FrantaCV Odesláno 4. květen 2017 Odesláno 4. květen 2017 S výrazně pohublým obličejem navštívil a ještě pohublejším opustil Úřad práce. Nečekal jsem, že mě tohle potká. Zaměstnavatel mi dal k šedesátinám super dárek - výpověď pro nadbytečnost. No alespoň s odstupným. Je mi z toho hodně divně. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 4. květen 2017 Odesláno 4. květen 2017 Někde je něco shnilého, však všude hlásají že nejsou lidi a Tebe propustili pro nadbytečnost? To mi hlava nebere. Včera a dnes volno na autobusu včera jsem si dal opakovanou STK s vlekem a tentokrát už bez problému jen mě nas.... že jsem kvůli třeme fotkám a asi 5 minutám v hale čekal přes hodinu frontu než jsem šel na řadu a pak skoro 40 minut na papíry. Dnes jsem trochu úřadoval a trochu odpočíval. Citovat
Pe.Tr Odesláno 4. květen 2017 Odesláno 4. květen 2017 To ty kujwy šikmooké Franto? To me mrzí. Citovat
Charlie 607 Odesláno 4. květen 2017 Odesláno 4. květen 2017 V sobotu jsem odzimoval plachetnici, v neděli vyrobil novou zakrývací plachtu na člun, v úterý jsem si jel vypůjčit generátor ozonu abych vydesinfikoval kajutu plachetnice a během času co běžel ozonovač (cca 4.5hod) jsem udělal údržbu podponoru, pak vrátit generátor (celkem jsem si dal 573km v autě) a v sobotu snad už plachetnice půjde na vodu a v neděli člun. Odesláno z mého D6503 pomocí Tapatalk Citovat
Hafity Odesláno 4. květen 2017 Odesláno 4. květen 2017 před 6 hodinami, FrantaCV napsal: S výrazně pohublým obličejem navštívil a ještě pohublejším opustil Úřad práce. Nečekal jsem, že mě tohle potká. Zaměstnavatel mi dal k šedesátinám super dárek - výpověď pro nadbytečnost. No alespoň s odstupným. Je mi z toho hodně divně. Cca 3 roky před důchodem No to je dobrá sviňárna Kdo byl zaměstnavatel ? Citovat
oddie Odesláno 4. květen 2017 Odesláno 4. květen 2017 S odstupným je to furt ještě dobrý, taky mohl skončit bez něj. Citovat
Hafity Odesláno 4. květen 2017 Odesláno 4. květen 2017 Samo, pokud proběhnul padák ve zlatě.... To ale asi nebude Frantovo případ.... Citovat
ozzy56 Odesláno 4. květen 2017 Odesláno 4. květen 2017 všechno je relativní--co bych za to dal, kdyby mě kopli do prdele a s odstupným Citovat
Hafity Odesláno 4. květen 2017 Odesláno 4. květen 2017 V podstatě bych se s tebou ztotožnil, ALE chca nechca, říkaje neříkaje, věk hraje roli.... Citovat
oddie Odesláno 4. květen 2017 Odesláno 4. květen 2017 Já jsem si dal napouštět vanu a nalil si druhého panáka. Lagavulin 16y single malt se nějak strašně rychle vypařuje... Citovat
ozzy56 Odesláno 4. květen 2017 Odesláno 4. květen 2017 před 5 minutami, Hafity napsal: V podstatě bych se s tebou ztotožnil, ALE chca nechca, říkaje neříkaje, věk hraje roli.... mám 60 jak Franta, kdyby mě vykopli pro nadbytečnost, tak podle kolektivky mám nárok na takové odstupné, že s prací okamžitě končím (myslím nafurt) Citovat
KoudaK Odesláno 4. květen 2017 Odesláno 4. květen 2017 Od rána frézování hranolů a pak řezání dlouhých hranolů.. Pak hodina na kole a pak papíry a mezitím výjezd na požár v zahradnictví a pak dom dodělat papíry a teď sem si u Marti nalil 0,3 veltlinského zeleného z Přítluk... Citovat
