Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Guest Petr 3008
Odesláno

Se divím, že @ozzy56 s károu ještě nevystupuje v reklamě 🤣🤣🤣. To už předháníš mojí naftičku..

@Klemoň vydrž. Kdo jsme zažili, dobře víme o čem to je.

Odesláno
před 3 hodinami, Medvěd napsal:

A vono to bez Tebe a Tvých hodin přesčasů odmakaných bez odměny najednou půjde?

No vzhledem k tomu, že jsem měl ještě ten den hned ráno rozhovor s paní šéfovou a "trošku" jsme si nerozuměli o představě jak na pracovišti a co za to, (prostě jsem jí oznámil , že určitou práci už dělat nebudu, přesčasy a víkendy zdarma do toho patří a ona mi na to oznámila, že mi tedy bude krátit podíl na zisku) tak jsem si řekl a ty záda mi pomohli , že tedy když jsem marod a nic za to, tak taky nic neudělám ať vidí jak to vypadá , když udělám jen to co musím .  Jsem připraven se zbalit a odejít . . .  :mrk

A ostatní chlapi - děkuji za podporu v nemoci/bolesti.  Čéče jak jsem starej a outlocitnej , tak to i zahřeje u srdíčka :papa

Odesláno
Před hodinou, Vena garážmistr napsal:

kdyby jsi něco potřeboval tak dej vědět.

Vendo , fakt potřeboval na autě a docela honem. Normálně bych to udělal sám , ale teď nemohu ani kloudně stát, natož se nahnout nad motorem. Ale oslovím ještě @Scratch , ale mám pocit, že zmizel na chalupu a já bych to potřeboval přes víkend . . . A je to "fičurina" na 20 minut = světla . . .  🙊

Odesláno (upraveno)

@Klemoň hlavne, stalo se ti to v praci, tedy to nutne ved jako pracovni uraz. At si sefova klidne rika co chce. Udelal sis to v praci pri pracovni cinnosti, tedy at to lita. Firma je na to ze zakona pojistena, tak at se pojistovna adekvatne prohne. Neexistuje prece, abys takovymu zamestnavateli, co te pomalu sdira z kuze, jeste tohle nechal jen tak.,.. Ono totiz pri pracovnim urazu mas narok na nahradu usle mzdy. A ta nahrada je rozdil mezi nemocenskou a tim, co jsi mel predtim na vyplatnici - tedy vcetne vsech premii, bonusu apod.

Upraveno uživatelem sitler
Odesláno
před 3 hodinami, Sawoy napsal:

@Klemoň Tak hlavně nezapomeň, že jde o pracovní úraz, na to zaměstnavatelé rádi zapomínají ačkoliv je to nestojí ani korunu bo na to mají ze zákona něco jako povinný ručení, jen místo na auto je to na lidi.

Jestli je s tím problém tak dej vědět, živím se tím přes 30 let a už jsem řešil odškodnění 10měsíční neschopnosti někde těsně pod půl mega, a nebyl to žádnej vrcholovej manažer. Ono totiž kromě doplatku mezi nemocenskou a průměrnou mzdou před vznikem úrazu (jak píše sitler), jde taky o bolestný v řádu jednotek až desítek tisíc, a kdybys měl nedejbůh trvalý následky, což je raz dva, to nemusí bejt invaliďák jak si lidi často myslí, na to stačí zdravotní nezpůsobilost pro danou práci, a začal by sis následkem úrazu vydělávat míň, a to kdekoliv a u kohokoliv, tak ti to bude původní zaměstnavatel prostřednictvím pojišťovny doplácet, říká se tomu renta. Takže jeden teď zanedbanej papír může znamenat drbání si palice až do důchodu a ztrátu klidně i několika set tisíc, ono se to nasčítá. Jestli Ti můžu poradit, co nejdřív si ověř, že to, co se Ti stalo, je zaevidovaný v knize poranění (prostě chtěj kopii), a protože zaměstnavatel už má elektronicky Tvou neschopenku, měl se Ti do dvou dnů ozvat se sepsaným záznamem o pracovním úrazu, kterej podepisuješ a musíš dostat kopii. Jestli ho ještě nemáš, když to bylo v úterý, ptej se po něm a za žádných okolností nepřistupuj na hru Nebudem nic hlásit, vyrovnáme se bokem. 

Když bude třeba, kdykoliv se ozvi.

Odesláno

no nevím, nejsem v tom tak zběhlý jako jiní, ale jestli máš v kartě u svého doktora, že na housera trpíš a máš ho často, často i s nemocenskou, tak to pracovní úraz nebude :myslim, měl jsem něco podobného a moje doktorka (známá) mi to tehdá vysvětlovala...

