Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, měl bych na Vás dotaz ohledně vzduchového kompresoru.

Do dílny časem plánuji zouvačku a vyvažovačku, tudíž bych chtěl kompresor co by to zvládal a potřebuji radu jaký by ten kompresor měl být, (jaký tlak je optimální- 8- 10bar ? jaký výtlak, objem nádrže, jakou značku zvolit atd...

Děkuji za rady a tipy.

[upravil dne 21/6/14 15:37 od Chajda]

Odesláno

Taky je otázka kolik penez jsi schopen dat my máme v dílně tripistovy Orlík s asi 400litrovou nadobou. Jede nato zouvacka a ddvě bouchacky a je to tak akorát. Jde o to jak často to chceš pouzivat stačil by Ti asi i dvoupist se stolitrovou nadobou.

Jinak dřív jsem používal v dílně jednopist s 50l z obi za 3000 v akci (na metu jde sehnat za 2500). A používal jsem to jen na bouchacku furt a občas nějaký strikani a stacilo to.

Odesláno

No, že bych pak zouvačku používal denně to ne. jen pro osobní použití (jako přezutí aut v rodině, pár kámošů...) Jinak na vzduch mám i rázový utahovák ten používám často, pak ještě brusku ale ta jede méně a sem tam nějaké stříkání.

A cenu jsem si říkal že by bylo optimální kolem 10tis, max. 15tis.

Nějaký Orlík by se mi líbil, kouknu na inzeráty, třeba najdu nějaký pěkný za slušnou cenu.

Odesláno

U nas v sousedni dedine je prodejna kompresoru a ma tam 2-pistovyho orlika s 300L nadobou za 10 000,- Kamos co taky doma prezouva sobe a kamosum a tu a tam brousi mokrou bruskou na vzduch ma taky z obi za 3000,- s 50L a kdyz prezouva nebo brousi tak furt jen ceka nez nafouka.

Odesláno

Dnes jsem mluvil s tim kamosem a rikal,ze ted jede na herkulese z bauhausu a ze v akci byl z 8 na 7 slevnenej a bylo k nemu 5 kusu prislusenstvi a hlavne 5 let zaruka. Jemu ta vyzouvacka profukuje a tak pro to furt ceka. Ma strach se do ni pustit a vymenit gumicky.

Jeho nazor byl : radeji novej za 7-8 tis nez za 10 bez zaruky kterej byl danej protihodnotou a taky u orpiku platis hodne za znacku. No mas o cem premyslet.

Odesláno

Do dílny časem plánuji zouvačku a vyvažovačku, tudíž bych chtěl kompresor co by to zvládal a potřebuji radu jaký by ten kompresor měl být, (jaký tlak je optimální- 8- 10bar ? jaký výtlak, objem nádrže, jakou značku zvolit atd...

Děkuji za rady a tipy.

Máš to jako hobby nebo se s tím chceš živit?

Odesláno

Děkuji za rady a tipy.

Máš to jako hobby nebo se s tím chceš živit?[/rquote

Psal,ze tu tam sobe a kamosum - hobby.

Odesláno

Jo mám to jen jako hobby.

Samozřejmě netvrdím že musím mít orlíka, nechám si poradit a klidně koupím jinou značku, jen bych potřeboval poradit co shánět, protože právě nechci čekat, když budu přezouvat sadu kol na dofoukaní vzduchu mezi každým kolem.

Odesláno

Bude to stihat v pohode. V bauhausu to muzes kdyztak do mesica vratit. Nebobsi ho na den pujcit a otestovat.

• O 4 roky později...
Odesláno

Záleží, na co budete kompresor používat. Já s ním jen nafukuji kola. Na práci v garáži moc šikovný nejsem. Koupil jsem si proto malý kompresor ABAC https://www.kompresory-vzduchotechnika.cz/p/5564/prenosny-kompresor-o15-1-1-6cm , který na nafukování kol stačí a určitě by se dal použít i při nějaké jiné práci.

Odesláno

přesně, koukám po tomhle → metabo 180-5

image.png.73df37994e0772fd5c91475962d240a1.png

mám takovej malej bez vzdušníku, na ty kola a vyfoukání pily apod, ale ten pustim a vezmu tenhle. V kovárně mám velkej orlík na práci, ale na to domácí žvejkání takovýhle prcátko stačí 😉

Odesláno (upraveno)

Tak když už se vytahnul kosťa :D

Mam tenhle - https://www.naradi-vzduch.cz/levnekompresory-cz/eshop/38-1-Kompresory/0/5/9120-Nuair-Super-Squirrel-Revolution-Air-8215210

Nuair Super Squirrel Revolution Air - 8215210  

Tohle Metabo bylo taky ve vyběru, ale nakonec Nuair protože ma kolečka, kastlik na uložení příslušenství a kabelu a byl levnější, zakladní příslušenství v ceně, má i dostupné náhradní díly

A přesně, na vyfoukání pily, počítače nebo dohuštění pneu je ideální

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

mám stejný jako Radek, ale starší model bez koleček (mám ho cca 8 let),  to příslušenství bylo tenkrát v OBI ke kompresoru zdarma, tak sem ho vzal a nelituju  😊

co to sou za smajlící?? 😯

Odesláno
před 5 hodinami, minimaxa napsal:

Já si asi napíšu Ježíškovi o TENHLE

Jj, jak ho na obrázku hrdě nese, těch 16 kg😁

Mám tenhle, je podobný, ale má kola a rukojeť. https://www.tipa.eu/cz/kompresor-olejovy-scheppach-hc-25/d-185197/

Rozmysli si, zda chceš olejový, nebo bezolejový. Cena je stejná. Olejový prý má větší životnost, bezolejový je pro lakování (anebo zvolit olejový a zařadit odlučovač).

V práci jsem koupil Makita, bez koleček, 8 kg, ale když ho nesu po parkovišti, tak si nadávám.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...