Hafity Odesláno 4. květen 2017 Odesláno 4. květen 2017 před 2 minutami, ozzy56 napsal: mám 60 jak Franta, kdyby mě vykopli pro nadbytečnost, tak podle kolektivky mám nárok na takové odstupné, že s prací okamžitě končím (myslím nafurt) Hezky to má panáček vošéfovaný.... Citovat
Milan+ Odesláno 4. květen 2017 Odesláno 4. květen 2017 před 3 minutami, ozzy56 napsal: mám 60 jak Franta, kdyby mě vykopli pro nadbytečnost, tak podle kolektivky mám nárok na takové odstupné, že s prací okamžitě končím (myslím nafurt) Zřejmě dobrý oddíl. Citovat
Hafity Odesláno 4. květen 2017 Odesláno 4. květen 2017 (upraveno) před 16 minutami, oddie napsal: Já jsem si dal napouštět vanu a nalil si druhého panáka. Lagavulin 16y single malt se nějak strašně rychle vypařuje... Jedna z věcí, která mně na tom polotovaru baráku baví, jsou dvě koupelny.... V patře je jen sprcháč, v přízemí vana.... Polotovar není žádný luxus (ani to neplánuju ), luxus je možnost si vybrat.... Většinou sprcha, ale jsou situace, kdy je SUPER se prostě naložit a mít frňák těsně nad hladinou horké vody.... Jak se říkalo dříve: vzít lázeň.... Tu Laga jsem zatím na jazyku nevalil.... tvrdému moc nedám, až na občasný ústřel.... Upraveno 4. květen 2017 uživatelem Hafity Citovat
Vena garážmistr Odesláno 5. květen 2017 Odesláno 5. květen 2017 před 9 hodinami, ozzy56 napsal: mám 60 jak Franta, kdyby mě vykopli pro nadbytečnost, tak podle kolektivky mám nárok na takové odstupné, že s prací okamžitě končím (myslím nafurt) Podle mně je tohle výhoda pokud pracuješ ve větší až velké společnosti a pokud tam alespoň trochu fungují odbory který se zaměstnavatelem jednají v rámci kolektivního vyjednávání. U nás DPP pár roků zpět proběhla akce omladíme řidičský kádr a tehdy dostávali " odstupné " chlapi který měli nárok na předčasný odchod do důchodu a pak ještě ti kteří pracovali souběžně s důchodem a podle let u firmy dostali adekvátní částku. U některých to dělalo i kolem 300 tis. podmínkou bylo že už nebudou u DPP ani brigádničit. Jenže těm kravaťákům se ta akce moc nevyvedla a za půl roku obvolávali všechny ty odejitý lidi jestli by nechtěli jít zpět protože sice se lidi na doplnění stavu po nich nabrali ale ty lidi utekli většinou po pár týdnech. Takže firma v tom zahučela slušnej balík. A jestli si pamatuju dobře co je teď v KS tak v podobném případě (jako Fanda) má zaměstnanec nárok na zákonné odstupné + půlku hrubého platu za každý rok u firmy + za každý měsíc o který zkrátí výpovědní dobu celý hrubý plat. Což může být vcelku solidní balík peněz se kterým se dá naložit všelijak. Citovat
Péťa Odesláno 5. květen 2017 Odesláno 5. květen 2017 Hmmm, jsem 25 let u firmy, to bych neváhal ani minutu. Taky máme odbory, ale ty se starají jen o sebe a svoji kariéru. Citovat
ozzy56 Odesláno 5. květen 2017 Odesláno 5. květen 2017 mám odpracovaných 45 let u firmy, z tohoto důvodu mě jen tak nevykopne, protože odstupné by bylo dost vysoké, bohužel Citovat
oddie Odesláno 5. květen 2017 Odesláno 5. květen 2017 No jo, to už je případné odstupné vyšší než plat když tam člověk zůstane pracovat U nás jsou taky nějaká pravidla, ale pokud bych dostal padáka, rozhodně by to nebylo pro nadbytečnost a s odstupným, bylo by to "dohodou" a součástí té "dohody" by určitě bylo poměrně tvrdé jednání o výši a formě toho odstupného, resp. zde spíš konkurenční doložky... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.