semik11 Odesláno 15. červenec 2014 Odesláno 15. červenec 2014 A co místní člen Badišák? www.autorozvody.cz Tam jsi se díval na ceny? jj tam jsem se dival taky ale ma jen obyc desky. A koutoce ma lnejkevnejsi Citovat
vincúr Odesláno 21. červenec 2014 Odesláno 21. červenec 2014 Taky mě čeká výměna předních kotoučů a destiček. Kamarád mi odporučil TRW. Máte s nimi nějaké zkušenosti? Citovat
semik11 Odesláno 8. srpen 2014 Odesláno 8. srpen 2014 S pneu jsem uz konecne take dal kotouce(BADISAK) a desky tak sli keramicke. Citovat
matii Odesláno 10. srpen 2014 Odesláno 10. srpen 2014 No když pominu ptákoviny typu keramické destičky tak ty ceny jsou teda nic moc... BTW vyzkoušel jsi tu keramiku, když už to nazýváš ptákovinou? Když pominu menší opotřebení, které je (aspoň u mne) evidentní, bez znatelnějšího úbytku kotoučů, tak už jen pro to, abys nemusel stále umývat tu černou mastnotu z elektronů se to šikne. [upravil dne 10/8/14 18:58 od matii] Citovat
koblih69 Odesláno 10. srpen 2014 Odesláno 10. srpen 2014 Bohužel zkoušel, ono pokud bys měl 406 tak bys taky vyzkoušel kde co aby to brzdilo... mimochodem když už rejpáme tak ten prach rozhodně není mastný Citovat
stohanmi Odesláno 12. srpen 2014 Odesláno 12. srpen 2014 1x jsem čistil mastnou špínu z destiček, ale mastnota byla přítomna kvůli vadné poloose (ještě na 306ce). Nebo mastnotu na kole může způsobit brzdovka V každém případě je to problém... Citovat
koblih69 Odesláno 12. srpen 2014 Odesláno 12. srpen 2014 No pomiňme \"mastný prach\", ten jaksi z principu být mastný nemůže, protože až na pár vyjímek většina lidí brzdy nemaže a dává přednost tomu když jsou suché. Na webu je poměrně dost testů na téma keramika x klasika. Ono po pravdě pokud by to bylo takové terno jistě by to výrobci montovali už v prvovýrobě a nebo tím řešili reklamovanou nižší účinnost berzd některých aut, místo drahých svolávaček. Já vypíchnu jen + které se v těch testech opakují a závěr ať si udělá každý sám, logicky to co je u jednoho plusem je míněno u druhého jako mínus, takže to nepíšu 2x. (+) Klasika: * cena * dostupnost * velký výběr * osvědčená kvalita včetně prvovýroby * nízké opotřebení kotoučů * lepší brzdový účinek v chladnejším podnebí (pro některé severské státy výrobci vůbec keramické destičky nedoporučují) (+) Keramika * nepráší * nízké opotřebení destiček (ale pozor na úkor vyššího opotřebení kotoučů) * v některých případech mírně lepší brzdový účinnek (záleží na konkrétní kombinaci kotoučů a destiček) Závěr testů je obvykle podobný - pokud nežijete na severu klidně provozujete keramické destičky. Budou mít mírně vyšší výdrž, ale větší opotřebení kotoučů což v kombinaci s vyšší cenou vede k mírně horšímu poměru cena / výdrž bez u klasiky. Nicméně jednoznačný benefit je že méně práší. V létě budou možná brzdit trochu líp, v zimě zase trohcu hůř než klasika. Pokud si tedy někdo chce připlatit za čistá kola, pak proč ne, jistě se s keramikou nezabije. Nicméně třeba pro mě žádný benefit nemají. Citovat
matii Odesláno 13. srpen 2014 Odesláno 13. srpen 2014 Slovo \"mastný\" bylo použito jako označení pro prach, který nesetřeš klasickou prachovkou, ale musíš ho umýt nějakým odmašťovačem, abys ho z ráfků dostal dolů a to i třeba z hadru/houby. Samozřejmě to víš, stejně jako všichni kdo klasické desky a elektrony používají, tak proč takové řeči? Napsal jsi, že pro tebe žádný benefit keramika nemá, pro jiného ano, tak proč hned používáš označení \"ptákovina\"? Přečti si pořádně můj příspěvek z 25.5.2014, nikdo tu netvrdí, že jsou keramické desky lepší, jen jsem na dotaz \"Jaké destičky byste mi doporučili?\" napsal, že keramické ATE a důvody. Nebo tě urazilo to \"bahno\" co ti za tři litry nasadí u Peugeotu? Sorry, na ceny ND od Peugeotu mám svůj názor. Pokud za výměnu, která trvá cca 20min i s vyčištěním a NO NAME destičky v nákupní hodnotě odhaduji 500Kč někdo chce 3000Kč, tak to nikomu opravdu doporučovat nebudu. Citovat
koblih69 Odesláno 13. srpen 2014 Odesláno 13. srpen 2014 Mě neurazilo nic, v Pežo nekupuju nicméně žvanění, že origo je bahno je úplně mimo mísu, stejně jako srovnávat je s Noname. Jaké používá Peugeot výrobce brzdových komponent je dost známé na to, aby takové narážky jen ukázaly na totální neznalost toho kdo je dělá. Citovat
donrom Odesláno 13. srpen 2014 Odesláno 13. srpen 2014 Doteraz som si vzdy myslel, ze nasa voda zo studne je bezproblemova,co ukazal aj rozbor. A pritom odmastuje, to bude z toho , ze si na pozemku umyvam cas od casu ruky solvinou, alebo sa tam mozno niekomu rosypalo vrece s prachom na pranie. Na toto rozbor nerobia... Citovat
