Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Frajeřina, 3. třída, no byl jsem jinej. Pak na to naši přišli, průser, ale za chvilku jsem začal znova. Zní to třeba vtipně, no pro mě moc ne. Každopádně podruhé jsem s tím začal, protože mne to uklidňovalo a to platí dodnes. Jsem nervák, vydržel jsem týden nekouřit. Ale je pravda, že kouřím už mnoho let, na svůj mladý věk.

Když jdu do hospody, tak u piva dám klidně krabičku za večer a noc, ale když jsem třeba doma, tak za celý den dám 2-4 cigarety maximálně. Někdy krabička stačí na 4 dny, někdy sotva na jeden den. Pravda, za volantem kouřim nejvíc.

P.S. Ono to je složitější, asi jako s trávou, kterou už 5 let nekouřim, neskutečně mi smrdí a dnes mám k ní odpor. Měl jsem k trávě a mám k cigaretám hlubší důvody.

[upravil dne 29/4/14 01:13 od Fuller]

Odesláno

Nič zvláštne,začal som asi ako Fuller.V škole ma vždy spolužiaci ponúkali,vzal som a po dlhšej dobe keď prišla rada na mňa kúpiť krabičku,už som v tom bol.Ani neviem ako.Zvláštne,že s alkoholom taký problém nemám.7rokov som sa chlastu ani nedotkol,ani na prípitok a už veľa rokov pijem,len keď chcem a to je niekedy len pár krát v roku,alebo aj celý rok nie.Na cígach som závislý dosť.

Aby som bol k pôvodnej téme.Je možno dobré vysledovať,kedy daný človek fajčí najmenej a vtedy prestať.Napr. víkend,alebo sviatky.Fyzickej závislosti sa telo zbavuje veľmi rýchlo.Treba si navodiť aj stav,kedy cigarety najmenej lákajú.Je to potom o niečo ľahšie.

Odesláno
....... Měl jsem k trávě a mám k cigaretám hlubší důvody.

Taky ty velice hluboké důvody by mně opravdu zajímaly. Podle mně 90% kuřáků začalo z blbé frajeřiny někde na ZŠ a velká část z nich teď neví, jak se toho zbavit.

Svinstvo typu tráva bych snad ani nezmiňoval, to se pak za chvíli můžem bavit i o perníku, heroinu a dalších děsech, který se bohužel mezi náctiletejma šířej jak lavina.

[upravil dne 29/4/2014 08:50 od Medvěd]

Odesláno

Tak jednak môj otec fajčil od kedy sa pametám, a na dym s \"cigarety\" som bol akosi zvyknutý, a nikdy mi nesmrdel. Bral som to ako nejakú súčasť bežného života.

Potom tak isto frajerina na strednej škole, začal som sem tam, s kamarátmi, vonku a už sa to len zhoršovalo a bol som v tom ...

Koncom roka 2011 som si kupil ele.cigaretu a vydržal som na nej 3 mesiace (bez akejkolvek cigarety) - potom sa mi odpálila batéria a nech som robil čo som robil, kým prišla nová z ČR (nakolko eshopi na SK boli o ničom) tak som začal fajčiť normálne. A už som sa nevedel ani po niekoľkých pokusoch k elektronickej vrátiť.

V každom prípade sa snažím byť na \"nefajčiarov\" maximálne ohľaduplný.

Odesláno

Neni problem skoncit, problem je znova nezacit... vlastni zkusenost. A to jsem ani zdaleka nedaval krabku denne... I po mnoha letech co nekourim mi to obcas pri nekterych prilezitostech chybi.

Odesláno
....... Měl jsem k trávě a mám k cigaretám hlubší důvody.

Taky ty velice hluboké důvody by mně opravdu zajímaly. Podle mně 90% kuřáků začalo z blbé frajeřiny někde na ZŠ a velká část z nich teď neví, jak se toho zbavit.

Svinstvo typu tráva bych snad ani nezmiňoval, to se pak za chvíli můžem bavit i o perníku, heroinu a dalších děsech, který se bohužel mezi náctiletejma šířej jak lavina.

