Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Já to chápu tak, že je v současnosti rád, aspoň za nějakou práci. Logika v tom není, ale jíst musíš mít za co. Myslím, že je každého věc, co dělá, čím se živí. Hlavně, když ho to aspoň trochu těší.

Odesláno

Hele ja ho tam mam rok a neprislo mi nic. Linkedin me docela zklamal.

Tak to je spíš kvalifikací, Linkedin je přeci jen docela specifický, není to jobs.cz...

Odesláno

Kdysi to bylo téměř výhradně ajťácké. Dnes už je ten záběr širší, ale pořád se tam hledají hlavně specifičtější věci. Prostě obory, kde je lidí nedostatek a musí se ti lidé aktivně hledat - kdežto tam, kde je uchazečů dost a je z čeho vybírat, se nikdo z personalistů obtěžovat aktivním vyhledáváním nebude.

Odesláno

Já si LinkedIn založil, abych hledal lidi z oboru ne kvůli práci. A nakonec jsem našel jen práci a prakticky žádné lidi z oboru. p.s. nejsem z IT, ani jiného technického oboru.

• O 3 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Tak zatím to stále platí. Ne a ne o nic zakopnout a když už tak to nevýjde. (obvykle díky tlačence)

Upraveno uživatelem KingSpade
Návštěvník
Odesláno

No je to určitě dáno regionem. Tady u nás vím o třech lidech kteří hledají zaměstnance od ledna letošního roku. Jeden do nonstop baru, druhý kuchaře do restaurace a třetí na údržbu zahrad a podobně. Všichni shodně tvrdí že se na tu práci ani nikdo nepřijde zeptat. Je tady nezaměstnanost kolem 7 - 8 % a to je přesně těch 7 až 8 lidí ze sta, kteří prostě pracovat nebudou. Možná přichází doba, kdy budou muset zaměstnavatelé prostě lidi víc zaplatit a přetahovat si je mezi sebou.

Odesláno

Přesně tak, u nás ve firmě už přetahování taky pocítili. Včera jsem měl rozhovor o tomto s ředitelem. Přišel se mě zeptat nebo spíš oznámit, že by mi rád přidal, abych neutekl jinam. Tak uvidíme...

Odesláno

Jistě si tu mnozí vybaví mou několikaletou anabázi spojenou s hledáním práce. Po několika opravdových přešlapech typu kurýr nebo rozvoz pečiva a po zaměstnáních, kde byla práce pro mne neakceptovatelnou dřinou (kdybych vydržel cca půl roku, změnilo by se to, ale já ten půlrok prostě nedal) jsem se nakonec dostal tam kde jsem a jsem tu spokojen.

Na pozici řidiče na vysoké škole jsem se dostal překvapivě "normální" cestou (reakce na inzerát). Uchazečů bylo prý cca 150 a vůbec nevím jak jsem se dostal až do třetího kola, kdy se rozhodovalo mezi 7mi. Jsem tu jediný řidič už rok a půl - sice to není práce od-do (s tím řidič musí počítat), ale je to o ježdění (ne o parkování a tahání rudlů po schodech - třeba v ACTIVĚ se za den najelo cca 30 km a udělalo 28 adres :D) a to mně zatím baví. Jezdí se ohne stres, tzn. všude s relativním předstihem, aby člověk nemusel lítat jak hovado ..... - když bude škola fungovat, klidně tu vydržím až do padnutí (nebo důchodu ??? :D :D :D)

Guest Scratch
Odesláno

taky musim zacit neco hledat, operace se blizi a na nocni 14 hodinove smeny cumeni do kamer si myslim, me je skoda. No a hlavne se mi tam nechce, protoze je to nudny a uplne marny.

Ad LinkedIn, ja jsem v oboru stavebnictvi, sprava nemovitosti, reality asset management a tam je ted lidi po krizi, jako sracek :(, chci jit i jinam, treba do adminu nebo tak, ale proste zatim se nedari..... taky mam nevyhodu, ze v e dvou pracich jsem vydrzel 3 roky, v ostatnich rok..... ale je to vetsinou tim, ze pozice, projekty nebo firmy skoncily, ale vysvetlete to personalistum :/

Odesláno

Přesně tak, u nás ve firmě už přetahování taky pocítili. Včera jsem měl rozhovor o tomto s ředitelem. Přišel se mě zeptat nebo spíš oznámit, že by mi rád přidal, abych neutekl jinam. Tak uvidíme...

