Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jestli jim vaděj ať řeknou ... já je mám vysloveně rád ... 😂

Odesláno (upraveno)

Ta láhev je 4,5 l, ale jinak odhad dobrej (bylo tam 33 000 Kč a těch 6 50tikaček padlo za to "spočítání" - nasypání do počítacího stroje) 

Konstrukce nakonec nevydržela. 

johnnie-walker-red-label-4.5l-515.jpg

Upraveno uživatelem Medvěd
Návštěvník
Odesláno
před 3 minutami, ozzy56 napsal:

já tu 5000 totiž ještě neměl v ruce, ani když vybírám v bankomatu , 5000 tam jako možnost není

Jo je to přesně tak. Já ty 5tis taky nemusím protože to bývá problém skoro všude. Nezapomenu ale rok 2012 kdy jsem byl v lázních ve Varech, šel jsem do malé trafiky že koupím rodičům pohled. Při placení jsem zjistil, že mám už jen 5000,- bankovku a prodavačce říkám že přijdu na druhý den, že menší nemám. Ona na mě - Vždyť to dnes nejsou žádné peníze a v pohodě mi to vzala 🤣

Zato loni jsem měl v peněžence jen 2000,- bankovku a měl jsem žízeň. Zastavil jsem na pumpě EuroBit v OV na Hranečníku a při placení mi řekla prodavačka - Pitíčko a dvoulitrem??? Tu větu si pamatuji jako by to bylo dnes, mluvila jako nějaká naplavenina z Čech. Nemluvila tak hezky jako my 🤣  Byla naprosto znechucená, přitom tam těch peněz musí otočit za den mrak. Navíc mám štěstí, že když platím tu svou plnou tak většina to bere za 300,- za 500,- apod 😁

Takže smysl to nedává a ty pěti tisíce taky nemusím. A je fakt že jak říká @ozzy56Tak už je nedává ani ATM. 

Odesláno
před 41 minutami, ozzy56 napsal:

když už tu řešíte peníze--v posledních letech jsem vybíral vyšší částky a nikdy jsem nedostal hotovost v 5000 bankovkách,.... 

Myslím, že kdybys šel fyzicky k pokladně a na výběrním formuláři měl označeno, že požaduješ výběr v pětilitrech, tak by Ti je klidně dali. Ty pokladní podle mě spíš předchází sporům a situacím, kdy se klient bude ošívat nebo rovnou požadovat výměnu za vhodnější bankovky. 

Odesláno

@Medvěd byl jsem fyzicky na druhé straně přepážky, ale vyloženě jsem 5000 bankovky nepožadoval, to je pravda

@Péťa  byla to hotovost jako dar

asi budu muset přepadnout banku, abych mohl mít v ruce naši nejvyšší bankovku 😂

Odesláno

Péťo - i v Praze jsou místa, kde karty neberou a nebo platbu mají honorovanou třeba 3% příhozem. Pak jsou též obchodníci, kteří akceptuji platbu kartou až od xx sumy. 

A to se vůbec nebavím o platbě kartou někde mimo civilizaci (typicky horské boudy apod.) 

Takže ani v jednadvacátém století platba kartou nelze aplikovat všude. 

Návštěvník
Odesláno

Platba kartou na horách je omezená snad jen nepřítomností mobilního signálu. Jinak se mi nestalo, aby někde odmítli kartu. Naopak, kdo má internet, má většinou personál ten terminál za opaskem.

Návštěvník
Odesláno

@ozzy56Nic přepadnout nemusíš, jednu mi kdysi dala babička k narozeninám tak že jsi to ty tak se můžeme potkat a dám ti ji 🤣🤣🤣

20210422_200046.jpg

Odesláno

já zažívám jinej extrém, vietnamci mi platí vysoké častky ,běžně 60-80tisíc ve stovkách a dvoustovkách,to by mi ani nevadilo, ale pravost 99%tech bankovek ověřuje ještě asi nějaká kráva na pastvě 🙈

Odesláno
před 6 minutami, kirkiz napsal:

Platba kartou na horách je omezená snad jen nepřítomností mobilního signálu. Jinak se mi nestalo, aby někde odmítli kartu. Naopak, kdo má internet, má většinou personál ten terminál za opaskem.

V létě 2020 jsem nějaké ty túry po horách podnikal a opravdu jsem na boudy s cedulí "Karty nebereme" několikrát narazil. 

Tam, kam chodím pravidelně pro obědy taky karty neberou a páč jsou asi oblíbení nejen mnou, ani nemají potřebu tetmitál pořizovat (a to je v okolí cca 10 hospod). 

Návštěvník
Odesláno

No prostě v našich končinách je pořád ještě hotovost jistota. O tom žádná. Stačí když nefunguje terminál a je to v háji. 

Odesláno

Hlavně třeba ta Péťou zmiňovaná platba 3 rohlíků kartou pro obchodníka znamená de facto ztrátu. Pravda, Péťu - zákazníka to nemusí nijak trápit, ale prostě to tak je. 

Odesláno

No když jste to nakousli taky jsem uvažoval že bych jako pořídil terminál aby zákazníci neříkali že jsem 100 roků za opicema. Tak jsem  zašel do banky že si nechám od nich poradit jak to nejlíp zařídit no když jsem dostal dvě příručky tlusté asi tak jako poctivý řízek tak jsem si říkal co se tam dočtu. No ve finále jsem to odpískal protože když jsem si spočítal co vše bych musel zařídit a kolik by to stálo peněz a kolik lidí se na možnost platit kartou ptá ( do 5 zákazníků měsíčně) tak jsem si řekl že pro mě bude lepší ať si říkají že jsem 100 let za opicema. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...