Fruktis Odesláno 9. červenec 2021 Odesláno 9. červenec 2021 @sitlerno jelikoz ty cipy a software vyvinul bill, tak buď rád že každou chvilku nespadneš nebo ti nezačnou oci svítit modře s vymluvou co se zase pokaziloa počkej si na aktualizaci...která to možná vyřeší ale zase třeba budeš už kompatibilní s novými windowsama a nebudeš potřebovat spešl ovladače Citovat
sitler Odesláno 9. červenec 2021 Odesláno 9. červenec 2021 @Fruktis modry oci mam normalne, aspon bych se mohl zacit vymlouvat, ze za to muze BSOD ze mi to zrovna nemysli nebo nereaguju , samy pozitiva Fruktis ohodnotil 1 Citovat
Sawoy Odesláno 9. červenec 2021 Odesláno 9. červenec 2021 Já jsem nejvíc zvědavej jestli se po O. začnu vypínat tlačítkem start. Jinak - svět po covidu už nikdy nebude stejnej: napadlo mě že výraz "óčko" změní význam a vy všichni co už jste napíchnutý tak jste "POO" a rozhodně to neznamená že půjdete domů ze školky po obědě. Jen ještě nevím jakej úkon převezme označení POSPA. Včera Častolovice a dnes po sérii nočních bouřek a výpadků proudu i signálu v pelechu poslouchám jak hučí říčka Zdobnice. Mumlava hadr. Citovat
radim.1008 Odesláno 9. červenec 2021 Odesláno 9. červenec 2021 @Sawoy vítej u nás v podhůří. Hlavně ta ranní bouřka stála za to. U nás trochu divočina... Citovat
Sawoy Odesláno 9. červenec 2021 Odesláno 9. červenec 2021 před 19 hodinami, Medvěd napsal: ... a jestli někdo má kolem toho nějaký řeči, tak to je mi někde hluboko vzadu. Do včerejší parlamentní show jsem to měl stejně. Teď mi vrtá hlavou proč někdo v desetiminutových zbytcích času mezi napevno zařazenými body programu za každou cenu tlačí zákon umožňující očkovat něčím co obsahuje účinnou látku odpovídající účinné látce obsažené ve vakcínách schválených EMA aniž by to něco bylo touto agenturou schváleno též. Proč tenhle rychlokvašený zákon řeší vakcíny ve vlastnictví státu získané darem nebo zápůjčkou, jejich úhradu pojišťovnami a náhradu újmy způsobené případnými vedlejšími účinky toho něčeho ? Protože vím co jsou generika, vím co je shodná nebo stejná účinná látka a vím proč jsou licencovaná generika podstatně levnější .... se mi to hrubě nelíbí Citovat
Fruktis Odesláno 9. červenec 2021 Odesláno 9. červenec 2021 Dnes cesta do Trebechovic...jako asi @Lihousovatim...ale asi pritahuju typy blbcu na silnici,ze to neni pravda. po d11 to bylo za trest..od prahy po desaty kilometr krokem...a světe div se...ona tam nehoda....chápu, ze se stane, chapu,ze se udelaji kolony, chapu ze se to rozjíždí pomalu, ale nechápu proc tam musi kazdej druhej debil skoro zastavit, aby se podival na rozsekany auto. Mimochodem to byl pěkně zeleny peugeot. 308 nejspíš zběžně. A když uz se to rozjede...tak se zase najdou experti v tiraku, co se předjíždi.. predjizdejici je v tom tedy nevinně, protože predjizdeneho predjizdel poměrně rychle ...ale když byl na jeho úrovni, tak predjizdeny zrychlil ze to proste predjizdejici nemohl dokoncit a nakonec raději pribrzdil a zaradil se zpet... no a když uz ne kamion ale osobak jede v levym pruhu 85, a vyzvu ho probliknutim aby uhnul, v pravym nic nejelo, tak na to ublize hamtne a jede jeste pomaleji a uprostřed dvou pruhu, tak jsem ho podjel prakticky odstavnym pruhem a nechal ve zpetnych zrcatkach...ale rozum mi to uz nepobiral...asi spatna slunecni erupce... Takze kdo se chystate zitra vyjet...tak s rozumem...a v klidu a v pohode dojedte do cíle. Lihous a Milan+ ohodnotil 2 Citovat