Jo jo, hochu, tak přidej, přidej :D :D

Odesláno

Jo jo, tenhle starej fór už je otřepanej, pomalu ale jistě ho nahrazuje jinej: Šéfe, tak vemte někoho z těch zástupů, co čekaj před branou, jak nám furt vyprávíte :P případně variace: Tak co, už jste přišli na to, že ti lidé před branou ve skutečnosti čekají na autobus, páč je tam zastávka?

Odesláno

Se budu muset nasi personalni zeptat kolik ted chodi zivotopisu na tech par vypsanych pozic co ted mame... v letech boomu to byl tak jeden, dva, nekdy i deset za mesic a kdyz si clovek nesehnal nekoho sam, tak mel smulu. V letech krize to bylo kolem stovky na pozici za prvni den po vypsani...

Odesláno

Jo jo, tenhle starej fór už je otřepanej, pomalu ale jistě ho nahrazuje jinej: Šéfe, tak vemte někoho z těch zástupů, co čekaj před branou, jak nám furt vyprávíte :P případně variace: Tak co, už jste přišli na to, že ti lidé před branou ve skutečnosti čekají na autobus, páč je tam zastávka?

A když tam nějací, čistou náhodou jsou, tak jsou to, řezníci, cukráři, kuchaři apod. Do elektro a strojírenské výroby naprosto ti praví...

Odesláno

Dnes jsem měl zajímavý telefonát volal mi bývalý vedoucí. Před 10 lety jsem u něj chtěl přidat peníze ale v té době to prý nešlo a raději by mi koupil nový tahač a nový návěs ale peníze přidat to nešlo, tak jsem šel o firmu dál a zakotvil jsem v DP. Dnes volal že doba pokročila a že pomalu nastává ten čas o kterém jsem mu říkal a že by byl rád kdybych se vrátil zpátky do firmy. S tím že bych začal jako řidič a po čase bych až se rozkouknu mohl jít dispečerovat.  Tak jsem řekl že bych o tom mohl pouvažovat ale že to chce motivaci bohužel motivace nebyla v hladině o které se dalo uvažovat. Takže jsem poděkoval s tím že pokud by se hladina motivace zvedla na úroveň o které jsem schopen uvažovat tak že se může ozvat ale naše představy se zatím dost rozcházejí.

Odesláno

Tak jelikož doba je zlá a sám si člověk práci hledá těžko, začal jsem tedy uvažovat o pracovní agentuře. Má někdo zkušenosti s nějakou? Klady nebo zápory abych nenaletěl podvodníkům....Děkuji za každou referenci. 

Guest Scratch
Odesláno

Jeziso navstiv jich treba deset. Je to uplne jedno. Jen mas vyssi sanci. Me pomohl kdysi Grafton a i jine.

Guest Scratch
Odesláno

urcite. Jako jsou agentury prace a agentury prace..... jako vyslovene zprostredkovatelske (typu dodavaji lidi na ostrahu, nebo do skladu apod., tem bych se vyhnul, pokud mas lepsi vzdelani a ne uplnou nouzi :D), a pak vyslovene ty ktere nabizeji svym jmenem praci u nekoho jineho - vyslovene personalni agentury. Vetsinou ta prvni schuzka je pro tebe o nicem, ale jim das informace, jak se chovas, jak vypadas, das jim prvotni analyzu. Pak uz vetsinou do te same agentury nechodis, ale komunikujes s nima, protoze treba vypsali dalsi pro tebe vhodnou pozici apod. Vetsinou ti k inzerovane pozici reknou uplny zaklad a kdyz ty vyhovis jim, tak ti zprostredkuji schuzku s tim potencionalnim zamestnavatelem. Jsou samozrejme pozice vice specificke (v jedne agenture jsem stravil opravdu pul dne....) a nebo je to tak max na hodinu..... V podstate oni selektuji prvni kolo a jsou prvni sito tech co se na tu pozici prihlasili uplne mimo....... Neboj se i online zprostredkovani, nebo online dotazniku i s videonahravkou :D, taky jsem to jednou absolvoval a je to docela sranda :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...