Přejít na obsah

Reky

Uživatel
  • Počet příspěvků

    43
  • Registrace

Vše od uživatele Reky

  1. Ahoj. Čistě ze zvědavosti, pro sběratelské účely a jako inspiraci při případném prodeji bych tě také rád požádal o tento dokument (výčet výbavy). VIN: VF3L3EGXPLS228177 Moc děkuji.
  2. Reky

    Nový Peugeot 308

    Druhá nejlevnější verze, tak aby aspoň drápy byli v kuse a navíc jen zvolená jiná barva. Výsledná cena celkem překvapila. Za míň jsem koupil nové GTi.
  3. Reky

    Zvuk navigace z mobilu

    Řeším úplně stejný problém u ženy v její 308. Dříve, když byl telefon (S10) připojen přes B kvůli HF a MyPeugeot a zároveň na telefonu běžel Sygic tak pokud chtěla navigace něco sdělit šlo to z repráků auta. Teď pokud je B zapnutý kvůli HF jde přehrávat např. hudba z mobilu, ale navigace mlčí a neozývá se ani z mobilu. Pokud se B na mobilu vypne tak navigačka vesele mudruje z mobilu, ale zase samozřejmě nejde HF ani MyPeugeot.
  4. A jak tam zatéká? Mezi střechou a tou základnou pro anténu a nebo to nějak proteče tou anténou? Bude pro opravu (výměnu) potřeba sundat stropnici, nebo bude stačit sundat stropní světlo a potom tam bude přístup?
  5. Bylo sucho i den před tím bylo sucho. Je to nějaké divné.
  6. Tak reklamovat se to asi bude obtížně, protože dnes zase ladilo radio úplně perfektně. Těžko budu ukazovat že to nešlo, když teď to zrovna jde.
  7. VIN: VF3LPHNWHHS221259 Musím prohrabat papíry, ale myslím že mám nějakou prodlouženou záruku optiway snad by se toho dalo využít.
  8. Zdravím kolegové. Zničeho nic mi na originálním rádiu nejde naladit zádná stanice. Auto je 2 roky staré. Nenapadá někoho něco, nebo neřešil někdo něco podobného?
  9. Reky

