Chajda Odesláno 21. červen 2014 Odesláno 21. červen 2014 Zdravím, měl bych na Vás dotaz ohledně vzduchového kompresoru. Do dílny časem plánuji zouvačku a vyvažovačku, tudíž bych chtěl kompresor co by to zvládal a potřebuji radu jaký by ten kompresor měl být, (jaký tlak je optimální- 8- 10bar ? jaký výtlak, objem nádrže, jakou značku zvolit atd... Děkuji za rady a tipy. [upravil dne 21/6/14 15:37 od Chajda] Citovat
OK406 Odesláno 21. červen 2014 Odesláno 21. červen 2014 Mám v garáži kompresor Orlík a spokojenost: Citovat
Chip Odesláno 21. červen 2014 Odesláno 21. červen 2014 Taky je otázka kolik penez jsi schopen dat my máme v dílně tripistovy Orlík s asi 400litrovou nadobou. Jede nato zouvacka a ddvě bouchacky a je to tak akorát. Jde o to jak často to chceš pouzivat stačil by Ti asi i dvoupist se stolitrovou nadobou. Jinak dřív jsem používal v dílně jednopist s 50l z obi za 3000 v akci (na metu jde sehnat za 2500). A používal jsem to jen na bouchacku furt a občas nějaký strikani a stacilo to. Citovat
Chajda Odesláno 21. červen 2014 Autor Odesláno 21. červen 2014 No, že bych pak zouvačku používal denně to ne. jen pro osobní použití (jako přezutí aut v rodině, pár kámošů...) Jinak na vzduch mám i rázový utahovák ten používám často, pak ještě brusku ale ta jede méně a sem tam nějaké stříkání. A cenu jsem si říkal že by bylo optimální kolem 10tis, max. 15tis. Nějaký Orlík by se mi líbil, kouknu na inzeráty, třeba najdu nějaký pěkný za slušnou cenu. Citovat
KoudaK Odesláno 21. červen 2014 Odesláno 21. červen 2014 U nas v sousedni dedine je prodejna kompresoru a ma tam 2-pistovyho orlika s 300L nadobou za 10 000,- Kamos co taky doma prezouva sobe a kamosum a tu a tam brousi mokrou bruskou na vzduch ma taky z obi za 3000,- s 50L a kdyz prezouva nebo brousi tak furt jen ceka nez nafouka. Citovat
KoudaK Odesláno 22. červen 2014 Odesláno 22. červen 2014 Dnes jsem mluvil s tim kamosem a rikal,ze ted jede na herkulese z bauhausu a ze v akci byl z 8 na 7 slevnenej a bylo k nemu 5 kusu prislusenstvi a hlavne 5 let zaruka. Jemu ta vyzouvacka profukuje a tak pro to furt ceka. Ma strach se do ni pustit a vymenit gumicky. Jeho nazor byl : radeji novej za 7-8 tis nez za 10 bez zaruky kterej byl danej protihodnotou a taky u orpiku platis hodne za znacku. No mas o cem premyslet. Citovat
Milan+ Odesláno 22. červen 2014 Odesláno 22. červen 2014 Zdravím, měl bych na Vás dotaz ohledně vzduchového kompresoru. Do dílny časem plánuji zouvačku a vyvažovačku, tudíž bych chtěl kompresor co by to zvládal a potřebuji radu jaký by ten kompresor měl být, (jaký tlak je optimální- 8- 10bar ? jaký výtlak, objem nádrže, jakou značku zvolit atd... Děkuji za rady a tipy. [upravil dne 21/6/14 15:37 od Chajda] Máš to jako hobby nebo se s tím chceš živit? Citovat
KoudaK Odesláno 23. červen 2014 Odesláno 23. červen 2014 Zdravím, měl bych na Vás dotaz ohledně vzduchového kompresoru. Do dílny časem plánuji zouvačku a vyvažovačku, tudíž bych chtěl kompresor co by to zvládal a potřebuji radu jaký by ten kompresor měl být, (jaký tlak je optimální- 8- 10bar ? jaký výtlak, objem nádrže, jakou značku zvolit atd... Děkuji za rady a tipy. [upravil dne 21/6/14 15:37 od Chajda] Máš to jako hobby nebo se s tím chceš živit?[/rquote Psal,ze tu tam sobe a kamosum - hobby. Citovat