sitler Odesláno 10. červenec 2021 Odesláno 10. červenec 2021 D11 je jak za trest. Jezdim ji 2x tejdne v obou smerech a to procento dementu co se tam koncetruje, to je strasny. Ze se pripojujou stylem hned z pripojovaku doleva, klidne v 70... to uz delsi dobu vim. Ze kamiony jezdej zavody a predjizdej se 5km, to je norma. A ze pred prahou v obou smerech je to ocistec, to je taky fakt. A uplne nejcasteji, jeds v pravym, dojizdis kamion a vemeno v levym ti najede tak, ze te proste skripne a musis za kamionem do brzd, prootze doleva pres toho lempla nemuzes, protoze ti kus jede vyvesenej na levym zadnim svetle a pridava/ubira podle tebe... Citovat
Sawoy Odesláno 10. červenec 2021 Odesláno 10. červenec 2021 (upraveno) Za chvíli vyrážím Rychnov Vamberk atd. Tak na ní budu směr Praha asi kolem 11 .... Edit: D11 v pohodě. Tempomat 110 a z HK do Prahy jsem na něj nesáhnul. Ovšem totální parkoviště D11/D10 ... zleva kolona od Běchovic ... takže střih Štěrboholská, Průmyslová a Hloubětín. Dovolená s 9mistným Tranzitem 2.2 TDCI: je to plechová kysna, zadní odpružení děs, ale musím pochválit motor a převodovku. Táhne krásně odspoda, to auto jde za plynem jako divý, krátký přesný řazení, ty kvalty tam padají samy. Upraveno 10. červenec 2021 uživatelem Sawoy Citovat
Fruktis Odesláno 10. červenec 2021 Odesláno 10. červenec 2021 @Sawoytam to je kvuli tomu zuzeni...pak to vetsinou jede krasne dal...ale teda pokud to stalo uplne,tak bych to strihnul taky jinudy. A dnes....nic...nedelam...jen se venuji capartum... Citovat
Sawoy Odesláno 10. červenec 2021 Odesláno 10. červenec 2021 No když jsem jel směr spalovna tak to v protisměru stálo až někam k těm dvěma MOLkám za Počernickým rybníkem ... a na D11 jsem předtím zastavil na začátku odbočovacího pruhu na Čerňák akorát pod cedulí a za mnou se to během minuty naštosovalo v pravým od začátku exitu 1. Citovat
ozzy56 Odesláno 10. červenec 2021 Odesláno 10. červenec 2021 dnes oběd, pivko a cca 10 kilometrů pěšky po lese v Kyjovicích https://www.hotelik.cz/ Citovat
Lihous Odesláno 11. červenec 2021 Odesláno 11. červenec 2021 Vcera po praci drobne cestovani - kolem 15hod odjezd smer Bela pod Bezdezem jel jsem na AMIGO tedy TomTom vse naprosto perfektni az na jedne z mene prehlednych krizovatek v Bele tam se navigace / mobil zasekl a samozrejme ze se jelo nekam jinam Po povine zastavce na kafe na tamni benzince se pokracovalo do Liberce proc me to chtelo tahnout okrskama nechapu D10 byla od Mb do Liberce naprosto v pohode. Ale to nejlepsi melo teprve prijit posledni zastavka Roztoky u Jilemnice jelikoz me verze Amiga "nenabidla cisla popisna" zmenil jsem app za "Gugl mapy" a to jsem delat nemel. To ze je okoli Roztok rozkopane to ze tamni usedlici jezdi zakaz nezakaz - jde to projet ja se nechal vest - uz v Turnove me prislo ze bude o zabavu postarano. Cesta byla dost casto zuzena pro jedno os.auto