    Umístění tabletu

    Nevím jak velký máš ten tablet, ale možná by ti pomohlo toto řešení: https://www.sunnysoft.cz/zbozi/122PBR-854952/brodit-proclip-montazni-konzole-pro-peugeot-308-2014-19-stred-tunel.html nebo toto: https://www.sunnysoft.cz/zbozi/122PBR-804953/brodit-proclip-montazni-konzole-pro-peugeot-308-2014-19-vlevo-na-sloupek.html Na to už přimontuješ jakýkoli držák, nebo vyzkoušej zde celou konfiguraci: https://www.sunnysoft.cz/brodit?gclid=EAIaIQobChMIk7rf4bHL5gIVmpntCh3LVgZBEAAYASAAEgI9J_D_BwE#:-1:0:20:227:10x6287x6977x7692x3377x6115x6809x7621:1 Měl jsem od nich řešení ve svých dřívějších autech a i za vyšší cenu se to vyplatilo. Kvalitní zpracování a u některých modelů velmi nápadité.
  10. Na rovině, když budík ukazuje cca 95 až 100 točí motor cca 2250 – 2350 a palubáč ukazuje okamžitou spotřebu 4,6 až 4,8 l/100 na pětku. Pokud zařadím 6 otáčky klesnou na 1900 až 2000, ale spotřeba vzroste na cca 5,5 l/100. Řekl bych, že ten tříválec využívá krouťák ve vyšších otáčkách. Mám tímto způsobem najeto už 30.000 km a v létě jsem schopný do práce (34 km) jezdit se spotřebou 4,6 - 4,8 podle palubáče a mobilní aplikace a to i s využitím klimatizace (50% tedy ráno 0 a odpoledne 100). V zimě mi tento styl jízdy udělá cca 5,2 – 5,4 l/100. Na šestku jezdím až tak okolo 110 - 115 km/h.
  11. Všechny tyto popisované pocity při řazení jsou relevantní, je to zkrátka Peugeot. P 308 t9 je už můj třetí Peugeot a vždy pozoruji při řasení popisované potíže. Mě nejvíc zlobí podřazení z 4 na 3 a také řazení 6 i když tu moc často nepoužívám, jezdím většinou silnice 1. třídy a na 100 km/h mi staří pětka. Dříve mi to tak nepřišlo a vlastně jsem si to ani neuvědomoval, dokud jsem neřídil například mnohem starší obyčejnou ošklivou služební Fabii nebo staré Polo. Tam totiž stačí jen mírně posunout řadící páku směrem k další rychlosti a ono si to ten kvalt tak nějak vezme samo, jako by tam bylo něco co si tu řadící páku přitáhne. Peugeot měl vždy slabší řazení a nezbývá než si na to zvyknout a přizpůsobit se tomu.
  12. To je mi jasné, nic o klubu nebo vině tu přece nestojí. Je to kopie dopisů, ale zároveň vyjádření spatné zkušenosti v myslím správné sekci.
  13. Dopis do Peugeot Olomouc a zároveň vyjádření mé zkušenosti s tímto servisem Dobrý den. Tuto zprávu píši záměrně s několikadenním odstupem, kdy jsem již dostatečně vychladnul na to, abych mohl psát slušně. 18. prosince jsem byl se svým voze u vás v ARTCOM GROUP s.r.o. Olomouc na servisní prohlídce a byl jsem velice zklamán a rozezlen z přístupu vašich zaměstnanců. První šok pro mne byl, když si pro auto přišel mechanik v montérkách, které byly celé posety mastnými fleky a bez okolků a jakéhokoli rozpaku se posadil do mého ani ne dva roky starého vozu, aniž by použil jakoukoli ochranu sedačky. Toto jsem nezažil ani v tom posledním garážovém servisu v Horní Dolní a rozhodně bych to nečekal od značkového servisu. Jsem velmi pečlivý, co se týče starání se můj soukromý autopark a i proto jsem přijel s dokonale vyčištěným a vyleštěným vozem včetně ručně vyčištěných litých kol. Po servisu mi bylo vozidlo vráceno celé zaprskané a špinavé včetně pošlapaných, umazaných černých plastů okolo prahu o litých kolech ani nemluvě. Samozřejmě můžete namítnout, že zkušební jízda je nezbytná, ovšem kdyby jel mechanik s vozem jako člověk, rozhodně by nebylo tak špinavé jen za tak krátký úsek jako je cca 1 km od vašeho autosalonu ke kruhovému objezdu směrem na Bystrovany a zpět. Po kontrole mobilní aplikace (13 l / 100 km) a shlédnutí kamerového záznamu mi však bylo jasné, jak to dokázal. Vzhledem k tomu, že motor vozu byl studený a zároveň v něm byl i nový také studený olej, by bylo více než obezřetné nevytáčet jej do tak vysokých otáček jako bylo na kamerovém záznamu slyšet. Jednoduše řečeno, jel s tím jako by to ukradl. Není to moje tak proč bych tomu nenaložil klidně i za studena. Zaráží mne, že zkušební jízdu si neodpustíte, ale diagnostiku, tedy aspoň základní načtení dat klidně vynecháte. Kdyby totiž došlo na diagnostiku, bylo by při ní zapotřebí takzvaně zapnout klíček, tedy minimálně do polohy kdy se rozsvítí kontrolky. A přesně v tu dobu by se spustilo nahrávání palubní kamery a na záznamu by bylo například vidět, jak auto stojí pár minut nehnutě a tak říkajíc čumí do zdi. Takový záznam ovšem nevznikl. Dobré jméno společnosti dělají spokojení zákazníci, ale mezi ně se já již nepočítám. Hezký den.
  14. Mám XS a myslím, že se po vzhledové stránce liší jen předním a zadním nárazníkem. Žena si ji jela umýt a bouchla pravý blatník, dal jsem to kamarádovy a on objednal blatník, nastříkal ho a vyměnil. Myslím že když blatník objednával neměl ani tucha o tom, že existuje nějaká verze XS. Přesto to perfektně sedí. Tím pádem si myslím že mezi blatníky nebude žádný rozdíl co se týče 206 nebo 206 XS.
  15. To je dobrá otázka.
  16. Většinou je ta barva bělejší, tedy studenější světlo (ne teplota ve °C), hodnota udávána v "K". Čím větší K tím studenější světlo a naopak (3000K, 6000K, 9000K). Je to stejné jako u LED žárovek co máš doma v lustru, nebo u xenonů (3000K do žluta - 9000K do běla až do modra). Další nezanedbatelnou hodnotou u světla je Svítivost (l) udávaná v kandelách (cd) a Světelný tok (Φ) udávaný v lumenech (lm).
  17. Schválené nejsou, ale polda ti flastr nedá, myslím že tak detailně zkoumat světla nebude. Něco jiného může být na STK.
  18. LED H7 žárovek je nepřeberné množství, hlavně na čínských e-shopech. Třeba tady, nebo tahle. Pokud by jsi chtěl něco takřka zadarmo tak tady, nebo tady. Jejich výměna je jednoduchá, mají stejnou patici, takže jako by jsi jen měnil žárovku. Ale já osobně bych to nedoporučoval, především jestli parkuješ venku a to z toho důvodu, že v zimě až jsou světla pokrytá ledem budeš je muset škrábat místo toho aby se ti rozpustili samy teplem z obyčejné žárovky. Škrábat plastové světla asi nebude nic dobrého vzhledem k tvrdosti toho plastu.
  19. tak tam mají chybu, věř mi je to z plechu
  20. Kolem levého a pravého výdechu klimatizace jako by něco chybělo, je tam jen obyč hladký plast a je mírně zapuštěný jako by připravený na instalaci něčeho podobného jako toto. Ne všechno od číňana je nekvalitní. Koupil jsem to za cca 250,- a musím říct že jsem byl mile překvapen jak perfektně to sedlo na své místo a jak kvalitně to vypadá. Je to výlisek z kovu, žádný nalakovaný plast.
  21. Reky

    Grafická karta

    Tak jestli je to tohle tak na herní grafiku zapomeň. Nejen že by se do skříně nevešla, ale ani finančně by to nemělo smysl (cena grafiky 5000+). Moje doporučení: postavit si, nebo nech si postavit PC do běžné skříně podle vlastních požadavků a finančních možností. Pokud by jsi potřeboval nějak pomoct, ozvi se, PC stavím už 15 let, něco by jsme vymysleli.
  22. Reky

    zajímavé aplikace pro Android

    Jezdím s tímhle: Runtastic a jsem naprosto spokojen. Trasa na mapě, rychlost, převýšení, spálené kalorie, atd atd.
  23. Reky

    Výměna klíčku

    Taky se mi ta planžeta (klíč) od staré 308 viklala, ale po tom co jsem ji nacpal do nové krabičky od Číňanů z Aliku to bylo jak nové - možná i pevnější než origo. Přesně jak píše Laďa.
×
×
  • Vytvořit...