Odesláno

Známá neznámá doktor/ka je tam od toho, aby porovnal/a zdravotní stav zaměstnance s riziky prováděné práce a posoudil/a tak jeho zdravotní způsobilost. Jestli s tím někdo = kdokoliv opakovaně marodí a pořád dělá práci (její část), která ty neschopnosti způsobuje, je někde něco špatně. Něco jinýho je, když někdo po práci trénuje vzpírání, tam je to pak složitější. Smzř. se bavíme o tom, co říká zákon. Že to leckde chodí jinak je věc jiná, pak je třeba za určitou hranicí si svoje vydupat. Ona je jedna věc nechat plavat naražený zápěstí a druhá podcenit tohle..

Odesláno
před 34 minutami, ozzy56 napsal:

no nevím, nejsem v tom tak zběhlý jako jiní, ale jestli máš v kartě u svého doktora, že na housera trpíš a máš ho často, často i s nemocenskou, tak to pracovní úraz nebude :myslim, měl jsem něco podobného a moje doktorka (známá) mi to tehdá vysvětlovala...

Obávám se že jsi to dost dobře trefil  . . .  bohužel. Už jsem takto 2x byl cca na 3-4 týdny . A ono ohnout se pro "upadlý papír" jako pracovní úraz ???  Kdybych třeba zakopnul , na schodech nebo tak něco, tak možná, ale takto ???  Marný boj . . .

Odesláno

Vlasto tvl! Nebuď blbej ano natahoval jsi se pro papír ale když jsi si chtěl sednout tak jsi z tej židle spadnul v tom je jasnej úrazovej děj to že jsi se kroutil před tím než jsi upadnul no dejme tomu ale důležitý je že jsi z tý židle spadnul. Nemám pravdu @Sawoy? A kamaráde nezlob se na mě ale ve svejch letech si nemůžeš dovolit dělat frajera jako že za pár dnů doma se to srovná a pak zas vlézt do tý pakárny aby jsi se tam za xx týdnů přizabil znova. Výš jak doba je kurevsky zlá a v některých věcech ty musíš být stejně kurevsky zlej aby jsi nebyl škodnej. 

Odesláno (upraveno)

https://www.pracovniuraz.cz/poradna/jedna-se-o-pracovni-uraz-(bolava-zada)-i-kdyz-zamestnanec-prave-nic-nezvedal/

Víc k tomu snad říkat nemusím.

A Vena v druhý polovině postu naprostá pravda. Nechtěl jsem to říkat tak natvrdo bo se s Klemoněm neznám osobně.

Upraveno uživatelem Sawoy
Odesláno

Sorry, tohle je ukazkovej pracak. A s nabehem na to aby z toho byla klidne i nemoc z povolani, pokud podobne cinnosti byly opakovane a problemy se casem mnozily. 

A rozhodne bych na pracaku trval a pokud to firma chtit udelat nebude, sel bych cestou BOZP a natvrdo nahlasenim. Evidentne se te snazi uz ted ojebat na tom, ze neco nemuzes delat, tak jaky srani s nima.

Odesláno (upraveno)

Moje řeč. Přitom jim jde o ... Pokud teda mají zaplaceny pojistný 😛

Upraveno uživatelem Sawoy
Odesláno

Ale tak jako jo no kdych měl trochu hubenější ruce nebo delší zlodějský prsty tak by to šlo asi rychlej ale kam by jsme kvaltovaly.  Práce kvapná prd platná. Ale jako přiznám se že dneska jsem měl spíš zůstat ležet na kanapi než něco dělat. Včera jsem posbíral padaný jabka že až pojedu vyzvednout materiál na dnešek že je vyvezu do pole dal jsem je do takovejch těch velkejch zednickej kýblů byli dva tak říkám nebudu brát vlek to dám do kufru no nějak jsem si neuvědomil že v těch padančetech bydlí spousta těch drobnejch mušek takže jsem se rozjel a auto bylo plný těch mušek takže když jsem se vrátil tak jsem musel auto vystříkat nějakým biolitem a pak vyvětrat. Dopoledne jedna dodávka na přezutí + dva boční nápisy cca 80x30cm no trochu mě nedocvaklo že nemám nikoho k ruce kdo by mi to pomohl nalepit ale tak jsem si řekl že přece nejsem kopyto dodávka odjela jen přezutá protože nápisy se nepovedli tak jsem je strhal musím koupit novou folii nechat to říznout a nalepit to s někým. Pak další auto na přezutí dvou kol asi 5x mi vystřelila vložka z ventilku. 

Odesláno
před 12 minutami, Vena garážmistr napsal:

Ale tak jako jo no kdych měl trochu hubenější ruce nebo delší zlodějský prsty tak by to šlo asi rychlej ale kam by jsme kvaltovaly.  Práce kvapná prd platná.

No já jsem to nemyslel jako stížnost . . .  Moc dobře vím jaký jsou ta žárovková perka opruz . . .  A venku je hezky , sluníčko svítí , tak žádný spěch  :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   1 registrovaný uživatel

• Vytvořit...