prakticky po celou dobu netusim zda jsem v obci ci mimo prudsi zatacky bez oznaceni - takovej narodni sport s prekvapenim Ale kdy jsem skoncil uprostred nejake zabavy projel do pole a chvilku jel radeji po louce nez po ceste cil byl skutecne excelentni - ta mlada telatka koukala na me stejne tak jako ja na ne No kde byla chyba netusim ale uz dokazu pochopit ze se cas od casu zasekne nekde v zahradkarske kolonii zahranicni kamion a nebo nejake bloudici auto - NECHAPU to s klasickou navigaci se me toto popisovane NESTAVALO a zase zeptam se sam sebe je to jen odflaknuta prace IT? Zadavatele app? A nebo jen nedostatek "chytreho" zarizeni Pro ty kteri budou radit mel jsi jet tak a tak odpovidam bylo 21hod okoli rozkopane tedy pod zakazem vjezdu a tuto oblast neznam. Jinak na relax pekne upravene chaloupky pohledy na Trosky s balony proste nadherny kraj vcetne lidicek ale ta navigace Citovat
ozzy56 Odesláno 11. červenec 2021 Odesláno 11. červenec 2021 chlopaki, a k čemu je to dobré taka navigace, já objel půl Evropy se starýma pežotama, vždycky sem kuknul na mapu , napsal na papír hlavní body a potom dojel přesně před apartmán nebo hotel, až sem se sám divil, že su taky dobrý , o výletách v Česku nemluvím, tam zajedu se zavazanýma očama , přitom ta mapa (autoatlas 30 roků starý, ale je to kniha A4) se nemusí vůbec aktualizovat jasně, pokud něco rozvážíš atd., tak navigace je good, teda pokud ji nemá debil, co zajede s kamionem do rybníka, bo mu to ukázala navigace ... Vena garážmistr, Hafity a Pepito ohodnotil 3 Citovat
Lihous Odesláno 11. červenec 2021 Odesláno 11. červenec 2021 @ozzy56 Jel jsem na on-line tedy aktualni data o to vic jsem cumel. Kdyby me to udelal weys nedivim se ten je skutecne na tyto veci excelentni ale gugl ?? Ja to pojal jako zpestreni ti lide tam naprosta pohoda jen nevericne koukali kam jsme se to "vydal" navic v tento pokrocilej cas A pan ke kteremu jsem jel muze davat u piva k dobru ze toto jeste nepotkal - a to taky jezdime po svete ... Ale zakufrovat se da i u nas a to dokonale - mozna bude i video z kamery pokud se neprehralo. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Sawoy Odesláno 11. červenec 2021 Odesláno 11. červenec 2021 (upraveno) @LihousJak už tu někdo psal - Ty ty potíže prostě přitahuješ, pokud jde o mobil tak jsi asi prostě smolař neboli hezky česky pechfógl. To co popisuješ se mi stávalo v dobách, kdy jsme měli navigaci v PDA s externí GPS krabičkou propojenou přes BT kartu ve slotu na paměťovou kartu ... někdy začátkem milénia. Pravda, nikdy jsem nejel podle Google map. Nechci tu založit nějaký flame o navigacích, tak jen zkonstatuju: cca 10 let používám Sygic a 99% spokojenost. Na cestách s dětma třeba oceňuji volitelný body zájmu, kdy porad vím za jak dlouho budou dvě až tři nejbližší pumpy, odpočívky a tak. A zrovna minulý týden jsem zkusmo jezdil podle mapy.cz a příjemně mě překvapilo že se dalo jezdit jen "na uši". Ono je to hodně o nastavení apky podrobně a do hloubky: např. nikdy nenastavuju nejkratší trasu a při zákazu nezpevněných komunikaci nikdy nemůžu skončit na poli. @ozzy56 Jasně, dá se. Včera jsem jen pro srandu jel výhradně podle