Chajda Odesláno 23. červen 2014 Autor Odesláno 23. červen 2014 Jo mám to jen jako hobby. Samozřejmě netvrdím že musím mít orlíka, nechám si poradit a klidně koupím jinou značku, jen bych potřeboval poradit co shánět, protože právě nechci čekat, když budu přezouvat sadu kol na dofoukaní vzduchu mezi každým kolem. Citovat
KoudaK Odesláno 23. červen 2014 Odesláno 23. červen 2014 Bude to stihat v pohode. V bauhausu to muzes kdyztak do mesica vratit. Nebobsi ho na den pujcit a otestovat. Citovat
Chajda Odesláno 24. červen 2014 Autor Odesláno 24. červen 2014 KoudaK: A nevíš jakej Herkules ten tvůj kámoš má ? Citovat
KoudaK Odesláno 24. červen 2014 Odesláno 24. červen 2014 Stal v bauhausu 8 a byl v akci za 7 i s prislisenstvim 5ti dilu. Citovat
Milan+ Odesláno 25. červen 2014 Odesláno 25. červen 2014 Kdyby jsi chtěl tohle,tak to manželka umí za lepší cenu. http://www.garland.cz/e-obchod/hc-53-dc-dvoupistovy-olejovy-kompresor-597.html Citovat
Chajda Odesláno 27. červen 2014 Autor Odesláno 27. červen 2014 Milan+: Moc dík za odkaz, akorát bych chtěl větší nádobu, alespoň 150l a v odkazu jsem bohužel větší nenašel. Ale i tak díky. Citovat
ales.topal Odesláno 22. říjen 2018 Odesláno 22. říjen 2018 Záleží, na co budete kompresor používat. Já s ním jen nafukuji kola. Na práci v garáži moc šikovný nejsem. Koupil jsem si proto malý kompresor ABAC https://www.kompresory-vzduchotechnika.cz/p/5564/prenosny-kompresor-o15-1-1-6cm , který na nafukování kol stačí a určitě by se dal použít i při nějaké jiné práci. Citovat
morepower Odesláno 22. říjen 2018 Odesláno 22. říjen 2018 přesně, koukám po tomhle → metabo 180-5 mám takovej malej bez vzdušníku, na ty kola a vyfoukání pily apod, ale ten pustim a vezmu tenhle. V kovárně mám velkej orlík na práci, ale na to domácí žvejkání takovýhle prcátko stačí Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 22. říjen 2018 Odesláno 22. říjen 2018 (upraveno) Tak když už se vytahnul kosťa Mam tenhle - https://www.naradi-vzduch.cz/levnekompresory-cz/eshop/38-1-Kompresory/0/5/9120-Nuair-Super-Squirrel-Revolution-Air-8215210 Tohle Metabo bylo taky ve vyběru, ale nakonec Nuair protože ma kolečka, kastlik na uložení příslušenství a kabelu a byl levnější, zakladní příslušenství v ceně, má i dostupné náhradní díly A přesně, na vyfoukání pily, počítače nebo dohuštění pneu je ideální Upraveno 22. říjen 2018 uživatelem Radek Hurvajz Vena garážmistr a Charlie 1 ohodnotil 2 Citovat
Guest minimaxa Odesláno 22. říjen 2018 Odesláno 22. říjen 2018 Já si asi napíšu Ježíškovi o TENHLE Citovat
ozzy56 Odesláno 22. říjen 2018 Odesláno 22. říjen 2018 mám stejný jako Radek, ale starší model bez koleček (mám ho cca 8 let), to příslušenství bylo tenkrát v OBI ke kompresoru zdarma, tak sem ho vzal a nelituju co to sou za smajlící?? Citovat
P607Olda Odesláno 22. říjen 2018 Odesláno 22. říjen 2018 před 5 hodinami, minimaxa napsal: Já si asi napíšu Ježíškovi o TENHLE Jj, jak ho na obrázku hrdě nese, těch 16 kg Mám tenhle, je podobný, ale má kola a rukojeť. https://www.tipa.eu/cz/kompresor-olejovy-scheppach-hc-25/d-185197/ Rozmysli si, zda chceš olejový, nebo bezolejový. Cena je stejná. Olejový prý má větší životnost, bezolejový je pro lakování (anebo zvolit olejový a zařadit odlučovač). V práci jsem koupil Makita, bez koleček, 8 kg, ale když ho nesu po parkovišti, tak si nadávám. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.