[upravil dne 29/4/2014 08:50 od Medvěd]

Tak dobře se neznáme, abych Ti je vyprávěl, ale věř, že frajeřina to nebyla. Přinášelo mi to únik z reality, pocit uklidnění, takzvanou pohodu. Neměl jsem to jednoduché, ani doma, ani ve škole, ani jinde, proto cigarety. Když se to uklidnilo, tak jsem cigarety omezil, ale věř, že to bylo potřeba. A vždy jsem tvrdil, že raději si dám cigaretu, než se \"uklidňovat\" flaškou chlastu. ;)

Odesláno

fuller: tak nějak.... a rady tipu zadny naplaste nekupuj, musis chtit, nemaji smysl, to nejsou rady - dnes bych zkusil asi odbornou pomoc

ja sam mam problem jak si napriklad odeprit cigaretu napr. po dobrem grilu, k pivinku :)

Odesláno

Naopak právě to \"musíš chtít\" je jediné, co je podstatné. Hulit jsi začal svévolně (nikdo se čvaňhem z břicha nevypadl), tak musíš zase svou vůli přimět k tomu, abys hulit přestal.

Chceš/nechceš - nic mezi tím není.

Odesláno

Už Felix Holzmann říkal jak žili dva bratři. Jeden kouřil dvacku denně a zemřel v 90ti letech. Druhý si v životě nezapálil a zemřel v 5ti letech.

Jen tak na odlehčení:D

Odesláno

takze ten komu se nedari prestat kourit tak jenom nechce? staci proste chtit? .... vsichni co si snazi nejak pomoc, aby konecne prestali tak pouze nechteji? to ne... existuje neco jako zavislost se kterou je to tezsi kdyz nefunguje \"musis chtit\"

Odesláno

To video je docela působivé, akorát má jednu malou chybku - jako ty růžové plíce dneska vypadají tak akorát plíce někoho z deštného pralesa. Plíce někoho z prahy, natož pak Ostravy vypadají spíš jako ty černé i přesto, že dotyčný nekouří :P

Čímž ovšem nechci říct, že je to jedno, všechny tyhle svinstva se chovají aditivně - vždycky je co zhoršovat a ony to zdatně zhoršují....

Odesláno
takze ten komu se nedari prestat kourit tak jenom nechce? staci proste chtit? .... vsichni co si snazi nejak pomoc, aby konecne prestali tak pouze nechteji? to ne... existuje neco jako zavislost se kterou je to tezsi kdyz nefunguje \"musis chtit\"

Jak jsem psal, můj táta hulil jako malá fabrika. Pak přišla rakovina močáku a najednou to šlo i bez toho čvaňha - jen už to jaksi nemělo význam.

Odesláno

Taky bych rád přestal .... Kouřím asi 13let a dám 20-40 / denně, to je jak kdy.... A i když chci, tak prostě asi nemám tu vůli co bych potřeboval mít :( Nejsem moc schopnej to ani omezit, natož pak byt jen jeden den vydržet bez cigára ... V práci při těch nervech a stresu co tam je to prostě ani nejde, jsem pak nervní a nepříjemnej na lidi když si víc jak hodinu nezapálím a to se prostě nedá :nevim

Eletriku jsem zkoušel, to mi vydrželo pár dní a stejně jsem u toho musel tahat i normální cíga a takový ty nikotinový tabletky nepomáhali vůbec, tak já už nevím .... :(

Odesláno

Já začal kouřit od 13ti, asi jednak kvůli mamce, která kouřila, a asi taky proto abych byl už \"dospělej\", a hulím dosud, a přestávat s tím nehodlám, taky bych mohl někomu vyčítat že chlastá jak duha a podobný kraviny, každej má holt něco.

Odesláno

Co se týká té \"elektriky\" jde o to co člověk koupí. Pokud zainvestuje do gripu, k tomu koupí \"mlhostroj\" se spodním žhavením tak to hulí 2x víc než klasika. Pak už jen si člověk musí najít tu svoji chuť co kouřit. Chce to číst a hledat, pokud někdo nakupuje v číně tak o to to má ještě levnější. Ale když už přestat tak prostě celkově, elektrika je jen náhrada a i kdyby to škodilo stejně tak je to xkrát levnější.

Odesláno

přestat kouřit ti nepomůžou náplasti ani jiné komerční blbosti....je to jen o tom co chceš ty sám a hlavně jak moc to chceš. Zkus si jít občas zaplavat a uvidíš sám na sobě co ti cigára dělají s plícema...stačí týden nekouřit, 3x jít zaplavat a cítíš se úplně jinak...jako by ti plíce daly druhou šanci ;) Stojí to za vyzkoušení

Odesláno

Co znám, každý přestal kouřit, když mu lékař sdělil, že má, neb začíná zákeřná nemoc. Záleží jen na tobě, zda budeš čekat do toho okamžiku, anebo si ten okamžik dokážeš představit a zareagovat ihned (přestat kouřit).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...