cedulí - a jak jsem už psal, v Praze jsem "dojel". Navigace by mě na ten štrůdl upozornila a poslala jinudy. Takhle jsem tam chvíli stál a právě poté, co jsem z online mapy.cz zjistil, že tmavě rudá 2 km, jsem to vzal jinudy a s jistotou že nezůstanu viset jinde. Upraveno 11. červenec 2021 uživatelem Sawoy Milan+, Klemoň, ozzy56 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Péťa Odesláno 11. červenec 2021 Odesláno 11. červenec 2021 Také jsem dřív jezdil jen podle mapy a v pohodě. Ale od dob navigací jsem si na ně tolik zvykl, že bych snad ani jinak nechtěl. Už třeba kvůli rychlostním radarům, na které mě pěkně upozorní Ani navigaci nepotřebuji nějak speciálně nastavovat, stačí mi nastavit "nejrychlejší" trasu. Jasně, kdo má "nejkratší", ten pak jede prdelkama, polníma zkratkama a o půl hodiný déle Milan+ ohodnotil 1 Citovat
Návštěvník Odesláno 11. červenec 2021 Odesláno 11. červenec 2021 Tak v pátek registrace syna na očkování, dnes ráno dorazil PIN2. Hned jsem ho objednal, nejbližší termín 19.8. a druhá dávka 30.9. A prý že se dávky vyhazují, protože není zájem Nebo je to tím že je mu 12 a pediatričtí mají jiný pořadník... Těžko říct. Citovat
pavelu96 Odesláno 11. červenec 2021 Odesláno 11. červenec 2021 Tak s očkováním dětí pod 18 je to složitější. Je třeba dohled pediatra a ten asi v tom centru nebude 24/7, tak se to protahuje. Když se přihlásí 18+, tak jede hned. 18 - 26 je momentálně prioritní skupina - očkovaných jich je minimum + propařený prázdniny = zářijový problém a jede se od znova... Péťa ohodnotil 1 Citovat
Lihous Odesláno 11. červenec 2021 Odesláno 11. červenec 2021 (upraveno) Pratele nastaveni mam nejrychlejsi tedy pokud jde preferuji dalnice a jednicky to je treba i poznamka proc me to tahlo prez nejake dvojky z Bele na Liberec kdyz zajizdka byla ANO byla cca 10 mozna 15km ale naprosto prehlednym usekem kolem MB a dal po D10 na Liberec toto ja vycitam tem tvurcum app nevim asi premyslim jinak ale nez bych jel po meste 0.5km na dvojku jedu kolem mesta stale na 4 nekdy 5 ANO najedu 2km vic ale naprosto v pohode a toto me v tech naprosto stupidnich nastavenich a fungovani schazi!! Kdyz uz se nekdo pasuje na IT pracanta necht zapne SELSKY ROZUM ano faceboooooook mu ho neda ten ziska praxi!!! A na tom si stojim Zaznam uz neni mam kartu na cca 1hod Ale souhlasim porekadlo kdyz se ma neco po tak se to 100% po Treba ted aktualizace Mapy.cz Ok odkliknu to asi 10min to frcelo a aa aaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaa 10,5Gb v trapu 1/3 dat prvni den Napadne vas ze ty instalovane mapy smazou a znovu instaluji METEDY NE ja cekal max 2Gb dat SMUULA za vcerejsek zmizelo na dalsich 7Gb kam asi nechci resit to by me uz rozbolela hlava ale ale ale a opet proc toto je jen v Cz nebo je to i jinde? myslim ze NE a jeste k tomu e e e Krasne odpoledne pokud mozno bez podobnych pribehu Upraveno 11. červenec 2021 uživatelem Lihous Citovat
Sawoy Odesláno 11. červenec 2021 Odesláno 11. červenec 2021 (upraveno) Mapy.cz 10,5 Gb? Já teda nevím, ale někde bude chyba ... Upraveno 11. červenec 2021 uživatelem Sawoy Pepito ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.