h sice neuleti ale let je otazkou par min tak ze to je nase max. Pepito ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 30. říjen 2021 Odesláno 30. říjen 2021 @Pepito Před dráty jsem Tě zapomněl varovat. Máme heslo: "Drátům zmar" Ty jsou fakt zákeřný, nejsou vidět. Nevím, jak by to zvládl antikolizní systém, ale moc bych na něj v tomto případě nespoléhal. Pepito a Lihous ohodnotil 2 Citovat
Lihous Odesláno 30. říjen 2021 Odesláno 30. říjen 2021 (upraveno) A nejake fotky .... Jen mobilem - z dospeleho fotaku a kamery mame do dalsich projektu. Upraveno 30. říjen 2021 uživatelem Lihous Péťa, Pepito, Sawoy a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Medvěd Odesláno 30. říjen 2021 Odesláno 30. říjen 2021 Sawoy, Ozzy 56, Petr 3008 a spol. Zastávám názor, že jízda sice musí být bezpečná, ale druhak musí odsejpat a řidiče i bavit. Na dálnici jezdím dle tacho na tabletu (WAZE) nějakých 150, na volné silnici do 120, ale jakmile přijde obec nebo jiné omezení, pak striktně v limitu stanoveném. Pravda, jízda není zrovna ekonomická, ale o to mi nikdy nešlo. Pepito ohodnotil 1 Citovat
Klemoň Odesláno 30. říjen 2021 Odesláno 30. říjen 2021 (upraveno) před 23 minutami, Péťa napsal: @Pepito Před dráty jsem Tě zapomněl varovat. Máme heslo: "Drátům zmar" Ty jsou fakt zákeřný, nejsou vidět. Nevím, jak by to zvládl antikolizní systém, ale moc bych na něj v tomto případě nespoléhal. @Pepito No pokud jsem se správně podíval, tak ten Pepíkův nemá bočná snímače , takže bych se na antikolizní v případě drátů nespoléhal vůbec. Jinak nejsem pilot dronu, ale kolize s drátem jako taková mu neublíží / nespálí ho, ale pokud nemáš ochranu vrtulí , tak nejspíš zařve vrtule a půjdeš dolů ! Pokud máš takové ty klece kolem vrtulí, tak by se po nárazu měl dron "zakymácet" padnout max o pár metrů níž a stabilizovat se . . . Když jsem já vzal aerem dráty, tak v jednom případě (kluzák neboli větroň) to co jsem popsal, rána , ztráta rychlosti a tedy vztlaku a měl jsem co dělat ale OK. V druhém případě (hornoplošník Belanca), rána - poškození křídla nad rámec a ve spirále dolů Oboje dráty VN které jsou vysoko a blbě se odhaduje jestli jsi nad a nebo pod nimi Upraveno 30. říjen 2021 uživatelem Klemoň Citovat
Lihous Odesláno 30. říjen 2021 Odesláno 30. říjen 2021 @Medvěd @ozzy56 i ostatni - taky jsem to zkusil v D za Drazdany k Lipsku ve trech s plnym kufrem dle tacho 230/240 ale fakt je ze to mame trosku poupravene nase dalnice dle provozu taky zkousim cca 120 na 6q ale to nam vydrzi chvilku a jedeme ..... no ..... mimo limit >150 - 180 ale jen kdyz je klid a bez provozu! jinak +do 20km/h o papiry jsem uz jednou prisel a je to naprosto vychovne! Pepito a Medvěd ohodnotil 2 Citovat
Pepito Odesláno 30. říjen 2021 Odesláno 30. říjen 2021 (upraveno) @Klemoň, boční snímače nemám. Přední i zadní už jsem vyzkoušel a fungují. Ochranu vrtulí také nemám A hlavně se mi líbí ta funkce, že se umí vrátit zpět na místo odkud startoval. Upraveno 30. říjen 2021 uživatelem Pepito Citovat
Klemoň Odesláno 30. říjen 2021 Odesláno 30. říjen 2021 Pepí , ten co máš je více než slušný - tak trochu ti ho závidím . Ale jde o to že drát je dost slabý a ten snímač ho nemusí zaregistrovat. To je jednoduché - natáhni si na zahradě nad zemí kabel prodlužky, to je tak síla VN a zkus proti němu letět . . . Péťa a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Lihous Odesláno 30. říjen 2021 Odesláno 30. říjen 2021 (upraveno) Ja pouzivam MAPY.CZ turistickou mapu kde je vse celkem pekne videt ale stava se ze "mineme" o cm a to je pak prekvapeni ale zase je to efektni Ukazka.avi Upraveno 30. říjen 2021 uživatelem Péťa Pepito ohodnotil 1 Citovat
Pepito Odesláno 30. říjen 2021 Odesláno 30. říjen 2021 @Lihous, ta ukázka mi nejde zobrazit. Klemoň ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 30. říjen 2021 Odesláno 30. říjen 2021 Je to 51MB velký soubor, to asi fórum nechce. Citovat
Lihous Odesláno 30. říjen 2021 Odesláno 30. říjen 2021 (upraveno) Ok zmensime Ukazka~1.avi Draty .avi Upraveno 30. říjen 2021 uživatelem Lihous Citovat
Lihous Odesláno 30. říjen 2021 Odesláno 30. říjen 2021 Nevim co je spatne ale MP4 ani AVI v LOW kvalite nejede - tak ze nevim jak na to a co je spatne Citovat
Návštěvník Odesláno 30. říjen 2021 Odesláno 30. říjen 2021 Bohužel, fórum je v tomto lehce zastaralé a nové formáty (HEVC atd.) prostě nebere. Byl jsem za to sice peskován, že od toho fórum není, ale bohužel je to tak. Prehistorické formáty (kontajnery) to zvládá, ale kvalitativně to je mizérie. 21.století není století páry Citovat
Klemoň Odesláno 30. říjen 2021 Odesláno 30. říjen 2021 (upraveno) Před hodinou, Pepito napsal: Ochranu vrtulí také nemám Ty mne znáš, tak si to přebereš správně : pořád je lepší vézt pár gramů navíc a utratit pár Kč navíc, než hodit dron za 25 000 na zem jen proto, že o něco "štrejchnul" , cinknul si vrtuli a šel "dolů" . . . Ta ochrana je boží v tom, že si cinkneš o zeď , strom, prostě cokoli a ta "klec" ti ochrání vrtuli a dron letí dál Ale kvadrokoptéra se 3 vrtulemi neletí a jde dolů . . . Jsou to jen moudra RC pilota a ne pilota dronu s praxí , ale fyzika je neúprosná . . . Ja tvrdím , že letadlo dostanu dolů "bezpečně" , hlavně když neselže výškovka !!! Všechno ostatní ( motor, směrovka, křidélka, klapky, podvozek je řešitelné , ale bez výškovky to prostě nejde . . . tedy ne 10 metrů nad zemí Ale abych zamachroval a trochu si zlepšil den s Pálovou, výběr z hroznů - pilotoval jsem i Suchoj 29 a tím myslím reálný letoun . . . Upraveno 30. říjen 2021 uživatelem Klemoň Lihous a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.