matii Odesláno 14. srpen 2014 Odesláno 14. srpen 2014 Doteraz som si vzdy myslel, ze nasa voda zo studne je bezproblemova,co ukazal aj rozbor. A pritom odmastuje, to bude z toho , ze si na pozemku umyvam cas od casu ruky solvinou, alebo sa tam mozno niekomu rosypalo vrece s prachom na pranie. Na toto rozbor nerobia... :roll:roll Citovat
matii Odesláno 14. srpen 2014 Odesláno 14. srpen 2014 Mě neurazilo nic, v Pežo nekupuju nicméně žvanění, že origo je bahno je úplně mimo mísu, stejně jako srovnávat je s Noname. Jaké používá Peugeot výrobce brzdových komponent je dost známé na to, aby takové narážky jen ukázaly na totální neznalost toho kdo je dělá. OK, tak se pojďme o tom pobavit. Když já jsem neznalý, tak mi (nebo nám) prosím objasni, jaké přední destičky mi nasadí, když si přijdu za 3 litry nechat vyměnit ve značkovém servisu a když jsi tak znalý, jaká je přibližně jejich \"nákupka\". Hlavně mi netvrď, že tam dávají BOSCHky, co byly na novém autě, na pohádky jsem už dost starý. Taky mám své zdroje a vím, jaké ND podléhající opotřebení (desky, filtry, svíčky atd.) ve značkovém servisu a za jakou cenu do auta dostaneš. Dokonce tu nedávno někdo psal, že mu snad ani nedali olej Total. A jestli jsem si dovolil kritizovat politiku Peugeotu ohledně cen ND a servisu na Peugeot fóru, čímž zřejmě odrazuji potencionální zákazníky , tak se za tuto \"svatokrádež\" hluboce omlouvám. Citovat
koblih69 Odesláno 14. srpen 2014 Odesláno 14. srpen 2014 Já neobhajuju Peugeot. Jejich cenová politika je mi ukradená, nic tam nekupuju a ani kupovat nebudu protože je to drahé. Ale je blábol tvrdit, že origo destičky nejsou kvalitní a víc o tom nemíním diskutovat - tedy ne s člověkem, který je úplně mimo. Citovat
matii Odesláno 14. srpen 2014 Odesláno 14. srpen 2014 :D:D Nic takového jsem nenapsal a všichni kdo si pročetli topic to ví. slovem \"Bahno\" jsem označil přední brzdové desky, které ti dají v origo servisu i s prací na 308 za 3000Kč, jež sice splňují všechny bezpečnostní parametry a kvalitativní normy, ale v porovnání s výrobky Bosch, ATE nebo Brembo, které seženeš za méně než polovinu jsou kvalitativně o level níž. Mimochodem, do teď jsme se bavili celkem slušně o brzdových destičkách, byť máme každý jiný názor. Tvá impertinence, že jsem člověk, který je úplně mimo, už začíná smrdět urážkou, k čemuž se nehodlám snižovat. Citovat
Reky Odesláno 21. listopad 2014 Odesláno 21. listopad 2014 (upraveno) Mě osobně se myšlenka použití destiček ATE Ceramic velice zamlouvá. Pokud budou pracovat alespoň stejně jako ty původní z prvovýroby tak budu určitě velice spokojen. Používám dvě sady kol (léto, zima) a obě jsou na Alu discích a právě ten černý prach z brzd mě hodně štve. Takže pokud budou brzdit a budou prášit aspoň o polovinu méně bude to paráda. Našel jsem prodejce který chce za přední sadu ATE Ceramic na mou 308 1.843 kč a za zadní 1.353 kč což mi přijde velmi přijatelné. Upraveno 24. listopad 2014 uživatelem Reky Citovat
zidane256 Odesláno 23. listopad 2014 Autor Odesláno 23. listopad 2014 No já si nechal poradit tady od Vás a v létě jsem dal klasické ATE destičky, které jsem koupil u Badisáka a nemůžu si stěžovat je pravda, že mi byly nabízené jakési no name desky za tu cenu co nabízel Badisák ATE tak jsem neváhal a šel jsem do ATE. Ale byli velmi překvapeni, že jsem ty stejné nekoupil u nich za téměř 3200KČ. Tak se mě snažili oblbnout, že lidi se snaží dělat nekvalitní napodobeniny značkových výrobku a prodávají to proto za tak dobré ceny ale já se tomu jen pousmál protože je jasné, že ten servis chtěl prodat svůj materiál ale hodně mě pobavili prý, že se lidi snaží dělat napodobeniny hodně úsměvné . Citovat
invalida Odesláno 23. listopad 2014 Odesláno 23. listopad 2014 Dnes jsem taky konečně přezul na zimní a zjistil jsem, že mě v celkem dohledné době čeká výměna zadních desek tak jsem se chtěl zeptat zda má 308 indikaci která mě upozorní nebo si to mám hlídat ,popřípadě jestli je tam víc systémů a z toho vyplývající nutnost znát jaký ty desky tam já zrovna mám. Podle katalogů se mi zdají všechny stejný (uchycení) ne jak na 306 kde jsou 2 možnosti. Citovat
zidane256 Odesláno 24. listopad 2014 Autor Odesláno 24. listopad 2014 (upraveno) Ahoj, indikator opotřebení je asi dle výbavy auta ale já konkrétně na mém autě indikátor opotřebení brzdových destiček nemám. Jinak do mého auta jsem dal klasické desky ATE. Upraveno 24. listopad 2014 uživatelem zidane256 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.